Farvel

Af Mads Kastrup 39

Slut.

Det stopper her. Dette er min sidste klumme, blog eller ”udgydelse”, som en forurettet læser på et tidspunkt kaldte det: ”Ham Mads Kastrup og hans udgydelser! Kan vi ikke blive fri for dem,” skrev hun.

Jo, såmænd. Blot man holder sig borte fra Ekstra Bladet, hvor jeg i fremtiden gyder videre.

Det er en fri verden. Det er Danmark. Det er demokrati. Jeg gyder, fordi jeg får penge for det. Og fordi nogen skal gøre det. Nok mest fordi jeg får penge for det. Hvilket til gengæld skyldes, at I derude læser det. I kommenterer det, deler det, forundres, forarges eller forbandes over det.

Det vil jeg gerne kvittere for i dette mit sidste indlæg i Berlingske. Tak til alle deltagende gennem årene. Tak til ”Brandmanden” – som han vist benævnte sig – der i sin tid kaldte mig ”en højreradikal fascist” (jeg havde muligvis skrevet noget i retningen af, at det ikke er samfundets skyld, hvis man har et hus med et fladt tag, der er utæt). Tak til ”Riki Tiki Tavi”, der i sin tid hævdede, at jeg er ”en psykisk syg, ustabil kommunist” (ville gerne redegøre for sammenhængen, men den stod mig aldrig helt klar). Det understreger imidlertid en af de væsentligste pointer i denne blog/debat genre. Man kan gå efter manden. I mit tilfælde har det altid været tilladt, blot kommentatorerne ikke går efter hinanden. Mig må man kalde hvad som helst. For der er ingen mål, ingen sejre i denne spillestil. Det nedladende falder altid tilbage på den skidtsnakkende selv.

Egentlig havde jeg tænkt at skrive om Socialdemokraternes nye kampagne. Den, der fortæller ”indvandrere” ude i verden, at ”kommer du til Danmark, skal du arbejde”. Hvor mærkeligt er det ikke, at henvendelsen sker på dansk? Og hvor forunderligt forekommer det ikke at køre kampagne på noget, der i forvejen er lov? Ikke mindst ville jeg bemærke, hvor besynderligt, det er, at mange tilsyneladende finder udsagnet umenneskeligt, når Socialdemokraterne blot sætter på plakaten, hvad der i mange år har været konsensus i dansk udlændingepolitik, og heller ikke i deres tilfælde er nyt. Men for en mand, der til dels lever af at gentage sig selv, er det egentlig en ret dårlig forretning.

Og orker vi i øvrigt endnu en udlændigeblog? Sådan en, hvor en lang rituel pølse af kommentarer fra bulne tarme i forstoppede borgere skidtspreder sig med stinkende påstande ud over ”indvandrere” generelt. Ønsker man det i en problematik, hvis mekanik ingen politikere rigtig vover at fremlægge tørt og faktuelt? Vi har rundet pensionist nummer 1 million i Danmark. Og flere pensionister kommer til de nærmeste år. Vores fødselsrate er for lav til at finansiere dem. Vi har ikke reproduceret os selv siden 1968. Men vi ved jo så til gengæld, de unge står i kø for at blive sosu-assistenter. Det er det job, de alle drømmer om. Lige som de unge ikke kan vente med at komme i gang med at fylde vand i velfærdsstatens svindende brønd.

Jeg er ved at tabe læseren nu. Jeg fornemmer det (’hvad snakker manden om’, spørger læseren sig selv). Så lad mig bare give stavepladeversionen: Tal og skriv ordentligt derude! Ikke mindst hvis du forventer ordentlighed af resten af verde, af medborgerne omkring dig. Vid eller lad tvivlen råde. Skråsikkerhed er blevet så udbredt en vare i diverse debatter, at var den ikke i forvejen gratis, ville den med Nettet være blevet fuldstændig værdiløs.

Det er en regel, simpelthen. Man er altid i overhængende fare for selv at blive reduceret til det, man nedsættende benævner andre med. Man skal holde sig til borgerligt frisind. Og gerne til frisind mere end til borgerlighed, hvis man er i tvivl om sondring eller sammenhæng mellem de to. Refrænet er frit, ja, men der er flest, der lytter, hvis man synger rent. Det er en væsentlig lære for mig i mit blogvirke. Desuden vil jeg ud fra almindelig ganskning af kommentartrådene til mine blogs gennem årene gerne fastslå følgende om underskuddet på nationens demografiske regnskab: At dømme ud fra deres opførsel i debatter på Nettet, er det ikke alle etniske danskere, det forekommer specielt anbefalelsesværdigt at reproducere.

Men demokratiet er for de deltagende. Derfor er min tak til alle. Som jeg har nævnt ind i mellem gennem årene: Hvis vi forsøger at annullere ytringer, vi ikke bryder os om, vil vi til sidst ikke kunne finde ud af, hvad vi selv mener. Demokratiet er ikke en fest. Det er også oprydning. Nogle gange iført næseklemme og gummihandsker. Eller for nu her på falderebet at genanvende et af mine yndlingscitater: Lars von Trier dukkede således op og sagde under rulleteksterne efter hvert afsnit af TV-serien “Riget”: “Husk! Det er bag de lukkede øjne, at den virkelige uhygge begynder”.

Der er russere i luften, ulve i hovedlandet, dræbersnegle i forhaven, en kæmpe asteroide på vej og endnu et udlændingevalg på vej. Hold øjne og ører åbne, men træk vejret dybt. Også selvom nogen lukker lort ud, og det lugter fælt. Så skal det nok gå. Faktisk holder alting først op med at gå, når man lægger sig ned. Hvilket folk vil sige er tåbeligt at anføre, for det siger sig selv. Men det gør det åbenbart ikke altid. Har nogle af jer derude desuden afsluttende bemærkninger eller kommentarer, bør de som vanligt anføres her på siden.

Er der tale om formelle klager – eventuelt over mit generelle virke gennem årene – kan de sendes til min nye mailadresse, der lyder som følger: hammadskastrup@gmail.com.

Farvel.

39 kommentarer RSS

 1. Af Dan Villiom P. Christiansen

  -

  Tak nogle gode indlæg; efter min mening har dette været en af de bedste politiske blogs i landet. Jeg håber du får lejlighed til at fortsætte dine udgydelser på Ekstra Bladet, og evt. skrive noget lignende derovre!

 2. Af José M. Stewart-Ferrer

  -

  Kære nazi-, kommunist- fascist, proisraelsk-, jihadist- falangist-, trotskistsvin!
  Min kone og jeg havde meget hellere set dig i regeringen (ikke nødvendigvis den nuværende!) end hos Ekstra Bladet.
  Normalt fraråder jeg stærkt Ekstra Bladet, at købe det, for ikke at tale om at læse det, men hvad nu?
  Skal jeg for alvor gå imod mine hellige principper? Ja, for ellers vil vi savne dig, din ironi, din skarphed, din realisme, din sunde fornuft.
  Nå, men hvis du siger “farvel, må vil vel svare “på gensyn” og……”may the Lort be with you”!
  Spøg til side, tak for al den seriøs underholdning og held og lykke fremover!

 3. Af E. C. Andersen

  -

  Kunne sige så meget – siger nu blot TAK og Good Luck!

 4. Af Jesper Høegh

  -

  Tak for dine – til tider saftige blogs- håber du fortsat ikke lefler for
  Rygdunkerne.

  God Vind fremover.

 5. Af mikael bruus

  -

  En kommentar; til det at synge rent:

  Socialdemokraternes kampagne søger at sælge: Kampråb som fakta.

  Venstres kampagne søger at sælge: Fakta som visdom.

  Narrefisse på nye flasker, som det hedder på byggepladsen, eller; åndsforladt blandt mere boglige.

 6. Af J.E. Jensen

  -

  Alting har sin tid, men din blog vil blive savnet. Desværre kunne overtegnede ikke drømme om at bruge penge på EkstraBladet. Selv ikke med din medvirken. Men måske kan din deltagelse hæve niveauet. Det er for øvrigt også den eneste vej, det kan gå! Og så er der da noget godt ved skiftet. Det vil dog helt sikkert ikke være tilstrækkeligt til at ændre mit abonnement fra “Tanten” til EkstraBladet. God vind fremover.

 7. Af Torben Knudsen

  -

  Du ‘forlader Berlingske med at opremse de negative rettede personlige reaktioner.Klar og forventet.
  Det overordnede problem ved journalistik, som ganske vist afspejler menneskets behov, er den konstant negative vinkel på det meste.
  Forleden i Business artikel om , at Lego fyrer 380, da arbejdet flyttes til Tjekkiet og Ungarn.
  Ikke et ord om at disse mennesker der, nu får råd til at rejse til Bornholm og at de 380 i Billund slipper for det røvsyge arbejde at putte legoklodser i kasser. Det er da ikke det, vi uddanner folk til i dag?. At de 380 slipper for lortejobbene og naturligvis får en pakke med fra Lego som sætter dem i stand til at tage en alternativ uddannelse er jo helt klart, men fremgår ikke at artiklen.
  Der kan fyldes sider med det og historien er lang. Hvis en hest var løbet løbsk i Varde, var det på forsiden, før i tiden. Du virker af samme skole og fortsætter til Ekstrabladet på et journalistisk blowjob fra nederste hylder til glæde for den lavere menneskehed.
  Forsidehistorierne er blevet mere dramatiske end den med hesten. Forleden havde Berlingske på forsiden om babyer fundet i en fryser i ,ja Asien, et eller andet sted.
  Ved at lægge aviser om til positive og konstruktiv journalistik og katastroferne på side 5 ville befolkningen via øget livsindhold derigennem bidrage til at øge BNP med mindst 5%.
  ( Egentlig havde jeg tænkt at skrive om Socialdemokraternes nye kampagne. Den, der fortæller ”indvandrere” ude i verden, at ”kommer du til Danmark, skal du arbejde”. Hvor mærkeligt er det ikke, at henvendelsen sker på dansk)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Negativt ad helvede til.
  Selv Statsministeren er ikke klar over, at denne melding er noget af det mest menneskekærlige, en statminister har udtalt i meget lang tid.
  Tænk at være garanteret et job, den vinkel kan end ikke trænge ind i en journalisthjerne eller hos chefredaktøren for den sags skyld.
  For journalister, det bliver de betalt for, er flasken desværre altid halvtom

 8. Af Per Mikael Jensen

  -

  God vind på EB, Mads. Du har et ufattelig højt bundniveau, og lagt sammen over hele sæsoner er du klart i min Top 2 over danske klummeskrivere. Sig lige til EB, at de skal fixe alle deres log-in bugs, så man kan læse dig der.

 9. Af Simon Fønsbo

  -

  Hej!
  Jeg vil bare sige, at jeg elsker dit sprog og dine formuleringer. Hvad enten man er enig eller uenig i din ‘gyden, er det en sand fryd at læse så velskrevne indslag. Og du evner samtidig at sætte fingeren lige præcis på rette sted. Det er smukt. Held og lykke fremover<1
  kærlig hilsen!

 10. Af Michael Hardinger

  -

  Det var i sandhed trist at høre! Men det er bodegabøvsen og narrehattes åndsformørkede skrig fra både højre venstre i høj grad også. Dem bliver der nok ikke færre af hos EB,. Hvad med at stille op til valg? På den anden side, det er nok næsten værre, til en mindre løn, sikkert. Du vil blive savnet!

 11. Af Jette Pio Trampe

  -

  Hej Mads Kastrup
  Tak for herlige ind- og udfald og kloge kommentarer iøvrigt!
  Ærgerligt blot, at du ikke fortsætter her i avisen!
  Rigtig god vind med din ny blog

  Kh
  Jette

 12. Af Elisabeth Lindhardt

  -

  Tak for dine – ofte – gode og saglige blogs, dem vil jeg savne i vrimlen af efterhånden virkelig dødsyge indlæg fra underlødigheder som Day Poulsen, Lomborg og Pind. Måske vil jeg kigge efter dig i Ekstra Bladet, hav det godt, Kastrup.

 13. Af Thomas K. Rasmussen

  -

  Et klart trin ned ad karrierestigen at Mads Kastrup nu skal over til det populistiske Ekstrabladet og hele det frelste Politiken-segment med hans ligegyldige og politisk korrekte kommentarer!

 14. Af Jacob Ettrup Petersen

  -

  Tak for nogle gode blogindlæg, Mads, Kastrup, som det, for det meste, har været en fornøjelse at læse, også selvom jeg ikke til alle tider har været helt enig i dine betragtninger/holdninger. Du har været min klare favorit her på Berlingske. Held og lykke på Ekstra Bladet – jeg vil kigge efter dig dér.

 15. Af Ole Skovgaard

  -

  Jeg kunne osse sige så meget, eks at du forleden i DR2 Debatten spurgte Claus Hjort om Venstre var Social Demokratiet (light) og som vanligt fra politikere ikke fik et svar, men en gang udenoms snak tak for din altid skarpe, humoristiske men osse fair debat form. og tak fordi du osse siger det der skal siges, selvom det ikke altid er lige populært. God vind på eb.dk

 16. Af Niels O

  -

  Held og lykke i dit nye elfenbenstårn. Farvel.

 17. Af Michael Rugaard

  -

  Kære Mads

  God vind. Tak for din udstillen af de blås forkælethed og de rødes manglende evne til selv at lave matematikken. Tak for din udstillen af vor manglende konsekvens i tænkningen. Og tak for at du i det hele taget har skrevet så godt og klogt.

 18. Af Henrik Knage

  -

  Det er jeg ked af at høre Mads Kastrup, at feministerne har knækket dig, med deres skarpe pen. Fat mod unge mand. Man skal rejse sig ved det træ, hvor man er faldet.

  Jeg vil helt klart savne dine forståelige metaforer som .f.eks. en stor gul HT bus, alias kvinde, der ikke vil lade sig parre med en Fiat Punto (mand) – uden visse farer.

  Du er vist lidt ude efter de der feminister – men hvis du vil med på en fisketur, er du altid velkommen i Jylland – bare ring. Det kan også blive Læsø :-)

  Dig er jeg ikke bekymret for – men mere for feministerne…

 19. Af Finn Bjerrehave

  -

  Forlader du Berlingske, med censur, eller hvordan skal jeg ellers forstå, mit indlæg mangler.
  why ? Finn Vig

 20. Af Ole Skovgaard

  -

  @Finn Bjerrehave, det er det feministiske filter, der har blokeret dit indlæg.

 21. Af Erik Larsen

  -

  Ja, MK jeg er bestemt ikke fan af dig. Du er i mine øjne ikke andet end en typisk 68-er og jeg har ikke været enig med dig i noget som helst. Du kommer fra det der nævnes som venstrejournalistisk parti og det vil du altid hælde til. Du kommer nu til EB og jeg tror egentlig ikke at det gør nogen forskel. Kun på “Den korte Avis” bliver der fortalt de sandheder der findes i DK i dag. Efter befolkningen er ført bag lyset nu i snart 40 år. Danskere kan stemme på partier – so what – ingen hjælper os og spørger om vores mening i væsentlige spørgsmål, der betyder alt for vores familie og børn.
  Jeg håber at du vil ligesom “vågne op” en dag og jeg ønsker bestemt (trods din temmelig røde observans) at du vil få en fortsat god tilværelse, selvom du nok vil opleve skræmmende ting i vores lille land fremover. Men trods vores uenighed – Held og lykke fremover.

 22. Af Morten Dreyer

  -

  Det bliver svært at undvære dine indspark.
  Med de forunderlige snurligheder.

  Men altid med et klart budskab, som man kunne enig eller uenig i.

  Det kunne jo være jeg ser dine udfald på andre sider.

  Held og lykke

 23. Af Erik Hermansen

  -

  Held, og lykke fremover Mads.

  Jeg håber, at du kan få sat et fokus på, at Lars Løkke Rasmussen er komplet uegnet som statsministerkandidat, da du lige som mig selv kan se, at han er: “Kejseren uden klæder”.

 24. Af Flemming Rasmussen

  -

  “Ekstra Bladet, hvor jeg i fremtiden gyder videre.”

  Du passer faktisk meget bedre ind der. Godt set!

 25. Af Hans Sørensen

  -

  Tak for mange virkelig velskrevne og underholdende indlæg. Særlig den helt igennem fortræffelige om Morten Bødskov, der dik sin hjerne invaderet. Gid vælgerne også straffer ham meget snart, så han kan få mindst 4 år på bænken og tid til at tænke sig bedre om.
  Ps: Men hvad i alverden vil du på Ekstra Bladet. Det kan da kun være tåber, der bruger tid og penge på det?

 26. Af Hans Sørensen

  -

  @Erik Hermansen
  Er du en af dem, der glæder dig over Ekstra Bladets kampagne “journalistik”, der kun har et formål: At lokke penge og klik, fra tusindevis af landsbytosser, hvis livsindhold begrænser sig til forargelse, dyrkning af Janteloven, plat humor, dobbeltmoral og overfladiskhed mv. Utroligt de ikke er lukket endnu, men der er åbenbart fjolser nok tilbage i Danmark.

 27. Af Erik Hermansen

  -

  @Hans Sørensen

  Du er i min optik et endnu større fjols end tåberne på Nationen, da du støtter den inkompetente, og utroværdige Lars Løkke Rasmussen, som ikke engang ville være i stand til, at bestyre en pølsebod.

 28. Af Lars Petersen

  -

  @ Mads Kastrup.

  Modsat fleste kommentarer.. vil jeg ikke ønske dig al held frem over, hvad angår ytringerne,
  da jeg (næsten) altid har været af den opfattelse, at du, som en hvilken som anden journalist,
  dyrker dette ærlig talt røvsyge fatale, alt-og-ingen argumentatoriske midtimellem nosseløse

  Eller sagt på en anden måde.. forhåndskendte emnevalg, som har cementeret det “fravalgte”,
  og hvis fravalgte, har været en led lang bekræftende stagnation af ækel “system-liderlighed”,
  ubetinget skabt af denne helvedes korrumperede to-enighed imellem din ulækre stand, og
  det Danske foreningsstyre, og hvis løbende tidsmængde har fået etableret sin egen kultur af
  altødelæggende selvcentreret selvfølgelighed og arrogance, hvilket dog slår jer herligt ihjel..

  Til trods for jeg rent “instinktivt” har lyst til at sige noget afrundende venligt dit og dat, så har
  jeg valgt at være tro imod min egen ærlighed og believe, hvorpå jeg atter igen vil henlede til,
  at du, som din stand, kraftedeme bare har at begå DEMOKRATISK PRODUKTILPASNING, så det
  er borgere + virksomheder der fastsætter kriterierne, via inhabilitets-sikret software, hvorpå man får frasorteret journalistens “centralt købte”, og dermed system-liderlige” indblanden,
  hvormed betalere og nydere, habile og inhabile, (case-by-case), åbenlyst fremstår, så her kan
  skabes fucking udvikling.. kom.. sig efter mig.. ” Udviklende demokratisk medietilpasning”.

  Er du med på den.. Jamen alright.. så ønskes du naturligvis det maksimalt bedste fremover ;-)

 29. Af Helge Olsen

  -

  Jeg kommer til at savne havkatten i det berlingske hyttefad. Du kan kun hæve debatniveauet på din nye arbejdsplads. God vind fremover!

 30. Af Claus T.

  -

  Åh, dér forsvandt den klogeste af B.dk’s bloggere.

 31. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Mange tak Kastrup for gode klummer,
  for de mange gode guldkorn,
  en fornøjelse at læse,
  lad mig påminde Dig at nu kommer det til at gå stærkt,
  Du får så rigeligt med inspiration til Din blok Ekstra Bladet,
  for dette er kun stilhed før storm,
  ja nu kommer det til at gå stærkt, sadant rigtigt hårrejsende stærkt.

  Landet stander i våde.

  STOR TAK for dennegang Kastrup, LYKKE TIL ~ GOD VIND ……så må jeg vel kikke i Ekstra Bladet ved lejlighed efter Dine guldkorn.

 32. Af karen b.

  -

  Okay Jeg vil savne dig, men jeg håber, du kan give et sagligt input til ekstra bladet.
  held og lykke med det !

 33. Af Kaj Spangenberg

  -

  Ud fra ovennævnte udgydelser – kan måske kaldes kritik – om Ekstra Bladet tillader jeg mig at konkludere, at meget få af udgyderne faktisk har læst eller læser bladet. Mads Kastrup skal nok finde sig til rette på en god redaktion på Rådhuspladsen.

 34. Af John Andersen

  -

  Held og lykke Mads Kastrup.

  Men hvorfor vælger du en “dødssejler” som Ekstrabladet?

  Der er i den grad lykkedes for den lille islamleflende Poul Madsen, at køre Ekstrabladet på røven. BT har nu et oplag der er større en Ekstrabladets. Et godt råd Kastrup: Læs Bent Falberts kronikker, han er efterhånden den eneste på EB der har nosser.

 35. Af Mads Kastrup

  -

  Tak for de mange opmuntrende hilsner her. Håber at møde jer på EB.

 36. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Også TAK Mads herfra…..i første omgang en rigtig GOD påske…..men jeg lover Dig det bliver hektiskt Din blog Ekstra BLadet…..de ved det ikke endnu ikke på Berlinske at de kommer til at savne Dig, da bliver det for sent, og de vil græde snot……igen held og lykke til …..må jeg igen engang bekræftige at dine tekster stærke -intense- koncetrerede fyldige, mange bolde i luften, og altid berigende…..for nogle svære at forstå at kræver eftertanke deri ligger kvaliteten, at fylden, at dybden, at tak det var en fornøjelse at læse Din blog, ja kun at anbefale at se forbi Ekstra Bladet en dag…..og håber jeg det bliver muligt for læsere en tid fremover at finde Dine gamle blog’s indlæg på Berlingske…..håber der ligger en link til Mads Kastrup……at der ikke sker en delete, ville jo være en historisk katastrofe…som da ISIL fornyligt ødelagde deres egen kultur minder med en muggert…ja håber der er en link til Mads Kastrup…..og ja så skulle Du tage imod tilbuddet en fisketur hos Henrik Knage i Hampen…helt derovre i jylland…., det er noget der rykker, det er noget der vil noget…….GOD VIND MADS.

  GOD Påske.

 37. Af Nanna Gersov

  -

  Ønsker dig tillykke med nyt job Mads Kastrup, men vil savne dine klummer her! Glæder mig på dine vegne og på vegne af de nye læsere, du nu vil få.

 38. Af georg christensen

  -

  Far- vel, Mads, personligt mener jeg, at berlinske med dig mister en stor “personlighed”. som også hos Berlingeren turde hvor andre tiede.
  Hovedsagen er så, at du ikke forstummer, så mødes vi bare hos “ekstra bladet”.

  hilsen. Georg

 39. Af Thomas Jørgensen

  -

  Hej Mads

  Held og lykke med dit nye job.

  Det har været en udsøgt fornøjelse at læse dine indlæg her på bloggen.
  Nu er jeg ikke den mest trofaste læser af Ekstra Bladet, men jeg vil alligevel følge med i dine skriverier, da de har været stof til eftertanke og morskab.

Kommentarer er lukket.