Mens Lars Løkke sov

Af Mads Kastrup 103

Det er lykkedes franske forskere at implantere en falsk erindring i hjernen på mus, mens de sov, læste jeg forleden.

En lykkelig, falsk erindring, vel at mærke. Hvilket forekommer meget mærkeligt. Og hvilket får mig til at tænke på Venstre.

V-gemakkerne synes ganske vist i vældig virak og tumult for tiden. Splittet mellem at tale pænt til indvandrere og tale grimt om dem, rumsteres der larmende i partiets inderste kamre. Men formand Lars Løkke i særdeleshed og partiet i almindelighed har som bekendt tidligere haft hang til hængekøjen. Og jeg tænker: Hvad skete der lige der – i den periode, hvor de netop havde mistet Statsministeriet, eller lånt nøglerne ud, som Løkke formulerede det på valgnatten? Hvad skete der, mens Venstre sov?

En helt særlig selektiv hukommelse synes i hvert fald at være opstået i partiet og blandt dets topfolk. Ikke ulig de franske forsøgsmus.  I en kampagne for at vinde nøglerne til Slotsholmens kontorer tilbage (den selvsamme, som har afstedkommet det ombejlede og forkætrede kontanthjælps beløb på 454.215 kr.) vises i en annonce en graf for antal offentligt ansatte under Helle Thorning-Schmidts styre: ”Med Helle Thorning som statsminister er der blevet 14.192 færre offentligt ansatte, selvom hun lovede det stik modsatte før valget. Dengang sagde hun, at der ikke skal fyres i den offentlige sektor. Socialdemokraterne beskylder Venstre for at ville skære ned i den offentlige sektor. Men med vores udgiftsstop vil der være råd til det samme i den offentlige sektor til næste år, som der er råd til i år,” hedder det i annoncen.

Nu er det ikke sikkert, at de godt 14.000 alle er blevet ”fyret”. Der kan også være tale om naturlig afgang. Men lad det ligge. Langt væsentligere er det vel at påpege, at der under annoncen reklameres med, at Venstre er ”Danmarks liberale parti”. Så ”Danmarks liberale parti” finder det åbenbart for dårligt, at Socialdemokraterne har ført en politik, der tjener en hæderkronet liberal hoftanke, nemlig at reducere den offentlige sektor for at fremme den private? Kan man bebrejde borgerlige vælgere, hvis de synes, at Venstre her kører kampagne på, at den politik, partiet selv burde stå for, er det faktisk lykkedes S at gå i gang med?

Hvilket så igen fik mig til at tænke på de franske forskere og musene. Er det ikke som om, at implantationen af en lykkelig, falsk erindring i Venstre endda har en del år på bagen?

Det er som bekendt opgjort, at VK-regeringen i sine ti år øgede den offentlige sektor med 20 procent. VK-regeringen turde ikke pille ved velfærdsstaten eller de offentligt ansatte. Man kan i dag genkalde sig Anders Fogh Rasmussens nasale forsikring: ”Der er råd til både skattelettelser og bedre velfærd.” Sådan cirka omkring et år før finanskrisen godtgjorde, at det var der så overhovedet ikke alligevel.

Men i 00’erne fikserede Anders Fogh Rasmussen med stort held Mogens Lykketoft under valgkampen i 2005 og Thorning i 2007 i deres egen politik ved at hævde retten til velfærdsstaten. Blandt andet med omfattende udbygning af den offentlige sektor. Førstefødselsretten til velfærdsstaten blev i 00’erne åbenbart borgerlig ejendom. En stemme på Venstre – ”Danmarks liberale parti” – blev en stemme på den offentlige sektor. Nogle husker måske Foghs statsminister-forsikringer om, at »økonomibøgerne skulle skrives om«. Besnærende, men forkert. Anders Fogh Rasmussen satte imidlertid officiel verdensrekord i offentlig sektor. Demonstrationer for højere løn og flere hænder i det offentlige blev i 00’erne bragt til tavshed med imødekommenhed.

Nogen har så nu hvisket Venstre og Lars Løkke Rasmussen i øret – muligvis endda implanteret en falsk forestilling om – at dette var de gode tider, det var de rigtige tider, det var lykkelige tider. Dem må nationen følgelig hurtigst muligt tilbage til.

Ifølge den britiske avis The Guardians beskrivelse af de franske forskeres succes med falsk erindring i mus, er forestillingen om en belønning vigtig for at implantationen lykkes. Eksempelvis at der i musenes tilfælde er udsigt til ost ved at vende tilbage til åstedet for lykkefølelsen. Positive følelser om et bestemt sted (lad os her sige, eksempelvis Statsministeriet), “skrives” via neuronmanipulation ind i forsøgsdyrets hukommelse under søvn, hvilket får det (lad os her sige, eksempelvis Lars Løkke Rasmussen) til i vågen tilstand at genopsøge stedet i håb om en belønning (lad os her sige, at læseren selv må eksemplificere, hvad der er Lars Løkkes svar på ost).

Jeg for min del vil – når vi når til valgkampen (undskyld, jeg hører nu i min øresnegl, at den allerede er i fuld gang) – betragte Venstre formand som netop vågnet, vejrende med snuden for derefter at sætte den i sporet i en illusion af en labyrint, hvor han ved endemålet belønnes med statsministerposten. Og alt andet er lige meget for ham. Det er simpelthen slettet fra erindringen.

103 kommentarer RSS

 1. Af Jørn D.

  -

  Pas på drenge – Psykologen læser med !
  men
  den gode nyhed er at I sikkert allerede er under behandling
  og
  at selv en hjerneskadet Psykolog ikke vil kunne gøre yderligere skade
  men
  sagt på en anden måde, det virker som om hele det synagogale SR-spin doktor sammenrend
  er aktiv her på bloggen med desperat Venstre bashing, for at sikre S sejren og R magten !
  ja
  Tåbelige øgenavne er jo tåbernes og taberne bedste våben – tror de små misundelige mænd !
  men
  “Bilagsdværgen” antyder jo små bilag !
  men
  se på “selfie” Helles bilag, hvor en Grøndsland’s rejse kostede mere end Lars Løkke’s 9 GGGI rejser
  og
  det uden at nogle havde skatte teknisk ondt af, at det her var med Helle for med ægtefæller
  se
  det er mere end en antydning af at medierne er et synagogale sammenrend af “har vi noget på dem” journalister
  fra
  “vi er ikke spejdere, men ærlige folk” folket, der har Venstre bashing som hovedformål !
  og
  deres “nyttige idioter”, der leger SR-spin doktorer !
  men
  jeg mener stadig, at overskriften “Mens Lars Løkke sov” er lidt søgt ( læs sygt ) og meget forkert
  da
  Lars Løkke vist ikke fik søvn nok om natten under COP 15 !
  og
  hvorfor skal Kastrups galde gælde mus

  ironi.mus

 2. Af Jørn D.

  -

  Rød og Blå – det er ikke nemt at forstå – hinanden !
  eksempel
  Når “moder” Inger Støjberg irettesætter de unge
  og
  “fader” Kristian Jensen maner til ro
  og
  siger “vi skal også fortælle om de gode historier” !

  bliver det udlagt af hele den røde venstrefløjs følgagtige medier, som uenighed !
  men
  de skærer jo ikke alle flygtninge og invandrer over en kam
  nej
  tværtimod skelner de i mellen de uvorne og de nyttige og flittige af dem !
  og
  forskellen på højrefløj og de røde er jo
  at
  en fra højrefløjen er bekymret for, at “et dårligt æble ødelægger resten i kurven”
  alt imens
  de røde “håber på” at et godt æble kurerer resten af de dårlige æbler !
  ja
  den sidste der solgte den ide, med en sæk knirkene og larmende æbler
  var
  jo med en sæk rådne æbler i “Hvad fatter gør er altid det rigtige” !
  men
  desværre er det jo ikke lykkedes siden
  at
  bevise at man kan “tjene” på “dårlige” æbler !
  men
  alle regeringen’s udspil viser med al tydelighed
  at
  “there is something rotten in the state of Denmark”

 3. Af Erik Hermansen

  -

  Bilagsdværgen(V) synger, og danser, mens han råber SKÅL, og glæder sig over den gratis alkohol.

Kommentarer er lukket.