“Fucking træt af Muhammedtegningerne”

Af Mads Kastrup 66

Sad mandag med Flemming Rose på Jazzhus Montmartre. I et sceneinterview for Publicistklubben.

Rose er en mand, der på snart tiende år sagligt og imødekommende redegør for ”alt det der med tegningerne”,  som en forbipasserende ude på St. Regnegade udbrød til sin ledsager. Han havde netop fået oplyst anledningen til det massive, maskingeværbevæbnede politiopbud ved Montmartre i anledning af arrangementet.

På hjemvejen kunne jeg ikke vriste mig fri af denne bemærkning; ”alt det der med tegningerne”. Dens skuldertræk, dens åh-Gud-ikke-det-der-Muhammed-noget-igen.

Nogle dage tilbage skrev en ven følgende på Facebook: ”Jeg er fucking træt af Muhammedtegningerne”. Hvorefter han fik en ordentlig bunke likes. Mange kom tillige med skulderklapbemærkninger som ”spot on”, ”so true” og ”me too”. Der synes i et bestemt segment af befolkningen at være en opfattelse af, at engelske udtryk forlener deres holdninger med vid.  Eller muligvis håber de bare, at engelsk dækker over, at man ikke lige har sat sig ind i skidtet og bekvemt slører, at man ridser sine initialer i de sociale mediers aller øverste overflade.

Det har man naturligvis lov til. Både at gøre samt mene. Faktisk er vi alle trætte af Muhammedtegningerne, hvis vi skal være ærlige.

Demokrati kan desværre være trættende. Faktisk besværligt. Endda fuldstændig utidig i sin fordring om fuld opmærksomhed, når det er under angreb. Hvorfor det måske også er nemt at forfalde til benægtelse. Hvorfor det er fristende at lade som om, der ikke er noget problem, og alt er godt. Hvis bare man ville holde op med at ”voksenmobbe” ellers fredelige muslimer, som klummeskriver i Berlingske, teaterdirektør Jon Stephensen, eksempelvis har høstet stor succes med at hævde.  Stephensen har netop fulgt op i en klumme med overskriften ”Skrevet med angst II”: ”Ikke på noget tidspunkt siden Jyllands-Posten for snart ti år siden trykte de ti satiriske tegninger af profeten Muhammed, har det handlet om kampen for ytringsfrihed. Angsten for at miste vores frihed til at ytre os, nej, den har jo aldrig været reelt truet. Nej, der har hele tiden været en skjult fælles agenda. Det har handlet om kampen mod indvandring – om indvandring af folk af ikke-vestlig oprindelse, herunder især muslimer.”

For det første var der 12 tegninger, ikke ti. For det andet blev de trykt for at teste selvcensur. For det tredje: Sig til Flemming Rose, at ytringsfriheden ikke er truet. Eller til PET. Eller sig det til Jyllands-Posten, der har fået afværget seks terrorangreb mod sig, og som ikke turde bringe Charlie Hebdos tegninger, fordi ”Vold virker”, som det hed i overskriften på lederen dagen efter det islamistiske terrorangreb i Paris. Eller sig det til de efterladte til tegnerne på Charlie Hebdo. Eller sig det til Kurt Westergaard, der blev angrebet med en økse for at tegne profeten. Sig eksempelvis: ’Kurt, din voksenmobber, nu holder du altså op med (og lad os bruge Stephensens egne ord): “at grave grøfter, skabe splittelse og utryghed, frem for at opnå en større tillid og fællesskab mellem os, der bor her.”

Der er i øjeblikket mange, der i søgen efter en forklaring på ”alt det der med tegningerne” først og fremmest har fundet frem til Flemming Rose, Jyllands-Posten, Charlie Hebdo, Kurt Westergaard, Lars Vilks. Sidstnævnte”er bare ufed”, som en begrundelse i øvrigt lød under status’en ”Jeg er fucking træt af Muhammedtegningerne”. Hvilket naturligvis mere vidnede om afsenderens manglende indsigt i, hvad det hele handler om, end om Vilks ditto i kunst.

Faktisk er en hel del af Stephensens arketype piblet frem siden den 15. februar, hvor Omar el-Hussein angreb ytringsfrihedsmødet i Krudttønden og synagogen i Krystalgade og dræbte to danskere. Det mest mageløse ved disses udsagn er, at de ofte er vanskelige at skelne fra islamisters. Fjerner man Carstens Jensens navn fra en kronik og Hizb ut Tahrirs fra en pressemeddelelse, er det enslydende ræsonnement forbløffende. Tager man Birthe Rønn Hornbechs indlæg i debatten og slår det op som plakat i Omar El-Husseins kvarter, vil hans støtter nikke anerkendende ved læsningen af den: ”Ja, netop, det er jo det vi altid har sagt: ’Hvorfor håne en hel religions udøvere.’” Og vender og drejer man professor Ole Thyssens debatindlæg om Omar som forvildet ungdommeligt tilfælde snarere end terrorist,  opdager man, at det var ud fra samme tænkning, at en ung muslim skrev ”Je suis Omar” på facebook efter terroren i København. Hvilket jeg skrev om her for nogle uger siden.

Og Jon Stephensen, eksempelvis, er ikke engang bare ”træt” af det hele. Læg vel mærke til det. Manden er “gal”: ”Jeg bliver så gal – faktisk rasende. Ikke over at en håndfuld unge bifaldt deres ven og drabsmanden Omars frygtelige udåd. Det og dem foragter jeg også. Nej, det er det, de andre gør, der gør mig rasende,” skriver han.

Hermed lader teaterdirektøren vel ikke meget tilbage til fundamentalisterne i sekterisk tænkning?

Det er under alle omstændigheder en mere og mere udbredt årsagsforklaring, kan man konstatere. Den kan vel koges ned til noget i retning af: ‘Ja, det er for dårligt, at de slår jer ihjel for at tegne, men skulle I så ikke bare lade være? Det var jo jer, der begyndte med at være onde, ikke – med jeres grimme, ufede tegninger?’

Vi er formentlig alle ”fucking træt af Muhammedtegningerne”. Jeg spurgte ham ganske vist ikke, men jeg er ret sikker på, at Flemming Rose, som i sin tid fik dem udarbejdet og skrev ledsagetekst til, aspirerer kraftigt til at være aller mest ”fucking træt af Muhammedtegningerne”. Men Rose er ikke givet et valg. Og han ved alt om det. Rose har i snart ti år været klar over, at den slags ikke har nogen relevans. Om han selv måtte være ”gal” eller ”rasende” – gæt selv – har i øvrigt heller ikke nogen relevans. Lige som det ikke gælder, om Flemming Rose eller andre af de af Stephensen udpegede ”skyldige” skulle føle sig krænkede over ikke at kunne udøve deres grundlovssikrede rettigheder uden at sætte livet på spil.

Det eneste sted, det er afgørende, om nogen er ”fucking træt af Muhammedtegningerne”, er blandt profetens mest fanatiske tilhængere. Den dag, de heller ikke orker dem længere, kan de 10-12 tungt bevæbnede betjente, der stod i St. Regnegade, de tre-fire PET-folk og Flemming Rose samt alle de andre, der åbenbart gør flere og flere kulturkristne danskere ”trætte” eller ”rasende” lave noget andet. Hvilket jeg er ret sikker på, at de gerne vil.

Flemming Rose mente i øvrigt, at efter Omar El-husseins angreb den 15. februar kunne ingen danskere længere være i tvivl om alvoren. Alle bør nu kunne se, at islamisters krænkelseshævd og voldelige selvretfærdighed er virkelig. Det er med andre ord ikke noget Flemming Rose eller andre gør eller har gjort. Det handler faktisk ikke om tegningerne. Det har det grundlæggende aldrig gjort.

 

66 kommentarer RSS

 1. Af Preben F Jensen

  -

  Måske vi bør holde op med at tvære mere i disse tegninger, som jo aldrig har forestillet Muhammed, men blot nogle anonyme arabere. Tegningen af en araber med en bombe i turbanen var jo blot en satire over en ukendt bombeterrorist. Når der ikke er nogen god grund til at bringe disse tegninger igen og igen, er det fordi de så at sige har opfyldt deres “mission”. De har afsløret at islamismen er en stor trussel også her i Danmark, og selv de mest tungnemme burde nu have forstået det. Og bringes tegningerne i skolebøger, kan skolernes elever og lærere blive udsat for fare. Det der er grund til er at få de radikales magt stækket. Det er især dem der har skabt den kæmpestore trussel mod det danske folks liv og fremtid.

 2. Af Marie Iversen

  -

  Jeg er enig med Flemming Rose i, at situationen er alvorlig, men i Europa står vi åbenbart magtesløse over for problemet. Frontex, skal kontrollere EU’s ydre grænser, men bliver jo i sagens natur nødt til at redde alle de nødstedte flygtninge i Middelhavet – hvilket jo vil motivere endnu flere til at begive sig af sted på den farefulde rejse. Så Frontex har nu en helt anden rolle end oprindelig tiltænkt. Lederen af Frontex mener i øvrigt, at op til en million syrere i år vil forsøge at komme til Europa.

 3. Af Jørgen F.

  -

  …amerikanerne taler jo ikke så meget om det – men hvordan går det egentlig med tilslutningen til Islam blandt fattige sorte i USA?

  Steder som Ferguson med massiv ghettoisering på ganske få år…man synes at have set mønsteret i Europa.

  Går det egentlig så godt med det multietniske samfund derovre som Obama gerne vil have det til at lyde? Eller er USA på hastig social deroute?

  Trætte af tegningerne? Vi er knapt begyndt….

 4. Af Allan Nielsen

  -

  Jeg er ikke træt af muhammedtegningerne, jeg er træt af primitivt tænkende og primitivt handlende muslimer der forpester vores tilværelse på alle mulige måder.

 5. Af Allan Nielsen

  -

  Maria Iversen, problemet med reddede bådflygtninge ville hurtigt være løst hvis de blev sejlet tilbage til Afrika eller mellemøsten hvor de kommer fra og sænke de både de brugte til det, i stedet for at sejle dem til Europa, så ville det hurtigt stoppe mennesker fra at prøve at komme til Europa på den måde, og stoppe dem fra at prøve at gøre det igen, for det koster for mange penge for dem.

 6. Af mikael bruus

  -

  Tegningerne blev (den med bomben i turbanden) brugt til at tegne et fjendebillede, med den muslimske tro som lærde for fjendebilede.

  Hvis man vælger at se det som ytringsfrihed, er ytringsfriheden et farligt våben. som, som vi har set det, vil blive svaret igen med andre farlige våben.

  Hvis man så vælger, at se den anden våben som uretfærdige og påberåbe sig rette til signe egne, bliver det en meget lang og trættende snak på infantilt niveau.

 7. Af Hans Hansen

  -

  “Alle bør nu kunne se, at islamisters krænkelseshævd og voldelige selvretfærdighed er virkelig. Det er med andre ord ikke noget Flemming Rose eller andre gør eller har gjort. Det handler faktisk ikke om tegningerne. Det har det grundlæggende aldrig gjort.”

  Spot on, Thumps up, There we go, Here we are …
  Det handler overhovedet ikke om tegningerne og har det aldrig gjort det. Det er noget de tungnemme hævder. Dem der kan stå og glo på en islamist og synes han er nuttet. De har jord i blækhuset.

 8. Af Martin Nielsen

  -

  Mads Kastrup, tak for et godt indlæg.

  Jeg har stor medlidenhed med Flemming Rose, Kurt Westergaard, Lars Vilks og alle de andre, der lever med bevidstheden om, at andre mener, at det ville være en heltegerning at slå dem ihjel. Det er forfærdeligt, at det er kommet dertil, og det giver sig selv, at så længe der findes voldsparate typer, som blot pønser på at blive krænkede, kan vi ikke kan tillade os at glemme Muhammed-tegningerne. Tage Clausens klumme fra gårsdagens JP anbefales som supplerende læsning.

 9. Af Allan Nielsen

  -

  MIKAEL BRUUS, din stavning er meget infantil, så infantil at meningen med det du skriver går tabt, jeg tror du skulle tage tredje klasse og fremefter om, hvis du da har gået så meget i skole.

 10. Af Jesper Høegh

  -

  Intet er morsommere end karikatur og satiretegninger – den dag vi underlægger os andres mærkværdige tankesæt har vi tabt vores kultur –
  livstil -hverdag.

  At der på verdensplan er 2 milliarder Muslimer – kræver vi resterende
  milliarder holder stand – !

  En kvart million Muslimer har taget ophold i DK – helt frivilligt –
  ergo må de affinde sig med Danskernes Livstil – Kultur -. og stoppe deres
  Krævementalitet – Utilfredshed med DK og Danskerne – eller skride!

 11. Af Søren Revser

  -

  Hold dig for F.. nu kæft med de åndssvage tegninger og alt det andet DF gylle.

  Danmark er ved at kuldsejle totalt i økonomisk ragnarok pga. årevis politisk korruption og uansvarlighed.

  Så få lige styr på prioriteterne, selvom det kan være svært for en Presse der er støttet i hoved og røv økonomisk.

 12. Af Niels B. Larsen

  -

  Jeg er fucking træt af islam, muslimer, deres utålelige hyleri over alt og ingenting.

  Men mest af alt er jeg fucking træt ag hjerneløse politikeres leflen for islam og muslimer i stedet for at stå fast på vore værdier.

  Flere tegninger, tak!

 13. Af Christen Johansen

  -

  Det er for let, at påtage sig frakken med “Ytringsfrihed”, når det handler om de tegninger. Det er konfrontationssøgende, over for en befolkningsgruppe, som ikke føler sig velkomne i forvejen. Retten til at sige hvad man vil, er magt. Og med magt kommer også et ansvar om at håndtere den magt på en intelligent måde. At tilsvine en af de få ting, som mange af disse mennesker klynger sig til, finder trykhed i, fordi man kan, er en opførsel man ser hos bøller i skolegården. Går du hen til den socialt udsatte søn af en enlig mor, og kalde rhans mor for en prostitueret, og bliver sur fordi han langer ud efter dig, er idiotisk. Det samme er at bringe de tegninger op, igen og igen, uden at forvente en reaktion. Og jo mindre disse mennesker føler de har at miste, jo større en reaktion. Så måske vi skulle prøve at acceptere de “fremmede”, byde dem velkomne, istedet for at dæmonisere dem.

 14. Af Heine Glubstrup

  -

  Jeg er fucking træt af en presse som ikke evner andet end at løbe DF idioternes ærinde.

  Islam er da Danmarks mindste problem lige nu.

  De eneste der er tilbage til at tørre røv på Danske pensionist DF’ere er sågu indvandrere -Jeg gør det i hvert fald ikke.

  Griske Danskere kan sgu for min skyld svælge i deres egen lorteble, indtil de opdager at stanken er den samme, som den de selv har lukket ud i årevis.

 15. Af P Christensen

  -

  Det bemærkelsesværdige ved de muslimer, som betragter os som vantro, er at de alligevel tager herop og tager imod vore lige så vantro overførselsindkomster.
  At visse muslimer tillige kan blive vrede over en tegning af de fascistiske sider af deres ideologi, men ikke over sidstnævnte selv, siger jo alt om både ideologi og udøvere.
  Nok så bemærkelsesværdigt er de mange knuder som især venstrefløjen i Vesten har slået på sig selv,
  for at bortforklare deres positive særbehandling af “sensible muslimer” og dettes kollision med venstrefløjens gamle mærkesager.

 16. Af Martin Nielsen

  -

  “Så måske vi skulle prøve at acceptere de “fremmede”, byde dem velkomne, istedet for at dæmonisere dem.”

  Jeg har set lignende forslag mindst tusind gange og spørger hver gang mig selv, om afsenderen har været døv og blind i en menneskealder?

  Der er blevet taget pænt imod muslimer, men alting får en ende, når misbruget og volden bliver for stor. Bare rolig, vi skal nok få de borgerkrigslignende tilstande, som bl.a. Søren Pind har skrevet om her på Berlingske. Jeg kan ikke se, hvad der skulle forhindre det, da de muslimske samfunds evne til selvkritik kan ligge et meget lille sted. Der er ingen grund til at tro, at de ikke får indført de tilstande, som de i sin tid påstod, at de flygtede fra.

  Nu kan man og også læse i Information, at en femte kolonne indenfor det offentlige misbruger adgangen til borgernes personlige oplysninger, så at de kan hjælpe muslimer til
  at opspore de stakkels slægtninge, som lever skjult under trusler om “æresmord”. Det er hjælp til at udføre terror og bør føre til lange fængselsstraffe og permanent forbud mod offentlig ansættelse og om muligt udvisning fra landet.

  Jeg har et indlæg liggende i filteret.

 17. Af Hans Hansen

  -

  Jeg er “fucking” træt af at politikerne overhører befolkningen. Derfor er DF en naturlig følge. Samme er Alternativet, stadig kun en joke, måske bliver de aldrig andet, for oprindelsen er tåbelige Radikale Venstre. DF er en slags Socialdemokratisk fraktion, men ikke desto mindre et oprør mod de etablerede partiers elitisme. Især de “fucking” Socialdemokratiske.

  Problemet med de DF hadene snot-hoveder, er ganske enkelt at i er dummere end remoulade. I fatter ikke en “fucking” skid af årsag og virkning. Det er jeres “fucking” fortjeneste at DF overhovedet eksisterer, for i nægtede at lytte fremfor at hælde “fucking” jeres lort ud.

  Fuck jer …

 18. Af Hans Hansen

  -

  ;-)

 19. Af Dan Mark

  -

  http://www.jesusandmo.net/

 20. Af Hans Hansen

  -

  Heine Fuckstrup

  Hvorfor “fucking” forstår du ikke, at de fremmede ikke er problemet. Det er de fucking kriminelle og fucking islamister der er fucking uvelkomne. Hvorfor er du så fucking dum?

  Det kan da for fucking helvede ikke siges tydeligere.

 21. Af Heine Glubstrup

  -

  Hans Højhed jeg skifter til enhver tid en grisk Dansker ud med hvad som helst. Du står først i rækken :-)

 22. Af Hans Hansen

  -

  Okay Heine Motherfucker.

  Fuck U U fucking bastard. Up U’rs …Go to fucking hell U son of a bitch
  ;-)

 23. Af Heine Glubstrup

  -

  Hans Højhed flyt dog til Grækenland. Tilslut dig din Guru, som også har erhvervet sig et refugium via penge under bordet på øen Klamydos.

  Hurra for DF dobbeltmoral og uhæmmet gældsrytteri.

 24. Af Hans Hansen

  -

  Sig mig engang Heine Fuck. Er du resilient imbecil?

  Sig nu ikke du er nødt til at slå begrebet op for at forstå betydningen.

 25. Af Heine Glubstrup

  -

  Hans Højhed – Dig behøver jeg ikke slå op, det klarer du fint selv…

  Har du ikke råd til et asyl på Klamydos – Er det forbeholdt ledelsen?

 26. Af Hans Hansen

  -

  Ledelsen bevilger af nødvendighed. for at beholde intelligensen. Derfor er i på røven i evnesvage “fucking” islamic smooth necks.

 27. Af Helge Olsen

  -

  Har lidt svært ved at se, hvad Kastrup vil med sit indlæg, ud over at sætte endnu nogle streger under dem-og-os, samt endnu en gang at intonere at “de der ikke er med os er imod os”. Dette sidste blev sagt noget så klart af præsident Bush d.y. i 2001-02. Jeg skal undlade at fortælle, hvem der sagde noget tilsvarende i mellemkrigstidens Europa…

  Skal vi virkelig tilbage til en tid, hvor tvivl og refleksion vil være at regne for eftergivenhed og kapitulation over for “fjenden”? F.eks. tilbage til 1970’ernes hetz mod og jagt på røde lejesvende i TV og radio samt undervisningssektoren? Eller tilbage til 1950’erne, hvor alle der tillod sig at sætte spørgsmålstegn ved de herskende forhold blev stemplet som kommunister?

  Ja undskyld, men man kan altså med god ret blive så hulens træt af Muhammeddebatten!

 28. Af Heine Glubstrup

  -

  Grækerne hader indvandrere – Er det derfor i sender intelligensen derned?

 29. Af Hans Hansen

  -

  Helge Olsen, eller hvem fanden du er.
  Dem og os er i forvejen rigeligt defineret af islamisterne. Resten er banale idioter. Politikerne har ansvaret. Gør de ikke som de har fået besked på, så er de FUBAR.

  Resistance is futail …

 30. Af Finn Bjerrehave

  -

  Hej hvor bliver mit indlæg af? Finn Vig

 31. Af J Nielsen

  -

  M. Kastrup skrev:

  “Der synes i et bestemt segment af befolkningen at være en opfattelse af, at engelske udtryk forlener deres holdninger med vid.”

  Det er godt set, men vist ikke begrænset til et enkelt segment. Flere lag af befolkningen er ramt af ubegrundet selvtillid på det punkt. Det resulterer i boomerang-udtryk som “thumps up”, og lige herover: “Resistance is futail”. Smart skulle det have været, dumt ser det ud, og det rammer afsenderen lige i nakken.

  Du har været så venlig selv at forsyne bloggen med det korrekt stavede f***ing. Det er ellers ikke noget normale mennesker går rundt og siger, men her har folk rigtigt taget det til sig. Muligvis fordi de så slipper for at tage stilling til om det hedder knebbe eller kneppe. Eller er det nu noget storken gør? Risikoen for ikke at udtrykke sig grimt nok er overhængende.

 32. Af sø sørensen

  -

  Hans kongelig højhed Hans Hansen er ude og repræsentere DF intelligentsia ser vi igen..

  Camre på nær 80 år har haft våben liggende i fodenden som gamle Niels Lemche..Disse religiøse tosser må vi altså se at få fjernet våbne fra. Som vi så under terrorangrebet er de religiøse alle farlige og ser muslimer bevæbnet på ethvert gadehjørne klar til at stjæle deres sukkermad og skubbe dem i grøften når DF’en ruller hjem i “rullemaria’en” fra Netto,.

 33. Af sø sørensen

  -

  åh, ytringsfrihed via ny server..Hvem kunne have vidst det?

 34. Af Kristian Andersen

  -

  Jeg er hamrende træt af de imbecile racister, der skriver her i debatterne!

 35. Af Martin Nielsen

  -

  “Risikoen for ikke at udtrykke sig grimt nok er overhængende.”

  Ja, men vi har jo også den mulighed, at vi kan vælge den latrinære trend, hvis vi vil understrege, at vi tilhører det elitære proletariat.

  Sørensen,, Lemche har allerede fortalt dig, at han for længst har afleveret sit våben, så hvorfor lange ud efter ham? Hvad Camre angår, kan jeg dårligt forestille mig ham uden våben og morer mig over Enhedslistens fordomme om desperadoer i 70’erne. Frank Aaen er da heller ikke nogen årsunge, kan han overhovedet betros en politisk post?

  Og hvad med Johanne, er det tilrådeligt at vælge en politiker, der er SÅ god? Jeg mener, hun har end ikke lagt mærke til, al den vold, der lurer i partiprogrammet og gemmer sig lige bag hende. Johanne er som en bulldozer af godhed, der får alle andre til at ligne Jack the Ripper, og det sælger.

 36. Af Niels Juul Hansen

  -

  Kære Mads Kastrup,

  Du har skrevet mange gode indlæg, men jeg synes, at det er trist, at du kun er i stand til at holde een bold i luften, når det drejer sig om de famøse tegninger.
  Jeg troede ikke at grøftegraveri og ‘dem og os’ var noget du abonnerede på.

 37. Af Helge Nørager

  -

  Til Hr. Allan Nielsen, de er et underligt menneske, et individ som kun sjældent forefindes i virkelighed men ofte brugt som skræmmebillede på en fra højrefløjen.

  “Af Allan Nielsen
  – 13. marts 2015 13:17

  MIKAEL BRUUS, din stavning er meget infantil, så infantil at meningen med det du skriver går tabt, jeg tror du skulle tage tredje klasse og fremefter om, hvis du da har gået så meget i skole.”

  ” Allan Nielsen • 9 dage siden

  Det er så synd for Zenia Stampe at hun er indbegrebet af en dum …….., man skulle tro hun konstant havde det månedlige, for for hvergang hun åbner munden kommer der kusseblødnings snak ud.”

 38. Af Finn Bjerrehave

  -

  Hej Kastrup, hvis du ikke kan lide tegninger, samt mit forklarede indlæg, hvad har du så denne blok til.
  Klart svar ønskes. Finn Vig

 39. Af Rikke Nielsen

  -

  Filmen knækker præcis der, hvor “testen af selvcensur” bliver pligten til at overtræde egne moralske og etiske principper i “kampen for demokratiet” . Mage til selvmodsigende nonsens.

  ”Jeg er fucking træt af Muhammedtegningerne”
  Ja, endelig en fornuftig udtalelse.

 40. Af Allan Nielsen

  -

  Til Hr. Helge Nørager, det er typisk hjernedødt rødt at gentage hvad andre udtrykker, men du skal da have tak for at gentage og sprede budskaberne. ;-))))))

 41. Af Preben F. Jensen

  -

  Mange medier tillader ikke megen debat om velfærdsstatens skumle og dystre bagsider. Selvom fem millioner borgeres samlede viden om hvordan samfundet fungerer er langt større end nogle få hundrede journalisters. F.eks. kunne sundhedsstyrelsens slendrian have været afsløret for adskellige år siden, hvis ikke medierne var så dygtige og flittige til at udelukke “almindelige” borgere fra at fortælle om deres indsigt i visse emner erfaringer med diverse bureaukratiers og institutioners magtudøvelse.

  Der er et voldsomt “snobberi” i journalisternes behandling af de fleste emner. Er der noget røre omkring f.eks. et hospital, et skilsmissesystem, et “børneværn”, et hjemløseproblem, en parkeringsordning, en dagpengeordning, et digitaliseringssystem, en forsvarsordning, uroligheder og kriminalitet i et boligkvarter, en boligbeskatningsordning, de mange skole- og skadestuelukninger osv., så foretrækker medierne at tale med direktører, eksperter, bureaukrater, formænd og politikere, fremfor at tale med de ofre der må lægge krop og sjæl til de fejl, problemer eller overgreb/tåbeligheder der forringer deres livskvalitet. Derved lykkes det igen og igen at bagatellisere problemerne.

  Når det handler om indvandring, har der også været stærk modstand mod en åben debat. I årevis blev debatten forhindret med både hetz, censur og racisme-beskyldninger. Nu er debatten så blevet noget friere. Men stadig mangler der noget i at ofrene for R og S politikken kan komme til orde. Og det er måske medvirkende til at mange danskere endnu ikke er klar over at masseindvandringen og de hårdhændede nedskæringer af velfærden og sundhedsvæsnet osv. er som en kniv mod det danske folks strube. Fordi det hele kan ende i statsbankerot, masseterror, borgerkrig og massedød.

  Ihvertfald er der kommentarer i denne debatspalte som viser at en del deltagere mangler jordforbindelse. Måske mest pga. uvidenhed?

 42. Af Preben F. Jensen

  -

  ER UVIDENHED FORKLARINGEN PÅ VISSE BLOGGERES MISVISENDE/VILDLEDENDE INDLÆG…..??

  Mange medier tillader ikke megen debat om velfærdsstatens skumle og dystre bagsider. Selvom fem millioner borgeres samlede viden om hvordan samfundet fungerer er langt større end nogle få hundrede journalisters. F.eks. kunne sundhedsstyrelsens slendrian have været afsløret for adskellige år siden, hvis ikke medierne var så dygtige og flittige til at udelukke “almindelige” borgere fra at fortælle om deres indsigt i visse emner eller deres erfaringer med diverse bureaukratiers og institutioners magtudøvelse.

  Der er et voldsomt “snobberi” i journalisternes behandling af de fleste emner. Er der noget røre omkring f.eks. et hospital, et skilsmissesystem, et “børneværn”, et hjemløseproblem, en parkeringsordning, en dagpengeordning, et digitaliseringssystem, en forsvarsordning…….. uroligheder og kriminalitet i et boligkvarter…… en boligbeskatningsordning, de mange skole- og skadestuelukninger osv., så foretrækker medierne at tale med direktører, eksperter, bureaukrater, formænd og politikere, fremfor at tale med de ofre der må lægge krop og sjæl til de fejl, problemer eller overgreb/tåbeligheder der forringer deres livskvalitet. Derved lykkes det igen og igen at bagatellisere problemerne.

  Når det handler om indvandring, har der også været stærk modstand mod en åben debat. I årevis blev debatten forhindret med både hetz, censur og racisme-beskyldninger. Nu er debatten så blevet noget friere. Men stadig mangler der noget i at ofrene for R og S politikken kan komme til orde. Og det er måske medvirkende til at mange danskere endnu ikke er klar over at masseindvandringen og de hårdhændede nedskæringer af velfærden og sundhedsvæsnet osv. er som en kniv mod det danske folks strube. Fordi det hele kan ende i statsbankerot, masseterror, borgerkrig og massedød.

  Ihvertfald er der kommentarer i denne debatspalte som viser at en del deltagere mangler jordforbindelse. Måske mest pga. uvidenhed?

 43. Af Hans Hansen

  -

  Nothing to worry about. Fordi et par psykisk handicappede ikke fatter et klap, så er der altså heller ikke tale om flere. De kan råbe og skrige som de vil. Det eneste de får ud af det er at gøre sig selv til grin, Preben … Men naturligvis fortsætter balladen om islamisterne indtil de er ude af landet.

 44. Af Hans Hansen

  -

  Prøv at høre den her. Det er jo ganske morsomt, helt på den psykiatriske. En stakkels gal mand, men det er da morsomt:

  “Camre på nær 80 år har haft våben liggende i fodenden som gamle Niels Lemche..Disse religiøse tosser må vi altså se at få fjernet våbne fra. Som vi så under terrorangrebet er de religiøse alle farlige og ser muslimer bevæbnet på ethvert gadehjørne klar til at stjæle deres sukkermad og skubbe dem i grøften når DF’en ruller hjem i “rullemaria’en” fra Netto,.”

 45. Af Henrik Knage

  -

  Der er åbenbart ingen grænser, hvor mange gange en død kanin kan trækkes op af samme hat, og stadig virke levende.

  De der har været tættest på tegningerne, er sikkert “fucking” træt af dem, som størstedelen af den øvrige befolkning sikkert også er det, fordi tegningerne, som alt andet har en bivirkning, nemlig “kendis – effekten”.

  Vi er alle ofre for den, fra Flemming Rose til Dronning Margrethe den 2. Men kajakken kan vendes, hvis man vil – ved hjælp af et “overraskelsesangreb”, på samme måde som når en komikker der er kendt for komik, gerne vil spille en såkaldt seriøs rolle.

  Det er let at forestille sig Søren Pind som “Kaptajn Klo” i en tegneserie, men svært at forestille sig Henning Dyremose i et TV indslag, hvor det overraskende viser sig – hvilket ingen vidste, at han er ekspert dyr, specielt i mosegrise, mosehornugler; muldvarper og mosefund.

  På samme måde kan Flemming Rose, enten begynde som gartner, eller slet og ret slå sig ned som tatovør “Tattoo Flemming” er et frisk bud. Jeg mener – enhver kan da tegne en rose, eller plante den ud i haven. På den enkle måde får “kensis -effekten” og tegning kamp til stregen – i ordets bogstaveligste forstand…

 46. Af Hans Hansen

  -

  Der er ingen der kan bande som amerikanerne, og ingen er værre end muslimske fucking gangmembers her i landet, hvis det ikke lige er oversat til perkerdansk. Det er bestemt ikke god tone i USA, men lower working class sætter standarden for gadesproget. Ja iøvrigt staves det thumbs up. Beklager ;-)

 47. Af Hans Hansen

  -

  Hvis nogen tror perkerdansk, eller ghettodansk, lyder pænere end en fucking muhammedtegning ser ud, eller et par engelske bandeord, så prøv at oversætte det her. Det er hvad islamisterne mener om integrede indvandrere, og danskere. Håber det er stavet rigtigt:

  Enchep Enayi Erruu Gaal en skinke. Kasme, han tror han er en fucking sahsuh gucci kartoffel. En toug me saik.

 48. Af Michael Rand

  -

  Kære Kastrup,
  Prøv at kigge på de kommentarer dit indlæg har givet anledning til og du vil tydeligt se, hvorfor den tegning er uddebateret. Det er jo generelt ikke Tegningernes betydning for vores ytringsfrihed der bliver skrevet om, men mere om diverse
  angreb på islam og så en masse grimt sprog.

  Det må være ret nedslående for dig at se hvad form for debat dit indlæg giver anledning til – SUK

 49. Af T. Sørensen

  -

  Jeg var inviteret til en privat middagsselskab efter terrorangrebet i København. Her fik jeg bogstavelig talt forretten i den gale hals. En ellers pæn ældre mand, udbryder pludselig, som kommentar til begivenhederne i København: Ja, ham Omar, skulle have dræbt ham Vilks, nu han var i gang. I samme ombæring fik han også sagt at det var ærgerligt at Kurt Westergård ikke var slået ihjel under attentatet på ham i sit hjem i Århus. Nu afholdt jeg mig fra, at lave skandale, skønt der var grund til det. Men vi er altså kommet hertil hvor de politiske korrekte ikke holder sig tilbage for at give udtryk for sympati for den mest forrykte ekstremisme. Der er i virkeligheden ingen forskel på dem og de ekstremister der huserer blandt os. Hvis vi får borgerkrig her i landet, så bliver den meget beskidt. Nogen ved vi hvor vi har, men mange aner vi ikke hvor står. Gud bevare Danmark.

 50. Af Jørgen F.

  -

  …og ja – efter en times google på Ferguson, så træder der et helt andet billede frem end msm (eller lügen presse efter behag ) præsenterer:

  -Nogle USA’s største Moskeer ligger i Ferguson området.
  -Massiv indvandring og konvertering til islamisme især blandt sorte men også latino’er.
  -Massiv fraflytning af hvide
  -Mange med palæstinensisk baggrund
  -Moske repræsentanter på gaden og promoverer muslimske “vagtkorps”
  -Direkte ISIL støtte til “oprøret”.

  Læg dertil – usammenhængende taler fra Obama om koranen som fundament for den amerikanske forfatning på lige fod med biblen, og nu generel accept fra justitsministereriet af at det er stødende for en sort at blive anholdt af en hvid.

  De er hunderædde derovre for at de sorte konverterer i milliontal og skaber en agressiv politisk, religiøs front – ikke mindst næret af de tydelige sociale skel – der bare vokser og vokser når de hvide flygter.

  Parallellerne til UK og Frankrig er ikke svære at få øje på.

  Træt af tegninger? – vi er ikke begyndt…

Kommentarer er lukket.