Om følelsen af “svag glæde” ved terror

Af Mads Kastrup 79

Jeg er krænket. Hvilket ikke er ironi. Det er hele pointen.

En forbløffende udlægning er dukket op af Omar El-Husseins drab lørdag i København på først en filminstruktør til et ytringsfrihedsmøde dernæst en vagt ved en synagoge.

Det var ikke terror, lyder udlægningen. Ikke sådan rigtig terror. Altså den terror, hvor der står en celle og en langskægget mellemøstlig mørkemandsorganisation bag med skriftsted i hånd, som en ekspert så kan blive interviewet om udbredelsen og gyldigheden af i Deadline.

Det er sådan, jeg først opdager det. Som en akademisk vildfarelse fra folk, der er så kloge, at de kan undvære hovederne, som man siger. Professor dr. Phil Ole Thyssen er blandt udlæggerne. En mand, jeg ellers tiltror stor evne til eftertanke, men tilsyneladende har tabt sit tællelys ned i teen, hvorpå han i mørke har famlet sig frem til, som han skriver i Politiken, at ”de danske nyhedsmedier er gået amok i, hvad der minder om massehysteri.”

For ”der er ingen erklæringer, som direkte sætter mordene i en religiøs eller politisk sammenhæng.” Læs sætningen igen. Hvad er det, han siger? Han siger, at så længe vi ikke har noget på papir, så gælder det ikke. Folk, der har gået på universitet, ser som bekendt gerne, at der er klare skriftlige kilder på virkeligheden – i mindst to eksemplarer, så der også er en til arkivet.

Medierne skulle ikke have kørt det hele op, forstår man på Thyssen. Han argumenterer for, at et andet syn på hændelsen burde vælges: I stedet for terror, burde man tale om ”en forvirret og voldelig ung mand, som har begået et dobbeltmord”.

”Men medierne er ikke i tvivl,” skriver professoren beklagende: ”Terroren er kommet til Danmark, ytringsfriheden og demokratiet og friheden er angrebet. Mærker man en svag glæde over, at terroren nu er blevet virkelig og ikke blot et spøgelse? At Danmark har vundet sin ret til at være et fuldgyldigt medlem af civilisationernes sammenstød?”

Jeg ved ikke, hvad professoren mærker. Ud over en åbenbar væmmelse ved ”massemøder over alt, ”nyhedsmedier”, der ”kører sagen i båndsløjfe”, ”politikere”, der, ”udtaler sig sentimentalt, og almindelige mennesker”, der, ”lægger ord og følelser til”, som han skriver. Hvilket nok alt sammen skal forstås som, at den slags holder Thyssen sig for god til, da han jo åbenbart ikke selv tilhører kategorien ”almindelige mennesker.”

Inden jeg nåede at mærke krænkelsen brede sig i hele mit system, opdagede jeg, at Thyssen havde politisk støtte i form af tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech. Denne skriver tillige et indlæg i Politiken. Rønn skriver, at nu må man holde op med de dér Muhammedtegninger:

”Er der nogen, der kan forklare mig, hvorfor det er så sørens demokratisk at tegne profeten Muhammed som en hund? Jeg bryder mig ikke om det. Er der nogen, der kan fortælle mig, hvorfor det at forhåne en hel religions udøvere, herunder at såre masser af danske muslimer, er en dansk værdi, som vi hele tiden roser os af? Ytringsfriheden blev jo ikke en grundlovssikret ret, for at flertallet skulle forhåne mindretal. Tværtimod giver frihedsrettighederne os ret til at leve i Danmark med vor forskellige tro og kultur. Men uden gensidig respekt kan vi ikke leve med vore forskelligheder.”

Mange på Facebook fandt Rønns indlæg klogt og velformuleret. Men det er dumt og selvmodsigende. Som Berlingskes udlandsredaktør, Anna Libak, replicerede på Facebook: ” jeg anerkender hendes (Birthe Rønn Hornbechs, red.) ret til at tage afstand fra Muhammed-tegninger, men forstår ikke, hvorfor hun gør det, når det nu krænker mig helt vildt dybt, at kunstnere i et sekulært land ikke længere må lave sjov med profeter. Så hvis krænkelse er størst? Min eller den postulerede anfægtede muslims? Ja, det er ikke nemt at afgøre, min krænkelse er nemlig også kæmpestor, og måske er det derfor, at krænkelse ikke er et gyldigt argument.”

Hermed er min egen krænkelse præcist og prisværdigt forklaret. Den er som nævnt ikke ironisk ment. På ingen måde. Til gengæld er forurettelsen ikke så fanatisk, at jeg erhverver en m-95 automatriffel og begiver mig mod adresserne på udlæggerne af lørdagens drab som værende almindelig kriminalitet angiveligt forårsaget af flertallets ufølsomme hån. Jeg er opdraget i, efterlever og værdsætter demokrati.

”Hvorfor skal vi forhåne en hel religions udøvere,” spørger Rønn Hornbech. Det skal vi heller ikke. Og det gør vi heller ikke. Det er næppe hele islam, der forhånes ved en tegning af Muhammed. Og når Rønn påstår det, indoptager hun fuldstændig ukritisk og tankeløst islamisternes gidselstagning af islam, da de opponerer mod at blive krænket med fuldstændig samme argument: ”I håner 1, 6 milliarder muslimer!” I Information skriver kommentator og forfatter Georg Metz med samme logik: ”For at værne om ytringsfriheden råber jeg efter naboen”. Hermed fører Metz den åbenbart utrættelige, syge og skæve ganger på banen, at da Flemming Rose i sin bad tegnere om at tegne profeten, som de så ham, var det udelukkende for at ryste og sparke til islams træ. En fordrejning og forglemmelse fra Metz, Rønn og kompagni. Flemming Rose bad faktisk tegnerne tegne Muhammed for at teste selvcensur. Islamister har siden selv sørget for resten: Krænkelsen, ophidselsen, flammerne, mordene.

Hvis ikke man har forstået, hvorfor det fortsat er vigtigt at holde med Flemming Rose, så lad mig her give ham ordet, som han selv forklarede det i et interview i Berlingske kort efter angrebet på Charlie Hebdo i Paris:

”Grundlæggende er mit argument det samme som i 2006. I et demokrati kan ingen gøre krav på deres religiøse, ikke religiøse, ideologiske eller ikke ideologiske følelser. I det omfang ideologier, religioner og grupper, som jeg ikke er en del af, gør krav på, at jeg respekterer deres dogmer uden for deres hellige steder, så gør de ikke krav på min respekt, men på min underkastelse. Det er uforeneligt med et liberalt demokrati.”

Mig bekendt er der ikke nogen, der i den seneste uge har følt ”svag glæde over, at terroren nu er blevet virkelig”, som Thyssen skriver. Så med mindre glæden lister rundt på nogle akademiske gange, jeg ikke frekventerer, så ved jeg ikke, hvor den er. Hvad angår, om der var tale om ”forvirret ungdom” eller terror, er målene vel værd at tage i ed eller hvad? Et angreb på en jødisk synagoge lyder som ”en religiøs sammenhæng” for overtegnede. Men det er måske bare mig? 28 skud mod en høring i en mordtruet tegners navn om kunst og ytringsfrihed smager af ”en politisk sammenhæng”. Eller er det også bare mig?

Det er så nogenlunde her i min tankerække og min krænkelse, at jeg opdager, at Thyssen har en tredje støtte. At professorens udlægning ikke alene er en akademisk teori. Den er også udbredt og søger ivrigt anerkendelse i det miljø, den ”forvirrede, unge dobbeltmorder” er rundet af. Jyllands-Posten har interviewet den 26-årige Ayman El-Khatib, fordi denne på sin Facebook side har skrevet ”Je suis Omar” og ”Vi er alle Omar”. El-Khatib forklarer, at han ”har valgt at bruge det som en erstatning for “Rest in peace”«. Han siger om Omar Ahmed Hamid el-Husseins handling: ”Jeg skal ikke forklare noget som helst, for det er noget, der er mellem ham og Gud. Det er blevet bedømt som terror med det samme. Det kan måske være noget personligt. Det kunne måske være almindelig kriminalitet.”

Ræsonnerer og taler Ayman El-Khatib ikke her som en sand filosof og professor?

79 kommentarer RSS

 1. Af mikael bruus

  -

  Jeg boede i England, da IRA var aktive og jeg boede i Israel da selvmordsbomberne sprang i busser og på busstationer men nogen grad af regelmæssighed.
  Og jeg oplever reaktionerne efter de tre drab i København som voldsomt ude af proportioner, særdeles set i lyset af Danmarks snart 15 år lange krig i den arabiske verden.

  Og hvad ytringsfriheds-debatten angår, så minder den mig om en lille dreng der tramper rundt i naboens blomsterbed og når han bliver irettesat af naboen, svare: Jamen jeg har ret til at lege ude.

 2. Af Henrik Hansen

  -

  Mikkel Bruus ude af proportioner? Et møde hvor man debatterer ytringsfriheden bliver angrebet og en person dræbt og tre betjente sårede plus et racistisk mord på en jøde og to betjente sårede er vel værd at reagere på?

  Ytringsdebatten er for mig mere er spørgsmål om vi skal underlægge os muslimske dogmer med er maskingevær for tindingen eller ej.

  Lad muslimerne sige at vi godt må tegne Muhammed og at vi ikke skal underlægge os deres dogmer, så kan vi diskutere ud fra det.

 3. Af Jørgen F.

  -

  …det minder mig nu mest af alt om et barn , der leger i sin egen have , men bliver irettesat af en emsig nabo over hæggen. Ligusterfascisten på vejen.

 4. Af Jesper Høegh

  -

  Hvad en Møgbeskidt handling kaldes – ord er ikke dækkende

  – en handling – om den er foretaget af etbenede eller andre galninge –

  skal ikke finde sted i Danmark!

 5. Af r. vangkilde

  -

  KOMMER TERROREN AF HØJRE EKSTREM POLITIK! Obama vil adskille terroren og islam, og det samme gør Lars Vilks, som mener at kunst skal overskride moralske grænser, og provokere for provokationens skyld ELLER, har Birthe Rønn også ret i, at vi alle bliver krænket, hvor både
  terroristen og kunstneren sætter sig selv i skud linjen.

 6. Af jens ag

  -

  @Michael Bruus
  Jeg mener at din kommentar rammer ved siden af med forsvaret af muslimers ret til at udøve terror i deres religions navn. Ligesom højreradikale kristne i USA som jævnligt har dræbt specielt læger der udfører aborter også er i grænselandet til terrorisme, så kan man som samfund ikke undlade at tage VOLDSOM afstand fra dette.

  “Life of Brian” og et utal af film der beskriver kristen historie vil af rabiate kristne betragtes som gudsbespottende. Mener du virkelig i ramme alvor at du synes at det var selvforskyldt og rimeligt hvis kristne forsøgte at dræbe alle der lavede eller så “Life of Brian”?

  I muslimske lande er der meget ofte karikaturer af jøder m.fl., og jeg er ret overbevist om at vi alle kan blive enige om at hvis jøder på den baggrund myrdede tegnerne ville det også være terrorisme, og uacceptabelt.

  Dødstallet er heldigvis kun to, så ja det kan ikke sammelignes med terror i England eller Israel i “succes”, men det ændrer ikke hvor alvorlig en trussel det er, og jeg synes det er meget forkert at prøve at udvise forståelse for terrorisme.

  Breivig følte at hans kultur mv blev undermineret af Socialdemokraterne, og jeg forstår godt had til socialdemokrater, men der er meget meget langt fra antipati til terrorisme og jeg mener på ingen måde at man skal acceptere terrorisme som rimelig i nogen henseende.

 7. Af mikael bruus

  -

  @jens ag
  Danmark har været et smørhuld af fred og fordragelig og efter ca. 15 års angrebs og besættelse krige i flere arabiske lande, samt en systematisk over pisning af herboende muslimer har vi sat freden og fordrageligheden over styr.
  Årsag/virkning.

  Ikke sympati, hverken for terror, overpisning af herboende muslimer eller angrebs og besættelse krige.

  Årsag/virkning og intet andet.

 8. Af Frank A

  -

  @ Kastrup

  Folk der tror på Islam, skal grundlæggende vide, at vi har ret til at tegne hvad som helst. Samt at de ingen som helst ret i at forhindre det.

  At vi undlader at gøre det fordi vores pli, siger at det jo ikke i sig selv er et formål at krænke maksimalt, synes jeg aldrig kan gøres til et problem. Hvis du ved at din nabo har migræne, og generes voldsom af din plæneklipper, kunne der vel også være ide i slå plænen, når man vedkommende er væk fra bopælen. At bondemanden afpasser sin gyllespredning efter at nærmeste nabo er på ferie. Det er vel intet mål i at genere hinanden maksimalt, selvom man gerne må og kan.

  Det ene skaber gode og hjælpsomme ven- og naboskaber. Det andet trykket atmosfære.

 9. Af P Christensen

  -

  At danskerne ytrer sig frit om en fascitsisk lov-religion svarer til at en lille dreng
  tramper rundt i naboens blomsterbed ?????
  Gad vide hvor pågældende læser ville have været at finde under 2 VK ?

 10. Af Lars Christensen

  -

  Det fyeste fyord

  TERROR.
  Uhhh, sig det igen, Simon.
  TERROR.
  Et æstetisk gys.
  De blinde skrifter.
  De døde ruller.
  De dulgte digter.
  Men frit går vi hinanden i møde.
  Tænker stændigt selv.
  Fortolker for tiden.
  TERROR
  Værdiløs for verden.
  TERROR
  Mon ikke du ganske stille,
  får noget andet
  end, du egentlig ville?

 11. Af Henrik Hansen

  -

  @ Michael Bruus – Hvad er det got nogen muslimer som er blevet overpisset? Er du bindegal? De får lejlighed, penge og uddannelse. Børnehaver serverer halal mad for alle for at tækkes dem.
  Hvorfor er der de samme problemer med muslimer i alle lande? Bliver de overpisset i alle lande?
  Din argumention er vanvittig.

 12. Af Mikkel Madsen

  -

  “Og hvad ytringsfriheds-debatten angår, så minder den mig om en lille dreng der tramper rundt i naboens blomsterbed og når han bliver irettesat af naboen, svare: Jamen jeg har ret til at lege ude.”

  Forkert sammenligning.

  Drengen har (korrekt) generelt lov til at lege udenfor, men selvfølgelig IKKE til at lege på andres private grunde.

  På samme måde er ytringsfriheden generelt gældende i Danmark. “Andres private haver” er kan så parallelliseres til injurielovgivning og racistiske ytringer overfor andre f.eks. andre etniske og religiøse grupper.

  Bemærk at begrænsningen i ytringsfriheden næsten altid er stillet op som begrænsninger i ytringer mod KONKRETE NULEVENDE personer. Altså ikke imod historiske personer, ideologier og profeter….:-)

 13. Af Allan Nielsen

  -

  Mikael Bruus, når du siger årsag/virkning så må konklusionen være at vi begynder at slå muslimer ihjel i Danmark for de krænker vores rettigheder.

 14. Af Thomas Rasmussen

  -

  Ja – på vores læreanstalter går der stadig nogle tossede kommunister, stalinister og andre nyttige idioter rundt som er formet af de gamle kommunistlande. I 30’erne tog vi ikke nazismen alvorligt nok og i alt for mange år har vi ikke taget den lige så ekstreme islamisme alvorligt! Kald nu barnet ved sit rette navn! Vi har givet opholdstilladelse til alt for mange af disse uintegrerbare fattigdomsflygtninge og mørkemænd som tager alle deres konflikter med til lille Danmark og som for langt over halvdelens vedkommende ender på evig bistand – betalt af skatteyderne i landet med verdens højeste skattetryk! Hele den samfundsundergravende godheds- og indvandringsindustri har jo sammen med forræderne fra venstrefløjen og De Radigale totalt mistet jordforbindelsen i forhold til de problemer vi slås med – og som er selvforskyldte fordi vores grænser står åbne for alle de mørkemænd som kun kommer på grund af vores generøse bistandskasser! Hjælp dem evt. i deres nærområder hvor de er nær deres egen kultur. Denne terroraktion var ikke begået af en enkelt syg person. Politiet har allerede arresteret medskyldige og vi så jo de efterfølgende dage hvordan syge personer i sympati med terroren havde smidt blomsterbuketter på den gale terrorists dødssted! Og i dag kan vi læse hvordan muslimske tabere i vores fængsler jubler over terrorangreb på vestlige personer – bl.a. når IS-krigere har halshugget kristne og i går truede en københavnsk imam jøderne med udryddelse! Alle de problemer vi slås med nu er selvforskyldte og skyldes alene den forræderiske røde venstrefløj og De Radigale som har lempet på VKO’s stramme opholdsregler, fjernet grænsekontrollen samt fjernet kontanthjælpsloftet – med det resultat at vi bliver overstrømmet af uintegrerbare flygtninge som aldrig set før. Selv på små øer som Ærø, Langeland, Samsø m.fl. har vi nu asylcentre så der skal man ikke tage på ferie – og da slet ikke købe hus da de er faldet til det halve i værdi de steder hvor der er asylcentre! Vores sammenhængskraft og økonomi er ved at blive smadret – og det bliver kun værre og værre! Stakkels efterkommere! Venstrefløjen vil hellere redde hele verden end hjælpe de etniske danskere! Og nu smider man en masse gode penge efter dårlige penge – som de arbejdende danske etniske danskere skal betale!! En skrue uden ende!

 15. Af I. Hansen

  -

  Michael Bruus – du har da vist fået noget galt i halsen omkring årsag/ virkning.

  Årsag/ virkning burde se således ud : jaa DK mf. har hjulpet os ud fra krig og elendighed i vores muslimske land, hvor vi ikke kan leve som fredelige muslimer (=årsag)….. ERGO er vi glade og taknemmelige for det, da vi nu kan leve i tryghed både økonomisk, sundhedsmæssigt, uddannelsesmæssigt, boligmæssigt (= virkning)

 16. Af Hans Sørensen

  -

  @Mikael Bruus
  Er du selv muslim? Du lyder meget krænket og ophidset. Nærmest som en socialist, de ikke kan sove, fordi nogen stadig har flere penge end ham selv.

  Forstår du ikke at tegninger af en muslim ikke er mere “overpisning” end alle andre må finde sig i, i et demokrati med ytringsfrihed. Ytringer der generer andre, er en væsentlig parameter for at samfundet kan bevæge sig fremad mod det bedre. Se historisk på det. Ytringsfriheden sikrer at undertrykkende despoter, magthavere, præster, diktatorer, tyraner og andre der ikke kan opføre sig ordentligt, til sidst taber til de gode kræfter. Kun folk med tvivlsomme hensigter eller historieløse naive personer, vil begrænse ytringsfriheden.

  Terroristen er da fuldstændig ligeglad med om Danmark har været med til at fjerne Saddam Hussein, Gadaffi mv. Og de fejl der er begået i bestræbelserne. For de findes jo overalt, ikke mindst i lande, der helt op regeringsplan tænker som dig (fx Sverige).

  Hvad mener du Danmark gøre for at lukke ned for “pisseriet”? Hvem er det der skal bekæmpe tyrannerne, hvis Danmark ikke skal? Hvis alle tænker som dig, så er det jo de onde kræfter der vinder over staklerne i de ufrie lande. Særligt i de lande hvor religion og urgamle skrifter i fuld alvor, bruges til at jorde befolkningen. Men det er du måske heller ikke enig i?

 17. Af Benny B

  -

  Nu er de samlet til begravelse ude i brøndby. 200 sympatiserende er til stæde.
  Det er nu, at politiet skal slå til.(hvis de tør) omring hele området og udvis hele flokken.

  Det er en hån, at han overhovedet får en begravelse.

  Jeg vil æde min gamle hat på, at blandt de 200 sympatisøre, er der syrienterrorister og kommende terrorister som i fremtiden vil slå danskere ihjel på dansk jord.

  De danske politikere er ansvarlige for disse mord.
  jeg håber, at der engang kommer et retsopgør med tilbagevirkende kraft, som vil dømme disse ansvarlige politikere for de uforholdsmæssige flere mord som begås mod den Danskerne.

  De ansvarlige skal dømmes.

 18. Af Ernst Malta

  -

  Hvad har muslimer beriget verden med inden for de sidste flere hundrede år? – Ingenting.
  Alt, hvad der er skabt i de rige oliestater inden for de sidste mange år er opført af vestlige ingeniører, projektledere, økonomer og asiatiske arbejdere.

  Den vestlige verden har gennem århundrede tilkæmpet sig den livsform vi har i dag. Tilkæmpelsen af livsformen er gået over diverse krige, hvor vesten efterhånden fik grundlagt de idealer, som passede til den livsform vi ønskede at leve under og efter.

  Muslimer er gode til at kæfte op i flok og skjule sig bag tørklæder/huer/masker mv., når de tilsviner den vestlige leveform.
  Man må undre sig over, at de bliver boende i de vestlige lande, når de har så meget imod den vestlige leveform. Det er nok bekvemligheden ved at få del i den vestlige leveforms velfærd, der gør at de nasser videre.
  Det er jo dejligt bekvemligt, at få det hele serveret uden at skulle gøre noget til gengæld.

  Det vil være nemt for muslimerne, at kvitte den utilfredshed, der er med at leve under vestlig leveform – rejs hjem og start på opbygning af et samfund, der passer til de muslimske idealer og leveform.
  Vi, i den vestlige verden har kæmpet vores kampe og vi har nu de samfund og de leveformer, som vi er tilfredse med og fungerer godt under.

  Det største problem i den vestlige verden for tiden er, at de valgte politikere ikke har modet til at tage den uundgåelige konflikt med den muslimske indvandring der er nødvendig, såfremt selvtægten ikke skal tage over.
  Opgøret mod indvandringen kommer – det er kun et spørgsmål om, HVORNÅR de vestlige befolkninger har fået nok og grænsen er nået.
  Den seneste tids hændelser vil vise problemets størrelse.
  “At fejle er tilgiveligt. At fejle og ikke rette fejlen er utilgiveligt”

 19. Af søren rasmussen

  -

  @MADS KASTRUP

  Flot tænksomt indlæg.

  En stor del som gerne ser sig selv som kultureliten, ingen nævnt ingen glemt, fatter ikke ordlyden og substansen i det du skriver.

  Den radikale elite har en radikal Tyrkertro på at det er et ikke et problem. – ja, det er rent pjat.

  Det radikale/EL/SF segment er naive, og ofte helt uden livserfaring, mennesker der ikke fatter den ubehagelige logik, når det bliver ubehageligt.

  Det er mennesker der i overført betydning, ikke er i stand til lappe en cykel. De vil hellere forholde sig intellekt til problemstillingerne. Lige indtil det rammer dem selv. På arbejde, bolig, økonomi, deres nærmeste etc. – det er det vi venter på, så medier som Politikens ansatte fatter nogle sammenhænge. Der er alt for mange der tager Politiken segmentet for pålydende. – Har Politiken iøvrigt en stående aftale med licensbetalte medier som DR? vi ved det ikke?

 20. Af Anders Lund Madsen

  -

  For HULAN. Mads skriver en indsigtsfuld og velovervejet kommentar, hvor han sætter sidste weekends tragedie i perspektiv, og så overfalder I hinanden, og I skriver det sædvanlige hadske ævl og graver de allerede forrykte render dybere og dybere. Livet er ikke en fodboldkamp, og vi er kun 5,6 mio mennesker på en landtange, der kan skylle i havet på et øjeblik. Vi har kun hinanden for sevan, og vi er hinandens eneste chance for en fremtid, der rækker ud over det banale. Vi skal alle sammen tage os sammen nu. Og det gælder måske især alle jer hobby-demogoger, som dette net er så fyldt med.

 21. Af Jørgen F.

  -

  For når sort isil’erne kommer
  Og det gør de jo nok en dag
  Så har jeg solgt min hacienda
  Og købt en dacha uden for Moskva.

 22. Af Hans Sørensen

  -

  Eksperter har anslået, at islam er mindst 67 pct. politik og resten mere eller mindre religion. Set i det lys, kan islams proselytter ikke gøre krav på særlig meget religiøs respekt og hensyn. De smarte proselyttter skifter dog behændigt mellem den politiske rolle og den religiøse, alt efter den øjeblikkelige situation. Dette for at forvirre os politisk indstillede vesterlændinge, for derved gøre det lettere at opnå dominans. Ved at skamme os religiøst, får islam frit slag til at lirke sit subversive program igennem. Islam har kun ét endemål: underkastelse af alle i denne verden under sharia og koran – den der glemmer dette bliver nemt kort for hovedet.
  Ligegyldigt hvad muslimerne og deres danske hunde siger og gør – stuerene bliver de aldrig.

 23. Af Thomas Kiær

  -

  Det var da et voldsomt generaliserende indspark fra Anders Lund Madsen. Og nedladende, jeg havde nær sagt hadefuldt. Og hvad har han så selv at byde ind med?
  ” en fremtid, der rækker ud over det banale.” Vås.

 24. Af Hans Hansen

  -

  Man kan sige om dele af den akademiske såkaldte intellektuelle elite, at de har mistet overblikket i deres intellektuelle tilgang til jordnære emner. Jo mere komplicerede man gør elementære emner, jo mere er man i fare for at miste jordforbindelsen.

  Hører man sig selv pludselig som fortaler for terrorister, eventuelt begrundelser for udvikling af ekstremisme, så bør man opleve faretegnet. Sandheden er som bekendt et tre-ægget sværd. Deres mening, vores mening og så sandheden. Netop dette udgør den intellektuelles fare for at forvrænge sin jordnære virkelighedsopfattelse.

  En filosof, eksempelvis, kan aldrig fungere filosofisk uden jordforbindelse.

  Man opnår ikke begrundet udvidet forståelse, ved at tro man er færdig med at forsøge. Man bliver aldrig færdig med at evaluere sine synspunkter, men netop dette udgør samtidig den eksistentielle fare. Det er derfor man ikke kan tillade en, selv velmenende, elite at sidde på beslutningsprocessen.

  Den politiske beslutningsproces tilhører ene og alene befolkningen, hvis, vel og mærke, der er tale om en uvildig veluddannet befolkning. Er denne betingelse opfyldt, kan ingen elite erstatte den jordnære befolkning.

 25. Af K.Larsen .

  -

  Der er en stilling åben til Flemming Rose som landsretssagfører, og en stilling som statsminister til Jaleh Tavakoli, der går ud blandt folket og forsvarer standpunktet

 26. Af Henrik Petersen

  -

  @ MIKAEL BRUUS – 13:00

  “….. samt en systematisk over pisning af herboende muslimer har vi sat freden og fordrageligheden over styr.”.

  Øh, nå? Så vidt jeg kan skønne i det københavnske, er det muslimske unge/yngre mænd, der pisser på det danske samfund og hærger løs samt sætter freden og fordrageligheden over styr.
  Netop det danske samfund, der forsørger dem, giver dem husly og enorme pengemængder for absolut ingenting, idet de bidrager negativt til samfundet. Hvorfor de da også udgør et relativt enormt flertal i de danske fængsler og i ledighedsstatistiken samt blandt førtidspensionister.

  I øvrigt har ingen danskere ud over de radikale inviteret disse muslimer til Danmark. Forunderligt, at de har råd til menneskesmuglere og/eller flybilletter til Kastrup fra deres failed states. For ikke at tale om, hvordan de overhovedet finder frem til Danmark, et land, de næppe nogensinde har hørt om før de tilvandrede.

  Forslag: De rejser fluks tilbage til deres elskede muslimske lande med deres lige så elskede muslimske skikke, herunder sharia.
  Ingen ud over de radikale ønsker at holde på dem. Og der er masser af plads til dem i de muslimske lande. Vi behøver dem ikke.
  Hvis Anna Mee Allerslev, Zenia Stampe og andre Gutmenschen er så begejstrede for kulturberigelsen, er de jo velkomne til at følge muslimerne til deres egne lande og forblive dér.

  Muslimer i muslimistan, vesten i vesten, tak. Derved bliver alle jo tilfredse. Medmindre man som ekstrem muslim ønsker at udbrede kalifatet til hele kloden, først og fremmest til Europa.

 27. Af John Hansen

  -

  @ Henrik Petersen kl. 21:41

  Glimrende indlæg.

  Tillad mig at korrigere dig når du skriver:

  “Ingen ud over de radikale ønsker at holde på dem.”

  Socialdemokraterne vil helt sikkert ikke undvære muslimerne, det er Deres KERNEVÆLGERE. Ca. 58% af muslimerne stemmer på S. Det er nok derfor. at regeringen har så travlt med importen.

 28. Af Jan M.

  -

  Mikael Bruus, du er en sand men-siger. “Ytringsfriheden skal vi ha’, men…”. Der er ikke noget men. Som et lille barn tramper du rundt i mit bed og skriger skingert, at jeg skal se “bomben i turbanen” som et diskriminerende anslag mod en minoritet rettere end, hvad den vitterligt er: En (satirisk) kommentar til det faktum, at utallige islamister kujonagtigt springer sig selv i luften i Allahs/Muhammeds navn og tager en masse uskyldige med i døden. Ved Profetens skæg, gu’ vil jeg ej! Når vi forsvarere af den uindskrænkede ytringsfrihed så stille siger til det lille barn: “Nu må du ikke overreagere ved at forlange, at jeg skal indskrænke min frihed af hensyn til et religiøst dogme, når jeg er ateist…”, så tramper du bare videre og beder mig respektere dogmerne, for ellers kan det blive lige så dyrt for danskerne som det var for briterne, mens IRA hærgede. Der tror jeg desværre, du har ret. Morderne helmer ikke, før al tvivl om Profetens skæg er fordampet. Træder du ret meget mere i mit bed, skal du dog vide én ting. Jeg hiver dig snart i ørerne og fortæller dig sandheden: “Profetens skæg er falsk. Muslimer bærer ikke nogen kollektiv skyld, men visse dele af Islam kunne godt trænge til et serviceeftersyn. Det er på tide, at islamisterne ser deres egne fejl og foretager et kvantespring ud af den mørke middelalder og op til moderniteten. Sandelig siger jeg til det lille barn: Profetens skæg er falsk.”.

 29. Af Hans Hansen

  -

  En systematisk “tilpisning” af alle antidemokrater, der i blandt potentielle teistiske og ateistiske, er ikke kun anbefalelsesværdigt, det er en demokratisk pligt.

  Hvis man ikke “pisser” disse tåber i hovedet, så tillader politikernes åbenlyst deres tilstedeværelse. Derfor “pisser” man de ansvarshavende politikerne i hovedet. Hvor i helvede tror i, blandt tåberne, ellers befolkningens politikerlede stammer fra?

 30. Af Finn Bjerrehave

  -

  Jer er krænket på et underligt niveau, Danmarks Radio, taler hele tiden om den formodede drabsmand, og jeg ryster i skuffelse.
  Hvem beskytter DR., når der ingen tvivl er om hvem drabsmanden, terroristen ,morderen er, og hvad er meningen.
  Terror for licensen.Finn Vig

 31. Af Preben F Jensen

  -

  De allerfleste politikere, ministre, bloggere og journalister går tilsyneladende ind for ytringsfrihed. Tilsyneladende. Og det er jo fint, for uden ytringsfrihed intet demokrati. Men hvordan kan det så være at danske borgeres ytringsfrihed og YTRINGSMULIGHED konstant er blevet indskrænket og forringet gennem de sidste 25 år…..? Først med hetzkampagner, sidenhen med regulær c en su r…… Masser af emner, problemer, skandaler og trusler er der næsten ingen debat om, pga. c en su r……

 32. Af jens Holm

  -

  Tydeligvis har Mads Kastrup og ganske mange andre ikke fattet, hvad fx Thyssen vil. Tværtimod ekviperer han så selv samme herre med sit eget beskidte vasketøj.

  Det er hele tiden den korte bane, der tales om. Flere veste og maskinpistoler til politiet – Flere bomber over ISIS eller hvem, der nu poppe op.

  Lidt som at definere velfærd udfra hvor mange, vi har i fængsel udfra hvor meget, vi anser for strafbart – Eller hur.

  Det sande er, man slet ikke gør meget på den lange og seje bane, der hedder forebyggelse og alt for lidt på krisehåndtering.

  Forebyggelse koster mange penge, men man skal vel også måle det i hver enkelt borger bagefter – i stedet tjener en normal livsløn og måske får en P-afgift nu og da.

  Man skal også måle det i 24 timers personopdækning af “kritiske”. Denne opgave er for bekostelig til at blive 100% eller bare 50.

  Man har derfor i dag også samme efterrationalisering på de singler eller smågrupper, nemlig at de dels er opdraget til at blive harme over noget´, når det hober sig op – Og de ofte kommer som totalt ukendte(ham her kom ikke, skulle man have varetægtsfængslet har mere – Varetægt skaber erfaringsmæssigt også had, mindreværd og psykiske skader).

  Så i stedet for at tro, man kan bevogte og tyre sig ud af det, burde man indse fornuften i at prøve noget andet, når de velafprøvne har begrænset effekt.

  Og så tager Vi den lige igen: Det er ikke de tegninger. Tegningerne var bare den udløsende faktor mange muslimer var mest enige om. Alle det andet springer Du og i Jo over, og der er jo meget af det. Jeg tager kun 1 enkelt: Trods folk har lovhjemmel til det, og de love er ikke lavet af de tilvandrede), så bliver man set ned på og får ikke ren rette hjælp og en del er vist ikke parate selv. Men når man så ved hårdt arbejde erhverver dansk statsborgerskab, så tales der om andenrangs statsborgerskab. Hvis der er noget, der er andenrangs, så er det vel nærmere, man er født med det, og ikke en gang behøver at trække det i en automat.

  Terror er jo mange ting, kært navn har jo mange børn. Jeg savner fx meget, man sætter stop for den systematiske skatteunddragelse, hvor man de senere år har søgt at indkradse dem hos de fattige og ærlige.

  Samme sag med bolig- bankboblen. Jeg forstår ikke, at de som ikke har skabt den slags skal betale solidarisk tilbage.

  Det er naturligvis ikke terror. Men hvad er det så, når det rammer folk, der yder rettidig omhu i deres liv/bolig/økonomi.

  For mig var Omars handlinger også begrundet i en social deroute. Det berettiger naturligvis ikke til at myrde løs, men selve den sekulære del af, der ikke bliver gjort for hans type og mange andre , det kan vi sandelig gøre meget ved.

  For uden dette savner jeg noget ægte porportions sans. mindre end 1 oo/1000 er taget til Isis, Om

  ar var kun 1, der så kunne købe/havde våben. Der er ikke tale om store mængder af terrorrister, trods den megen umådeholdne og mishagsytringsfriheds befængte gratis reklame fra Jer(Os) selv.

  Også Løkke har sagt det: Folk, der laver den slags tegninger er også ansvarlige, for det er dem, der godt ved, de provokere – og gør det igen og igen. Det er ikke det samme som at godkende, at nogle tænder af på det, men faktuelt ved man, at en lille gruppe vil handle efter én række typer af provokationer. Jeg er ikke enig med Løkke i meget, men jeg føler ofte, at en række bemærkninger – også på denne side, består af noget, hvor man er ked af, at DDT også havde de ´bivirkninger.

 33. Af Steen Grønlund

  -

  Hvad er terror? Er det terror, når en skizofren mand føler sig kaldet af Gud til at dræbe en tilfældig mand på gaden. Er det terror, når en amerikansk teenager går amok med et automatvåben på sin skole. Er det terror, når en utilpasset og vred ung mand begår et dobbeltmord, når manden tilsyneladende har handlet på egen hånd og uden forbindelse til terrorceller.

  Man skal nok være Mads Kastrup eller en af de talrige andre hysteriske kællinger, der vælter sig berusede rundt i mediehavet i disse dage, for at betragte bare ét af eksemplerne som terror. Ole Thyssen er en lagune af klarhed og fornuft omgivet af en mediehav af idioti, hvor der piskes så meget bølgegang og skum op, at det næsten ikke er til at forestille sig, at havet blot er en andedam helt ude af kontrol.

 34. Af Roxana Jabeen

  -

  Det som skete i weekenden er tragisk, det gør ondt i hjertet og vi er allesammen kede af det. Vil bare lige sige noget til HENRIK PETERSEN og ERNST MALTA. Det er da noget mærkeligt noget at sige…ligeså ukonstruktivt og til hvilken gavn, ligesom hvis jeg sagde: Kristne fra Vesten har den lidenskab altid at blande sig i andre landes indre anliggender. I århundreder har kristne fra Vesten angrebet, bekriget, besat, stjålet, plyndret, undertrykt og terroriseret, lande herunder mange muslimske lande. De nassede ikke bare som muslimer gør i DK som du antyder…de tog da bare!. Alt imens har de være kloge nok til at opbygget deres egne lande og stadig den dag idag ligger det i det kristne Vestens DNA at blande sig, destabilisere, og efterlade andre lande i ruiner og kaos, Hvorfor? fordi det passer ind i vestens agenda. Først få gang i våbenindustrien, dernæst ruinere og så få de fede kontrakter hjem til opbygning..det er dér de vestlige ingeniører også kommer ind i billedet ERNST, god måde at få gang i de økonomiske hjul, så du kan nyde dit søde liv, langt lang væk fra den krigen. Men som sagt, at sige sådan noget er ukonstruktivt og til hvilken gavn?

 35. Af T. Rasmussen

  -

  Uh, i dagens tråd skal man vist ikke være uenig med Kastrup. Jeg tror bare, jeg lister over på en anden avis’ hjemmeside…

 36. Af Hans Hansen

  -

  Jens H.
  Det er korrekt der er tale om social deroute. Det begynder allerede i folkeskolen, og før den, ved manglende integrationspolitisk overblik.

  Hvem bærer ansvaret for den manglende integration hvis ikke det er det politisk vedtagede beslutningsindehavende etablissement? Altså regering og folketing.

  Der er noget galt Jens Holm. Det er ikke tilstrækkelig politisk styring og overblik. Hvem bærer ansvaret? Hvorfor lytter man ikke til befolkningen mens tid er? Hvad blev der af folkestyret, og hvorhen forsvandt de politiske indrømmelser for fejlslagen politik?

 37. Af Hans Hansen

  -

  Du er velkommen til at være uenig T. Rasmussen. Også til at stryge over på medier der stryger dig med hårene.

  På den anden side, hvis du modigt vælger at tage udfordringen op, så tag de eventuelle tæv der måske venter dine blottede rygstykker.

 38. Af K.Larsen .

  -

  Hvorfor døde Jesus på korset ?
  Smed han alt og alle ud af tilværelsen, ved at sige: Jeg er kommet for at skille en fader fra sin søn, en datter fra sin moder og en hykler fra sit hverv, om at forkynde i kirken, hvad der tilkommer ham selv i følge retten til at bruge kendskabet om sig sig selv, til at skabe et problem om Jøder og politik.

 39. Af Hans Hansen

  -

  Grønlund.
  Fængslerne vælter med ISIS tilhængere. Man skal formentlig være en “hysterisk kælling”, ifølge dit udsagn, for ikke at vedkende sig egne tåbelige holdninger. Tro mig, du får her alle de verbale klø du kan drømme om. Kom du bare an uanset hvem du er …

 40. Af Hans Hansen

  -

  K. Larsen.
  Denne Jesus døde på korset fordi nogle sømmede ham fast til det. Alle der bliver behandlet således risikerer at dø. Hvor vil du hen?

 41. Af Frank A

  -

  @ hh

  Den slags verbale klø, hansen, jensen og larzen kan uddele, tvivler jeg på folk med intellekt tager sig af.

  Allerhøjst et lille (fniz)

 42. Af Hans Hansen

  -

  Frank A.
  Forventer du jeg tager dine “intellektuelle ” fnis alvorligt. Ha ha ha …

 43. Af Frank A

  -

  @ hh

  Selvfølgelig ikke – du er langt udenfor målgruppen..

 44. Af Hans Hansen

  -

  Frank A
  Du er squ dummere end en remoulade.

 45. Af dorte jørgensen

  -

  Jeg er noget chokeret efter at have læst forsiden af EB idag (hvis man ellers kan stole på det
  de skriver, men det må vi læsere vel gå ud fra vi kan, altså at de ikke citerer forvrænget)

  Jeg læste at Danmarks nye digter yahya hassan udtaler sig “jeg forstår godt terroristen” fordi han trækker paraleller med sin egen opvækst i DK og kriminelle løbebane og at terroristen var meget påvirket af mellemøstkrigen og digteren skulle have udtalt sig, at hvis ikke han var blevet publiseret med sine digte kunne han måske selv være blevet terrorist……………………….det er skræmmende læsning !!!

  Hvis det er årsagerne til vi danskere skal henrettes på åben gade gang på gang af muslimere, så er det endnu mere uhyggelige bevæggrunde end man kan forestille sig !!

  Mange danskere har i efterkrigsårene her i DK levet i meget mere kummerlige og fattige kår end disse unge 2. generations indvandrere har her i DK, det er ren luxus i forhold til det danskerne var udsat for dengang og mange havde dybe sår på sjælen efter krigen og mange havde mistet nære slægtninge………mange levede 10 personer på 30-40 m2 og de sov 3-4 personer i en seng og mad var næsten ikke til at skaffe, 1 kakkelovn til hele boligen, det var fattigdom…..der var heller ikke arbejde at få og børnene havde ikke noget legetøj, så de måtte selv være kreative og finde på lege o.s.v…………………DANMARKS BEFOLKNING SOM GENNEMLEVEDE DISSE FORFÆRDELIGE ÅR BLEV IKKE “MORDERE” ELLER “KRIMINELLE” AF DEN GRUND !!!

  En anden ting fra dagens mediedækning som undrer mig er:

  Så læser jeg at nu er nogle muslimske kvinder blevet chikaneret og været udsat for vold efter attentaten i Paris og København…………..og det er selvfølgelig fuldstændig vanvittigt hvis det er sket og utilgiveligt, da det er uskyldige mennesker det går ud over……………….på baggrund af det vil fredelige muslimere danne grupper overalt i Danmark og agere politifolk for at beskytte deres “egne” når nu politiet ikke hjælper dem, ja nogle grupper har siden attentatet i Paris allerede været igang og vi taler om 100’vis af muslimske mænd som står klar til at rykke ud og komme deres “egne” til undsætning, så overfaldspersonen kommer bag lås og slå……………….ok !!

  Her går klappen ned for mig og nu forstår jeg slet ikke rigtig mere tingenes tilstand……..for her i Danmark er mange danskere i årevis blevet helt umotiveret overfaldet eller frarøvet mobiltelefoner, penge, eller de har blot været homosexuelle etc…..sket på åben gade og i hjemmene meget ofte begået af indvandrere……………………..hvorfor trådte alle disse fredelige
  voksne muslimere/indvandrere ikke til og hjalp deres danske medsøstre/brødre når nu deres “egne” var voldsmændene ???? det stemmer ikke overens, det virker dobbeltmoralsk
  på mig at læse dette i medierne…….vi danskere har lært, at vi skal feje for egen dør før vi fejer for andres………………….jeg håber da alle muslimere/indvandrere syntes det er skammeligt og forfærdeligt at mennesker udsættes for chikane, tyveri og vold uanset om de er danskere eller muslimere…….så vi kan leve sammen i fordragelighed her i Danmark !!

  Det skulle nødig blive sådan at danskerne også skal lave grupper over hele landet som kan beskytte danskerne som bliver overfaldet, bestjålet og chikaneret !!

  Det er og bliver politiets arbejde !!

 46. Af jens Holm

  -

  Joh, Hans Hansen.

  Men Folketing og Regering er altså også valgt af folket. Derfor har Folket netop også et ansvar i et demokrati.

  Her kan jeg så bare desværre se, at skoleområdet og en del af det sociale område jo synes at blive nedgraderet. Det er (desværre) ikke kun muslimske drenge, der sådan hopper af eller bliver kappet af.

  Hjælper det den danske skoleelev, at den danske lærer er doven, har 29 minutter pauser og viden er noget, der fås via gokkeli-put Ipad eller, spil om gamle høns og diverse gadgets og en snegl i øret.

  Også her har man kommanderet noget helt ufatteligt. Når børn så passer deres skole, så får de ballade over de ikke får høje karakterer nok til gymnasiet. De skal være håndværkere, men her mangler der vist lige 12.000 praktikpladser. Der er store huller her i deres undervisning og lektiehjælp er summarisk og andenrangs. SFO er så væk, så der ikke til man i det mindste laver et eller andet. Vores kommune er smækfyldt med vikarer. Det er vel fordi, vi ikke tager os råd til nogle gode lærere.

  Selvom en masse kriminalitet faktisk er faldet og også brugen af sprut og en del andet, så kværnes der løs om ungdommen af i dag.

  Vores dannelsesproblem er indvandrerne, men skolen på en række skoler er tynd og umådelig gammeldags. Alle kommunens skoler bortset fra 1 er over 50 år.

  Så for mig gælder det om, at netop Folk, Regering og Folketing nægter denne opprioritering af landet. Var flere af disse folk uddannet og i arbejde, så havde vi heller ikke haft den massive indvandring fra det øvrige Europa med dets mange eksempler på svindel.

  Så efter min mening er det den civile del, der fejler. Alt er ikke de indvandredes skyld og en eller anden religion, så det går begge veje, som man ikke ser meget af fra dig og andre på disse sider. Tager man en række indlæg på disse sider, så lever vi ikke i et videnssamfund – Det er nærmere et højere loppemarked for folks allerværste feberfantasier og ligner mere, at man har genindført proletariatets diktatur.

  At vide noget, duer ikke. Tager man en række skribenters selvforståelse på ordet, så burde der være en dansk overproduktion af Ayatollaher, Imamer, Mullaher, Statsministre og You name it og andre skriftkloge.

  De, som amerikanerne bankede på plads, formerer sig. De er landets største fare. Nu har vi så alligevel kunne legitimere sig med det lille, at redde nogen jøder til Sverige(Dem vi ikke sendte tilbage til Tyskland), Kommunismen er faldet, men så har man da heldigvis nogle muslimer at mobbe løs på, så man trods alt er noget – Jaj er ekke muslim., så nu hersker frygten.

  Helt ufatteligt man ikke kan se, at det var os, der havde dem som kolonier og med magt. Hvor mange her har de dræbt. Hvor mange har Vi dræbt hos dem. I Israel/Palæstina kan man end ikke indse, Palæstinenserne er vrede over, man snupper deres land bid for bid. Og så skal man høre på, der går 1800 palæstinensere på 40 Israelere, og der bragtes for meget TV fra Gaza.

  Politikere siger også, hvad folk helst vil høre. Glem ikke det.

  Og hvad er det reelt. Ja, som fanden læser biblen eller Wahabitter læser Koranen.

 47. Af P Christensen

  -

  Nazisternes vej ind i DK i april 1940 gik over landegrænsen.
  Islamisternes vej ind i DK er foregået over årtier gennem pladderhumanisternes hjerter.

 48. Af Frank A

  -

  @ hh

  Lige præcist sådan et svar, var noget i retning af det jeg forventede.

  Det foræller meget godt din formåen..

 49. Af P Jen...

  -

  “Systemet” behandler danskerne værre og værre på en lang række områder. Men det må man helst ikke skrive om på disse blogs. Der slipper kun det ud om regeringens dumheder og overgreb som journalisterne synes at befolkningen må få at vide.

 50. Af Frank A

  -

  “21. FEBRUAR 2015 9:20
  “Systemet” behandler danskerne værre og værre på en lang række områder. Men det må man helst ikke skrive om på disse blogs. Der slipper kun det ud om regeringens dumheder og overgreb som journalisterne synes at befolkningen må få at vide”

  Lige præcist sådan tror jeg også Omar El-Husseinerne føler sig behandlet. De føler også at alle og ikke mindst “systemet” er imod dem.

Kommentarer er lukket.