Antipartiet

Af Mads Kastrup 60

To fænomener vokser bemærkelsesværdigt i dansk politik for tiden.

Det ene er vidt og bredt beskrevet. Det hedder Dansk Folkeparti.  Thulesen Dahl og kompagni blev eksempelvis i en enkelt meningsmåling i år kåret som Danmarks største parti. Uanset holdbarheden  – andre målinger siger, at Venstre stadig har et lille forspring – går DF formentlig voldsomt frem ved næste års Folketingsvalg.

Det andet voksende fænomen er knap så grundigt beskrevet. Men det synes omvendt proportionalt i væsentlighed målt med, hvor lidt det omtales.

Et nyt, uopdaget parti synes at have etableret sig og være på vej frem i Danmark. Vi kan kalde det Antipartiet. I hvert fald er omkring halvdelen af de danske vælgere på forhånd utilfredse med nationens kommende statsminister. Hvad enten det bliver Helle Thorning-Schmidt eller Lars Løkke Rasmussen, ser man sig i Antipartiet helst fri for begge.

En Gallup for Berlingske har netop vist, at 36 procent i dag peger på, at Løkke vil være bedst. Thorning får støtte fra 37 procent af vælgerne. Ingen af de to er således i nærheden af at have halvdelen af befolkningens støtte. For ikke længe siden tronede Løkke højt over Thorning i denne Gallups ”præsidentmåling”. 55 procent af danskerne anså ham her for at være den bedst egnede til at lede Danmark mod 26 procent  til Thorning.

Nu har den socialdemokratiske leder tilsyneladende overhalet konkurrenten. Løkke har imidlertid, ifølge alle målinger, stadig flest mandater bag sig – på grund af DF’s succes.

I ”præsidentmålingen” for Berlingske måles kombattanterne om at være foretrukne på en række konkrete politiske områder.  Men de er kun oppe mod hinanden. Ingen andre. Vælgerne kan svare ”ved ikke” eller ”ingen forskel” i vurderingen af de to. Hvilket ironisk nok til sammen udgør hyppigste svar på alle spørgsmål. Bortset fra i to kategorier: Thorning opnår 53 procent støtte som ”den bedste repræsentant over for udlandet” mod Løkkes 15 procent. Og i vurderingen ”den mest sympatiske udstråling” tager den socialdemokratiske statsminister ligeledes teten med 45 procent, ”ved ikke/ingen forskel” mønstrer her 36 og Løkke 18 procent.

Men hvad så hvis man kunne vælge både Thorning og Løkke helt fra til fordel for noget tredje?

En meningsmåling foretaget for Altinget.dk viste i maj, at der var 25,4 procent af vælgerne, der ønskede Lars Løkke, og kun 22 procent ville have Helle Thorning-Schmidt som statsminister efter næste folketingsvalg. 44,7 procent af danskerne foretrak til gengæld her muligheden “en tredje kandidat”. Næsten halvdelen af den danske befolkning ville altså på daværende tidspunkt være tvunget til at vælge statsminister med klud for næsen.

Som chefredaktør for Fyens Stiftstidende, Troels Mylenberg, udtrykte det for nylig: “Løkkes største styrke hos vælgerne er, at han ikke er Thorning. Hans største problem er, at han er Løkke”. Et koncentrat af en udlægning, der således bør udvides til også at gælde den anden vej: Thornings største styrke er, at hun ikke Løkke. Hendes største problem er, at hun er Thorning.

Ud af den nye Gallup ”præsidentmåling” kan man på samme måde læse, at Thorning og Løkke samlet set er faldet markant i opbakning på det seneste. Tager man målingen og lægger Thornings 37 procent opbakning sammen med Løkkes 36, giver det 73 procent. Hvilket sammenlignet med den tidligere måling, hvor Løkke toppede med 55 procent og Thornings lå på 26 (81 procent i alt) er et samlet fald på otte procent.

Danmarks to statsministerkandidater synes således at miste mere og mere politisk legitimitet blandt vælgerne, jo nærmere nationen kommer på næste valg.  Antipartiet vokser. Det går hele tiden frem.

Mange vil måske spørge, om ikke Dansk Folkeparti så med sin fremgang efterhånden står med den ”tredje kandidat”. Det gør DF imidlertid ikke. Kristian Thulesen Dahl har ifølge Gallup omkring 20 procent opbakning som statsminister. I ”præsidentmålingen” bedes vælgerne endda vurdere, hvem af Thorning og Løkke, der har ”den bredeste opbakning i befolkningen”.  Helle Thorning-Schmidt scorer 18 procent. Lars Løkke Rasmussen 25 procent i denne kategori.

Politikerne synes tilsyneladende, at det er befolkningen, der udgør problemet. Thorning-regeringen fører som bekendt “den nødvendige politik”. Hvorfor det må være vælgerne, der tager fejl. Socialdemokraterne har konsekvent valgt at udlægge gabet mellem sin indlysende politik og vælgernes uenighed heri som et kommunikationsproblem. “Vi har ikke været gode nok til at forklare vælgerne…” og “Vi skal blive bedre til at fortælle…” har det hele tiden lydt, når de konfronteres med det tilsyneladende evige skred i meningsmålingerne.

Venstre har samme forklaring. Det er ”italesættelsen”, som det hedder i dansk politisk newspeak, den er gal med: “Vi skal blive bedre til at forklare, hvad vi vil,” lyder det hele tiden, når Venstre konfronteres med fald i målingerne. Eller som Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, sagde til Jyllands-Posten, da avisen tidligere på året præsenterede hende for et brat popularitetsfald blandt egne vælgere oven på partiformandens tøjsag: »Det vigtige her er at forholde sig til, om Lars Løkke er en dygtig politiker, og det er han.«  Hvilket må betyde, at ikke alene tog en stor del af partiets egne vælgere fejl i deres vurdering, ifølge Støjberg. Jyllands-Posten havde tillige spurgt venstrevælgerne om noget helt forkert.

Begge “statsministerpartier” hævder således, at den faldende vælgerstøtte til deres statsministerkandidater slet ikke er et politisk problem. Når et flertal af vælgerne siger dem fra, er det ikke et spørgsmål om mangel på politisk legitimitet. Problemerne er af kommunikativ art, hedder det. Vælgerne skal blot hjælpes til at forstå, hvordan det egentlig er fat.

Har Socialdemokraterne og Venstre egentlig spurgt sig selv, om deres forklaringer på det voksende Antiparti kunne være en hovedpointe i deres vælgersvind? Både for de to i særdeleshed – men også for dansk politik i almindelighed?

60 kommentarer RSS

 1. Af Elisabeth Lindhardt

  -

  Måske skal man bare se i øjnene, at mediernes overvældende interesse for Christiansborg og Løkke/Thorning er omvendt proportional med deres indflydelse. Deraf den dalende interesse. Det er fra EU over 65% af lovgivningen i Danmark kommer. Ret dog jeres interesse mod Bruxelles, kære medier. De to statsministerkandidater er så inderligt ligegyldige.

 2. Af Preben F Jensen

  -

  Nu er vælgerne jo nok naive, godtroende og uvidende langt hen ad vejen, men helt dumme er de jo ikke. De har jo forlængst indset at politikere og journalister ligger helt nede i bunden af troværdighedsskalaen, sammen med kvaksalvere, bolighajer, ågerkarle, tricktyve og lommetyve.

  Og partiernes snak om at de ikke har været gode nok til at forklare sig, er jo hyklerisk og latterlig snak, og en fornærmelse mod enhver borgers intelligens. For det er jo det rene nonsens at partierne ikke har været gode nok til at forklare sig. For selv endeløse mængder af de allermest kloge, smarte og velvalgte ord udtænkt af en mand med en IQ på 150, ville jo ikke kunne bortforklare partiernes HANDLINGER og deres utallige svigt, overgreb, gemenheder og usle nederdrægtigheder overfor det danske folk.

  Når partierne år efter år snigløber, overdænger og bombarderer befolkningen med hykleri, dumheder og tåbeligheder, med asocial og menneskefjendsk politik, med mislykkede og landsskadelige ” reformer”, så kommer der jo et tidspunkt hvor det er ligegyldigt hvor meget politikerne “forklarer”, for de bliver ikke troet alligevel.

  Vi kan ihvertfald konstatere at partierne har ført danskerne bag lyset gennem mange år, og at deres samlede politik med stribevis af skandaler, totalitære tiltag og ikke mindst masseindvandringen, har bragt Danmark helt frem til afgrundens rand hvor vores land nu hænger og vipper.

  At den samlede politik er katastrofal og forrykt, kan ikke længere bortforklares.

 3. Af Claus T.

  -

  I modsætning til Preben F. Jensen mener jeg ikke, at vælgerne er godtroende, naive og uvidende.
  Jeg kan da sagtens kende forskel på Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, og det er mit indtryk, at de kan de fleste andre danskere også.
  Så hvis man er utilfreds med regeringen, kan man bare stemme på oppositionen ved næste valg. Eller omvendt. Hvor svært kan det være?
  Men at sidde og klynke mellem valgene over at vores politikere er så og så dumme, rejser jo det helt naturlige spørgsmål: “Hvis de er så dumme, hvorfor stemte du så på dem?”

 4. Af Poul F.

  -

  Ligesom Claus T. kan jeg godt se forskel på Helle Thorning og Lars Løkke, Venstre, Socialdemokrater og Folkepartister. Jeg kan også se forskel på pest og kolera, og syntes at Claus misser pointen med at “ingen af ovennævnte valgmuligheder” er befolkningens foretrukne svar. Det syntes jeg i høj grad politikerne skulle tage alvorligt, og svaret er IKKE mere DJØF og mere EU. Svaret er beslutningsnærhed, frihed under ansvar, åbenhed og hensyn.

 5. Af mikael bruus

  -

  Hvordan ville et folketingsvalg mon falde ud, hvis man på stemmesedlen kunne stemme nej.
  Som det er indrette nu, kan man kun stemme ja, eller udlade at stemme.
  Med et nej på stemmesedlen kunne uønskede politiker blive fjernet fra folkestyret, det er storset ikke mulig nu, er det ikke et demokratisk problem.

 6. Af Per Torbensen

  -

  Man kan stemme blank men de blanke stemmer fordeles efter forholdstal efter valget til de politiske partier og så er lige vidt.

 7. Af Kevin Mikkelsen

  -

  Problemet er jo at vore dygtige og flittige politikere ikke har den befolkning de fortjener!

  Hver eneste dag, undtaget ca. 100 dages velfortjent sommerferie + alm ferie, slider vore politikere i folketingssalen for at skaffe penge til fælleskabet samt skabe dette fantastiske velfærdssamfund.

  Man skal lede længe efter en mere altruistisk forsamling der på trods af deres magre løn kan udholde et helt “folk” bestående af bønder og tosser der tror at erfaring fra det virkelige liv, et rigtigt arbejde, alder, dygtighed, flid og andre latterlige dyder har noget som helst med stillingen som professionel politiker at gøre.

  Det er på tide at folket selv vælger et andet folk.
  Og kan det ikke selv finde ud af det så må EU diktere det een gang for alle.

  Et folk der sætter pris på at blive regeret af pattebørn og intrigante magtbegærlige nulbonner der aldrig har eller vil kunne opnå succes med noget som helst i denne verden – udover den slagne vej fra ungdomspolitiskorganisation over et ligegyldigt teoretisk studium til en plads i folketingssalen båret af den ultimative drøm om en ministertitel samt for nogens vedkommende det guddommelige ønske om en kommisærplads i unionen af tidligere frie europæiske stater.

 8. Af Preben F Jensen

  -

  Har Claus T forstået hvad det hele handler om? For det første er det jo ikke sikkert at det hjælper at skifte lidt rundt mellem partierne, hvis vælgerflertallet drives rundt i manegen med løgnepropaganda, fortielser og tomme løfter. Hvortil kommer at demokratiet er kraftigt udhulet fordi en stor del af lovene kommer fra EU. For det tredje er kommunister og indvandrere ved at blive en så tung tunge på “vægtskålen”, at alle de ” almindelige” fem millioner danskere er på vej til at blive sat skakmat.

  Desuden er det jo tydeligt at det er gået den forkerte vej med Danmark i flere årtier, så vælgernes og borgernes flertal har åbenbart ikke været skarpe nok til at gennemskue kommunisterne, feministerne og pladderhumanisterne. Noget der selvfølgelig også kan være svært i et samfund gennemsyret af hykleri og manipulerende radio- og tv-udsendelser mv.

  I dagens Danmark er mændene, vælgerne, skatteborgerne, de arbejdsløse, de fraskilte mænd, de hjemløse, de syge, de pårørende og voldsofrene og flere til fuldstændig til grin i utallige tilfælde. “Systemet” undertrykker , udnytter og forråder danskerne.

 9. Af Preben F Jensen

  -

  HAR VI ET VELFUNGERENDE SAMFUND…..?

  Har Claus T forstået hvad det hele handler om? For det første er det jo ikke sikkert at det hjælper at skifte lidt rundt mellem partierne, hvis vælgerflertallet drives rundt i manegen med løgnepropaganda, fortielser og tomme løfter. Hvortil kommer at demokratiet er kraftigt udhulet fordi en stor del af lovene kommer fra EU. For det tredje er kommunister og indvandrere ved at blive en så tung tunge på “vægtskålen”, at alle de ” almindelige” fem millioner danskere er på vej til at blive sat skakmat.

  Desuden er det jo tydeligt at det er gået den forkerte vej med Danmark i flere årtier, så vælgernes og borgernes flertal har åbenbart ikke været skarpe nok til at gennemskue kommunisterne, feministerne og pladderhumanisterne. Noget der selvfølgelig også kan være svært i et samfund gennemsyret af hykleri og manipulerende radio- og tv-udsendelser mv.

  I dagens Danmark er mændene, vælgerne, skatteborgerne, de arbejdsløse, de fraskilte mænd, de hjemløse, de syge, de pårørende og voldsofrene og flere til fuldstændig til grin i utallige tilfælde. “Systemet” undertrykker , udnytter og forråder danskerne.

  Nå, prøver igen&&&

  ……………..
  ………………………………………………………..
  —————————————————————————

 10. Af r. vangkilde

  -

  “Antipati og dobbeltheden i politik” – møntet på for og bagside gør forskellen.

  ELLER er DF født i tvillingens tegn, hvor man båder er rød og konservativ på samme tid, når
  DF pynter sig med den blå farve, og samtidig er “ANTIPARTISK” med en rød vælgerskare.

 11. Af Erik Larsen

  -

  Endelig et OK indlæg fra dig Mads Kastrup. Endda også lidt ironi og morsomhed findes.. Jeg kan særlig godt lide bemærkningerne (fra Troels Mylenberg) om Helle og Løkkes respektive problemer med hinanden. Det er jo så sandt, så sandt. (desværre).
  Hvis K. Thulesen Dahl havde været venstres kandidat, så ville befolkningen med garanti komme op på over 50% som den foretrukne person på statsminister-pladsen.
  Men i øvrigt er det vel ikke urimeligt, at det ved det kommende valg største parti , i blokken med flertal besatte posten.

 12. Af Frank Andreasen

  -

  @ EL

  Naturlgvis skal største parti ikke have posten. Det er først efter konsitueringen den slags kan fastslås.

  Det ville for øvrigt have betydet at vi de sidste 60-70 år, ville have haft en socialdemokratisk statsminister. I de mindst 50 år.

  Det kan jeg så forstå du begræder ikke er sket?

 13. Af P Jensen

  -

  DEN RØDTOTALITÆRE OG STUPIDE FAMILIEPOLITIK……

  Ja, der er noget om det med manipulerende radio- og tv-udsendelser. Hørte lige noget på P1 om skilsmisser, hvor Pernille R-T og andre snakkede som om det er en helvedes kompliceret og videnskabelig sag at hjælpe skilsmisseramte familier. Der var op til ti forskellige myndigheder i een sag, og der burde trækkes på både psykologer, psykiatere, advokater, specialister, dommere, bureaukrater og terapeuter mv. hvis systemet fremover skulle komme til at fungere bedre. Lod Pernille og et par andre forstå. Men det er da klart at systemet fungerer ad helvede til og er en plage for både børnene og forældrene, især mændene, når systemet fra starten af en sag udnævner kvinden til at være perfekt, fuldkommen og uundværlig og en slags sandhedsvidne samt højesteretsdommer eller feltmarskal, mens manden reduceres til noget underlødigt der sagtens kan undværes, til en slags rekrut og undermenneske som katten har slæbt ind. Det er jo sådan skilsmissesystemet fungerer i dag, og det har været sådan i mange år.

  Det er feministernes styring af systemet der slår igennem. I deres øjne er mænd/fædre overflødige og mindreværdige, (som det også tydeligt fremgår af de radigales hele familiepolitik) og igen og igen gøres børn faderløse, mens mændene ydmyges , mistænkeliggøres og tyranniseres ud i total retsløshed.
  Om så børnene flygter hen til deres far den ene gang efter den anden, fordi de har det bedst hos ham, reagerer systemet ikke med andet end trusler og politi. Som det er set i mange sager.

  (og systemet kan bruge måneder på bureaukratisk behandling af ganske simple spørgsmål. Eller forældre skal starte helt forfra, fordi sagen er blevet væk, eller personale er flyttet rundt)

  Systemet er fladpandet, iskoldt og umenneskeligt. Tusinder af børn er blevet smadret psykisk af sagsbehandlerne, og mange børn er blevet livsvarigt syge, både psykisk og fysisk, af den mishandling de er blevet udsat for.

  Systemet er en bureaukratisk og feministisk/kommunistisk mafia der spiller forældrene ud mod hinanden, og opmuntrer kvinder til at være ondskabsfulde og modbydelige overfor deres egne børn og børnenes far.

  Har talt med mange om dette system, og vil vove at påstå at det er pilråddent helt ind til marven. Først når børnene og mændene får nogle enkle, faste og sikre rettigheder, først når den grove, grove diskrimination af mændene bringes til ophør, vil systemet kunne begynde at fungere ordentligt.

  I mange år har man vidst at forenkling var det der skulle til, i stedet har man gjort det overindviklet at varetage børnenes og familiernes ve og vel. Og man har foretrukket at splitte familierne og nedværdige mændene, fremfor at hjælpe og rådgive på ordentlige måder.

  Også på familieområdet er vi danskere blevet fyldt med løgne og kvarte sandheder, og samtlige partier har pisset på samfundets mest grundlæggende enhed, familien, og har gjort det i over 30 år. Hvorfor, hvorfor??

  Og hvorfor har mændene fundet sig i det? De er jo ikke sølle pjok allesammen, eller hvad?

 14. Af Henrik Knage

  -

  Det bliver mere og mere entydigt hvor ligegyldig dansk politik er, især politikerne. De har i den grad degereret sig selv p.g.a. dovenskab, og overladt alt væsentligt til EU og USA.

  En dansk politiker i dag er et hylster uden reelt indhold. Et bæltedyr uden dyr, en sportsvogn uden sport; en pungrotte uden rotte, men med særdeles veludviklet pung, et skrog uden æble, en menneskeabe uden menneske, en sandorm uden orm.

  Simpelthen mere og mere overflødige menneskevæsener med sugesnablen godt og krundigt plantet direkte i statskassen – man kunne næsten fristes til at kalde dem danmarks mest skadelige dyr, på lige fod med skovflåten.

 15. Af Hans Hansen

  -

  Man skal nok ikke forvente at de politiske partier indrømmer de selv er årsagen til kritik. De vil naturligvis hævde at det er andres skyld. Parolen er; Det er ikke min skyld. Det er jo hørt før. Jeg husker det udmærket fra min tid i sandkassen.

  Jeg har ikke hørt om anti-partiet, kun om anti-parti politik. Ofte benævnt som populister af politikere med adresse til Dansk Folkeparti. Med det hentydes til “øjebliksstemninger” ikke uden slet skjult nedladenhed. At Dansk Folkeparti næppe kan kaldes øjebliksstemning, såvel som partiets mærkesager heller ikke kan, så virker udtalelsen noget uigennemtænkt. Er det en nyhed at politikere er uigennemtænkte?

  Det mener jeg ikke, og det mener et stigende antal borgere tilsyneladende heller ikke. Populismen synes at brede sig, der ifølge ordbøger er udledt fra latin og lakonisk betyder; populært blandt folk. Vel i princippet ganske uigennemtænkt af politikerne.

  At formode at politikerne indrømmer deres fejl, eller blot egen fortjeneste af ført politik, idet ikke alle beslutninger er populære (populistiske), så er det jo ganske populært, eller populistisk, af politikerne nedladende at kalde befolkningen populister. Er nogen forvirret?

  Under alle omstændigheder er politikerleden kommet for at blive. Tilsyneladende også befolkningsleden. Thornings problem er at hun er Thorning og Løkkes at han er Løkke. Befolkningens, at de er befolkningen, tilsyneladende.

  Hvilket cirkus …

 16. Af Erik Larsen

  -

  Okay, Mads Kastrups gode ven Frank andreasen må man ikke svare på! Flot gået b.dk
  Danmark ligger under censu.

 17. Af Erik Larsen

  -

  Det er utroligt, at vi i Danmark ikke har fri ret til at udtrykke os. Og b.dk. er jo ren “big Brother”, der lige skal se om du nu “lige mener det samme som os” – ellers bliver dit indlæg smidt i skraldespanden. Stakkels, stakkels vore børnebørn, der bliver totalt solgt i fremtiden. Løbet er kørt!

 18. Af K. Larsen .

  -

  Et indlæg hænder i filteret ?

 19. Af P Jensen

  -

  PS: Det er “sjovt” som DR bringer den ene tårepersende følelsesporno-udsendelse efter den anden om børn i fjerne lande. Men aldrig ser vi udsendelser der går i dybden med hvordan danske børn blive pint og plaget, får deres menneskerettigheder krænket og blive sendt ud i fortvivlelse, sygdom og død af bureaukrater mv. der ikke varetager barnets tarv, men bureaukratiets trivsel og velbefindende. Ulykkelige og forpinte danske børn der er ofre for magtmisbrug, gider man ikke komme til undsætning, for udenlandske børns problemer er langt mere interessante. Er der endelig en udsendelse om systemets overgreb, er den overfladisk og bortforklarende.

 20. Af Lars Petersen

  -

  @ Mads Kastrup.

  ANTI-PARTIET ER EN RIGTIG GOD TITEL, MEN DERFRA GÅR DU I TRADITIONEL UDENOMSSNAK.

  1. Det er (( K U N )) din ulækre stand som “manipulations-overdyrker” disse offentligt ansatte
  skolelære, og nærmeste familiemedlemmer som har gidseltaget centralmagten, hvilket kun
  har været muligt da man sørgede for at købe hele det offentlige rum op, i form af først egen
  oprettet DR forenings-TV kanal,. (hvor medarbejderne score 50.000 – 130.000 pr. måned for
  godt to dages effektiv kreativ gør-det-selv-arbejdsuge), kunstnere, forfattere, læreanstalter,
  senere TV2, Radio 24/7.. ja selv altinget.dk, hvor (en mand) score årlige 2,7 mio. holdkæft kr.

  Sig mig.. er du splitterravende gal i roen ?.. hvordan kan du henvise til altinget.dk, nu da jeg
  ved du ved, at ejeren (den tidl. DR journalist), er sat på finansloven, & score stjålne 2,7 mio. kr
  årligt op ad andres lommer.. idet de off. EX skolelære og familie medl. har opkøbt ham også?

  JERES KORRUMPEREDE FORTIELSER OG UDENOMSSNAK ER SLUPPET LØS, RET HELLERE IND

  2. Havde man fx. ikke kørt stolpe op og ned i Løkkes 175.000 kroners tøj, men erstattet dette
  med K. T. dahls over 300.000 årlige selvtildelte løntilskud, (dvs. 1 mio. ekstra pr. valgperiode),
  jamen så havde det været der hvor nedgangen havde været at spore. (du deltog jo selv i det)

  SIG MIG ENGANG.. SATSER I FORTSAT PÅ, AT HER IKKE KOMMER ET MEDIE OG AFSLØRE JER ?

  Hvad tror du sker, når de nye “befolknings-kontrollerede” medier, fx. afsløre hvordan dette
  råddet for sikker traffik, har 40 ansatte, direktør og underdirektør, & hvis ansatte, alle er medl
  af en partiforening, hvilket altså betyder, at 5% har adgang, imens de 95% tvangsbetalere, for
  absolut unødvendigt lort, er sat skakmat, da foreningsmedlemmer, og opkøbt presse, alle er
  gået sammen om at fortie, så man rigtigt kan ødelægge DK videre for kun egen lommes vel?

  NEJ MADS, Det handler ikke om den ene eller anden amatørs såkaldte tilslutninger, da vi står
  over for en så voldsom ødelæggende korrumperet anatomi, samt et bortforpagtet ansvar,
  & begge i en sådan scala, at al snak omkring disse personers i øvrigt forsvindende få procent
  af samlede BNP, i kun øget grad, udstiller hvem lorten reelt er.. nemlig pressens ansatte, som
  misbruger mikrofonen i kraft af pression over for de svage/korrupte skolelærer & faml medl
  i folketinget. hvorfor deres køb af din stand (for at i holder kæft), kun tydeliggøres hver dag.

  SLIP VENLIGST MIKROFONEN, SÅ VI ANDRE KAN KOMME TIL AT RYDDE OP I JERES LORT TAK.

 21. Af K. Larsen .

  -

  Apropo talefærdigheder, er flere Danskere tvunget fra deres beskæftigelse, ved trusler mod dem selv og deres familie.
  Islam har overtaget politiets arbejde, med overvågning af retssikkerheden.
  Senest Dan Park udstillingen og Søren Espersen.
  Hvad bliver der gjort ? INTET !!!
  Hvad laver Journalisterne ?

 22. Af T. Sørensen

  -

  EU og diverse konventioner underminerer Danmarks selvbestemmelse på snart sagt alle områder. Både Thorning og Løkke accepterer dette vanvid. Stem DF med fynd og klem og derved sætte en fod i døren. Gør noget ved det!!! Vi skal have vendt skuden.

 23. Af Henrik Knage

  -

  “Sagen genoptaget”. Opdagerne kommer ind, træder igennem råddenskab og opdager tilfældigvis – at mennesker står bag.

  Det ved politikere godt, men vil ej erkende. Håndvasken – materialiseret i porcelæn – fra Kina – står danske politikere i kø for, at opleve.

  Vor Herre bevare os. De som tror, at græsset er grønnere hos naboen, eller at der kan fanges fisk bedre på modsatte brink – har bare misforstået noget væsentligt.

 24. Af Henrik Knage

  -

  Danmark er formenligt det største tjaldiomid – barn i verdenshistorien. Født med 2 hoveder otte ben, uden tæer. Alligevel er cigarer fra Cuba pludselig legale.

  Mystisk nok – tvivler på, at det har noget med Cubanere at gøre, så lidt som politik, har noget med danskere, at gøre…

 25. Af Jan Petersen

  -

  Dansk “folkestyre” snart anno 2015 minder mig i uhyggelig grad om de såkaldt “demokratiske socialistiske folkestyrer” i den tidligere Øst-blok, der faldt som dominobrikker fra 1989 og årene frem. Der stod valget også konstant mellem “politisk korrekt” udvalgt håndplukkede fusentastere, hvoraf den ene var mere upopulær i befolkningen end den anden.

  Det er da klart, hvis valget nu står mellem en skattefifler/løftebryder og en bilag- og alt-mulig-andet-fifler, ja så er det valg vel ikke just det nemmeste i verden, hvis ens egen moralske habitus ellers er nogenlunde intakt.

  Og hvis disse 2 kandidater repræsenterer det stuerene i dansk politik, ja så falder mit valg helt klart på en, der går under betegnelsen ikke-stueren.

 26. Af Henrik Knage

  -

  Danmark påberåber sig, at være et demokrati, men (uhørt) reelt en strikke – festival, bestående af diffuse og abstrakte forestillinger om, at modsatte køn kun prutter alene.

  Holberg, sammen med Strindberg – elsker de to. Ved egentlig godt hvorfor.

 27. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  Sidste nyt dags dato fra denne avis`s erhvervs sektion –

  – 2007 = 11. pladsen i verden m.h.t. BNP
  – 2014 = 20. pladsen i verden m.h.t. BNP

  – En massiv falliterklæring af rang og det går stærkt nu – meget stærkt ned ad bakke
  – Hovedårsagen er bl.a. en kraftig øgning af ikke integrer bare indvandrer på PERMANENT offentlig
  forsørgelse
  – Hvordan kan en befolkning stemme sig til fattigdom…………………………………….?
  – Massiv jubelidioti………………………………………………………………mildest talt………………..ikke sandt??
  PS.: Aller sidste udkald bliver næste valg – hvis ikke det medfører ekstraordinære, markante ændringer synker dette engang meget rige og velstående land til bunds.

 28. Af georg christensen

  -

  “Antipati”, lyder slet ikke så fjollet, så bør vi bare finde “indhold” til partiet.

  En begyndelse kunne måske være, at vi fjernede alle former for ” magtbegærlige strukture”, (politiske som religiøse) , som begge bygges på (guld formerings processer i forhold til LIVET), at vi verdensfolket frigjorde os fra alle former for “illusions forvirringer”. og også i fællesskab vedkender os hinandens eksistens berettigelse, og fremadrettet udvikler vores lokalle samfund ud fra disse principper. Her står så alle muligheder åbne hvis vi vedkender os, at en NY start nok er nødvendig, reparationer af opslidte tusinde gamle begrebs forvirringer, må vi bare indse , er nyttesløse.

  NB: Det nye indhold, finder vi så ud af, ud fra kendskab og forståelse af de gamle magtbegærlige “begrebs forvirringer”. Ideén, “anti” , er kun delvis brugbar, (ikke, det modsatte af, men noget andet, no ja, her finder vi så nok også et “ord”, som kan passe til målbeskrivelsen.

 29. Af P Jensen

  -

  Det som BMC skriver om 21.25 er da tankevækkende. Næste gang er vi nok sunket ned på plads nr. 30 eller 50, for EUs sanktioner er jo blevet en boomerang, og adskellige virksomheder befinder sig nu på fallittens rand af samme årsag. Oveni kommer regeringens økonomiske politik hvor masser af millioner og milliarder fråses væk på fuldstændig tåbelige, fjollede, utopiske og landsskadelige projekter.

  Med andre ord, vi er på vej mod græske tilstande.

 30. Af Jan Petersen

  -

  BJARNE MUNK CHRISTENSEN

  Ja det er dyrt er være velgører. BNP fra 2007 til 2014 er faldet 7%, målt i faste priser. Så det helt “logiske fantasisvar” herpå, er naturligvis Det Konservative Folkepartis forslag om 37 milliarder i skattelettelser.

  Imidlertid er det mere korrekte svar nok, at tallet 37 milliarder skal ganges med 2 eller 3 i forhøjede skatter og afgifter, blot for at holde status quo i de eksploderende asyl- og flygtninge udgifter.

 31. Af P Jensen

  -

  PS: DR har lige været i gang med at beskrive vores JUL som en drukfest og et ædegilde. Andre gange er det fædrelandet, mændene, kernefamilierne, folkekirken, forsvaret eller vores kultur og historie DR har travlt med at bagtale og latterliggøre.

  Hvorfor støttes dette radigale foretagende med FIRE MILLIARDER pr. år?

 32. Af Per Torbensen

  -

  Tror desværre at alle systemer korrumperer uanset ideologi,de flittige og produktive søger ikke ind i systemerne og virker og agerer,men kører deres eget liv langt borte fra systemet.
  Helt tilbage fra det antikke Grækenland til dagens samfund syntes typerne at være de samme,som administrerer og regerer .

 33. Af K. Larsen .

  -

  Antipartiet mener ikke politik har en farve. De går ind for at forlade EU, frem for at fremme deres magtbegærlige ideologi.
  Hvis man kan læse, står det her.
  politiko.dk/nyheder/s-ordfoerer-putin-skal-have-en-gulerod
  Ellers står det her:
  Hvis Ukraine bliver advaret om at EU er ved at kollapse i borgerkrig, for at være underlagt resultatet, (Gulag) af to giganters (Bjørnen og Sejlfisken) sygelige multikulturelle opfattelse, kunne alt denne strid undgåes.

 34. Af P Jensen

  -

  Avisen skriver om at ” ligestillingen” er ramt af modgang og tilbageskridt. Og Kvinfo, feministerne og kvotekvinderne jamrer og tuder over det. Men for mænd, familier og børn er der tale om en ny og bedre udvikling , der kan resultere i fremskridt og mere civilisation og retfærdighed.

  Lige før var DR i gang med at nedrakke og tilsvine mænd, samtidig at kvinder blev opstillet som nogle stakkels og altid uskyldige ofre for mænds vrede. Typisk DR manipulation.

  I Sverige er næsten alle mænd nogle usympatiske forbrydere, iflg. feministerne som har rottet sig sammen om at få statens og partiernes hjælp til at hetze og undertrykke mændene.

 35. Af P Jensen

  -

  KAMPEN MOD MÆNDENE…….

  Avisen skriver om at ” ligestillingen” er ramt af modgang og tilbageskridt. Og Kvinfo, feministerne, kvotekvinderne og nykommunisterne jamrer og tuder over det. Men for mænd, familier, børn og samfundet er der nok tale om en ny og bedre udvikling , der kan resultere i fremskridt og mere civilisation og retfærdighed.

  Lige før var DR i gang med at nedrakke og tilsvine mænd, samtidig at kvinder blev opstillet som nogle stakkels og altid uskyldige ofre for mænds vrede. Typisk DR manipulation.

  I Sverige er næsten alle mænd nogle usympatiske forbrydere, iflg. de røde feminister. Som har rottet sig sammen om at få statens, partiernes og mediernes hjælp til at hetze og undertrykke mændene. (Og til at ødelægge og islamisere Sverige)

 36. Af P Jensen

  -

  DR……. indvandringsindustriens talerør og forlængede arm…… fortæller den ene rørende historie efter den anden om flygtninge”børn”. Uden at fortælle at mange af dem er 18-25 år. Og den voksende terror-trussel mod Danmark forties eller bagatelliseres, selvom dusinvis af ISIS-folk allerede er indrejst, legalt eller illegalt.

 37. Af Finn Larsen

  -

  Ja men folk er frustrerede.

  Danmark er jo i gang med en deroute og danskeren foretrækker at give alle andre end ham selv skylden. Dette vil du kunne finde eksemler på denne blog.

 38. Af a .

  -

  Obama: kan i ikke spørge mig først ?
  Sorry Sony, i am Microsofts ten buttons, where only on is necessary.
  Og befolkningen blev kærester med Islams budget, for bevarelse af ferieparadiset, Koranrevet.
  jyllands-posten.dk/international/usa/ECE7307185/Obama-beskylder-Sony-for-fejl-I-skulle-have-spurgt-mig/

 39. Af Jan Petersen

  -

  Når Obama så kategorisk kommer frem og erklærer, at det er Nord Korea der står bag et cyber angreb på Sony, er forklaringen vel nærmere, at det er amerikanske NSA, der står bag angrebet. Nu har man med stort held smadret det meste af Mellemøsten, naturligvis med undtagelse af olie-vennerne i golfstaterne samt Israel, Iran og Pakistan (alle a-våben magter). Godt nok har Nord Korea formentlig også a-våben, til gengæld findes der formentlig ikke mange it-systemer på jorden, som NSA ikke har direkte “bagdør-adgang” til via Microsoft, Google, Facebook og lignende. Så cyber-testen på Sony var vel blot for at konstruere en “legitim” forklaring på et kommende cyber- eller live-angreb på selve Nord Korea. Det “demokratiske befrielses-show” must go on, uanset konsekvens. The Military Industrial Complex tjener fedt hver gang, uanset udfald!

 40. Af Niels O

  -

  Utroligt, at der er så mange, der stemmer på det nationalistiske, populistiske og socialistiske Dansk Folkeparti.

  Det betyder, at der pt er 57% af vælgerne, der stemmer på et socialistisk parti. Om det er S, SF, KrF, EL eller ((DF)).

  Så vil tingene aldrig ændre sig i økonomien.

 41. Af Thomas H Jensen

  -

  Når jeg læser kommentarsporet synes jeg følgende citat fra Søren Pind rammer helt i plet: “Folk er blevet vanvittigt forkælede og føler ikke selv et medansvar for, at demokratiet har succes. Folk kan ikke bare sidde foran en skærm og skrige, at politikerne er nogle fjolser, for så bryder systemet sammen. Så smider vi det hele væk. Så får vi i stedet sådan et vulgærdemokrati, og derefter kommer totalitarismen og den stærke mand.”

 42. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt bringer JP en meget interessant artikel “Ny teori: MH370-sag mørklagt, fordi USA skød flyet ned”.

  Og to mulige forklaringer på, hvad der fik flyet til at skifte kurs er …… at flyets styresystem blev hacket ……. eller at der opstod brand i flyet, som fik personalet til at deaktivere alle elektroniske anordninger.

  Hvad artiklen i JP imidlertid ikke nævner, men som der står i den oprindelige artikel i France24 er, at …….. i 2006 tog Boeing patent på et remote kontrol system, der ville gøre det muligt, via en computer placeret inde i eller uden på et fly, at tage kontrol over flyet.

  Så den spektakulære 9/11-2001 hijacking var måske bare en simpel test på, om dette kommende patent nu også var værd at patentere?

  Min egen teori omkring MH370 er, at flyet skulle bruges til at styrte ned i en eller anden storby i Sydøst-Asien, men at projektet blev afværget af et par vågne piloter, der opdagede bluff-nummeret i tide. Men ikke kunne hindre at blive “remote kontrolleret” til Diego Garcia, og skudt ned.

  Og så kan nedskydningen af MH17 over Ukraine måske egentlig bare forklares som en afledningsmanøvre for den lidt “uheldige” hijacking af MH370 i Sydøst-Asien.

  Hvem ved?

 43. Af P Jensen

  -

  IT-SIKKERHEDEN ER HELT TIL GRIN …….

  Ovenpå tvangsdigitaliseringen…….. “DET STØRSTE OVERGREB PÅ DANSKERNE SIDEN 1940-45”, iflg. en forsker eller filosof ……… er regeringen i gang med nogle lappeløsninger på den statslige IT-sikkerhed. Men typisk for den røde arrogance og inkompetance er der ikke tænkt på forbedringer af sikkerheden omkring personfølsomme og strengt private data og oplysninger.

  “Sikkerheden” omkring danske borgeres IT-sikkerhed er hullet som en si. Som det fremgår af ulovlige indsamlinger af patient-data fra praktiserende læger, af hackeres, identitets-tyves og mafiaers indtrængen i kørekort- og cpr- og adresse-registrene mv., og af salget af NETS til et skuffeselskab i skattely.

  Danskernes helbred, privatliv og sikkerhed mod kriminalitet synes at rage regeringen. en høstblomst.

 44. Af Søren Revser

  -

  Efter 00’ernes grove uansvarlighed og ikke mindst Dansk Folkepartis dans med Saxo bank og dermed Finans mafiaen, må det undre enhver, at f.eks, Sosu assistenter i stort omfang stemmer på DF.

  Tror almindelige Danskere virkelig på, at den finansielle sektor sammen med deres dukker i folketinget, vil bekymre sig om Sosu assistenter og sygeplejersker efter valget?

 45. Af Vibeke Hansen

  -

  Det “antiparti” Kastrup beskriver, synes jeg er medieskabt. Såvel Lars Løkke som Helle Thorning er blevet cementeret godt ind i en skabelon, som de ikke kan komme ud af, dertil sælger de for mange aviser. Der er langt imellem artikler, der handler om politik, og som giver læseren mulighed for at tage stilling til. Derimod bliver vi fastholdt i et mantra om de to politikeres mangle evner eller svage karakter. Sagt på en anden måde, de vinkel medierne har valgt, støtter altid op om Thorning/Løkke som uønskede. Min påstand er, at medierne ikke giver læserne mulighed for at se politikerne som dygtige, seriøse eller hårdtarbejdende. Det er jo også medierne selv, der laver disse popularitetsmålinger og vælger spørgsmålene. Efter min mening, er grundlaget de måler på, heller ikke ligeværdigt for de tre politikere, man har valgt.
  Christian Thulesen har aldrig været gennem mediemøllen og forsvare sin politik for alvor. Pia Kjærsgaard har den ene TV udsendelse efter den anden i hyggeligt selskab med skiftende studieværker. Det er ikke svært for partiet, at fremstå som troværdige og polulære på den måde. Ingen journalist har presset Thuelsen Dahl på samme måde som Thorning/Løkke må finde sig i. Jeg skal ikke belære medierne om, hvordan de vælger at udføre deres arbejde, men popularitetsmålingerne har ikke rod i virkeligheden, før de omfattede bliver målt på samme vægt. Og burde det ikke være på politik, eller bliver det nye “antiparti” målt på evnen til at virke hyggelige?

 46. Af Jan Petersen

  -

  En af de største fejl, mænd nogensinde har begået, er vel at give kvinder stemmeret og medindflydelse på politik …….. den direkte vej til total kaos!

 47. Af Helge Olsen

  -

  Hørt i radioen for ca 35 år siden : Hvis Anker Jørgensen sætter sig ind i et fly og flyver nordpå, og Poul Schlüter sætter sig ind i et andet fly og flyver sydpå, og de to støder sammen i luften, hvem vinder så? – Svar : Danmark!

  Politikerskepsis og -lede er ikke nyt herhjemme, og slet ikke i tider hvor medier, bragesnakkere og kværulanter energisk puster til ilden. Og, Kastrup, man kan godt føle større eller mindre skepsis over for politikere uden af den grund at føle generel lede ved politikere og politik.

  Mange indlæg om “politikerlede”, således også i den forhåndenværende debat, vidner i bedste fald om udtalt mangel på forståelse for og kendskab til politikernes arbejde og arbejdsvilkår. – Hvis danskerne generelt skulle have det sådan med politikerne, hvorfor pokker går de så mandstærkt af hus og stemmer, når der er valg??

  Spil Shubidua’s Ønskelisten og hav en god jul!

 48. Af Preben F Jensen

  -

  Bagatelliserer Helge Olsen politikernes overgreb på borgerne ved at snakke om at vi danskere har for lidt forståelse for politikernes arbejdsvilkår? HO har ret i at det nok er svært for de få hæderlige og ordentlige politikere at begå sig i partier hvor de mest er omgivet af feminister, tåber og betonhoveder. Og det er da synd for de politikere som er OK. Men det kan jo ikke bortforklare at den samlede politik er en skændsel og kæmpeskandale, som kaster skam over flertallet af politikerne. Det er jo derfor politikerne har fået et flosset omdømme.

 49. Af Preben F Jensen

  -

  PS: Den samlede politik er nu så vanvittig, at Danmark er lige i hælene på Sverige….. og så vanvittig/forræderisk/korrupt/kommunistisk/imbecil at danskerne snart risikerer at havne i en total og uoprettelig katastrofe med utallige rædsler og massedød.

  Noget sludder og vrøvl? Slet ikke!!!

 50. Af Søren Revser

  -

  Helge Olsen har ret – Danskerne bør boykotte folketinget totalt ved det kommende valg ved at blive hjemme.

Kommentarer er lukket.