Da amerikanerne blev bange for København

Af Mads Kastrup 41

Hvert år har vi en dansk/amerikansk studerende på sommerbesøg hjemme hos os. Sig ikke noget til den amerikanske ambassade. De finder det formentlig uansvarligt. Vi bor på Vesterbro. Og her er der farligt efter mørkets frembrud, hævder det amerikanske udenrigsministerium.

“Undgå Vesterbro og Nørrebro sent om aftenen,” hedder det i en anbefaling til amerikanske turister. Irrationalet i denne melding synes mageløst. Ikke blot for mig, der har boet på Vesterbro i over 20 år og aldrig – aften eller nat – har været i nærheden af nogen faretruende situation. Og som en fyr ytrede til Metroxpress på Skt. Hans Torv på Nørrebro i samme anledning: »Jeg har oplevet flere slagsmål en enkelt aften i Hirtshals end i 25 år på Nørrebro.«

Det interessante ved den amerikanske agtpågivenhed er vel heller ikke, hvad den siger om Danmark. Eller om København. Det er snarere, hvad den siger om amerikanere. Om USA som en frygtsom kultur.  Meldingen udgår fra en nation, hvor politiet for nylig dræbte en 12-årig dreng med en pistolattrap på en gynge. Et land, hvor byen Ferguson er i borgerkrig, fordi en hvid betjent er renset for skyld efter at have dræbt den ubevæbnede, sorte teenager Michael Brown med 12 skud, fordi betjenten følte sig truet.

Der findes flere håndvåben i private hjem i USA end nogensinde før. Godt 300 millioner. 2013 var rekord år. Antallet er øget omvendt proportionalt med, at volden i det amerikanske samfund er faldet. Samlet set. Dette sidste gælder ikke massedrab ved skoleskyderier. Som satireværten John Oliver har udtrykt: “Et mislykket forsøg på en bombe i en sko, og vi skal alle tage vores sko af i lufthavnene. 31 skoleskyderier siden Columbine High og ingen stramninger i våbenlovgivningen.”

Det var på Columbine High i Colorado, at to elever iført automatiske våben dræbte 13 og sårede 24 i 1999. Hvilket Michael Moores dokumentar “Bowling for Columbine” tager udgangspunkt i. Titlen er en ironi over, at flere mente, de to vildfarne elever udførte gerningen under indflydelse af lytning til metalstjernen Marilyn Manson. Moore påpegede i sin kritik af amerikansk våbenlovgivning og af våbenlobbyen National Rifle Association, at drengene tillige havde bowlet aftenen før massakren. Hvorfor de også kunne have været under dårlig indflydelse af bowling.

Sidder man i Danmark og forbløffes over irrationalet i det amerikanske udenrigsministeriums sikkerhedspåbud angående at færdes i København, er det intet imod, hvor fornuftsstridigt borgerne i “The Home of the Brave and Free” forholder sig til faren. Ikke mindst ved selv at være bevæbnet. Endda op til tandbøjlerne på nationens teenagere. Som professor i sociologi, Barry Glassner, har forklaret i sin bog “Frygtens kultur – hvorfor amerikanerne er bange for de forkerte ting”: Alle med et TV-apparat ved, at USA er en nation hærget af vold og kriminalitet. Ikke mindst amerikanerne selv ved det. Adspurgt svarer 76 procent faktisk, at de ved det fra TV. Men TV lyver. Glassner gennemhuller med simple statistikker denne myte i sin bog. Medier bugner med historier om forsvundne børn. Flere hundrede tusinde børn meldes savnet hvert år. Tre ud af fire forældre frygter, at deres børn bliver kidnappet. Men næsten alle de savnede børn flygter selv – fra eksempelvis voldelige hjem. Risikoen for at éns eget barn kidnappes er mindre end 0,001 procent. 50 procent af TVs nyhedshistorier er om kriminalitet og mord. Mellem 1990 og 1998 steg antallet af mordhistorier i TV med 600 procent. Samtidig faldt antallet af mord i virkeligheden.

Ifølge en artikel i The Economist fra 2013 er mængden af kriminalitet i hele USA faldet 32% siden 1990. Og i de største byer er den faldet 64%. Antallet af drab i New York er det laveste antal siden 1963. I slutningen af november sidste år vakte det opsigt, at New York havde oplevet et døgn helt uden anmeldelser om vold til politiet. For første gang oplevede millionbyen et døgn uden, at politiet blev tilkaldt på grund af voldshandlinger. Ikke et eneste drab, intet skyderi, knivstikkeri eller andre voldelige episoder. I 1959 spurgte analyseinstituttet Gallup for første gang amerikanerne om deres holdning til et forbud mod håndvåben. 60 procent gik ind for et forbud. I dag er tallet nede på 26 procent. Samtidig er amerikansk politi i stigende grad blevet krigsudrustet. Øjensynligt for at “forsvare sig” mod sorte borgere.

Barack Obama administrationen mente i 2012, at tiden var moden til – om ikke at forbyde håndvåben – så begrænse adgangen. Endnu en skoleskydning, denne gang på Sandy Hook School i Newtown, Connecticut, havde chokeret USA. Efterladte til de 27 dræbte anmodede politikerne om ny våbenlovgivning. Men Obama og kompagni løb panden ret ind i amerikanernes aparte logik. Den tilsiger, at er der for let adgang til og for mange våben i omløb, må man selv anskaffe sig nogle flere. Antallet af borgere, der i resten af 2012 ansøgte om tilladelse til at eje et skydevåben – uden at medregne de, der blot købte endnu flere – steg. Alene i Newton, hvor massedrabet fandt sted på Sandy Hook, steg antallet 18,7 % i forhold til året før.

Det er den for oven beskrevne nation, der advarer sine borgere mod at komme i to kvarterer i København. Som om der i disse kvarterer er – udtrykt med et flertydigt amerikansk udtryk – en “history of violence”.

Tillad mig at være konstruktiv:

Skal det amerikanske udenrigsministerium fremhæve et potentielt farligt sted at opholde sig i Danmarks hovedstad, bør det være Strøget. Det var her det seneste dødsfald blandt amerikanske turister i Danmark fandt sted. En førerløs el-skraldebil kørte i august 2012 en amerikaner ihjel foran kontantautomaten ved Danske Bank (beskrivelse af ulykke og billede af skraldebilen her).

 

41 kommentarer RSS

 1. Af Hans Hansen

  -

  Min nevø, en dreng på 9 år fra Montana USA, bryder sig ikke om f.eks. Istedgade. Der er for mange mærkelige mennesker synes han. Jeg er tilbøjelig til at give ham ret, efter lige at fortælle ham at der ikke er noget at være bange for.

  Politikerne har fyldt København op med idioter. Ikke fordi de ikke altid har været der især på Vesterbro, Nørrebro m.m., men nu er der flere end nogen sinde før. De fleste er dog meget flinke ved et tilfældigt møde. Det er bare ikke noget en 9 årig fra Montana lige oplever.

  Set fra et amerikansk barns perspektiv.

  Og jeg forstår ham. I sidste ende er ansvarets politikerne. De, politikerne, har ikke for mange hjemme mellem ørerne …

 2. Af Preben F Jensen

  -

  Statistik er tit vildledende. Og TV er som regel vildledende og manipulerende. En del TV-stationer er nærmest en slags løgnefabrikker. Men det er jo ubestrideligt at der er sket flere modbydelige mord og overfald på Nørrebro. Der var f.eks. mordet på en stakkels ung mand fra Italien, en sagesløs turist som blev forfulgt og dræbt af to deciderede forbrydere (siden udvist) med knivstik i maven, brystet og ryggen. Mordet skete et par timer efter ankomsten til København. Og der var en sagesløs dansker som blev terror-skudt mens han fredeligt drak kaffe på en café. Og der var et hæsligt overfald hvor en dørmand blev lemlæstet og blindet med en stegegaffel. Hertil kommer mange andre grimme tilfælde af vold, røverier og mord på Nørrebro.

  Der er nok lidt mere fredeligt på Vesterbro, men røverier, skudepisoder og mord er jo ikke noget ukendt, og trygheden i København (og resten af Danmark) er ihvertfald slet ikke hvad den var for 25 år siden.

 3. Af Henrik Pedersen

  -

  Det er sandt at paranoia er et velkendt begreb når man taler om USA og specielt det billed medierne skaber af USA. Lad os huske på at landet er væsenligt større end Danmark og derfor er meningerne højst sandsynligt også mere varierede. Men fordi at en ambassadør, som vist nok repræsenterer USAs holdninger udadtil, udtaler sig om faren ved at begå sig på Nørrebro eller Vesterbro, så behøver det nødvendigvis ikke at være opfattelsen som alle amerikanere bosat i Kbh er under.
  Ligesom at vi danskere heller ikke må tro at Texas er fyldt med NRA-praising-cousin-loving rednecks og San Francisco med homoseksuelle-treehugging hippies, således burde det gå begge veje.
  Dan din egen mening og vær den bedste repræsentant for Nørrebro, Vesterbro, Østerbro, Kbh, Jylland og Danmark som du kan være.
  Som John Mayer synger “When you trust your television, what you get is what you got. ‘Cause when they own the information, they can bend it all they want”.

 4. Af Henrik Permin

  -

  En rigtig god og vigtig kommentar. Og noget at tænke over for journalisterne (eller måske snarere redaktionerne?). For sagen er jo den, at der har udviklet sig en mediestil, hvor man – det er i hvert fald det, man har indtrykket af – satser meget på meddelelser, der skal skræmme/ophidse mediebrugerne: meddelelser om ulykker/katastrofer/”skandaler” såvel på det globale plan som i hverdagen. Og det er mit indtryk, at det er noget man også her i Danmark har “importeret” fra de mediemiljøer vi lader os meget inspirere af, først og fremmest USA/UK. Og det er mit gæt, at det har noget at gøre med, hvad der vækker opmærksomhed hos brugerne og dermed fremmer seer-/læsertallet – og dermed den kommercielle effekt. Og at det skal ses i lyset af den stadig stigende konkurrence i medieverdenen – der skal beskæftige stadig flere aktører/journalister. Det sidste får man i hvertfald indtrykket af, når man ser hvordan f.eks. politikere og andre kildepersoner omringes, når de træder frem. Sluteffekten er, at nyhedsmængdens fordeling på og fremstilling af emner i sig selv skævvrider og dermed samlet set giver et forkert billede af realiteterne. Så på den måde bliver det ikke fakta men salgbarhed der styrer mediebilledet. Og det gælder således ikke kun hverdagslivet (faren ved at gå på Vesterbro eller Nørrebro om aftenen) men også vores billede af verden omkring os (de onde i Øst og de gode i Vest – for nu at tage et aktuelt eksempel). Så her er virkelig en god anledning til selvransagelse inden for mediebranchen. Og denne artikel er et særdeles oplivende moment. Lad der komme flere af den slags!

 5. Af Preben F Jensen

  -

  Een ting er de almindelige “klassiske” forbrydelser. Men hertil kommer jo de politiske forbrydelser som umiddelbart kan være svære at se. Men de mange arbejdsløse, fraskilte og hjemløse danskere der fryser i de københavnske gader (man kan som regel ikke se at de er hjemløse) vidner hver især om en by i politisk og socialt forfald. Og danskere som ikke kan få hjælp af politiet eller en ambulance efter de senere nedskæringer af resourcerne, er også eksempler på byens pollitisk styrede deroute.

 6. Af Frank Andreasen

  -

  @ H H

  Kan man der ud af slutte, at du bor i Kbh?

 7. Af Benny B

  -

  Mads Kastrup viser igen sin bevidste ignorance ang. tingenes tilstand i Dk. Forskellen på Slagsmål i hirtshals og på nørrebro er som følger. I hirtshals stopper man når den ene ligger ned. på nørrebro bruger man pistoler og knive. en forskel som selv MK burde kunne skelne imellem.
  Danmark er blevet et safe heaven for udenlandske kriminelle og terrorister.
  se bare Said mansour. her kan den danske stat ikke engang mande sig op til at udvise en mand, som opfordrer til mord på danskere(westergård, rose og storm)

 8. Af Martin Poulsen

  -

  Endnu en gang skriver Preben Jensen som han har forstand til. En rask lille søgning viser selvfølgelig, at han tager fejl.

  Danmarks Statistiks opgørelse over kriminalitet. Bemærk det gennemgående ord ‘færre:
  http://www.dst.dk/da/Statistik/emner/kriminalitet.aspx

  Folk er heller ikke mere urtrygge end for 25 år siden, tværtimod:

  http://politiken.dk/indland/ECE2301053/andelen-af-utrygge-koebenhavnere-er-faldet/

 9. Af Jørgen F.

  -

  ….det er en udbredt ‘teknik’, blandt journalister, enten unødigt at problematisere eller at latterliggøre de emner, der behandles i dagbladene.

  Og i de fleste er det en bagvedliggende politisk ideologisk stillingstagen, der afgør om det bliver – enten eller…

  Et godt eksempel er bekymringerne om den voksende ulvebestand i Jylland, der konsekvent latterliggøres. På trods af at flere menneskers hushold angribes og andre må lade deres hunde blive inde om aftenen.

  Den bagvedliggende ideologi , der driver latterliggørelsen er ‘naturligvis’ miljøfanatismen.

  Det eneste, der overtrumfer miljøfanatismen, er hadet til Putin. Så når Putin slipper 3 tigre ud i et naturområde, hvor tigrene har levet naturligt, og nogle geder tilhørende kinesere efterfølgende bliver spist – er tigrene så fortsat i journalisters øjne et naturligt gode kineserne bare må leve med?

  Nej – nu er tigrene pludseligt et problem Putin personligt har påført nogle stakkels bønder.

  På samme måde omkring kriminalitet. Kriminalitet er ikke vigtigt i en journalists øjne så længe det udføres af socialklasse 3-5. Andre må heller ikke gøre opmærksom på problemerne – så latterliggøres de.

  Årsagen er en politisk ideologi, der undervises i på universiteter og læreanstalter overalt i DK som videnskab, at mennesker i disse socialklasser ikke selv kan gøre for at de er kriminelle – og iøvrigt er deres kriminalitet ikke værd at spilde tid på for et seriøst dagblad.

  Så Belingske underholder i stedet deres læsere om ‘kriminalitet’ blandt socialklasse 1-2 , herunder deres manglende registreringer i et register, der ikke har skattemæssige implikationer – og latterliggør udlændinge, der gør opmærksom på at det Københavnske natteliv hærges af ulve i flok.

  Man bliver så træt…

 10. Af Jan Petersen

  -

  Og hele dette paranoia har en direkte linie tilbage til 9/11-2001, hvor USA også ville bilde resten af verden ind, at en langskægget hulebeboer i Tora Bora bjergene i Afghanistan jordede et par skyskrabere med fly, samt en tredie (der faldt som en lagkage) uden at være ramt af noget.

  Hele det mega iscenesatte “terror stunt” har haft en altødelæggende konsekvens for resten af verden lige siden!

 11. Af thomas larsen

  -

  Amerikanerne er tilsyneladende bange for alt. Måske er det fordi de føler de har gjort et eller andet gennem tiderne som nogen synes er forkert og burde straffes for. Måske har de alligevel lidt dårlig samvittighed. Hvem ved… Måske er det indianerne, måske de sorte, måske muslimer, måske … listen er lang så jeg forstår godt de er paranoide

 12. Af svend Petersen

  -

  Jeg kan godt følge amerikaner i deres frygt.

  Det eneste løsning, er at smide indvandrerne hjem.

  Her tænker jeg på de Jyske af slagsen. Dem fra Hirtshals, der kommer med deres skikke med at tæver lås på hinanden. Eller dem fra Brønderslev der ikke kan holde fingrene fra deres børn

  Alt sammen skikke vi ikke har kendt til her i København, før vi blev indvandret af horde af jyske børn, der kommer til Købehavn, for at udleve deres primitive skikke, og yngler Københavnerne ud. Det er jo en ren invasion

  Den bedste løsning ville være at rive Storebæltsbroen ned og fylde tunlen op med vand. Indføre grænsebomme ved Korsør, og udstede 10 dages visum til Jyderne, så vi kan være sikre på at de rejser hjem igen.

  Når det er indført kan amerikanerne roligt rejse til Danmark(København) igen

  Giv mig Danmark tilbage……….. altså Natasjas Danmark, ikke jydernes Danmark som DF på den skamligste stjal (lig røvet) fra en afdød Københavner.

 13. Af Thomas larsen

  -

  Men ellers er jeg enig i din pointe Mads – ville ønske du var lige så klarsynet med hensyn til terrorofrer i Danmark og hvad vi ofrer vores frihed og civile rettigheder for. At vi danskere er bange for terror er en vittighed når der dør flere menneske af trafikken hver år i danmark eller af andre tilfælde vi bare acceptere mens terror er den store trussel. Hvor virkeligheden er at denne trussel bruges politisk og til kontrol.

 14. Af Bjørn Vendal

  -

  fandt just en gammel bog (1945) af Poul Overgård Nielsen “men aldrig kan et folk forgå” som er et stykke af et citat, der lyder “som ikke vil det selv”. NU er vi kommet så langt frem i tid, at vi er på vej til at ville det selv!. Det radikale venstre samt de øvrige venstreorienterede, har held med at erstatte danskerne med diverse folk, de tror bedre at kunne styre. Dansk lov, sæd og skik bringes i vanry . de importerede folkeslag og deres gamle religion prises og sættes som ideal op over for danskerne, de få der måtte være tilbage. Den danske stamme har jo ikke patent på at være oprindelig, som t.ex. eskimoer og andre stenalderfolk. Nej, “dansken er fredløs i skov og på hede, herrer vi har af himmelens vrede, thi de hellige og rettroende rives om Danmark”

 15. Af Preben F Jensen

  -

  De kortsynede tror at i morgen og overmorgen bliver ligesom idag og igår. Og det sker jo også tit. Men der kan jo også opstå kolossale forskelle på ganske kort tid. Man kan gå fra stor herlighed og liv til dyb fortvivlelse og død. Og over nogle få måneder eller år kan et helt lands situation ændres fuldstændig, fra fred, velfærd, tryghed, demokrati og civilisation til krig, elendighed, sygdom, diktatur, gangstervælde og barbari.

  Sammenligner man Danmark 1970 med Danmark 2014 vil man se at det er gået den forkerte vej lige siden. Enorme politiske og moralske svigt mv. har ført til at en gigantisk katastrofe er ved at snige sig ind på danskerne. Mange af dens forløbere er her allerede. I form af undergravet frihed, tryghed og velfærd, i form af politiske angreb på familielivet og privatlivet, i form af konspiration mod mændene, i form af kriminalitet og sygdom, via totalitære, diskriminerende og nykommunistiske “reformer” og tiltag overfor danskerne, i form af tyranni og barbari, i form af afsporet demokrati, ytringsfrihed og retspleje mv.

  Men de som kun tænker til spidsen af deres egen næsetip, kan selvfølgelig ikke se at vi er kommet tæt på afgrunden.

  Igår jøderne, i morgen jyderne.

  (se også Jacob Ms blogs!!)

 16. Af Dany Devall

  -

  Typisk reaktion fra de frelste røde, der elsker de befængte områder; vester og nørrebro.

  Jeg er selvfølelig lige nød til at oplyse at jeg har boet begge steder – og glæder mig over at jeg er sluppet ud af rottereden.

  Din latteligørelse af USA, hænger overhovedet ikke sammen med virkeligheden. US fraråder områderne OM NATTEN. Og ja, om natten er alle banderne og narkomanerne aktive – så det er da ikke noget dumt råd.

  Af en eller anden grund, har en stor naiv del af danskerne, kastet deres kærlighed på muslimer. De må komme så mange de vil, og være så kriminelle de vil. De røde holder altid hånden over dem.

  Er det virkelig iorden at 300 danske kvinder bliver voldtaget hvert år AF MUSLIMERE !?!?!?!?

  Jeg syntes at det må være forfærdeligt at bære rund på den viden, at man er skyld i det – men det ser ikke ud til at generer de røde : (

  Hvis vi ikke snart får ændret dette eldorado for kriminelle muslimere, ender det som i sverige: 6000 ! kvinder voldtaget af musllimer om året.

 17. Af Hans Hansen

  -

  FA. Ja jeg bor i Kbh.

  Her et et udkast fra kommunen i forbindelse med salafistisk indvandring og efterkommere. Det fremgår at Enhedslisten (Ø), som nogle nær de eneste, ikke mener at antallet af salafister bør falde i københavn. Problemet er at Enhedslisten er rimeligt højt repræsenteret i borgerrepræsentationen. Hvis nogle oplever Kbh som visse amerikanere, så kan det skyldes følgende politik fra Kbh’s Enhedsliste:

  s3.amazonaws.com/s3.documentcloud.org/documents/1375020/integration-kbenhavn.pdf

 18. Af Henrik Kjær

  -

  Meget fint blogindlæg, som sætter tingene i et fornuftigt perspektiv.

  Det er temmelig overdrevet – men nok desværre lidt for typisk for amerikanske institutioner – at advare turister om at holde sig væk fra Nørrebro og Vesterbro om natten. Selvfølgelig kan der være ballade i de to kvarterer – og man bør generelt være opmærksom på, om man befinder sig et sted, hvor der er optræk til øretæver, eller det der er værre. Men det her er altså ingenting i forhold til nogle af de amerikanske byer, jeg har besøgt, selvom jeg er helt enig med MK i, at situationen er meget bedre derovre i dag end da jeg boede i USA i begyndelsen af 80’erne.

  Det kunne være interessant, hvis State Department skulle give en vurdering af de enkelte kvarterer i New York, Detroit eller Miami. Jeg er ret sikker på, at voldsstatistikken vil være til Københavns fordel uanset hvilken amerikansk millionby, der sammenlignes med.

  Til gengæld er enkelte af kommentarerne så langt ude, at man burde sørge for socialpædagogisk bistand til forfatterne.

 19. Af Henrik Knage

  -

  Jeg kan godt li´Amerika – og det er sikkert blot et udtryk for det vi ikke selv ser – set udefra.

  Den største eksportvare Danmark kan byde ind i dansen med pt. er inkompetente ledere.

  De kan både sende velfærden i knæ, sende terrortruslen markant tættere på – samt rasle med sablerne overfor Rusland.

  Alt det der “Hvalpefedt” – har USA gennemgået for længst – og de gider det ikke mere, heller ikke på Vesterbro i København, en forstad til Danmark.

 20. Af Erik Larsenh

  -

  Er der lukket for indlæg?

 21. Af Michael Rugaard

  -

  Jeg kan også godt lide Amerika, men modsat Henrik Knage kan jeg godt se, at det ikke har noget med sagen at gøre. Med Knagens logik har svenskerne jo ret i deres kritik af vores udlændingedebat og indvandringspolitik, for de ser jo bare det, vi ikke selv kan se, udefra.

  Jeg kan også godt lide Danmark, og modsat Henrik Knage sælger jeg ikke bare fædrelandet for fladpandede trolde-points. Hvis vi derimod eksporterede Knagen selv, ville han selvfølgelig få ret.

  Mon ikke der er tale om en bureaukratisk tilfældighed og en tvivlsom kvalitetssikring i det latterligt ineffektive monstrum, som udgør den amerikanske centraladministration? Der skulle sikkert bare stå et eller andet i en indberetning til udenrigsministeriet, og så kunne ambassaden ikke bare skrive det samme som sidst, selvom intet havde ændret sig. Yngste fuldmægtig fandt så på et eller andet hun mente at have hørt om og fyrede så mailen af.

 22. Af P Jensen

  -

  Svar til Dany Devall er skjult??

 23. Af P Jensen

  -

  Flere og flere melder ud at fil*tret ødelægger debatten og gør den tandløs. Det får læserne til at sive væk. Ønsker avisen det?

 24. Af Preben F Jensen

  -

  Bare nogle “uskyldige” spørgsmål: har cen**suren bredt sig til denne blog? Er der evt. kommet alt for mange kvinder og feminister ind i politik og ud på arbejdsmarkedet? Konspirerer de mod mændene, familierne og børnene? Undergraver de nationens suverænitet og sikkerhed osv.?

 25. Af Preben F Jensen

  -

  PS: Det med cen**suren griber om sig. Har B. fået nye ejere eller hvad? På Uffes blog må man ikke skrive om at kold krig kan ende med fattigdom og radioaktiv aske. Hos Jens J.S. spærres BMCs og andres saglige indlæg….. hos LK og Lille*ør er fil*tret højaktivt, osv.

 26. Af P Jensen

  -

  Kommentar hænger

 27. Af P Jensen

  -

  Den fra 22.25!

 28. Af Henning Svendsen

  -

  Ja de lever i deres egen verden disse amerikanere!-de skulle naturligvis også nævne -Strøget-metroen og S tog for ud på de små timer så er det tre områder der hører under Nørrebro.
  Og Svend Pedersen med sin hættetrøje og kone der er indsvøbt i et lagen han passer jo i gadebilledet og kan færdes uhindret i selv den værste Ghetto.
  Og Mads Kastrup har boet 20 år på Vesterbro uden ballade-og det skyldes nok at “posten” er lukket det var ellers verdens bedste værtshus og vores hjem i både mod og medgang.

 29. Af Jesper Hansen

  -

  Een lang smøre af et hjernedødt, radikalt fjols. Som altid af Kastrup.
  Amerikanerne har fuldstændigt ret, men fjolset Kastrup bilder sig stadigt ind at nogen falder for hans latterligt forsøg på at pege fingre af andre.
  København er besat af lradikale landsforrædere, kommunister og islamister i fælleskab, det er et faktum som det statsforsørgede fjols Kastrup aldrig nogensinde ville kunne spinne sig ud af.

 30. Af Erik Larsen

  -

  Enig Jesper Hansen! I øvrigt forstår jeg ikke at dit indlæg ikke er strøget af MK, der jo udøver cen… på indlæg der ikke er enig med ham. Jeg har sendt 2 indlæg, der blot var uenig med ham i hans artikel og som han derfor ikke bringer. Der var INTET i mine indlæg, der ikke var “stuerent”, blot modsat hans radikale københavner-meninger. Der er efterhånden kun Den Korte Avis tilbage, der er troværdige.

 31. Af Erik Larsenh

  -

  Enig Jesper Hansen! Jeg har 2 indlæg som MK har undladt at bringe, da jeg jo bestemt heller ikke er enig med ham. (Og jeg har endda brugt en pæn tone – alligevel sletter han andres meninger!!) Det er Danmark og Berlingske åbenbart i dag.
  Der er kun Den Korte Avis tilbage der er ærlige og ikke radigale.

 32. Af Erik L arsen

  -

  Enig Jesper Hansen! Jeg har 2 indlæg som MK har slettet, da de naturligvis ikke er enige med hans nye amerikaner-angreb.
  Der er nu kun Den Korte Avis i DK som man kan stole på er ærlige og danske.
  MK fortsætter med sine radikale-københavner-artikler.

 33. Af Niels Juul Hansen

  -

  Fint indlæg; Kastrup.

  At der også er danskere, der er hjernevasket af Fox News fremgår klart af flere indlæg.

  Ifølge Fox News ville selv Liberal Alliance blive betragtet som den skinbarlige socialisme.

  ISTEDGADE OVERGIVER SIG ALDRIG!

  De viste civilcourage overfor besættelsesmagten til forskel fra de mange grisebønder, der scorede kassen på tyskerne.

 34. Af P Jensen

  -

  Kommentar fra 22.15 er stadig skjult??

 35. Af Henrik Knage

  -

  Vesterbro! Er det ikke den gade hvor “Himmelhunden” er skabt?

  Amerikanerne er nok bange for Himmelhunde, for de kan bedre forholde sig til “Kålhoveddukker” og er samtidig nok trætte af, at høre på Dansk Industri der vedbliver at skrige på kvalificeret arbejdskraft.

  Sagen er den, at det danske arbejdsmarked på medarbejdersiden er overkvalificeret.

  Derfor bør Dansk Industri i højere grad have focus på ledersiden, da langt de fleste ledere er komplet inkompetente til andet end at lede vand ud af en haveslange – de er m.a.o. inkompetente til at lede medarbejdere her i landet!

 36. Af Bob Dixen

  -

  Jeg flyttede til USA, og min familie var bekymret for mit ve og vel, efter at have hørt om mord i stride strømme via de danske medier.

  Jeg var ung og derudaf, så jeg var ikke bange for noget, og alt skulle prøves.

  Jeg boede selvfølelig i “hvide områder” ment på den måde, at det var områder der afspejlede min egen baggrund som middelklasse. Men sikke en forskel det var at gå i byen de steder jeg boede i US.

  ALDRIG har jeg set eller overværet ballade eller optræk til det. Jeg har dinglet fuld rundt på Manhatten, i Miami, L.A. S.F, S.D samt mange andre steder, uden at der er sket noget som helst negativt.

  Så kommer jeg hjem til Kbh. Hold nu kæ.. en omvæltning ! Byen er styret af seje typer, mest indvandre der pludeselig fylder det meste af strøget når man skal forbi. Siger man det mindste, bliver man smadret

  Indvandrer der kører som de vil – åbenbart fordi at de ved at politiet ikke tør at stoppe dem – og gerne på strøget, og sviner folk til.

  Jeg har simplenthen ikke oplevet i US, at de steder som betegnes som turist områder/byer at muslimer kan opfører sig (grimt) som de vil. Der vil gå 10 sekunder, og så er der 5 politibiler, med betjente med store overarme som sidder på ryggen af ballademagerne, og vupti så er de i fængsel.

  Når man ved det, så er det ikke så mærkeligt at amerikanerne advarer landsmænd af turistklassen, om at sådan forgår det ikke i DK.

  Her skal du være heldig hvis du kan få politiet til at rykke ud – og gribe ind overfor indvandrer er næsten udelukket. De svarer gerne ” Det er en politisk beslutning. Det rører vi ikke ved”

  Man kunne også sammenligne med London. Vi ved at der er millioner af muslimer i landet, men hvor mange gangster typer ser man i LDR city? Faktisk ingen. De udfører deres ugerninger uden for byen, for inde i byen bliver de holdt i stram snor.

  Det er der København adskiller sig ( på en modbydelig måde ) – i Kbh er det muslimerne der sætter dagsorden (sammen med de bløde-røde) og det syntes jeg da bestemt at det skal der advares imod.
  Det ser man i de færreste “turist” hovedstader i verden.

  Naturligvis latteligøres det af en rød radikal som Kastrup, der elsker muslimer over alle andre folkeslag – især de blå danske og amerikanske er det værste i deres optik.

 37. Af P Jensen

  -

  Det er dog besynderligt at indlæg der skælder MK ud for det værste, kommer på, mens saglige indlæg (22.15) tilbageholdes og skjules…..???

 38. Af Erik Larsen

  -

  Ja, P. Jensen, men vi lever åbenbart i en bananstat. Jeg har flere sobre indlæg som MK ikke har bragt.

 39. Af P Jensen

  -

  Svar til Dany Devall i går aftes bedes venligst sat på….

 40. Af Henrik Knage

  -

  “Himmelhunden glammer” på Vesterbro!

  Hvad med ” Uagtsom amerikaner” på overvågning?

  Det eneste sted i hele kongeriget hvor man kan få rigtig smørrebrød – det er da bl.a. på Vesterbro. Her i Jylland hvor jeg bor, er samtlige smørrebrødsbutikker erstattet af kebab og pizza butikker – en ren kulturel skandale!

  Himmelhundens boldgade – er en kulturskat – så længe det varer. Der lugter mere af pommes fritter efterhånden – og det er forbudt i Amerika.

 41. Af Bobby Eis

  -

  He he, Mads Kastrup. . . Så kom endeligt et af de mange overfald på forsiderne af nogle aviser. Nana og Mads blev overfaldet, ydmyget og mishandlet på Vesterbro.

  Hvad havde de mon gjort siden at de fortjente sådan en omgang? Sikkert ikke andet end at de var hvide danskere!

  Og efter at have læst deres egne indlæg på FB – ja så har de sikkert selv stemt på Radikale V – og dermed været med til at lukke alle de ind.vandrer ind i landet.

  Hvis MK tog hovedet op af sit radikale hul i jorden, ville han se at der er masser af problemer i Kbh. med voldlige og røveriske ind.vandrebander.

  Men det ødelægger selvfølelig lidt den Radikale holdning, og glansbilledet af goe gamle DK.

  Et spændene tankeeksperiment ville være hvis MK’s egne børn blev umotiveret overfaldet og tortureret af mu.Slimerne – ville han stadig have uforbeholden kærlighed tilovers for hans elskede mu.Slimere?

  Amerikanerne var alligevel ikke så dumme da de advarede om Vesterbro om natten, Hwa ?

Kommentarer er lukket.