Til angreb

Af Mads Kastrup 54

“Det er træls,” sagde næstformanden.

Rart at se ordet anvendt præcist, må man give Venstres Kristian Jensen.

En del lagde måske mærke til det: “Venstres angrebsplan mod Helle og co. lækket”, som Ekstra Bladets version lød onsdag. Steg pulsen hos nogle, faldt den hurtigt til hvileposition igen blandt nationens politiske dyr. “Lækket” og “lækket”, konstaterede flere. Hvis man sender noget ud til 300 hundrede mennesker, er det nok naivt at tro, at ens plan om at kølhale Socialdemokraterne lister hviskende rundt i lokale V-kredse, hvorpå den melder sig med et brag i valgkampen og sætter skræk i livet på det ledende regeringsparti.

Ret beset står det vel også skidt til i Danmarks største parti, hvis de angivelser, man mener partisoldater skal følge, er den slags, ethvert venstremedlem selv kan regne ud: “Husk at kalde det løftebrudsregering”, “og sig for eksempel, de har gjort det dyrere at være dansker”.

Det forekommer ikke ligefrem hemmeligt. Endsige overraskende. Det ligner vel knap nok en plan.

Men Venstres hoved anke mod Socialdemokraterne er altså, at SR-regeringen har været et dyrt bekendtskab for nationen.  Interessant. Især når det sammenlignes med et forventet borgerligt flertal, som efter valget må tage et Dansk Folkeparti med spenderbukserne på i ed.

Den politiske uge blev endda indledt med en nyt tal for DF’s overbudspolitik. Oven i alle de andre overbud: Forældre skal have fradrag for udgifter til deres børn. Studerende skal have lov til at tjene så meget, som de vil ved siden af deres SU. Boligjobordningen skal forlænges, bilafgifter sænkes, landsdækkende fibernet skal oprettes, mere løn til plejepersonale, ugentlige gåture til ældre og strengere straffe bør indføres. Alt sammen DF-forlangender gennem den seneste valgperiode. Hvilke skal finansieres med “thulliarder”. Opkaldt efter DF’s formand. Socialdemokraterne har så sent som i foråret påstået, at det drejede sig om 155 “thulliarder”, som DF ikke synes, at have nogen anvisning af, hvor kommer fra.

Hermed kan enhver regne ud, hvordan Socialdemokraternes angrebsplan over for DF tager sig ud.

Mandag skrev BT om 18 forslag om øget fradrag samt skatte- og afgiftslettelser, som Dansk Folkeparti er kommet med siden folketingsvalget i september 2011. En gennemgang fra Skatteministeriet, Uddannelses- og Forskningsministeriet og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter viser, ifølge BT, at den samlede regning alene herfor løber op i 46 milliarder kroner.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, forklarede: “Der er ikke forbud mod meninger”.

Ifølge Skaarup kan man “sagtens komme med en retning for, hvad det er, man godt kunne tænke sig.” Også uden at kunne fortælle, hvor pengene skal komme fra. DF’s gruppeformand betvivler åbenbart ikke tallene. DF synes – nævnt tidligere på denne plads – ironisk nok at være blevet socialdemokrater i en grad, så man har vanskeligt ved efter et valg at se DF og nul-vækst-Venstre blive enige. I en stor del af vælgerskaren er DF – efter vælgervandringer at dømme – mere socialdemokratisk end patentholderen selv. Som derimod er blevet noget andet. Et DJØF-parti, vil flere kritikere mene for med denne betegnelse at understrege Socialdemokraternes klasseforræderi.

Hermed kan enhver så også regne ud, hvordan DF’s angrebsplan overfor socialdemokraterne tager sig ud.

DF’s nåede tidligere på året en højde, hvor Thulesen og kompagni blev målt til at være Danmarks næststørste parti og således havde overhalet Socialdemokraterne i vælgertilslutning. Hvor kommentatorer fandt det imponerende, at Kristian Thulesen Dahl formåede at holde armene nede.

Det er måske værd at bemærke, at før Danmark fik en valuta, der benævnes “thulliarder”, havde man en tilsvarende valuta kaldet “villiarder”. Opkaldt efter Villy Søvndals SF. Et parti og en formand, der også syntes at love tiltag for beløb, alle andre end SF undrede sig over. Kristian Thulesen Dahl har således lært det. Man forbliver “ydmyg”. Man ser ikke så heldig ud, når man har armene helt oppe og rammes af en mavepuster.

Dansk Folkeparti kritiserede Socialdemokraterne for overbudspolitik i 00’erne under den borgerlige regering. Daværende formand, Pia Kjærsgaard, skrev om Socialdemokraterne i en kronik i Berlingske:

»Konsekvent overbudspolitik og letkøbte løfter præger det gamle parti, der skifter mening alt efter folkestemningen, bare der er meningsmålingsvælgere i det«.

Politiken spurgte i foråret Peter Skaarup til den dobbelte standard i DF på området. Gruppeformanden mente ikke, der var lighedspunkter: »Det er to forskellige tidspunkter og to forskellige diskussioner«, udtalte Skaarup.

Samme logik synes venstreformand Lars Løkke Rasmussen at betjene sig af i anledning af den nu lækkede angrebsplan fra V mod Socialdemokraterne. V-formanden har tidligere beklaget Thorning og kompagnis iver efter netop at angribe Venstres politik i stedet for at fortælle om sin egen. Løkke sagde fra talerstolen i Folketinget i juni:

“Jeg vil ikke nedgøre regeringens resultater, men fremlægge vores bud på den politik, Danmark har brug for i de kommende år. Jeg vil ikke pege fingre ad politiske modstandere for at have skabt problemerne, men i stedet komme med forslag til, hvordan de skal løses.”

Kan man næsten vente på den dér valgkamp? Eller bliver det bare træls?

54 kommentarer RSS

 1. Af Hans Hansen

  -

  Jeg stemmer DF næste gang. Beslutningen er ikke definitiv, heller ikke fordi jeg er enig med DF, eller fordi jeg tror på deres pragmatiske politik, men fordi jeg er hamrende utilfreds med især Radikale Venstre’s elitisme. Jeg kunne sige det samme om Socialdemokraterne og Venstre, men Radikale Venstre er dog de mest utroværdige af alle, ikke fordi de lyver, det gør de mindre end de andre partier, men fordi deres politik er uintelligent baseret på ideologisk tro uden reel politisk pragmatisme.

  Man kan ganske enkelt ikke tale logik med Radikale Venstre. De lukker blot ørene når andre taler, for derefter at fyre deres politiske sludder af uden hensyn til argumenterne. Der er undtagelser blandt RV, men de har ikke magten i partiet.

  Så jeg stemmer DF. Jeg tror rigtig mange har nogenlunde samme oplevelse, og samme kunne tyde på at det sker selv i det politisk tåbelige Sverige såvel som i resten af EU. Vil man ikke høre, så må man føle …

 2. Af Lars Petersen

  -

  @ Mads Kastrup. 2-2

  Endelig skal tillægges det jeg var inde på omkring Thulliarderne, nemlig den konstant øgede
  tilgængelighed omkring andre Staters lysår lavere priser, og hvilket alene på net handlen er
  oppe på 17.000 millioner, og hvilket tal er grinagtig vand imod hvad som kan forventes..

  Det vil igen sige, at de pt. 86.400 millioner som Samuelsen skal hente ind, for det første ikke
  har en eneste dynamisk tilpasning i sig, anden end central udløst minus på 9,6% lavere skat,
  men hvilken procent forsvinder hurtigere end du kan nå at sige røvhul, da kompenseringen,
  jobdræningen mv., lynbørge indhenter nævnte skallede 9,6%, for ej at glemme hvordan den
  enkelte skatte betaler i Danmark, (især top skatteyderne), betaler skat af andres skatter,
  hvorpå tilbagebetalingsraten for de aktive kunstigt skabte og fastholdte bistandsklienter,
  derfor ingen vinding skaber, men derimod øger tabet, som allerede angribes via førnævnte.

  PS. Om måske 6 år, plus/minus 1,5 år til hver side, står du med nogle kæmpe kolosser af et
  par Kinesiske og Amerikanske varelagre fra de store salgsportaler lige omme på den anden
  side af grænsen, for senere at rykke ind i Danmark, og Dansk detailhandel er et bombekrater

  MEN NU KOMMER DET FEDE.. Fordi når de store Kinesiske lagre etableres, får alle kendskab
  til de offentlige indkøbspriser, hvad enten vi taler EKG maskiner, hospitalsenge, linoleum,
  LED pære, og al anden du kan putte ind i et rum, hvorfor man ej længere kan nyde godt af at
  investere i velfærds-venstre, da vi alle som sagt kan se priserne, og søge aktindsigt i det off.
  betalte, ligesom du ej heller vil kunne vinde off bygge licitationer, hvis buddet bygger på DK
  leveret inventar, maling, lamper, kabler, etc. etc., hvorpå hele fundamentet for den Svensk
  importeret velfærds-feminine model endelig omsider er borte sammen med denne svinske,
  over-idiotiske, bindegale misforvaltede, foræren andres midler væk, slutter hurtigt og brat.

  NEXT STEP HEDDER “OPRYDNING OG PENSIONS-TILBAGEBETALING AF DET STJÅLNE

 3. Af Lars Petersen

  -

  For helvede mand.. jeg laver to-i-et indlæg.. Nummer 1, afvises, men nummer 2 kommer med.

  Ærlig talt, så smid dog alle de, (inkl. undertegnede) ud, som man ikke mener værdige for
  avisen, og lad os once and for all for det overstået, i stedet for at fucke rundt med det
  der filter, som man tydeligvis hverken magter at sammenfatte, og/eller administrere.

 4. Af John Smith

  -

  Du glemmer en vigtig detalje: Hvis DF fik 51% af stemmerne, ville der være KÆMPE besparelser på indvand.rer/flygtning området.

  Beløb der LANGT overstiger de småbeløb du omtaler, og så ville de snildt kunne finansere alle de omtalte forbedringer + meget mere!

  Tænk også på, at DF har siden 1996 forslået en greencard løsning, så virksomhederne kan få kvalificeret arbejdskraft ind i landet ( derfor står alle de sure omtalte ledere og ser temmelige dumme ud, efter deres udtalelser om at DF ødelægger muligheden for import af dygtig arbejdskraft)

  Men da de røde helt vil have analfabeter ind fra arabiske og afrikanske lande, skabes der et samfund hvor vi intet har tilfælles – et dem og os samfund – og det vil gå ud over en dygtig veluddannet person fra mellemøsten, og familie.

  DERFOR fravælger mange dygtige Danmark.

  Og hvad skal vi med kvinder der går rundt i burka, og mænd der ikke kan læse eller skrive – hvilke job er det lige at de skal varetage ?

  De Radikale siger åbent at DK ikke skal leve af produktionsvirksomheder – og derfor ligger unødige afgifter på – dvs der er INGEN arbejdspladser til folk der ingen skoleuddannelser har.

  Flere der skal forsørges – højere skatter til dem der arbejder!

  Det er alt for tydeligt at I jeres multikulturelle iver, helt har overset realiteten.

Kommentarer er lukket.