Den Korte Avis versus “Journalistisk Venstreparti”

Af Mads Kastrup 109

Ralf Pittelkow er en morsom mand, vil jeg hævde.
Den tidligere politiske kommentator i Jyllands-Posten samt nuværende chefredaktør for netmediet, Den Korte Avis, stiller sig i Jyllands-Posten op i noget nær bar røv.

JP har bragt en kritisk artikel om Den Korte Avis. Heri påpeges, at DKA ikke bare er kort. Avisen kommer tillige til kort, når man fakta tjekker nogle af dens artikler. DKA er ydermere kort for hovedet. I hvert fald når det gælder at overholde journalistikkens norm for en ordentlig samtale med læserne. Så som almindelig redelig omgang med virkeligheden – samt at lade være med at stjæle fra andre medier uden at betale eller gøre opmærksom herpå.

»Journalistisk Venstreparti slår til igen«, lyder overskriften på Pittelkows kontra angreb i JP onsdag. Det indledes med ordene: »Jyllands-Posten kan ikke belære Den Korte Avis om, hvordan man bedriver god journalistik.« Hvorpå DKA’s ansvarshavende chefredaktør i resten af indlægget godtgør, at JP næppe kan andet i lige netop hans tilfælde.

Ralf Pittelkow ved tilsyneladende lige så meget om journalistik, som en Paradise Hotel-deltager ved om kvantefysik. Chefredaktørens hovedargument for DKA’s journalistiske fortræffelighed er således, at avisen »på mindre end tre år har oplevet en meget stærk læserfremgang« på nettet. Det svarer til, at et byggemarked, der sælger billigt, men uholdbart tømmer som var det prima træ, afviser al kritik med henvisning til sine udmærkede salgstal. Eller vi kan lade dette argument for kvalitetsjournalistik udmåle i dagens medievirkelighed bredt taget: I så fald er Ekstra Bladet med sine brugertal det bedste og mest troværdige medie her til lands.

Så vidt journalistisk habitus, ifølge Pittelkow.

Vigtigst for ham at understrege er tilsyneladende, at angrebene på DKA skyldes misundelse over avisens succes. Og »angrebene kommer gennemgående tre steder fra: fra radikale muslimer, fra venstreorienterede kredse og fra nogle af de gamle medier, som føler sig truede. Der er en vis overlapning mellem disse grupper (vid, at jeg i skrivende stund ser mig om i Berlingskes åbne kontormiljø, men ikke får øje på hverken »radikale muslimer« eller »venstreorienterede«).«
Pittelkow hævder dog ufortrødent: »Store dele af de gamle medier er således stærkt præget af venstredrejet journalistik. Vi kalder dette fænomen for Journalistisk Venstreparti.«

Okay, men hvis ikke her hos os på Berlingske, så må det være Jyllands-Posten – »Journalistisk Venstreparti slår til igen«, som overskriften siger? Hvortil jeg må svare – efter at have rullet rundt på gulvet i krampelatter:
Jyllands-Posten? »Journalistisk Venstreparti«? Jyllands-Posten!?

Man ser det for sig. Flemming Rose har hele vejen igennem været en halalhippie. Han har blot helt usædvanligt for kategorien haft held til at skjule det ved at sætte dansk udenrigspolitik i lys lue med muhammedsagen. Og ved at iklæde sig PET-vagter og snedig snak mod krænkelseskultur har han dertil blændet offentligheden fra den kendsgerning, at under det alt sammen er Rose i virkeligheden en femtekolonne krypto-kommunist. Eller hvad med JP’s journalist Morten Pihl? En reporter flere kolleger vil betegne som Danmarks bedste graverjournalist. Men har Pihl ikke senest afsløret omfattende misbrug af betroede forskningsmidler blandt overlæger til egen luksus og fornøjelse? Er det måske ikke en klar venstreorienteret vinkling? Og man ser for sig den virkelige DKA-udlægning af Jyllands-Postens chefredaktør Jørn Mikkelsen. Bag dennes firkantede facade banker et blødsødent hjerte i en mand, der hver aften ifører sig maosko og glæder sig over endnu en dag, hvor han har malet Danmark og verden rødere.

Konkreterne i JP’s artikel er der ingen grund til at gå ind i. Jeg nøjes med at konstatere, at Pittelkow og DKA ikke magter at tilbagevise kritikken. Tværtimod. Kort For Hovedet Avisens chefredaktør forstærker snarere sin tvivlsomme tilgang til journalistik. Eksempelvis ved at beskylde JP for faglig forsømmelse, fordi avisen angiveligt ikke har konfronteret en muslimsk talsmand med Islamisk Stat. Hvilket avisen så rent faktisk har. Pittelkow har blot ikke undersøgt påstanden.

Men hermed indrammes Ralf Pittelkow og hustru Karen Jespersens begreb om det, de kalder en »klar, skarp, seriøs« avis til gengæld på nydeligste vis. DKA handler om at få ret i sit syn på omverdenen. Ikke om at kvalificere omverdenens syn på sig selv. Hele avisen er en påstand, der skal bekræftes, ikke en undren, der skal undersøges. Hvorfor den er det modsatte af journalistik. Hermed viderefører ægteparret deres seneste års virke, hvor de primært har udgivet frygtsomme bøger om muslimers magtgalskab og efterfølgende er draget på omfattende foredragsturné. Dette bemærkes ikke for at betvivle, at der findes islamisme. Alarmberedskab i den forbindelse forekommer dertil fornuftigt, som jeg før har bemærket til Pittelkow og Jespersen. Men det er næppe noget, nogen med anstand kan påstå er en mangelvare i Danmark mere. Og ægteparrets optagethed af emnet ligner lige så meget en forretningsmodel som et samfundsengagement.

Ifølge Pittelkow er det imidlertid »de gamle medier«, den er gal med. »Nogle af disse aviser minder om Damernes Magasin i ”Matador”, der hænger fast i gamle vaner og snobberier og prøver at tryne fornyeren Mads Skjern,« skriver han.

Efter således at være havnet i Hr. Schwann kategorien (hvilket ganske vist er svært forenelig med samtidig at være venstreorienteret, men jeg skal gøre mit bedste), må jeg som kommende inkassator i mediedanmarks Korsbæk stilfærdigt gøre Ralf »Skjern« Pittelkow opmærksom på moralen i »Matador«. I moralen falder en regning: En mand erobrer en by, men mister sin familie.

Men det er så nok bare os i »Journalistisk Venstreparti«, der ser sådan på det. Med sit svar til JP kunne Pittelkow lige så vel have stillet sig op på Rådhuspladsen i adamkostume og råbt ukvemsord efter Jyllands-Posten. Op mod avisen, der om nogen har afdækket islamismen og dens natur. Men hermed ville folk naturligvis også standse op og spørge, om manden er gal, eller det bare er spas.

 

109 kommentarer RSS

 1. Af Carsten Nordenhof

  -

  Det er dejligt, at der endelig er nogen, der højlydt tager afstand fra Den Korte Avis. Det er og bliver et utroværdigt for ikke at sige løgnagtigt medie.
  Det der virkelig kan undre, at så mange mennesker ud af en ellers angivelig veluddannet og velorienteret befolkning kan hoppe på den limpind, som Den Korte Avis er.
  Er det stadig Goebbels taktik om infamering, der virker? Eller havde HC Andersen bare ret, når han i Den Grimme Ælling hævder, at småligheden og frygten for det anderledes en del af den danske folkesjæl?

 2. Af Jesper Høegh

  -

  Anders Lund Madsen

  nu nasser de ikke på licenskronerne på den korte avis –

  som de fortabte venner der kører ud ad landevejen – de er

  heller ikke usoigneret – !

 3. Af Benny B

  -

  @ Mads Kastrup
  Jeg har længe besøgt DKA ca. en gang hver 14 dag .
  desværre bliver jeg enten vred eller deprimeret over landets tilstand hver gang jeg besøger avisen, derfor holder jeg mig oftest væk.
  Mht avisens indhold, så er jeg desværre overbevist om, at det er sandheden om landets og Europas tilstand, som den beskriver.
  Nu har jeg læst dit smædeskrift igennem og på bagrund af din naive og landsskadelige tilgang til problemerne omkring indvandringen, vil jeg nu bestræbe mig på at besøge avisen oftere, mindst en gang om ugen, bare for at give dig og dine landsskadelige kollegaer noget mere at tænke på.
  Avisen har min støtte selvom, at jeg desværre må jeg medgi, at den indimellem handler lidt for meget om hunde og er som navnet antyder, lidt kort og ensporet

 4. Af Anders Madsen

  -

  @ JESPER HØEGH – 24. NOVEMBER 2014 11:34

  Ægteparret stjæler andres fotos og leverer ikke nogen selvstændig journalistik. Der er en ældre DF lokalpolitiker der også skriver en art læserbreve for dem.

 5. Af Claus Andersen

  -

  @ Carsten Nordenhof 24. November kl. 13:00

  “frygten for det anderledes”

  Ja, vi skal da møde “det fremmede” med oprejst pande. Det var det en 97-årig dame gjorde sidste søndag. Her blev den 97-årige dame med gangstativ overfaldet og røvet af tre mænd med “tyrkisk udseende” iflg politiet.

  Skal jeg være rigtig perfid kunne jeg håbe det var Zenia Stampes bedstemor der var blevet “kulturberiget”.

  Den Korte Avis skriver om den overrepræsentation som muslimerne udgør når det gælder:

  Gaderøverier
  Grov vold
  Voldtægter
  Kontanthjælp
  Førtidspension
  Specialundervisning
  Fordrivelse af etniske danskere, jøder, grønlændere og psykisk syge i boligområderne.

  Ja, fortsæt selv listen, jeg orker sgu ikke.

  Hr. Nordentoft. ovenstående overrepræsentation af muslimer er fra den virkelige verden som Den Korte Avis skriver om, men det bekymrer sikkert ikke en Radikal ignorant som dig.

  .

 6. Af Søren Hansen

  -

  Har nogen påstået, at Den Korte Avis var holdningsløs? Forskellen er, at avisens holdninger udgør en ekstremt tiltrængt balance til de etablerede aviser, som vist bilder sig ind, at de selv er neutrale.

  Det er de jo ikke. Jyllands-Posten har for længst (startede det ikke efter Muhammed-tegningerne?) udviklet sig til “Politiken Vest”, og Berlingske er da ikke meget bedre. DR og TV2 behøver vi vist slet ikke nævne.

  Hvordan kan det også være anderledes, når NI UD AF TI journalister er røde? Det passer, for det står i Information…:
  http://www.information.dk/133740

  Men Kastrup “kan ikke få øje på dem”….

  Selvfølgelig smitter denne slagside da af på dækningen – allerede i stofudvælgelsen og den dybt problematiske grundforestilling om, at journalisterne skal “opdrage” på befolkningen eller har et “ansvar for ikke at puste til en ild”, og hvordan fortielses-løgnene ellers legitimeres.

 7. Af Søren Hansen

  -

  “I undersøgelsen fra SDU er journalisterne blevet bedt om at placere sig selv politisk på en højre-venstre-skala. 5.519 journalister er blevet spurgt, og 1.750 har valgt at svare på spørgsmålene om politisk ståsted. Oversat til Christiansborg viser resultatet, at kun én procent af journalisterne ville stemme på, hvad der svarer til Dansk Folkeparti.”

  Omkring 20 procent af danskerne vil stemme på Dansk Folkeparti ved næste valg.

  Kan Kastrup stadig ikke “få øje på” nogen skævhed her?

  Alene det faktum, at så mange danskere søger tilflugt hos Den Korte, 180 Grader og Uriasposten beviser pointen: Det de finder i andre medier, er ikke troværdigt, fordi det kolliderer med den virkelighed, danskerne dagligt oplever.

 8. Af Lars Petersen

  -

  @ Søren Hansen.

  Sorry, også du har misforstået den grundlæggende pointe som er, at du, jeg, naboen, og alle
  de andre, først antaget, slet ikke skal være underlagt en “snæver”, og dermed aller helvedes
  udemokratisk gruppe journalister, som tilmed fungere på system-betalt bistands-midler :-(

 9. Af hans ansersen

  -

  Det er uhyggeligt at mange mennesker ikke kan gennemskue at en ideologi der er opfundet af en røverhøvding som regler for sin bande vil ødelægge ethvert ,and hvor den breder sig :-(

Kommentarer er lukket.