Derfor bør vi ikke klikke på IS-henrettelser

Af Mads Kastrup 31

I 2006 var jeg i London i anledning af årsdagen for terrorangrebet i byens undergrund. Jeg forsøgte at få et interview med den 27-årige bygningskonstruktør Danny Biddle. Ikke så meget fordi han mistede begge ben og et øje samt lå i koma i fem uger med tre hjertestop undervejs og på trods heraf overlevede. Mere fordi Biddle så den islamistiske bombemand Mohammad Sidique Khan i øjnene. Det skete i toget i tunnelen mellem Edgware og Paddington den sommermorgen i 2005. Derpå bøjede Khan sig ned for at rode med noget i sin rygsæk.

Hvordan ser en selvmordsbomber ud. før han udløser sit ragnarok, ville jeg gerne vide.

Men Danny Biddle ville ikke interviewes. Han ville heller ikke deltage i den planlagte mindehøjtidelighed. Som min kontakt til ham sagde: “Du må gerne citere ham for, at han behøver ikke en mindehøjtidelighed for at huske”.

Politiko bringer en artikel om Islamisk Stats halsoverskæringer af vestlige journalister og nødhjælpsarbejdere, som kan ses på diverse sociale medier.

Ikke at en mindehøjtidelighed for terrorofre og på den anden side terror udført som mediekampagne kan sammenlignes. Men jeg behøver heller ikke se klippene for at gøre mig ugerningen klar. Jeg har ikke brug for at se en halsoverskæring personligt for at fordømme den. Faktisk vil min og alle andres fordømmelse være mest effektiv, hvis vi lader være. Klikker vi, klikker vi på Islamisk Stat. Ser vi deres slagtning af et medmenneske, er vi i deres vold. Vi spiller deres spil. Vi taber krigen mod terror.

»Man besejrer terrorister ved ikke at lade sig terrorisere af dem,« skrev forfatteren Salman Rushdie efter 11. september. Også selvom man er bange. Eller selvom man er opflammet af en vrede, som kom den fra Helvede. Man gør det til et spørgsmål om at stå fast på åbenhed demokrati, ytringsfrihed, discodans, happy hour, lårkorte kjoler, seksuelle udskejelser, i fald man ikke kan lade være, pointerede Rushdie. Kort sagt står man fast på retten til, at vores verden i det store hele ikke skal være forandret. Hvormed fundamentalistiske terrorister allerede har tabt et stort slag i krigen.

Eller som Norges statsminister Stoltenberg sagde efter massemorderen Anders Breiviks terrorangreb: “Vores svar er mere demokrati”.

Terrorister har hidtil gjort som i Madrid. De har gjort som i London. De vælger morgentog fulde af pendlere. Ikke bare for at ramme mange uskyldige ofre, men også for at ramme et symbol på hverdagens rutiner i en vestlig storby.

Dermed rammer de ikke alene alle dem, der bliver dræbt og såret af bomberne. De rammer også alle de andre mennesker, der hver morgen sidder i deres tog på vej ind til København, Rom, Paris eller New York. Terrorisme nærer sig af den angst, den kan sprede, ikke af den tilslutning, den kan opnå. Bekæmpelsen af den består derfor i ikke at give efter for frygten. Som det hed i den britiske avis The Guardians leder efter d. 7/7 2005, hvor den britiske stoicisme slog igennem:

“Det er ikke kontrasten mellem terroristernes had og verdens lederes gøren og laden, der vil ændre tidevandet. Det er kontrasten mellem terroristernes vrede og almindelige menneskers velanstændighed, der vil gøre det, som Londons borgere så magtfuldt viste i går«.

Derfor ser jeg ikke Islamisk Stats halsoverskæringer. Det bør andre heller ikke gøre. Og ingen bør dele dem på de sociale medier. Henrettelsen af  den amerikanske journalist James Foley, hans israelske kollega Steven Sotloff og den britiske hjælpearbejder David Haines i den syriske ørken ved halsoverskæring kan kun magtbeføjes, hvis vi ser med. Hvorefter Islamisk Stat må se det som en opfordring til at henrette flere. Samt endda udvide repertoiret.

I Australien blev planer om at halshugge en tilfældig familie og offentliggøre en video af drabet forleden forpurret. En terroralarm i Norge i sommer angik åbenbart planer om det samme.

»Massakrer på uskyldige er ikke kun beregnet på at ramme livet, de er i ligeså høj grad beregnet på at ramme forestillingsevnen. Og de nærer netop psykosen, fordi der ikke er nogen relation mellem gerningsmændene og ofrene,« som den franske psykoanalytiker Simone Rozenberg formulerede det efter bomberne i Madrid i 2004.

Danmark har gennem det hele været nær allieret med nationen, der har fingeren på verdens største aftrækker. Vi er Amerikas fjenders fjende. Er man i tvivl om, hvad det betyder, kan man erindre de gange de seneste år, Danmark har haft besøg af USAs præsident. Der er en grund til, at lederen af den frie verden må ty til at rejse som verdens ufrieste menneske. Der er en grund til, at han ikke ser mere af Danmark, end man kan iagttage i helikopter fra et rengjort luftrum – eller fra en pansret limousine på en ryddet motorvej

Det er en konflikt om værdier. Islamisk fundamentalisme er desværre allerede nået langt med sin skræk- og rædsel strategi. Den har dikteret sikkerheden og overvågningen i de vestlige samfund. Nu forsøger den mere end nogensinde at erobre det måske dyrebareste, vi ejer. Den forsøger at snige sig ind i det frie sind. Med spektakulære dyriske aflivninger af ubevæbnede uden aktiv del i krigen.

Det eneste, jeg ville bibringe mening ved at klikke og kigge, er således Islamisk Stat og dens mål.

Danny Biddle oplyste på et tidspunkt, at han ikke kunne se på terroristen Mohammad Sidique Khan, at denne var anspændt eller nervøs.  Biddle ønskede ikke at fortælle historien om at overleve islamisk terror i Londons undergrund til Berlingske. Det hed i en udtalelse: »Jeg kanaliserer min vrede ind i at få mit liv tilbage. Jeg vil gå igen. Jeg vil giftes. Jeg vil have børn.”

31 kommentarer RSS

 1. Af Niels B. Larsen

  -

  Jeg er lidt ambivalent i spørgsmålet.

  På den ene side synes jeg ikke, at vi skal give bastarderne den tilfredsstillelse at offentliggøre deres beskidte gerninger.

  På den anden side har offentligheden krav på at få besked.

  Hvad med at indskrænke offentliggørelsen til: “IS har myrdet endnu et gidsel.” PUNKTUM!

 2. Af Karl Nielsen

  -

  Det bliver ” almindelige menneskers velanstændighed” der i dens passivitet og tåbelige accept af islam, der bliver vores endeligt.
  Nogle gange må man bare kæmpe for det man har kært!

 3. Af Martin Kjeldsen

  -

  Frygt frygt frygt…..hele tiden bliver vi bombarderet med frygt af pressen, og dens ukritiske journalister.
  Først var ISIS, Islamisk stat eller IS eller hvad de hedder i dag en flok soldater fra den frie Syriske hær. Nu er de en flok ekstremister, svært bevæbnet med amerikanske våben og udstyr. Og der vist nok kun en 20000 af dem, som besætter et område på størrelse med Storbritannien. De har ingen baser, men smelter sammen med civilbefolkningen, mens lande som Tyrkiet vist nok meget gerne vil handle med dem.
  Men hvordan smadre man en ideologi og hvordan bombardere man en flok “hellige krigere” tilbage til stenalderen? Sagen er, at det kan man ikke! Så alt snakken om en luftkrig mod ISIS er til grin, undtaget for de uskyldige mennesker som bliver ofrene for vestens sindssyge krigsliderlighed.
  Og det handler ikke om ISIS. Det handler om Syrien, og om at USA vil sætte sig på Mellemøsten og olien. Ikke for friheden og demokratiets skyld, for de værdier eksistere kun som Orwellsk ord i den vestlige presse og politikernes skåltaler, og i deres iver for at promovere krig og elendighed.
  Lige et par spørgsmål til Kastrup. Hvordan går det i Libyen, efter vores lille krig mod dette land? Hvor mange Irakere er blevet slået ihjel under og efter invasionen i 2003? Hvor mange mennesker slår USA ihjel med droner, og hvor mange af ofrene er uskyldige? Hvor mange palæstinensere har staten Israel dræbt og kvæstet i krig? Og hvem er hofleverandør af våben til Israel?
  Den vestlige presse og politiske systems største fjende er ikke ISIS eller en flok stamme krigere i Pakistan, men sandheden!

 4. Af Søren Revser

  -

  For Søren da, jeg kom sgu til at klikke alligevel :-)

  Ps
  Har du eventuelt et link til det snuff du henviser til. Altså bare så jeg ikke kommer til at klikke på det :-)

 5. Af Jens P. Hansen

  -

  Og hvordan skal disse clips så blive afsløret som falske, hvis de nu er det, når man ikke må klikke på dem?

  Skal vi så bare tro på det, som vi bliver fortalt af USA og NATO?

  Mht disse clips, så viser de henrettelser. Siger medier og USA og NATO. Men hvis man faktisk klikker, så ser man ingen henrettelse, men derimod noget der ligner en amerikansk B-film.

 6. Af Søren Sørensen

  -

  Jeg var i London sommeren 2005 under angrebet.. Mediernes frygt manipulering ville ingen ende ha enhver med et lille lommekamera blev udspurgt mht deres skumle planer som fotograf for terroristerne.. Frygten skal indfries i befolkningen således at “military and industrial complex” kan fuldføre deres skumle planer..

  Da Israel i sidste måned myrdet og såret 12000 palæstinenser var der ingen problemer iblandt borgerlige..men en enkel eller 5 vestlige bliver halshugget af en troende og straks er det terror og Israels er blot forsvar..g. Bush og a.fogh religiøse krige mod andre religiøse tosse stammer end deres egen fortsætter ufortrødent under Obama.

  Gudhjælpemig om Kastrup så ikke kommer med den borgerlige skrøne om at overvågningen af alt er pga af islamister. Et latterligt postulat! Ikke en plan forpurret derfra og slet ikke i fremtiden. Den er for almindelige borgere og plutokratiets ejere, industriel espionage mv som vist via Snowden filerne drejer den sig mest om penge og ikke terror som blot er undskyldningen.

 7. Af Bjarne Munk christensen

  -

  – hel enig – massivt stupiditet at vise disse terrorklip og dermed fremme religions psykopaternes hæslige propaganda.
  – svarer nogenlunde til, at BBC, London ville have transmitteret Dr. Goebbels taler i radioen under 2. verdenskrig……………..ikke sandt??

 8. Af Jørgen F.

  -

  -Helt enig,

  Og medierne burde også være langt mere påholdende med at viderebringe fjendens psyops.

 9. Af Henrik S

  -

  Der er politikere og mennesker , der har uendeligt svært ved at forstå den ondskab der er i islam.
  De har rigtig godt af at se IS’s grusomheder , så de kan vågne op af deres lyserøde drøm om “fredens religion”.
  Disse politikere (alle radikale)og mennesker skulle ligefrem tvinges til at se halshugningerne og korsfæstelserne 4 gange om dagen og høre IS proklamere ” vi er de sande muslimer der følger Koranens lære”.
  Hykleri når Obama vil have andre muslimer med i kampen mod IS.
  Saudi Arabien halshugger , pisker og afhugger lemmer som IS og er bedste venner med Obama.
  De er kun med pga sunni – shia krigen.
  PS. Ang. Din forklaring på morgentog tror årsagen er meget enklere: Der rammer man det største antal vantro.

 10. Af hans andersen

  -

  Tjaa koranen befaler jo muslimer til at terrorisere de vantro det må siges at være lykkedes, ingen vestlige tør sætte navn på elefanten i glasbutikken :-)

 11. Af Jesper Høegh

  -

  Noget svært at ignorere når vi i DK opfostrer mini IS celler –
  når vi i DK har personer der instruerer potentielle krigere.

  Forbindelsen fra DK til IS hæren er intakt – ingen fra DK kan tage til Syrien – Irak
  stille sig op – Dav her er jeg – hvem i DK er skyldneren?

  Hvornår sker det i DK – Søvndal opfordrede Hutterne til at gå ad H — til .
  den dag vi er mange nok – er manifestet – .

  Æblet er råddent !

 12. Af Claus Andersen

  -

  Tænk, hvis man indførte en muslimfri uge, hvor ville verden dog blive fredfyldt i denne uge!!

 13. Af Hans Nielsen

  -

  @ Hans Andersen kl. 11:35

  Enig!

  Ingen tør sige sandheden.

  Lars Løkke topper dog listen i politisk korrekthed med denne bemærkning:

  ” Islamisk Stat har voldtaget islam.”

  Er det “vores” næste statsminister der har lagt sig på bedetæppet for at tækkes islam?? – så siger jeg tak for kaffe!

 14. Af Henrik Si

  -

  Hans Nielsen
  Ja sørgeligt , at så godt som alle danske politikere er så opsatte på at tækkes alle og især muslimer.
  Som borgerlig er det trist at se , hvor sølle de borgerlige ideer for tiden er repræsenteret i folketinget – på nær et par enkelte unge uden magt.
  Lars Lykke har , i mine øjne , ligeså meget karisma og rygrad som en vandmand.

 15. Af Henrik S

  -

  Hans Nielsen
  Den nye konservative leder Søren Pape , har lagt sig på bedetæppet sammen med Lars Løkke – sørgeligt , men forventeligt.Se-jp.

 16. Af P Christensen

  -

  Der findes vel næppe en større frygt, end den vestlige venstrefløjs frygt for at kritisere
  islamiske rabiate.

 17. Af Henrik Larsen

  -

  Kære Mads Kastrup,

  Med al respekt, det er noget forblommet vrøvl, at det at klikke på henrettelserne skulle være ens med at kæmpe IS´ sag. Blandt dine kolleger på de elektroniske medier husker jeg, at der på et tidspunkt blev anført, at disse videoer ikke vistes, fordi de “ikke tilførte noget nyt”!? Taler i ikke udenom?

  Jeg har lyst til at spørge, med din og kollegers argumentation in mente:
  Hvorfor ser vi uafbrudt stadig billeder og videoer på TV mediet – som også er tilgængelige overalt på nettet – fra Holocaust´s rædsler, over reportager fra 2. verdenskrig med helt arbitrære henrettelser højre venstre, til rædsler fra f.eks. Vietnam krigen med den i den forbindelse helt herostratiske henrettelse af en vietnamesisk fange, der bagbundet henrettes af en sydvietnamesisk officer ved et skud i tindingen, så blodet står direkte ud i og over seernes skærme? Kæmper vi nazismens sag ved at se billeder af Holocaust og hvor er disse billeder mindre terroristiske end de, der findes af henrettelserne af vestlige journalister og hjælpearbejdere etc. ?

  Skal den åbenlyse modsigelse ikke snarere besvares med, at du og kolleger ikke tiltror os, “oprindelige danskere” eller hvad vi måtte karakteriseres som i denne forbindelse, en afmålt reaktion på disse videoer, hvis de blev os tilgængelige, at vi ville tiltro enhver tilflyttet muslim disse hensigter, og at resultatet af dette blev en “stigmatisering” (eller endnu værre), som igen og igen blev nævnt da temaet – offentliggørelse eller ej – blev diskuteret på DR2 for nogle uger siden? Jeg kan tilføje, at hver gang ordet “stigmatisering” blev nævnt i udsendelsen, så blev det ikke kvalificeret, altså stigmatisering af hvem?, og studieværten spurgte heller ikke (indforstået?) hertil, og ikke mindst derfor tillader jeg mig bare at formode adressaten. Har dette forhold slet ikke været inddraget i dine overvejelser?

  Lad mig spørge dig, Mads Kastrup:
  Hvorfor kan jeg eller andre ikke (få lov til at) se en video af nævnte vestiliges henrettelser – som jeg i øvrigt HAR set – som helt sikkert har gør mig forbandet på de umenneskers gerninger og med-menneske had, uden at jeg efterfølgende har ønsket at begrænse det søde liv med biograf, disco og parkliv med et smugkig til de helt passende letpåklædte kvinder efter at have set disse videoer? Hvis du og kolleger tror, at folk vil pege fingeren ad islam sådan helt generelt ved at se videoen, kan jeg ikke se, hvorfor folk ikke skulle det alligevel bare på fortællingsbasis, uagtet videoen er tilgængelig eller ej?

  Dette er jo ikke de første henrettelser på video af vestlige, og de har heller ikke kun været foretaget af islamisk stat, al qaeda eller al nusra, men disse videoer bliver som en helt overvejende konsensus fjernet hurtigere end man overhovedet kan tænke “det er islams skyld”, selvom det egentlig sker for at beskytte os mod rædsel, må man høre.

  Jeg synes overhovedet ikke, at det kan skade, at vores stadigt voksende muslimske befolkning tager konkret stilling til, hvad der strømmer ud af islams dogmatiske menneskesyn i indre og ydre konflikter i form af henretttelses videoer, medens din sympatiske beståen på “let påklædning” og anden anti-dogmatisk levestil som det mest passende modsvar samtidig faktisk er den væsentligste kilde til “flere slørklædte kvinder i København end Istanbul”, altså generelt et fortløbende integrations problem, som ikke bliver gjort mindre ved at fjerne videoer fra nettet og sendefladen, snarere tværtimod.

 18. Af Hans Nielsen

  -

  @ Henrik S. kl. 13:09

  Jeg har lige læst Søren Papes leflen for islam i JP,

  Søren Pape er homoseksuel. De fleste HATE-CRIMES mod homoseksuelle herhjemme begås af muslimer der foragter de homoseksuelle.

  Spørgsmålet er, om Søren Pape ikke også lider af S/M-tilbøjeligheder, siden han lovpriser “fredens religion” der i den grad foragter Søren Papes seksuelle observans?

  Nej, Søren Pape er ikke løsningen for de Konservative. Den eneste der kunne have reddet K var Rasmus Jarlov. Jarlov har nosser og lefler ikke for islam.

  Nu har de Konservative fået en mandlig udgave af en Konservativ “hattedame”.

  Jo, der er sgu trængsel på bedetæppet hos V og K for at tækkes islam.

 19. Af Kim Olsen

  -

  P Christensen

  “Der findes vel næppe en større frygt, end den vestlige venstrefløjs frygt for at kritisere islamiske rabiate.”

  Jeg tror du har ret. Det paradoksale er imidlertid, at rabiate muslimer foragter venstrefløjen og ideen om demokrati, dialog , ligestilling og tolerance.

  Så venstrefløjen lefler for deres mest indædte modstandere. Det er et paradoks ligesom så meget andet på den fløj.

 20. Af Kirsten Erlendsson

  -

  Tak til Mads Kastrup for kronikken i Politiko. Jeg må tilstå, at IS-vidoerne, som jeg ikke har klikket på, men set gengivet på netsider, tv og i aviser, har skabt samme følelse som 11. september-terrorhandlingerne i 2011 gav mig. At der er trukket en ny streg i sandet for, hvor optimistiske og glade vi kan fortsætte med at være.
  Frygten sniger sig stille og rolig ind i takt med rapporter om død og ødelæggelse fylder tv-aviser og netaviser. Det er umuligt at åbne for en TV-avis eller Nyhederne uden at de første 8 indslag handler om, hvad vi skal frygte eller være bange – for IS, for MRSA, Ebola, asyl-tsunami you name it.
  Jeg ville have forsvoret, at jeg skulle drømme om kutteklædte, maskerede mænd med macheter, der stiller deres cyklen i min indkørsel for at hugge hovedet af mig og min familie – men noget er altså lykkedes .
  For 10 år siden sad jeg i en lille bus med 10 israelske kolleger, der talte hebraisk indbyrdes, samtidig med at de kiggede på mig. “Hvad snakker I om? spurgte jeg.
  “Vi taler om, hvordan du kan sidde så roligt i en bus sammen med os, der er et oplagt bombemål. Hvor er du dog heldig at komme fra et land, hvor du ikke behøver at være bange.”
  Nu ved jeg, hvad de talte om.
  Da jeg hørte om det fejlslagne terrorangreb på Politiken-Jyllandsposten på Rådhuspladsen rystede jeg vantro på hovedet.
  Det gør jeg heller ikke mere.
  Frygten har også fundet en plads i min sjæl, og debatter om kontanthjælp, dagpenge, julehjælp og asylansøgere preller af som telflon, selv om det i høj grad angår mig og vores samfund.
  Jeg håber , andre vil følge Kastrups opfordring – og sige nej til at blive ofre for internet-terror. Klik udenom

 21. Af Henrik Knage

  -

  Jeg havde nær sagt, hvis internet og anden nyttig oplysning, samt anden almennyttig viden udelukkende blev brugt til terror, så har “Den Moderne Verden” svigtet.

  Personligt får jeg både mareridt og ondt i både mave og sjæl, ved at se på unge mennesker der er Satans Budbringere, og gør sig selv til bødler for en sag de reelt ingen speciel indflydelse har på.

  Jeg er for længst holdt op med at se de videos, fik nok efter den 1..

  Det er både synd og trist, at unge mennesker føler sig tvunget til, at skyde uskyldige mennesker på åben gade, så blodet sprøjter fra skudsåret i hjernen og ned på jorden, for at få et system på banen, de senere vil bekæmpe.

  Det ligner livsforløbet på en stiknarkoman – det er muligvis sjovt i starten, men det går hurtigt over.

 22. Af Henrik S

  -

  Hans Nielsen
  Ja hattedame er en god beskrivelse.
  Mærkeligt at Pape lefler for nogle mennesker , der som overordnet politik ønsker at sygeliggøre homoseksuelle , hvis de havde magt.
  Politik når det er værst!
  Bortset fra navnet , der er svært at huske , har jeg læst meget snus fornuftigt af Mai Mecado.
  Hende og Rasmus Jarlov kunne jeg godt stemme på , hvis de sad på magten i hattedamepartiet.
  Og dog , K er nok for meget underlagt dansk arbejdsgiverforening og DI og disses ønske om billig arbejdskraft af indvandrere uden tanke på fremtidens Danmark.

 23. Af Henrik S

  -

  Henrik Knage
  Jeg tror ikke ,du kan tænke , som de unge mennesker du beskriver gør.
  De bliver ikke trætte af det.
  De bliver mere religiøst fanatiske , for at kunne leve med sig selv.
  reflektion er ikke eksisterende i den religion.

 24. Af lars hansen

  -

  Af Søren Revser
  – 27. september 2014 9:50

  For Søren da, jeg kom sgu til at klikke alligevel :-)

  Ps
  Har du eventuelt et link til det snuff du henviser til. Altså bare så jeg ikke kommer til at klikke på det :-)
  her kan du se det hele.

  http://www.bestgore.com/

 25. Af Henrik S

  -

  Henrik Larsen
  Helt enig (13.32)
  Godt skrevet.
  Jeg har ikke selv set halshugningerne på video . Beretningerne var nok.
  Jeg så billederne af korsfæstelser og afhuggede hoveder , likvideringer af unge mænd i “den korte avis” da de var de første til at vise billederne , medens de andre aviser ikke turde eller var for korrekte eller ikke ville fornærme vores muslimske medborgere ?
  den korte avis turde hvor selv EB ventede. Ynkeligt!

 26. Af Henrik Petersen

  -

  Tak Kastrup. Mit liv er også for kort til at se på grimme videoafspilninger. Og min nattesøvn ønsker ikke onde drømme, hvilket disse grimme ting ville gøre ved mig.

  IS og andre muslimer sender disse clips for at skræmme os andre. Men de skal vide, at vi ikke alle lader os skræmme. Muslimer er og bliver muslimers værste fjender, vi andre er andenklassesfjender.
  Og sådan er det så udmærket fordelt.

  Muslimer har før tabt, og det vil ske igen, fordi de elsker døden, mens vi andre elsker livet. Måtte kærligheden til livet før eller siden ramme muslimerne. Omend jeg tvivler.

 27. Af Martin Kjeldsen

  -

  Til Mads Kastrup.

  Gå du roligt ind og se videoerne. Især de 2 første viser intet som helst, udover en mand i noget der minder om Buddhistisk tøj, som hverken i stemme eller i udstråling ligner en der skal halshugges. Så er der en såkaldt rapper fra London, som så står og filer i mandens hals, uden at det åbenbart anfægter den dødsdømte synderligt, og hvilket heller ikke fremkalder nogen form for blødning.
  Bagefter ser man så et fotoshoppet billede af den dødsdømte hoved, som ligger på en krop, og hvor kroppen mere minder om en gine.
  Taget i betragtning af at ISIS ( eller hvad de nu hedder i dag ), skulle være den værste gruppe psykopater i verdenshistorien, så er det en tam omgang.
  Så var der mere pondus over en af Obamas “moderate krigere”, som i en video på You Tube skar hjertet ud på en Syrisk soldat, og tog et ordentlig bid af det.
  Taget i betragtning af af vi nu går i krig, igen igen igen, i Mellemøsten på grundlag af de to videoer, så kan jeg godt forstå at hele propagandaapparatet fraråder os at se dette makværk.
  At gå i krig, og begynde at myrde uskyldige mennesker på en løgn, er efter min bedste overbevisning en forbrydelse. Og det er nok derfor at selv lande som England deltager i bombeangrebene, så er det ikke en helhjertet indsats, da sporene fra Iraq og Libyen skræmmer.

 28. Af Søren Sørensen

  -

  Martin Kjeldsen

  Ja når nu b malker 5 vestlige henrettelser kunne det have været ” “sjov” at se en top 100 you tube af overgreb begået af vestlige soldater.

  “Collateral damage” videoen eller hvad den hed hvor amerikanske idioter dræbte 30 civile irakere og moret sig gevaldigt kan stadig ses på wikileaks. Uden tvivl ville en sådan sammenligning være i vestlig favør i både bestjælskhed og antal.

 29. Af hans andersen

  -

  Test

 30. Af hans andersen

  -

  ER der spærret for input ?

 31. Af georg christensen

  -

  Afhuggede hoveder, en kugle i hovedet eller hjertet, lemlestelser af “LIVET”. i “magtbegærdet´s” navn, religøst eller bare “magtbegærdet´s” overlevelses mulighed.

  Småtbegavede magtbegærligheder (politiske som religøse) hærger hele “jordkloden”. En tilstand, som hurtigst (ikke muligt), men øjeblikkelig bør ændres.

  NB: Ville det ikke være en god “ide”, hvis vores “verdensfolket´s” politikere og deres religøse prædikanter endelig forstod, hvad “verdensfolket” forlangte af dem?.

Kommentarer er lukket.