Kvinder der hader mænd

Af Mads Kastrup 32

Forleden aften kom jeg i Sverige gående på Södertäljes ret mennesketomme hovedgade. Iført cigar.

Nogle midaldrende kvinder var i færd med at binde lyserøde sløjfer og balloner op i gadens lygtepæle.

“Er det en aktion,” spurgte jeg.

En af kvinderne vendte sig mod mig, iagttog med afsky cigaren og sagde: “Det er politik!” På nogenlunde samme måde, som en politisk korrekt mor vil rette en søn, der siger “dame” om en kvinde.

Det viste sig ,at jeg midt i den svenske valgkamp stod ansigt til ansigt med et af svensk politiks mest bemærkelsesværdige fænomener: Feministisk initiativ. Hvilket forklarer, at de ikke ønskede at tale med mig. Samt at de frabad sig at blive fotograferet af fotograf Søren Bidstrup, da han rettede søgeren mod dem. Vi er begge mænd. Vi er fjenden.

Ifølge Feministisk initiativ har verden kun et eneste problem: Mænd. Enhver ved, ifølge feministerne, at der er tre b’er, som er ansvarlige for klimakrisen. De tre b’er er skabt og bruges af manden: Bilen, bøffen og boligen. Kvinder kører som bekendt ikke bil, spiser kun salat og bor ikke nogen steder.

Partileder Gudrun Schyman – der i feministernes terminologi hedder “talsperson” – rejser Sverige rundt for at forklare om “könsmaktordningen”. Det er selve grundlaget for Feministisk initiativ. Manden er en voldelig satan. Han kan muligvis ikke gøre for det, fordi denne egenskab engang var praktisk for at beskytte stammens kvinder og børn. I dag er den imidlertid uanvendelig, destruktiv og alle onders rod.

Mænd bør – med et begreb fra en totalitær tankegang – genopdrages. »Feministisk initiativ vil arbejde for at skabe et program (-) med henblik på at omskole mænd, så de ændrer deres forbrugs- og transportmønster til gavn for klimaet og en bæredygtig udvikling,« som det hedder i partiprogrammet.

Ud over svensk indvandrerpolitik – der som bekendt ligger mindst i top tre i væsentlighed i dansk politik for tiden – har mange danskere på de sociale medier de seneste uger været himmelfaldne over politisk korrekthed og censur i Sverige: Dommen over provokunstneren Dan Park, tilbagetrukne Pippi Langstømpe-gardiner, ordren fra Riksdagens viceformand om at fjerne et barokmaleri af den græske gudinde Juno på grund af et blottet bryst, forslag om fængselsstraf til kunstnere, hvis de maler en kvindes blottede kønsorgan i offentlige bygninger.

Men ønsker man virkelig noget svensk at ryste på hovedet af, bliver det vanskeligt at matche Feministisk initiativ. Ønsker man at gå dybere ind i Folkhemmets angiveligt forstyrrede sind, er Feministisk initiativ uomgængelig. En ting er, at Gudrun Schyman  i 2010 på Sveriges årlige folkemøde i Visby satte ild til 100.000 svenske kroner (se her) for at udstille forskellen på mandeløn og kvindeløn (hun havde i øvrigt fået pengene af ABBA-medlemmet Björn Ulvaeus, der åbenbart tilhører de genopdragede, eller muligvis bare lagde et depositum for at deltage i Schymans næste kursus). Væsentligere er, at Schymans analyse tilsyneladende er gangbar i Sverige. Hun har tidligere tilhørt Marxistisk-Leninistisk Kampförbundet samt Vänsterpartiet. Og som Weekendavisens Joakim Jakobsen for nylig forklarede i en reportage fra et af Schymans vækkelsesmøder:

“I 2002 udløste Schyman ramaskrig, også i venstreorienterede kredse, da hun på Vänsterpartiets kongres holdt den tale, som siden er kendt som “Taleban-talen”. Schyman erklærede, at marxistisk klasseanalyse ikke var tilstrækkelig for at håndtere det afgørende problem: »Kvindeundertrykkelsen. Den har mange udtryk. Diskrimineringen og krænkelserne ser forskellige ud, alt efter hvor vi befinder os. Men det er de samme normer, den samme struktur, det samme mønster, som gentages såvel i talebanernes Afghanistan som her i Sverige.«

Er der ret mange, der tager den slags seriøst, vil den begavede læser spørge. Der var faktisk nok til, at Feministisk initiativ så ud til at kunne nå over den svenske spærregrænse på fire procent for få dage siden. Her lige før valget ser de ud til kun at nå over, hvad der svarer til en dansk spærregrænse. Ved valget til Europa-parlamentet for nylig stemte hele 5,5 procent på Fi.

Feministisk initiativ sidder således i Europaparlamentet. Her skal “könsmaktordningen” få Europa til at falde på plads. Løsningen på EU har ikke noget med et EU i to tempi eller genopretning af økonomien oven på finanskrisen at gøre. Problemet er mænd. Løsningen er kvinder. Det hedder i begyndelsen af præsentationen af initiativets EU-politik:

»Kvinders manglende indflydelse ses af, at de er næsten helt fraværende ved forhandlingsbordene, hvor mænd træffer beslutning om øget brug af militær vold, og som har den følge, at kvinder bliver gjort til slagmark gennem systematiske voldtægter og skændinger.«”

Alt dette vidste jeg ikke, da jeg stod der på gaden i Södertälje.  “Magtfulde” Margrethe Vestager er nok heller ikke oplyst herom, vil jeg tro. Det er først noget, jeg har fået læst op på nu.

Jeg fornemmede under gadelampen som sagt blot en vis animositet. Et mærkbart forbehold. Egentlig tænkte jeg bare: “Det må være cigaren, de er nok ikke-rygere.” Alt i mens de formentlig så mig som en klima- og klodeskænder og falden patriark, der ynkeligt forsøgte at prale mig frem med min egen pik i munden i overført betydning – eller noget i den retning.

Tanken strejfede mig: At gå hele gaden ned og sætte gløden i alle de lyserøde balloner. Jeg undlod lykkeligvis. Dermed ville jeg jo have godtgjort “könsmaktordningen”, blottet mit voldelige væsen.

I stedet kunne jeg glæde mig, da jeg tidligt næste morgen ved syvtiden kom gennem samme gade. Kedeldragter fra den lokale vej- og parkafdeling – også kvinder, muligvis med falske heteronormative bevidstheder – fjernede hurtigt alt det ophængte. Formentlig med henvisning til noget med reglement for ophængning af valgmateriale på offentlig gade og vej. Reglement, der kan ligne censur, javel, men som svenskerne endelig bør fastholde.

32 kommentarer RSS

 1. Af Hans Hansen

  -

  Ha ha. Ja, feministerne som vi kender dem bliver stadig ældre. Snart er de ikke mere, og bliver forhåbentlig afløst af kvinder med uden chauvinisme.

  De svenske feminister er rimeligt slemme chauvinister, og de har haft held til at rage endnu mere magt til sig end her i landet. Sagt lidt i moro, så er det underligt, at svenskerne ikke har et maskulinistisk parti. Feministerne vil naturligvis hævde, at det er de øvrige jo allerede.

  Disse gamle feminister lever stadig i fortiden. Det gør gamle mennesker jo ofte, men det klarer naturen nok selv for på sigt. Virkelighedens epistemiske politik.

 2. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  – Godt indlæg
  – og et eksempel på, hvorledes et “politisk korrekt diktatur” udvikler sig.
  – Sverige er ikke længere en stat, men en ren galeanstalt, der kan blive en stor fare også for Danmark
  når deres bizarre flygtningepolitik endelig bryder sammen under vægten af enorme græshoppe-
  sværme af såkaldte flygtninge, der – i sidste ende – også vil oversvømme Danmark

 3. Af Preben Jensen

  -

  Måske hader disse feminister både mændene og sig selv, siden de har travlt med at iscenesætte både Sveriges, Danmarks og hele Europas kollektive selvmord. (eller fulde underkastelse under totalitære og islamistiske ideologier)…..?

 4. Af Preben Jensen

  -

  Det er forøvrigt ret “sjovt” at feministerne i de radikale partier arbejder for kvindernes ophøjelse, SAMTIDIG med at de arbejder for at kvinderne skal nedværdiges under islamistisk dominans. ( kan der være tale om politisk skizofreni? )

 5. Af Jesper Høegh

  -

  Kvinder ville ligeberettiges – en type Kvinder der gik til Kamp mod Manden – frigørelse – Mænd ingen adgang – Thylejr – vil have bløde Mænd – Tøffelhelte – vi har i DK set en del grupperinger af Kvinder føre sig frem i det offentlige Rum – alle er ligebererttiget – men krævede dresserede Mænd.
  Danmark skulle have sin første kvindelige Statsminister – kvote ordninger – lige så mange kvinder som mænd – her der og alle vegne –
  Kvinder – Kvinder – mangler i flere sammenhænge pli/indfølingsevne – når de opleves i en debat – er de som skærebrændere -ustoppelige.

  Vi har endnu ikke se et rent Kvindepolitisk parti i
  DK – men det er nok i Støbeskeen.

 6. Af Niels B. Larsen

  -

  Er der ikke nogen, der har overvejet at vende bunden i vejret på disse forstyrrede fruentimmere – og give dem en god spanking? :-(

 7. Af Ulf Timmermann

  -

  Det eneste, jeg ved er, at “Redsocks” i U.S.A. blev fulgt op af “Rødstrømpebvægelsen” i Danmark. Hvis jeg havde for vane at smide smide kort, såsom “racist-kortet”, “fascist-“, “kommunist-“, “nazist-“, “anti-amerikaner-“, hvad jeg overhovedet ikke har for vane, ville jeg fra dag ét, der tilbage i primo 70érne, have smidt kortet “fascistisk, småborgelig, ny øvre-middelklasse, offentlig ansat bevægelse” i hovedet på “Kvindekampen” i dens fra netop primo 70’erne feministiske avatar, “Rødstrømpebevægelsen”. Og tilmed have lagt til, at den var fortroppen for “Det liberale Demokrati”. Selvfølgelig hænger det overhovedet ikke sammen, hvad der så sandelig heller ikke er tilfældet. Der er blot tale om en ond drøm.

 8. Af Preben Jensen

  -

  Mads Kastrups oplæg er en strålende beskrivelse af striglerne fra “feministisk initiativ”. En beskrivelse der viser hvor latterlige og forstyrrede disse politiske kvinder er.

  De politisk korrekte rakte dem på et tidspunkt en lillefinger, og nu har feministerne så ædt hele armen og er i gang med at sluge skulderen, en del af brystpartiet og den nederste halvdel af ansigtet. Det minder meget om når en stor slange eller krokodille sluger sit bytte.

  Når feministerne er færdige med at æde løs af ofret, vil Sverige sandsynligvis være en mellemting mellem et rygende ruinlandskab og en total galeanstalt.

 9. Af Søren Sørensen

  -

  Uden tvivl har du ret i at Vestager er mere machoist end feminist..ved ikke hvorfor borgerlige mænd er så bange for kvinder. Medførte forældet kønsragelse fra opdragelsen af individet for bordenden?

  Kvinder er slet ikke så farlige…. Mange kan også godt li en god cerut min farmor havet den opereret fast..groucho Marx sagde dog engang til en kvinde i et tvprogram med 7 børn “at han også kunne li en god cigar men dog tog den ud engang imellem”.

 10. Af Ole Skovgaard

  -

  Så Så Brian, små slag, har din parti formand Søren Pape (K) godkendt det indlæg ?

 11. Af Henrik Knage

  -

  Cigaren lyder spændende, omend jeg tvivler på brugen heraf i de sene nattetimer. Jeg vil i stedet fokusere på penge.

  Mig bekendt er det/de Statens ejendom alias (Kongens Mønt)og kun til låns for Folket.

  Her i landet er det mig bekendt forbudt, at omdanne, forarbejde herunder afbrænde og derunder uskadeligøre andres ejendom, uden retsforfølgelse.

  De afbrændte 100.000 s.kr – er de rigtige, eller er beviset væk? Kan beviset fremskaffes? I så tilfælde har kvinden i svensk – rødt ikke langt igen, før rynkerne i ansigtet når helt ned til gulvbrædderne og de slappe patter ender en tur på ryggen :-)

 12. Af Preben Jensen

  -

  FEMINIST-REGERINGEN ER MENNESKEFJENDSK OG ANTI-DANSK……..

  Hvis vi betragter vores regering der jo domineres af kvinder og feminiserede mænd, så virker de ikke umiddelbart som om de hader nogen.

  Men ser man på deres politik, får man indtryk af at de hader danskerne med et sådant raseri, at de vil gøre alt i deres magt for at skade dem så meget som muligt indtil valget, hvor regeringen jo nok får et vælgerspark bagi, så den flyver langt ud i Øresund, eller helt over på en svensk losseplads.

  En opregning af regeringens forræderiske love, familiefjendske tiltag, asociale svinestreger og hadefulde overgreb vil fylde langt mere end det nye blogfilter tillader, men vær sikker på een ting: det er ikke godhed eller humanisme, næstekærlighed eller loyalitet overfor Danmark som driver værket i denne regering.

  Snarere er der tale om en hjerteløs, ondskabsfuld og korrupt form for rødfeministisk magtarrogance.

  I det radikale parti er selvglæden og arrogancen særlig stor, noget der udstiller hvor latterligt partiet er, da det nok er det mest totalitære, udanske, underfrankerede og inkompetente parti nogensinde i Danmarkshistorien.

 13. Af Preben Jensen

  -

  PS: Hvis det står til R og S, vil Danmark også have svenske tilstande om højst fem år. De to partier har jo øget indvandringstempoet med mindst 100%, og ganske skamløst undergraver og udhuler de velfærden og sundhedsvæsnet for at kunne bruge endnu flere penge på godheds- og indvandringsindustrien.

 14. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  – har netop set de sene nyheder i TV-News om de svenske kvindefascister – magen til vanvid kan
  ikke beskrives – fanatismen er VÆRRE end Hitlers Tyskland og Stalins Sovjetunion.
  – ganske ufatteligt, hvad der sker nu i denne GALEANSTALT, der engang var et af verdens rigeste og
  mest succesrige lande.

 15. Af Niels Peter Lemche

  -

  blot til oplysning. Valgplakater hænges i Sverige op på dertil udpegede steder. Der er plads til alle partier. Derimod vil man ikke have danske tilstande, hvor plakaterne hænger overalt i vild uorden, ofte længe efter, at valget er ovre. Så der er på dette punkt ingen diskriminering eller undertrykkelse i Sverige.

  Problemerne kommer fra partier som FI og V (enstre), som ikke anerkender spillereglerne. Bøllerne fra V går til angreb på ethvert SD møde, de kan komme i nærheden af. V er traditionelt et parti, der blæser på almindelige demokratiske regler og gerne smider tærter i hovedet på politiske modstandere — men det var vel ikke så mange år siden enhedslisten stod bag lignende i folketinget?

  FI kommer nok heller ikke ind denne gang. Schüman er ikke den, som man har tillid til. FI er hendes redningsplanke efter tidligere skandaler omkring hende.

  Ellers her som på andre blogs den samme svada af svedofobi; men hvad, de vandt jo alle krigene (siden 30-årskrigen), så er der tale om danske mindreværdskomplekser?

  Jo, og så lige Schümans stunt med pengene: Det er jo bare svezetas!

 16. Af Hans Hansen

  -

  Niels B Larsen

  “Er der ikke nogen, der har overvejet at vende bunden i vejret på disse forstyrrede fruentimmere – og give dem en god spanking? :-(”

  ——-

  Du tror det måske ikke, måske alligevel, men det er faktisk hvad, i det mindste, nogle af feministerne ønsker, og det modsatte kan også også tilfældet, at et par mænd, i ny og næ, ønsker lidt kvindedominans.

  Freud ville formentlig stå parat med et par forklaringer,

 17. Af Søren Sørensen

  -

  Høj cigarføring føring kan lede til blikke af had fra de hostende og forgiftet cigaretrygere..af begge køn desværre Kastrup. Da jeg kun ryger cigarer genkender jeg problemet.-en petit cazador fra José l piedra i skrivende stund..
  Rigtige socialister og mænd og kvinder ryger cubanske hvor pengene går til Cuba.

  Hans hansen@

  Hvad du dog ikke har lært som “computer ansvarlige” på den psykiatriske klinik med kønsindblik af sandheder..

  Er det hdp’s klinik du arbejder på?

 18. Af Søren Sørensen

  -

  Høj cigarføring føring kan lede til blikke af had fra de hostende og forgiftet cigaretrygere..af begge køn desværre Kastrup. Da jeg kun ryger cigarer genkender jeg problemet.-en petit cazador fra José l piedra i skrivende stund..
  Rigtige socialister og mænd og kvinder ryger cubanske hvor pengene går til Cuba.

  Hh@

  Hvad du dog ikke har lært som “computer ansvarlige” på den psykiatriske klinik med kønsindblik af sandheder..

  Er det hdp’s klinik du arbejder på?

 19. Af Jørn Madsen

  -

  Ikke helt det samme,- men alligevel,- en lille oplevelse jeg havde for mange år siden. Der er lidt af samme “tankegang” bag,- tror jeg.

  Jeg skulle som tekniker udføre noget arbejde på en kendt kvindehjem i København. Normalt har mænd ikke adgang,- men firmaet havde ingen kvindelige teknikere til rådighed den dag,- så de accepterede jeg kom.

  Jeg startede med en lille forelæsning hos kvindehjemmets leder. Jeg blev instrueret i at jeg skulle undgå kontakt med nogle bestemte drenge det sted jeg skulle arbejde. De havde haft nogle “frygtelige oplevelser” med mænd,- og synet af en mand kunne måske gøre dem meget bange.

  Nå,- jeg gik hen i afdelingen hvor jeg skulle arbejde. Jeg var lige kommet i gang,- så kom 2 drenge spænende. 8-10 år gamle gætter jeg. Meget nysgerrige. Hvad skulle jeg lave? Mine værktøjstasker blev flået op. Hvad er det og det?

  Arbejdet som normalt ville tage en time, – det kom til at tage 2. Drengene ville “hjælpe”. De skulle bore og banke, opsætte udstyr og have en forklaring på alt.

  Jeg bemærkede på et tidspunkt,- der stod forstanderen 5-6 meter væk og stirrede på mig, nærmest fnysende vendte hun ryggen til mig og trampede væk. På det tidspunkt sad jeg på gulvet med drengene og grinede, -værktøj, elektronik, kabler over det hele.

  Jeg gik fra det kvindehjem med en god fornemmelse over hvordan det var forløbet,- men samtidigt bekymrede det mig til den dag idag,- hvilket menneskesyn jeg blev mødt med.
  Lidt synd for drengene.

 20. Af Preben Jensen

  -

  I BT skrives der i dag om at man eller nogen er bekymret for ytringsfriheden. Men samtidig indskrænkes ytringsfriheden på disse blogdebatter, så mange kommentarer aldrig kommer på, eller de forsinkes i time- eller dagevis.

 21. Af Rikke Nielsen

  -

  I ethvert land findes der tosser…… Sverige har så en lille gruppe feminister, man kan grine af… herhjemme´har vi….. ja, DF, hvis I skulle finde på at spørge mig ;-)

 22. Af Preben Jensen

  -

  Nå, Rikke, og hvor finder vi så dig og de kloge? I R, S eller EL, eller hvor?

 23. Af Ulf Timmermann

  -

  Tak til Jørn Madsen for historien.

 24. Af Rikke Nielsen

  -

  Preben Jensen, beklager hvis du følte dig ramt…… at DF’erne i Danmark er “landsbytosserne” er selvfølgelig helt for egen regning og holdning. Personligt hører jeg til dér, hvor DF ikke er.

 25. Af Jesper Lund

  -

  Jørn Madsen

  “Jeg gik fra det kvindehjem med en god fornemmelse over hvordan det var forløbet,- men samtidigt bekymrede det mig til den dag idag,- hvilket menneskesyn jeg blev mødt med.
  Lidt synd for drengene.”

  Jeg gækker på, at det er Dannerhuset, som du besøgte. Ifølge Wikipedia modtager centret årligt mere end 1000 henvendelser fra voldsramte kvinder. Centret har plads til 18 kvinder og 18 børn. De bor i huset, i en kortere eller længere periode. Danner huser ca. 100 børn om året.

  Det, der bekymrer mig, er det menneskesyn, som de mænd, der udsætter deres partner for vold, har. Det må vel også være “lidt synd” for de involverede børn.

 26. Af Axel Eriksen

  -

  N.P. Lemche er jo utrolig klog og meget vidende:

  “Sverige vandt jo alle krige siden trediveårs krigen (1618-48)”

  I 1712 blev hele den svenske hær omsluttet og tilfangetaget ved Poltava. Russerne overtog Sveriges baltiske provinser!
  Store Nordiske Krig” var vist ikke en svensk triumf!

  I begyndesen af 1800-tallet måtte Sverige afgive Finland til Rusland efter en “sejrrig krig” – Hvem vandt tror du – siden resultatet blev sådan?

  Nåh, en professor kan ikke vide alt – det må man acceptere!!!

 27. Af Jesper Lund

  -

  @Axel Eriksen

  Mon ikke N. P. Lemche hentyder til krigene mellem Danmark og Sverige? Har han så ikke ret?

 28. Af Axel Eriksen

  -

  @ Jesper Lund!

  Det vil jeg da ikke udelukke – og så har han ret!

  Men når meningen ikke bliver udtrykt eksakt, så kan der vel korrigeres.

  Og det vil jeg også gøre: Slaget ved Poltava var ikke i 1712 men i 1709.

  I øvrigt holder jeg meget af Sverige. Naturen er uovertruffen. Men intet er fuldkomment, og så er det vel tilladt at give sin mening om det, der p.t. foregår politisk i Sverige!

 29. Af Jesper Lund

  -

  Axel Eriksen

  “I øvrigt holder jeg meget af Sverige. Naturen er uovertruffen.”

  Enig. Jeg har i sommers holdt en 3 ugers sejlferie i den svenske skærgård sammen med min kæreste.

 30. Af Pippi Long

  -

  Jeg var også på ferie i Sverige i sommer.

  Sjovt som de er vilde med at importerer araberer deroppe !

  Men pudsigt er det, at alle de steder vi var, hvor der var brug for dygtige medarbejdere – der var der IKKE en eneste araber !

  Er de mon selv lidt skabs-racistiske, eller er deres elskede araberer ikke dygtige nok ?

 31. Af Et spørgsmål om had | manteufel.dk

  -

  […] Da Feministisk Initiativ for nylig kom tæt på spærregrænsen ved det svenske Folketingsvalg, var Mads Kastrup fra Berlingeren på pletten i Stockholm ”iført cigar” som han af en eller anden grund også vil have, at læseren er klar […]

 32. Af Morgenbladet tar slemme menn i skole – Ekvalisme

  -

  […] Spesielt varianter av type Feministisk Initiativ, som mener at menn og maskulinitet er årsak til absolutt alle problemer i samfunnet. Men sikkert noen menn […]

Kommentarer er lukket.