Danmark er et rollespil

Af Mads Kastrup 141

Kulturradikalismen er tilbage.

Det siger dagbladet Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard. Og så må det vel være sandt, tænker man. Det er trods alt her hovedkontoret for størrelsen ligger, hedder det både blandt dens tilhængere og modstandere.
»Det har taget kulturradikalismen ti år at komme sig over chokket og genopfinde sig selv. Men det er ved at ske. Omsider,« hævder Lidegaard i sin klumme.

En del spørgsmål melder sig her: Har kulturradikalismen været væk? Hvem tog den? Hvorfor? Og har den overhovedet været savnet? Svarene er åbenbart i rækkefølge: Ja, kulturradikalismen har været væk. VKO-fletallet tog den. Fordi de er åndssvage – altså svage i ånden, men dog stærke i troen på marked og bedøvende forbrug. Og ja, den har været savnet.
Chefredaktør Lidegaard godtgør ikke, hvor kulturradikalismen er dukket op igen, så man kan gå hen og tag genopstandelsen i øjesyn. Han springer direkte til hovedærindet: Genopvækkelsen af 00’ernes gamle værdikamp. I håb om at få en ny vinder. Hans melding i egen avis er formuleret som en slags besværgelse. »Kulturradikalismen er ikke borgerlig«, lyder overskriften.

»Chokket«, Lidegaard refererer til, var Anders Fogh Rasmussens smagsdommertale i begyndelsen af forrige årti. Den var nedslagspunktet for den eksplosion af foragt for ånd og intellektualisme, som Fogh og Dansk Folkeparti detonerede, hævdes det. Lidegaard mener ligefrem, at »likvideringen af en hel intellektuel klasse var forbløffende effektiv og tavsheden, der fulgte, så dyb, at småborgerlighedens krav om at blive taget alvorligt som åndsretning gav genlyd i den efterfølgende stilhed,« som han skriver.

Alt dette minder mig om, at Politiken for fire år siden netop udstillede kulturradikalismens død med forbløffende effektivitet. Avisen bad en række borgerlige debattører udpege nationens fremmeste kulturradikale. Hvad disse ikke overraskende gjorde uden betænkningstid.
Politiken ringede de udnævnte op (Carsten Jensen, Hans Hertel, Hanne-Vibeke Holst, Klaus Rifbjerg, Tøger Seidenfaden m. fl). Stort set ingen ville dog stå ved at være kulturradikale. Svarene varierede fra det klart benægtende over let overbærende afvisninger til undvigelser af ufrivillig komisk tilsnit. Det sidste stod Politikens daværende chefredaktør, Tøger Seidenfaden, for med følgende akrobatiske svar:

“Hvad traditionen angår, har jeg lidt gumpetungt beskrevet mig selv som ‘ antikulturradikal kulturradikal’”

Professor Hans Hertel erklærede, at den kulturradikale bevægelse døde i 1967 med PH. Forfatter Hanne-Vibeke Holst lænede sig op ad samme tabsanalyse med et I’m not worthy svar. Kommentator Georg Metz holdt hænderne afværgende op for sig. Kollega Carsten Jensen ville helst være Carsten Jensen osv, osv. Kun Klaus Rifbjerg sad tilbage i kabyssen på det gode skib »Kulturradikalismen«. Klar til at gå ned med det:

“Pudsigt nok har man tillagt kulturradikalismen en næsten altomfattende magt, som man gør sig store anstrengelser for at undergrave. Men kulturradikalismen har altid været en taber, måske er det derfor, den bliver ved med at kæmpe – i troen på, at der stadig er nogen, der hører efter og synes, at fornuft er bedre end ufornuft, frisind bedre end dogmatik, humor bedre end surhed, sandhed bedre end løgn,” lød det fra Store Klaus i 2009.

I det hele taget godtgjorde artiklen, at de mest fremtrædende blandt de »intellektuelle«, som Lidegaard altså i dag hævder blev »likvideret«, faktisk slet ikke omkom. De blev ikke tvunget til at gå planken ud af Fogh og Kjærsgaard iført kårde og åndsforladthed. De rømmede det kulturradikale fartøj efter eget ønske.

Hvilket kan undre. For hvem vil ikke gerne kulturradikal? Lad os rekapitulere, hvad kulturradikalisme er, ifølge Den Store Danske Encyklopædi: »en tankegang, der bygger på respekten for mennesket, tænker i internationale perspektiver og afslører vanetænkningen, hykleriet, fraserne og klicheerne, en åndelig åbenhed, der ikke nøjes med at se på etiketterne, men tager et uhildet standpunkt til realiteterne bag dem.«

Hvorfor ikke sige: “Ja, gu’ fanden er jeg da kulturradikal! Jeg har hele stuen fuld af PH-lamper. De kaster et fantastisk lys på alt!”
»Kulturradikalismen er ikke borgerlig,« skriver Bo Lidegaard.
Det er muligt. Men den er heller ikke det modsatte. Den tilhører heller ikke centrum-venstre. Og det forsøg på at okkupere fænomenet, Politikens chefredaktør nu gør, ligner unægtelig det modsatte af kulturradikalisme. Idet Lidegaard netop »nøjes med at se på etiketterne«.

Værd at huske på er, hvad der blev af Anders Fogh Rasmussens både ombejlede og forkætrede »opgør med smagsdommerne«. Den såkaldte kamp mod »de rigtige meninger«. Som noget af det sidste i åndsdepartementet fra VK-regeringen nedsatte Per Stig Møller, der til sidst var degraderet til kulturminister, en værdikommission. Det var betaling for en kristendemokrats stemme for finansloven. Værdikommissionen skulle undersøge og kortlægge danskernes sande værdier.

Ti år efter Foghs affejning af meningsformynderi var hans arvtagere nået frem til, at man ikke kunne have værdier rendende frit rundt i nationen. Bogerlige hegnsmænd skulle sendes ud for at indfange dem og gøre dem til genstand for undersøgelser udført af eksperter, præster og diverse tids- og tegntolkere. Værdikommissionen var altså klar til at løbe durk op bagi Anders Fogh Rasmussens smagsdommer-tale og dermed afslutte regeringens cirkelbevægelse. Samt illustrere, hvad det vil sige at gå i ring og sukkende møde sine egne halvt udviskede fodspor.

Nu siger Bo Lidegaard fra hovedkontoret for den okkuperede kulturradikalisme: »Vi er tilbage!«
Værdikamp version 2.0 forsøges blæst i gang. Danmark er et rollespil. Orker vi at finde teatersminken og gummisværdet frem?

141 kommentarer RSS

 1. Af søren sørensen

  -

  Fjerne men arne the rut er der ikke flere gentagende kommentarer. At gentage sig selv, ord for ord, er at være borgerlig. Der har været 5434 fagblade i Danmark men ingen har kun brugt samme artikel hver dag.

  Bjørn Sørensen@

  Det var ingen kultur fornemme rødder i George Orwell. Han var sin egen og tænkte udover sin egen tegnebog ligesom alle andre anstændige mennesker..

 2. Af Hans Hansen

  -

  Radikalisme har jo to fuldstændigt modsatrettede betydninger. Den ene er radikaliseret ekstremisme, som eksempelvis radikale muslimer, radikale venstre- og højreorienterede, der er alle minoritære eksempler på totalitær politisk dysfunktionalitet.

  Den anden er Hørups og Bredsdorff’s midtsøgende kulturradikalisme.

  De har intet med hinanden at gøre. Hørup var radikal, men de radikale er idag tilhængere af radikaliseret islams rettigheder. De hader radikaliseret sekularisme, forståeligt nok, men de fatter ikke radikaliseret islam. Hørup var modstander af religiøs ekstremisme.

  De radikale er idag tilhængere af radikaliserende islamisme, men hader radikaliseret jødedom.

  Sagt på jordnært, de radikale er radikale originaler. De har glemt deres udgangspunkt. De har ikke opfattet, at de værste radikaliserede islamister blandt muslimerne er palæstinensere, iraqere og somaliere, men de hader Israel.

  Det radikale bagland forstår ikke at muslimer ikke er homogene. De forstår ikke forskellen på grene indenfor shia og sunni, og de fatter ikke at folkekirken er beskyttelse mod islams politiske ligestilling. De kan ikke få ind i deres hoveder, at nogle muslimer, ca 10 procent er politiske psykopater, og op til 50%, alt efter hvor muslimerne stammer fra, vil bekæmpe frihedsrettighederne.

  Det er ikke kun det radikale bagland, så sandelig også ledelsen. Zenia Stampe mener at islam er et moralsk kompas. Det siger hun åbenlyst. Anna Mee Allerslev er også en ung tåbe uden erhvervserfaring, uden realisme, lidende af radikaliseret politisk idiotisme. Der er ganske enkelt tale om at radikale venstre ikke mener, at man bør spørge befolkningen i tvivlspørgsmål.

  Liv Holm Andersen vil diskrimination til livs. Glimrende, men det betyder på jordnært, at hun vil styrke radikaliserede muslimers åbenlyse diskrimination. Hun fatter ikke at radikaliserede muslimer er de mest diskriminerende af alle. Ung dum og totalt politisk uegnet, med et CV på to linjer.

  Morten Østergaard mener ikke man skal spørge befolkningen, om de vil have flere end de allerede 70 eksisterende moskeer. Det kommer ikke befolkningen ved siger han. Det rager ham en papand, at politisk religiøse altid har været komplette psykopater.

  Så hvad betyder Bredsdorff’s kulturradikalisme i teori såvel som praksis? Er den midtsøgende eller ekstremistisk? Er den tolerance over for politisk diskriminerende islamisme? Er den demokratisk indstillet overfor befolkningen, eller er det blot radikales totale forvirring?

 3. Af Hans Hansen

  -

  Mads Kastrup har ganske givet ret i at Danmark er et rollespil. Politikerne er skuespillerne, og befolkningen pauseklovne.

 4. Af Arne Rud

  -

  Jyder er tørre og lune, den, der ligger tørt, ligger lunt, jyder bygger høfder, slesvigere diger og frisere er mestre i kystsikring, men de vælger gerne de mest bøvlede ind, før de pløjer og sejler, det er lærerigt, se skærm- og bladtrolde i fjernsynet.

 5. Af Bent Hansen

  -

  Rollespillet er blevet til et narrespil, vi er kommet i lommen på Helle og hendes piger. Som fører en naragtig og tåbelig politisk krig mod eget land. Begyndt er en slags økonomisk og social guerillakrig eller stedfortræderkrig mod befolkningen.

  De socialistiske og radikale galninge og halvhjerner er ikke fremme ved frontlinjen, men hygger sig i baglandets pæne og endnu rolige villakvarterer. Men for hver dag sender de danskerne stadig flere kultur-fremmede, stadig flere job-overtagere og stadig flere kriminelle på halsen.

  Hvis man skriver en liste over alt hvad de sidste to regeringer har foretaget sig, vil man se at politik i de sidste tolv år ikke har bestået i andet end ondsindet hykleri og een langstrakt omdannelse af Danmark til et socialkontor for 70-80 store lande, sideløbende med udplyndring af skatteborgerne og en snigende ideologisk undergravning og bekrigelse af velfærden, nationen og borgerne.

  Et folkemord i slow motion er hvad det er.

 6. Af Bent Hansen

  -

  Rollespillet er blevet til et narrespil, vi er kommet i lommen på Helle og hendes piger. Som fører en naragtig og tåbelig politisk krig mod eget land. Begyndt er en slags økonomisk og social guerillakrig eller stedfortræderkrig mod befolkningen.

  De socialistiske og radikale galninge og halvhjerner er ikke fremme ved frontlinjen, men hygger sig i baglandets pæne og endnu rolige villakvarterer. Men for hver dag sender de danskerne stadig flere kultur-fremmede, stadig flere job-overtagere og stadig flere kriminelle på halsen.

  Hvis man skriver en liste over alt hvad de sidste to regeringer har foretaget sig, vil man se at politik i de sidste tolv år ikke har bestået i andet end ondsindet hykleri og een langstrakt omdannelse af Danmark til et socialkontor for 70-80 store lande, sideløbende med udplyndring af skatteborgerne og en snigende ideologisk undergravning og bekrigelse af velfærden, nationen og borgerne.

  Et folkemord i slow motion er hvad det er.

  xxxxxxxxxxxxxxxx

  Hvad sker der her?

 7. Af søren sørensen

  -

  Skrevet af Bent Hansen, 28. oktober 2013 kl. 22:05

  DF indførte under VKO over dobbelt så mange indvandrer i deres lo år af magtliderlighed end Nyrup under sit.

  Over dobbelt så mange….

 8. Af Arne Rud

  -

  Det såkaldte socialdemokrati modarbejdede land og folk fra morgen til aften under VKO, indtil de fik regeringsmagt og ret til stillingsbesættelser for partimedlemmer.

 9. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Bjørn Sørensen

  Orwell forblev, som du helt rigtigt skriver socialist til sin død. Der var ret mange unge, der som Orwell fejlagtigt troede, at kommunismen var løsningen i kampen mod fascismen. Heldigvis gennemskuede han og de stalinismens løgne og forbrydelser – uden at miste troen på solidaritet.

  “At EU er et demokratisk socialistisk eksperiment, som fjerner sig mere og mere fra det demokratiske, med kommissærer og ministre uden folkelig mandat.”

  Mig bekendt kom den største modstand imod EF i 1972 fra venstrefløjen – og venstrebønderne var de store tilhængere, og var det ikke en konservativ statsminister, der påstod, at unionen var stendød?

  Det er muligt, at du kan bilde helt unge mennesker noget andet ind, men vi er stadig nogen, der ikke er helt historieforladt.

  At din guru, Søren Krarup og Kjærsgaards tidligere guru, Mogens Glistrup, var EU-modstandere, gør IKKE EU til et venstreorienteret projekt.

  For øvrigt hører DF rent finanspolitisk hjemme på venstrefløjen sammen med Enhedslisten – så længe det kun er etnisk danskere, der bliver tilgodeset.

 10. Af Arne Rud

  -

  Velfærd er motorfrie cykelstier for børn, unge og ældre, der selv gerne handler ind og velfærdssamfundet ser man i et venteværelse hos en praktiserende læge.

 11. Af Lonny Fischer Olsen

  -

  “taberdrenge” – Druk-generationen – Curling-generationen ” –Det vil give god mening AT: Finde lige netop de forældre/skolelærer/inder –Der har ansvaret for lige netop denne generation ! –Og staa fast paa AT: de skal udelukkes fra off. stillinger fremover ! –Den nye generation af børn ! –Vil være dygtige og kasserer omtalte /forældre/lærerinde /pædagog – generation ! –Vi vil heller ikke have dem i folketinget ! –De burde alle “billede-set” have en sort plet i panden til afskrækkelse for fremtidige generatione af “elite” børn –som vi vil være stolte af ! – Og ikke skamme os over ! -Ikke sandt ?

 12. Af EEG.KORRESPONDENT lONNY fISCHER Fischer Olsen

  -

  P.s.–Det er saadan set nok at læse “Den korte avis” d.k. …De sætter ikke et skilt paa med ” nu har du læst……..Haaber at du har nydt det ! –Danskerne har jo bestemt at de ikke vil betale for aviser ! Der koster 25 kr,–naar der i eks. Frankrig kun skal betales 1 Euro ! –statens medie-tilskud bør komme skatteborgerne tilgode(det er dem der betaler alle off. tilskuds-ordninger “incl. missionske højskoler) –Saa hvis de aviser der sætter “skilt paa” –ønsker flere kunder ? Ja, saa er det altsaa ikke maaden at optræde paa ! –Iøvrigt den avis, der er værd at give penge for er: Weekend-avisen ! –Men den koster jo 45 kroner ! Altsaa !

 13. Af Bjørn Sørensen

  -

  Søren Krarup er ikke min guru, men jeg lytter naturligtvis til hvad han har at sige for han er en debatør som har sat sig ind i de væsentlige emner her i livet ud fra et kristent moralsk grundsyn.

  At kristendommen stadigvæk er suveræn, det fatter pladderhumanister og kulturradikale drømmere naturligtvist ikke, for hvad forstår bønder sig på agurkesalat.

  Jeg stemte da for for medlemsskab af EF tilbage i 1972, men havde da ikke forestillet mig at det ville udvikle sig til et socialdemokratisk bureaukratisk helvede.
  Eftersom alle socialistiske eksperimenter er mislykkedes, vil det også ske for EU.
  Hvor længe det holder er som bekendt svært at spå om, men at det går i den retning er der alt for mange indicier for.
  Romerrigets fald var også en langsom proces, som endte med at store dele af riget blev overtaget af muslimerne.
  Vesten er ligesom Romerriget i forfald fordi den har mistet det moralske kompas og vi lever over evne, som gør at økonomien langsomt ruineres.

  Om 100 år ved vi bedre, men hvis slapheden forsætter som det har gjort de sidste 50 år, så står vesten ikke til at redde.
  Historisk er rige nationer blev overrendt af barbarer, så hvor de vil komme fra er ikke godt at vide.
  At konflikten med den stridbare muslimske verden langsomt er ved at escalere, er et faresignal som vi gør klogt i at inddæmme i tide.
  Islam er en krigerreligion, og der er millioner af unge mænd som har blod på tanden, for at få en plads i solen. Mange får idag kamptræning som let kan dirrigeres mod vesten hvis vi ikke fatter faren.

  De farer som truer vesten, tvivler jeg på at pladderhumanisterne kan løse.

 14. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Bjørn Sørensen

  “De farer som truer vesten, tvivler jeg på at pladderhumanisterne kan løse”.

  Det kan de ‘pladderkrigsliderlige’ nok heller ikke.

 15. Af Arne Rud

  -

  Foreningslivet begyndte hos KFUM i København og bredte sig landet om med Foreningshøjskolen på Nyborg Strand, opført ved siden af Kresten Kolds første friskole i Dalby ved Kerteminde, men trolde opførte Kommunekemi ved Nyborg for jætter er grænseløse.

  En hobbyforening er en friskole, der udvikler talenter og Danmark er hobbyforeningernes land; Esbjerg har flere end tusind frivillige foreninger, der gerne har en hobby- og turistbutik i en gågade med aktiviteter i sommerlandet til gavn og glæde for erhvervsliv og turister, se spejderbutikken.

  Sognehuset er lørdagsskole for hobbyforeninger som friskoler, hvor elever lærer at tegne hobbyaktiviteter med bagepapir over tegninger, der bliver farvelagte. Studieteknik er en tegning af et emne på venstre side i et hæfte og 3-7 hovedpunkter om emnet skrevet med en formskrift på højre side, li´ som en lærer bruger en tavle. Børn, der kan tegne, kan tegne en formskrift, elever, der skriver ord, læser.

 16. Af søren sørensen

  -

  Bjørn Sørensen@

  DA Edward Gibbon skrev fall and “decline of the roman empire” i 1776 forklaret han alt nødvendigt. Ingen opdateringer har slået ham..
  Der kan du læse alt nødvendigt..Og for en kulturfornem som dig kan du endda læse noget gammelt der har beholdt indsigten.

 17. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ Niels Juul Hansen

  “Og alligevel spænder du ham selv for den demokratiske socialismes stridsvogn.”

  “Nej, det gør jeg ikke. Jeg gør stilfærdigt opmærksom på, at Orwell til sin død forblev socialist – den demokratiske af slagsen, som det store flertal af venstreorienterede tilhører.”

  Socialisterne i Enhedslisten går ind for revolution. Helst uden brug af vold hedder det, når folketingsmedlemmer udlægger teksten, men det er der ingen grund til at sætte sin lid til. Alle socialistiske revolutioner er endt i diktatur og et allestedsnærværende hemmeligt politi. Enhedslistens bagland er bestemt ikke fredselskende demokrater. Vi kender dem fra kampen om Ungdomshuset som brostens- og molotovcocktailkastende voldsmænd og –kvinder. Gamle kommunister befinder sig også hjemme her.

  Hitler og Allende var også demokratiske indtil de fik magten.
  Tyskland var bankerot i 1939, resten kender vi.
  På mindre end 3 år kørte Allende Chiles økonomi totalt i sænk, og politisk udviklede Allendes styre til et tyranni.
  I 1970 fik Allende 36.3% af stemmerne mod den konservative kandidats 35.8% og kristendemokratens 27,9%. Da ingen af kandidaterne fik absolut flertal, var det op til Kongressen at udpege præsidenten, og der var præcedens for at pege på kandidaten med flest stemmer. Det skete dog først efter, at Allende på krav fra kristendemokraterne underskrev en ”Statut med forfatningsmæssigegarantier”, fordi de ikke stolede på Allendes opbakning til demokratiet.

  Selv om at der var et massivt politisk flertal imod Allende, satte han sig for at gennemføre en ægte socialistisk revolution. Det skete med en økononmisk politik, der har ikke så få lighedspunkter med Enhedslistens. Allende nationaliserede kobberminerne, ca 90% af bankerne, de største industrivirksomheder samt 60% af landbrugsjorden. Ude af stand til at få vedtaget en lov, der tillod nationaliseringerne af industrien, greb Allende til et dekret udstedt under den ”Socialistiske Republik” i 1932, der gav myndighederne mulighed for at overtage virksomheder, der var ramt af strejker,eller som producerede ved mindre end fuld kapacitet. Strejker og ”spontane” arbejderovertagelser blev organiseret af regeringens støtter. Mange landbrug blev ulovligt nationaliseret, og hvor landmænd og virksonhedsejere ikke frivilligt afstod deres ejenddom, blev de udsat for mafia- og bøllemetoder. Adskillige blev dræbt.

  De revolutionære socialister forestillede sig, at de ved at”demokratisere økonomien” kunne hæve reallønnen og beskæftigelsen. Det gjorde de så. Mindstelønnen for arbejdere og funktionærer blev hævet, og kontrol med priserne sikrede reallønstigninger på over 22% i 1971. Beskæftigelsen i mineselskaberne blev øget med op mod 1/3, og det gik selvfølgelig hverken værre eller bedre end, at de stigende lønomkostninger betød underskud i de nationaliserede selskaber. Allende øgede det offentlige forbrug til sundhed, uddannelse og sociale programmer, men negligerede fuldstændigt, at de øgede udgifter skulle finansieres, og sammen med stigende reallønninger til de offentlige ansatte og udgifter til dækning af underskud i de nationaliserede selskaber førte til et enormt underskud på statsfinanserne, som blev dækket ved at trykke flere penge.

  På mindre end 3 år havde Allende kørt Chiles økonomi i sænk. BNP faldt, underskuddet på de offentlige finanser astronomiske 38,6% i 1973, og inflationen eksploderede til 605%, Betalingsbalanceunderskuddet voksede, og valutareserven forsvandt. Allende annoncerede, at Chile ikke ville betale sin udlandsgæld.

  Det var rendyrket katastrofesocialisme. Modstanden til styret tog til. Strejker og demonstrationer blev hyppige, og regeringen svarede igen med stadig mere repressive midler. Allende satte militæret ind mod strejkende arbejdere, fagforeningsledere og demonstranter blev fængslet, og bevæbnede Allendestøtter skød på strejkende minearbejdere i juni 1973.

  Kongressen forsøgte at skride ind overfor Allenedes nationaliseringer, men Allende nedlagde veto, og efterfølgende nedlagde han veto mod alt, hvad Kongressen forslog. I stedet regerede han per dekret uden om kongressen og i strid med forfatningen. Højesteret kendte regeringen skyldig i flere ulovligheder, og ved valget til kongressen i 1973 var der omfattende valgsvindel. Allende overtog kontrollen med det nationale TV-selskab, radio og TV-stationer blev tvunget til at lukke, flere mediefolk blev fængslet og tortureret.

  Den 11 september 1973 blev Allende væltet af et militærkup ledet af general Pinochet.

  Allende begik selvmord og hans ”demokratiske vej til socialismen” blev en myte som stadigvæk florerer blandt uvidende drømmere.

  At DK’s demokratisk socialliberale regeringer på tilsvarende måde har skabt et enormt underskud i statsfinanserne ved at tillade lønningernes himmelflugt i det offentlige og blandt de ufaglærte resulterende i at ufaglærte arbejdspladser næste er forsvundet. Offentlige arbejdspladser holdes i live ved låntagning, som børn og børnebørn kommer til at betale.

  At vi ikke kan leve over evne i det uendendelige har vores demokratiske socialister svært ved at indse.

 18. Af søren sørensen

  -

  Bjørn Sørensen@

  Alle mineraler i Danmark og Grønland skal nationaliseres. De tilhører hele folket og ikke blot kultur fornemme…

  MHT både Chile og Cuba er der 2 ting der gør at økonomien blev kørt i sænk. De konservative ejende kræfter verden over der statueret et eksempel via “nul handel” og international isolering. Idag kan men ikke gøre det samme mod Latin Amerika da de har for mange kræfter samlet og USA´s undertrykelses mekanisme er svækket.

  Socialister er demokratiske kapitalister der blot foretrækker en mere retfærdig økonomisk politik for -90%. For i Danmark ejer top 1% jo 34% af alle værdierne nr. 3 i verden i ulighed iblandt de vestlige..Kina har jo 73% der og verdens rekorden. -80% af Danskerne sidder kun med 15% af værdierne..Socialismen repræsentere blot disse. Nej, Pinochet med hans fascist diktatur, tortur og liberalisme var ikke god. Godt nok har Chile været den stærkeste økonomi i Latin Amerika i mange år indtil Venezuelas og Brasiliens fremmarch for nylig men den var bygget på frygt, landets rigdomme og en lille forholdsvis homogen befolkning.

  At fattige lande ikke betaler sin u-landsgæld i længere tid er yderst fornuftigt. Argentina er et ypperlig eksempel her på. Nu kan det betale igen nemlig. Keynes har forklaret så fornuftigt om det fordelagtige i økonomisk lighed og at lande ikke bliver holdt bondefanget via gæld. Inklusiv det Danske system, eneste i EU hvor fanger selv skal betale deres sagsomkostninger mv. Da de fleste er fattige er dette en gældsfælde de aldrig kommer ud af..Borgerlige rige kunne passende betale det dobbelte af deres sagsomkostninger og nedsætte behovet for fattige. Det kaldes socialisme..

  Bjørn Sørensen se “the revolution will not be televised” om de borgerlige ejer kræfter i latin Amerika når det kommer til manipulering, løgne og opmuntring til vold mod en demokratisk valgt socialistisk regering..

  Se også “the untold history of the united states” af Oliver Stone om Amerikas indblanding i det hele..Deres ejerskab af latin amerika bliver ikke så nemt i fremtiden som før. Og dette er godt! Vi skal også ha en demokratisk socialistisk regering i Danmark…Danmark er ligesom i USA i forrige århundrede på det punkt hvor alle værdierne er arvet og koncentreret i så få hænder og folk sidder i provence og ikke tænker mere på innovation. Når disse værdier er ude i folkets hænder og ihvertfald mere fornuftigt fordelt kommer dynamikken tilbage, præcis som den gjorde da jernbane og bank baronernes formue blev opdelt via politisk indblanding i USA:

 19. Af Bjørn Sørensen

  -

  Det olierige Venzuela er bankerot efter Chavez misregimente. Chavez var lige så dum som Allende, hvis ikke dummere.
  Eftersom Castro nationaliserede amerikansk ejendom på Cuba, har han jo selv bedt om at blive boykottet.

  “Godt nok har Chile været den stærkeste økonomi i Latin Amerika i mange år.” : takket være Pinochet.

 20. Af søren sørensen

  -

  Sørensen@

  Venezuela er overhovedet ikke bankerot men de borgerlige der har lagt alle pengene på is i Miami. Venezuela burde tvinge dem til at blive der og fratage deres jordbesiddelser mv., da de jo har vist at de ikke er nationalister for Venezuela..Venezuela har været alt for fin imod de borgerlige ejende.

  Cuba mistede også alle værdier i 1959 da de borgerlige tømte statskassen og den private og overførte det hele til USA: Før da var Cuba en Amerikansk “koloni” hvor halvdelen af alt fortjeneste blev udført til USA! Castro havet ikke andet at gøre end at nationaliserer Amerikanske virksomheders ejerskab af cuba for i 1959 ejet de alt der var værd at eje, jernbaner,banker,hoteller mv. Intet var på cubanske hænder pånær et par korrupte i Batista´s styre..Batista tog selv alt Cubas guld med til USA og levet lykkeligt til sine dages ende..Tidløs borgerligt..

  Chiles økonomi var den stærkeste PGA af lønmodtager misbrug af Pinochet, en homogen befolkning forholdsvis, en lille befolkning, masser af natur rigdomme og en stor Europæisk immigreret befolkning. De rigeste land i Latin Amerika, Argentina,Chile har altid været dem med den største Europæiske immigrants befolkning. Sydbrasilien et andet eksempel..De startet der-Europæerne med at ride rundt på hesteryg og udrydde så godt som hele den originale befolkning. Et “genocide” nok aldrig set sidden og sågodt som total ukendt..Landende der er glade for at dette skete før statistikkers indførelse..

 21. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ søren sørensen

  Jeg fandt en artikel i NY-Times som giver dig et lille billede af problemerne i Venezuela
  http://www.nytimes.com/2013/10/02/world/americas/to-venezuelans-heir-of-chavez-is-a-poor-copy.html?_r=0

  Når industrier, hvis de ellers konkurrerer på markedet, er drevet for at ejerne kan leve af investeringen, så er de som regel drevet af professionelle.
  Så når man nationaliserer dem og indsætter politisk korrekte kommissærer som ledere, så går det som regel galt. Det er de barske realiteter som alle lande har erfaret.
  Vi kender det fra nationalisringen af vores sundhedssysten.
  Men helt generelt er vores offentlige system ineffektivt og middelmådigt.
  I Kbh må den skatteplagede middelklasse sende sine børn i privatskoler, for at de kan få den nødvendige uddannelse for at kan få den nødvendige kunnen og viden for at klare sig i den moderne verden. For det magter den offentlige folkeskole ikke.
  Så dine drømmerier om det det solidariske samfund, formår ikke opgaven.
  At de kulturradikale, pladderhumanisterne og socialistene ikke har formået at skabe rammer for et velfungerende samfund som har en fremtid er ved at kvæle fremtiden for befolkningen.
  Beklager men dine ideer og drømmerier har ingen fremtid, som kan fremme og skabe en et fundament for at samfundet kan udvikles og trives.
  Det nytter ikke at satse på og belønne taberne, fordi de vil altid være der, som passive nydere.
  At brænde værdierne af på dem, er spild af resourser.
  Men det er hvad vi reelt gør idag, så hvis vi fortsætter så graver vi vores egen grav.
  Og så må du ikke glemme at det er Dovne Robert og hans ligesindede platugler som ruinerer vores økonomi, fordi der er alt for mange i samfundet som har indrettet deres tilværelse på at udnytte systemets naivitet.
  Det socialistiske velfærdssystem er vejen til vores fordærv, fordi det er baseret på idealisme, uden at forstå hvordan mennesket fungerer.
  At pladderhumanisme, som en lidenskab har besat svage sjæle, er en realitet som få vil erkende.
  Det kaldes livsløgn, et euforie som desværre er alt for udbredt.

 22. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ søren sørensen

  Kulturradikalismen er årsagen til det moderne sammenbrud af moralen, samfundet og dets institutioner.
  Socialismen og kulturradikalismen er baseret på den humanistiske ideologi som tror at at det ideologiske menneske kan være sin egen skaber og at det kan skabe det ideale menneske uden at fatte betydningen af nedarvede egenskaber. Men de humanistiske ideer opstod førend Gregor Mendel, den moderne genetiks fader.
  At humanisnen aldrig har fattet skabelsen som er nedlagt i vores gener, viser blot hvor mangelfuld den ideologi er.

  Hvis politikere har til hensigt at nationalisere, ekspropriere uden erstatning, hvordan kan man fortænke at ejerne vil gøre alt for at beskytte deres værdier
  Jeg fandt en artikel i NY-Times som giver dig et lille billede af problemerne i Venezuela, så google lidt rundt og søg under Chavez, og en hel verden vil åbne sig.

  Når industrier, hvis de ellers konkurrerer på markedet, er drevet for at ejerne kan leve af investeringen, så er de som regel drevet af professionelle.
  Så når man nationaliserer dem og indsætter politisk korrekte kommissærer som ledere, så går det som regel galt. Det er de barske realiteter som alle lande har erfaret hvor det har været forsøgt.
  Vi kender det fra nationaliseringen af vores sundhedssysten.
  Men helt generelt er vores offentlige system ineffektivt og middelmådigt, igen som alle vegne. Så forklar os hvorfor det offentlige ikke magter opgaven
  I Kbh må den skatteplagede middelklasse sende sine børn i privatskoler, for at de kan få den nødvendige uddannelse og den nødvendige kunnen og viden for at klare sig i den moderne verden. For det magter den offentlige folkeskole ikke.
  Så dine drømmerier om det solidariske samfund, er ikke løsningen for det formår ikke opgaven. Orwell har så fint beskrevet hvordan egoismen florerer i det såkaldt solidariske system, hvor han fandt at der hurtigt er nogen som er mere lige end andre.
  Det er da også interessant at konstatere at tidligere kommunistlande er gennemsyret af korruption, som åbenbart florerer ligesom egoismen.
  At de kulturradikale, pladderhumanisterne og socialistene ikke har formået at skabe rammer for et velfungerende samfund, som har en fremtid, er ved at kvæle fremtiden for befolkningen.
  Beklager men dine ideer og drømmerier har ingen fremtid, som kan fremme og skabe et fundament for at samfundet kan udvikles og trives.
  At brænde værdierne af på at belønne taberne, har vi erfaret, er spild af resourser og har vist sig at øge de sociale problemer. Arbejde adler, og ledigang er roden til alt ondt, ved den folkelige visdom, men idealister har svært ved at fatte erfaringer fra den virkelige verden, som strider mod deres drømmerier.
  Så den mest effektive måde at løse de sociale problemer på, er ved at skabe fuld beskæftigelse. Og her har socialisterne svigtet og især fagforeningerne, ved at presse lønningerne op for ufaglærte så mange af de arbejdspladser som kan beskæftige dem er nedlagt eller udflaget. At tro at vi så kan leve af at barbere hinanden i stedet for at producere, er en væsentlig årsag til at vi lever over evne, og dermed vores selvskabte problemer.
  Men det er hvad vi reelt gør idag, så hvis vi fortsætter, så graver vi vores egen grav.
  Og så må du ikke glemme at det er Dovne Robert og hans ligesindede platugler som ruinerer vores økonomi, fordi der er alt for mange i samfundet som har indrettet deres tilværelse på at udnytte systemets naivitet.
  Det socialistiske velfærdssystem er vejen til vores fordærv, fordi det er baseret på idealisme, uden forståelse for hvordan mennesket fungerer.
  At pladderhumanisme, som en lidenskab har besat svage sjæle, er en realitet som få vil erkende. Socialisme og pladderhumanisme er de sorte fårs idealistiske drøm, fordi det åbenbart appelerer til deres slappe ego.
  Det kaldes livsløgn, en eufori, som desværre er alt for udbredt.

 23. Af Jesper Lund

  -

  @Bjørn Sørensen

  “Det socialistiske velfærdssystem er vejen til vores fordærv, fordi det er baseret på idealisme, uden forståelse for hvordan mennesket fungerer.”

  Det socialistiske velfærds Danmark ligger i verdenseliten, når man ser på, hvor nemt det er at drive forretning. Det kan man se i Verdensbankens Doing Business indeks, hvor de kigger på rammebetingelserne for små og mellemstore virksomheder.

  Det ser ud at fordærvet lader vente på sig. Ak!

 24. Af søren sørensen

  -

  “uden at fatte betydningen af nedarvede egenskaber”,

  De arvet værdier i penge er borgerlige. At adelen skulle være mere intelligent end folket er vist ikke loo% bevist endnu. I blandt de “kulturradikale” er der vel også flere uddannet end iblandt de arvet med nedarvet egenskaber, så falskt præmis igen..

  “skabelsen som er nedlagt i vores gener”,

  Er helt og aldeles biologisk, fuldstændig på linie med en salamanders..Guds stemme har ingen indflydelse der hverken på over eller under mennesker ifølge genetikken..Og hvorfor skulle “Gud” ha interesse i at skabe over og under mennesker,når men læser fiktionen der? Den alene er beviset for Guds ikke eksistens..

  Her er en god artikel om NY times skjulte borgerlighed mod her Glenn Greenwalds nye aktivistiske journalisme jeg læste idag..
  http://www.nytimes.com/2013/10/28/opinion/a-conversation-in-lieu-of-a-column.html?smid=tw-share
  Jeg har læst meget pjat i ny times on venezuela og cuba…

  At “ekspropriere uden erstatning,”, er helt på sin plads i Cuba når Amerikanerne haved stjålet alt værdi i Cuba og efterladt en befolkning i armod og Afrikanske tilstande under Batistas borgerlige styre. I Venezuela er det vel mere dens egen befolkning der har udflyttet værdierne skal dette skal gøres ved. Vi skal ha samme indført over for evt Danske firmaer som har optjent kæmpe formue af sveden fra etniske Danske hvis de flytter alt til schweitz. Beføjelser som garanterer den Danske model og også straffe forhøjelser af demensioner over for økonomisk kriminelle og bøder IFT indtjening til samfundet fra alt fra S-togs bøder, til skattebøder.

  Den Norske investeringsfond er et udmærket eksempel på en stats ejerskab af goderne med samarbejde med det private initiativ. Den går socialistister ind for for den er bedre end at aflevere alt via kurer hos Mæersk familien og co..En Dansk olie og mineral fond med loo% stats ejerskab som statoil kan sagtens fungerer effektivt. Og hvorfor så ikke også NOVO nordisk? Den der med statskommisærer osv, er forældet børnehave snak og vil slet ikke fungerer således idag. Russerne har altid været ledet af en stærk mand uden det fælles gen, Cuba er et tredje verdens land og uden tvivl beholdt på stadiet der af de borgerlige markedskræfter der har kæmpet imod dens success..Skandinavien ville ha sin egen form for socialisme..Præcis som forskelle imellem keynes og Hayek i økonomi tænkning køre men med hvad der fungerer her..

  “AT nogen er mere lige end andre”, mente Orwell nu tilhører den borgerlige arvet værdi arena..Det var derfor han var demokratisk socialist.

  MHT fuld beskæftigelse har denne ikke været muligt siden industriens og landbrugets effektiviseringer og de Borgerliges nu udliciteringer af arbejdspladserne i personlig grådighed, og bliver det heller ikke MM. vi går ind og laver jordbrugs reformer og hver mand lo tønder land til sig selv og gror lidt grøntsager til salg på markedspladsen…Alle kan ikke blive gadefejer i et samfund hvor folk selv samler op..

  Storindustrien, “godser og adelen”, og stor landmænd har haft alt for frie tøjler til økonomisk korruption og Danmark har hvad, 4oo milliarder ca der ligger i borgerlige skattesnyd lommer i udlandet fra Danskernes sved. De skal hjem og konfiskeres og de skyldige sættes i fængsel..Socialisme er blot kapitalisme med retfærdighed. Du har som sædvanligt svært ved at adskille den fra kommunisme..Læs lidt George Orwell og du forstår lidt mere..Ja det gør du jo ikke åbenbart, men det gjorde Reagan heller ikke i 1984. Det konservative parti program er “illusionerende tidende” med farvebilleder af utopiske landstoner, flag tilbedelse og religiøs opium.

 25. Af søren sørensen

  -

  “uden at fatte betydningen af nedarvede egenskaber”,

  De arvet værdier i penge er borgerlige. At adelen skulle være mere intelligent end folket er vist ikke loo% bevist endnu. I blandt de “kulturradikale” er der vel også flere uddannet end iblandt de arvet med nedarvet egenskaber, så falskt præmis igen..

  “skabelsen som er nedlagt i vores gener”,

  Er helt og aldeles biologisk, fuldstændig på linie med en salamanders..Guds stemme har ingen indflydelse der hverken på over eller under mennesker ifølge genetikken..Og hvorfor skulle “Gud” ha interesse i at skabe over og under mennesker,når men læser fiktionen der? Den alene er beviset for Guds ikke eksistens..

  Her er en god artikel om NY times skjulte borgerlighed mod her Glenn Greenwalds nye aktivistiske journalisme jeg læste idag..
  nytimes/2013/10/28/opinion/a-conversation-in-lieu-of-a-column.html?smid=tw-share
  Jeg har læst meget pjat i ny times on venezuela og cuba……

  At “ekspropriere uden erstatning,”, er helt på sin plads i Cuba når Amerikanerne haved stjålet alt værdi i Cuba og efterladt en befolkning i armod og Afrikanske tilstande under Batistas borgerlige styre. I Venezuela er det vel mere dens egen befolkning der har udflyttet værdierne skal dette skal gøres ved. Vi skal ha samme indført over for evt Danske firmaer som har optjent kæmpe formue af sveden fra etniske Danske hvis de flytter alt til schweitz. Beføjelser som garanterer den Danske model og også straffe forhøjelser af demensioner over for økonomisk kriminelle og bøder IFT indtjening til samfundet fra alt fra S-togs bøder, til skattebøder.

  Den Norske investeringsfond er et udmærket eksempel på en stats ejerskab af goderne med samarbejde med det private initiativ. Den går socialistister ind for for den er bedre end at aflevere alt via kurer hos Mæersk familien og co..En Dansk olie og mineral fond med loo% stats ejerskab som statoil kan sagtens fungerer effektivt. Og hvorfor så ikke også NOVO nordisk? Den der med statskommisærer osv, er forældet børnehave snak og vil slet ikke fungerer således idag. Russerne har altid været ledet af en stærk mand uden det fælles gen, Cuba er et tredje verdens land og uden tvivl beholdt på stadiet der af de borgerlige markedskræfter der har kæmpet imod dens success..Skandinavien ville ha sin egen form for socialisme..Præcis som forskelle imellem keynes og Hayek i økonomi tænkning køre men med hvad der fungerer her..

  “AT nogen er mere lige end andre”, mente Orwell nu tilhører den borgerlige arvet værdi arena..Det var derfor han var demokratisk socialist.

  MHT fuld beskæftigelse har denne ikke været muligt siden industriens og landbrugets effektiviseringer og de Borgerliges nu udliciteringer af arbejdspladserne i personlig grådighed, og bliver det heller ikke MM. vi går ind og laver jordbrugs reformer og hver mand lo tønder land til sig selv og gror lidt grøntsager til salg på markedspladsen…Alle kan ikke blive gadefejer i et samfund hvor folk selv samler op..

  Storindustrien, “godser og adelen”, og stor landmænd har haft alt for frie tøjler til økonomisk korruption og Danmark har hvad, 4oo milliarder ca der ligger i borgerlige skattesnyd lommer i udlandet fra Danskernes sved. De skal hjem og konfiskeres og de skyldige sættes i fængsel..Socialisme er blot kapitalisme med retfærdighed. Du har som sædvanligt svært ved at adskille den fra kommunisme..Læs lidt George Orwell og du forstår lidt mere..Ja det gør du jo ikke åbenbart, men det gjorde Reagan heller ikke i 1984. Det konservative parti program er “illusionerende tidende” med farvebilleder af utopiske landstoner, flag tilbedelse og religiøs opium af utopi.

 26. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ Jesper Lund

  “Det socialistiske velfærds Danmark ligger i verdenseliten, når man ser på, hvor nemt det er at drive forretning”.

  Meget muligt, men det skaffer jo ikke jobs til de 850.000 ledige som ikke har de nødvendige kvalifikationer.

  Der er mangel på kvalificeret arbejdskraft.

  Så hvad hjælper det at det er lettere at at drive forretning når lønomkostningerne udelukker at der kan startes nye virksomheder med ufaglært arbejdskraft.

  “Det ser til ud at fordærvet lader vente på sig.”

  Ak nej, det er allerede i fuld gang, infrastrukturen forfalder, den offenlige sektors service forringes, uddannelsesniveauet er faldende og brandbeskatningen kan ikke dække underskuddet.

  Det kalder jeg råddenskab.

 27. Af Lars Petersen

  -

  @ Bjørn Sørensen,

  Ud over denne Jesper Lund blander det at registrere,
  og drive en virksomhed i Danmark sammen, kunne du
  også oplyse denne, lidt andre herligheder som F.eks.

  * Siden 1951, er her skabt +4000 private jobs i DK.
  * Siden 1951, er her skabt +683.000 off. jobs i DK.
  * 2.9 mio. er på offentlig, som klassisk overførsel.
  * Overpris, målt med EU15: 165 mia. kroner pr. år.
  * Gennemsnitlig 44% overpriser målt i OECD snit.
  * 2,73X flere offentlige ansatte, målt med Tyskland.
  * Dårligste synkronitet imellem real behov & priser.
  * 2 højeste lønninger Vs Effektivitetsgrad = 15plads
  * Arb.kraftens fri bevægelighed, er friholdt det off

  PS. Siden 08, er her forsvundet godt 185.000 privat
  ansatte, versus godt 30.000 off. ansatte, hvorpå her
  altså er skabt ca 155.000 virtuelt flere off ansatte

  Holdes misdriftens overpriser op imod bare de aller
  dyreste EU15 Stater, koster misdriften 165 mia, kr.
  mere (PR. ÅR), og som i off. snit DK årsværk, svare
  til yderlihere 412.500 flere off. ansatte, og som nu
  tillægges de 765.000 og vi får 1.177,500 off ansatte

  Endelig handler det ikke om EU15, men om OECD,
  hvortil de 1.177,500 off. ansatte tillægges egen +23
  procent skatte-overløn (målt i OECD) og antallet af
  off. ansatte, banker således op i godt 1.448,300 mio

  DET KUNNE DU OGSÅ SIGE TIL DENNE J. LUND ;-)

 28. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Bjørn Sørensen

  “Meget muligt, men det skaffer jo ikke jobs til de 850.000 ledige som ikke har de nødvendige kvalifikationer.”

  Ja, nogle mener sågar, at der er tale om over 2 millioner.

  “Økonomi- og Indenrigsministeriet skriver i en redegørelse fra december sidste år, at det samlede antal personer på overførselsindkomst i 2012 lå på knap 2,2 millioner.

  Men redegørelsen fra Økonomi- og Indenrigsministeriet viser også hvilken form for overførsel, de over to millioner danskere får.

  Det er blandt andet førtidspension, kontanthjælp og dagpenge. Men de over to millioner indeholder samtidig også folkepensionister og su-modtagere.

  Folkepensionisterne udgør klart den største gruppe med godt 1 million personer, mens SU-modtagerne tæller knap 300.000 personer. Disse to grupper er selvfølgelig også at betegne som personer på overførselsindkomst, men Mads Lundby Hansen taler jo om, at der skal laves reformer på et arbejdsmarked, hvor vi har 2 millioner på overførselsindkomst.

  Mads Lundby Hansen forklarer til Detektor, at han udemærket er klar over, at det ikke er alle 2 millioner personer, der reelt er potentielle kandidater til arbejdsmarkedet:

  – Det er selvfølgelig en mindre del. Altså gamle mennesker på 80 og 90 år skal ikke ud på arbejdsmarkedet. Mennesker, der er syge og nedslidte, skal heller ikke ud på arbejdsmarkedet, siger Mads Lundby Hansen.

  Han vurderer, at det potentielle antal nok nærmere ligger omkring 100.000:

  – Jeg vil have meget svært ved at lavere reformer, der øger beskæftigelsen med 2 millioner. Jeg siger, at ud af de 2 millioner, der er på overførselsindkomst, der vil man i løbet af en kortere årrække kunne gennemføre reformer, der flytter cirka 100.000 personer fra overførsel til beskæftigelse, siger cheføkonomen fra Cepos.”

 29. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ Niels Juul Hansen

  Der er ca 850.000 inaktive i den arbejdsduelige alder.
  Deraf er ca 250.000 førtidspnsionister.

  Hvor mange af dem der kan beskæftiges er det man kalder et godt spørgsmål.

  Mit gæt er at med nuværende arbejdsmarked, kan de ikke beskæftiges, fordi de har ikke de nødvendige kvalifikationer og effektivitet til at kunne udfylde et job.
  Med vores løn- og omkostningsniveau kan kun stabil, effektiv og kvalificeret arbejdskraft beskæftiges.
  I følge erhvervlivet kan der kun skabes nye jobs i højtknologisk produktion, og til det er der mangel på kvalificeret arbejdskraft.
  For den vi har er allerede beskæftiget.

  Sålænge DK har lønninger, som er 30% over vores størte eksportmarkeder, er vi låst fast i vores nuværende situation.
  Og da lønningerne i produktionen stadigvæk er faldende, har jeg svært ved at se at vi kan øge beskæftigelsen.
  Vores kroniske offentlige underskud vil vi også være tvunget til at gøre noget ved, så der skal spares enten på offentlige lønninger eller sociale ydelser.

  Sålænge danskerne ikke vil indse realiteterne er vi mere eller mindre låst fast i vores nuværende situation.

  Problemet er at danskerne har sat sig selv skak mat, fordi de er så stærkt forgældede, mange er reelt teknisk insolvente pga de faldende ejendomspriser.

  I mine øjne er den bedste medicin at lade kronen flyde, så vores priser kommer på niveau med vores konkurrenter. Samt løn- og ansættelses stop i det offentlige.

 30. Af søren sørensen

  -

  Bjørn Sørensen@

  Mursten er ikke økonomi når det kommer til vidersalg go at folk lever for urealistisk profit der. Hvis men fjerner det kommercielle ejendomsmarked og har faste statspriser for fast ejendom kører økonomien meget bedre på skinner. I dag kan alt sænkes pga af bankers, ejendomsmæglers og folkets urealistiske tiltro til det ejendomsmarkeds urealistiske friværdi stigninger..

  Karls Marx var jo mest af alt en lære i kapitalisme og at jo bedre lønmodtager behandles jo bedre kører et samfund som helhed. De værste arbejdsmarkeds helveder blev fjernet efter Marx´s og fagforeningens kritik og derefter steg profitten og alles fornøjelse..Bland Marx med hayek og keynes og du får en socialistisk teori som kan fungerer meget mere effektivt end den rene liberalistiske hayek vare…

  Der er ikke plads til stop for offentlige ansatte så længe at de store firmaer udliciterer til endnu større profit i udlandet i jagten på det mest billige land at producerer i og færre og færre ansatte her. Dog er løsningen en velfærdsregulering således at top 10% der ejer 65% af alt værdi måske nøjes med 5o% og at -80% der ejer 15% får 30% og råd til nye menneskelig kapitalisme i ide´re og selv start..En rask lille velfærds regulering er påkaldt..Lad so stemme om det som i et oprigtigt folke demokrati…ala Schweitz…

 31. Af Lars Petersen

  -

  @ Bjørn Sørensen.

  Du kan hverken sætte de sociale ydelser ned, skabe
  jobs, endsige holde herpå, samt sætte skat/afgifter
  ned, eller noget som helst andet, så længe de off.
  ansatte, off. leverandører, private sub-leverandører
  mv., “binder” verdens største anpart af arb.styrken
  til sig, tillagt rekord høje skate-lønninger og goder

  SKATTEN: Glem derfor alt om positive effekter hvad
  angår skattenedsættelse i denne nation, da her jo
  netop er tale om verdens største og dyreste skatte
  -baserede arbejdsstyrke; hvormed lavere skatter,
  selvindlysende blot fordyre Danmarks fundament.

  JOBSKABELSE: Bare for at ta´ en enkelt branche,
  vil hovedparten a detailhandlens 240.000 ansatte,
  forsvinde inden for de næste 12- 15 år, pga. nettet,
  frihandelsaftaler mv., og yderligere jobs reduceres:

  Chauffører / Rengøring / Salg a kontor/EDB udstyr /
  Håndværkere / Salg af montre, kasseapparater etc..
  Vil koste i omegnen af plus 30.000 arbejdspladser.

  OG FORTSÆTTER.. Alene når translatør teknologien
  når næste step, vil betyde, at Bulgarer og Kinesere
  overtager stort set samtlige tlf. service og support jobs.
  Først i telebranchen.. Dernæst følger samtlige andre.

  ENESTE LØSNING: Er derfor, at den skattebaserede
  bistandsøkonomi, tilpasses via individuelle selektioner,
  da det er den eneste metode hvorpå tilpasningen dels
  rammer real behovet, samt reducere driftspriserne,
  imens købekraften (i real time format) vil gå med op.

 32. Af Lars Petersen

  -

  @ Søren Sørensen.

  Fællesnævneren for Marx, Hayek, Keynes er, at hver
  som en, intet vidste om internettet, og de deraf
  helt anderledes, globalt/sammenhængende økonomier.

  At smække endnu flere offentlige ansate på, skønt DK
  reelt set, har knapt 1,5 mio. off. ansatte, når man
  indregner disses skatte-overpriser, er sgu nok ikke
  lige sagen og modsvaret på ret meget.

  Hvad angår systemet i Schweiz, vil det absolut være
  et plus, men kan dels ikke gennemføres i Danmark, da
  her fortsat er tale om en demokratur model, hvormed
  de skatte-afhængige, fortsat vil kunne udnytte dette
  syge outdatede 49/51 demokratur, og intet forandres.

 33. Af søren sørensen

  -

  Lars Petersen@

  Meningen her var nu mere et eksempel på de tre politiske veje der historisk, og at idag er det andre boller og det der fungerer er blandet sammen i en pærevælling af mange modstridende holdning . Økonomsik teori for 100, 50 og 3o år siden er jo fra den tid…Drejer sig om at finde det der fungerer bedst.

  Offentlig ansatte vil via ejerskab af olie rigdomme eller et medicinale firmaer kunne være lige så produktiv som det private..Vi skal væk fra at det private ejer alt innovativt og lade staten begynde at investerer der og ikke bare i ATP MV. Da økonomien falder i færre og færre borgerlige hænder er dette så afgjort fremtiden. En jordreform er også på sin plads med statens konfiskering der og udlicitering til små, organiske landbrug der nok ikke vil bringe hjem den store profit men lad os se..Men et lille landbrug med hvad vi ved i dag kunne sagtens give en bedre levestandard til de fleste af de 85o.ooo uden muligheder der aldrig vil kunne købe jord mv. Også meget af jorden er uproduktiv borgerligt ejet..En jordreform er på sin plads og vil gavne hele landet..
  Hvad der er brug for er alternativ tænkning og ikke at alle bare skal producerer kræft medicin til hinanden..Karl Marx er kun god for at tiden er inde nu til en regulering af værdierne eller rigdommene i Danmark på uproduktive, gamle hænder der intet gør med dem og det de gør, gør de i udlandet. De skal hjem til folket her, udspredes i flere hænder. Samfundet nu er med 85% af værdierne i top 20% blevet et samfund hvor ting kun foregår der og en stor del spises af med overlevelse penge og dette i alle fra håndværkeren til pensionisten. Udregn selv hvor -80% ligger..
  USA fik også masser af energi retur i økonomien da de nedbrød monopolerne i forrige århundrede hvor 4 mennesker sad på 80% af økonomien..Vi er retur der, nogle flere denne gang men værdierne vokser især i top 1-5% i et hidtil uset tempo mens de falder alle andre steder. Socialisme er eneste mulighed for at få en adfærdsregulering af værdierne for borgerlige afgiver aldrig en krone uanset hvor uproduktive de bliver..

  Et schweizisk system kan sagtens indføres. Der skal bare være nok der ønsker retten til at stemme om væsentlige samfundsmæssige ting, et parti der siger dette og et folk der forstår at det er så betydningsfuldt at dette parti får nok stemmer til at garanterer dette. Men hvad lader dette parti folk stemme om? Kommer jo an på farven. Kun en Rød ville jo lade folk stemme om at adfærds og værdi regulerer borgerlige ejerskab af værdier..

 34. Af Arne Rud

  -

  Vrøvl flyver højere end Rundetårn, selv Gåsetårnet står på jorden, men Esbjerg Højskole er en skovhøjskole, der ligger ved Vognsbøl Park, Nørre- og Strandskoven, velegnet som gymnastik- og idrætshøjskole for sognebetjente som pedel med en cykeltræningsbane på skolens parkeringsplads.

 35. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ Lars Petersen

  “ENESTE LØSNING: Er derfor, den skattebaserede
  bistandsøkonomi.”

  Dine forstilliger om udviklingen er da ikke utænkelig, men jeg savner en forklaring på hvor pengene skal komme fra, for vi kan jo ikke leve af at barbere hinanden.
  Den skattebaserede bistandsøkonomi, som vi har idag er baseret på låntagning i milliardklassen, som fremtidige generationer skal døje med. At vi lever over evne ved enhver at det kan ikke forsætte i det uendelige. Ja, mange håber på at vi snart får gang i hjulene igen.
  Det er der desværre ingen udsigt til, ved at bevare vores nuværende struktur.
  Fortsætter udviklingen som nu, vil der ikke være arbejde til halvdelen af befolkningen fremover, den ikke boglige halvdel.
  Så hvis eliten fortsætter med sive ud til gunstigere lande, så har jeg svært ved at se hvordan vi i fremtiden kan finansiere en forvokset offentlig sektor og massearbejdsløshed.

  En god bilmekaniker har idag uddannelse svarende til en teknikumingenør. Ham der kun kan håndtere tvist og en oliekande, han kan få lov til at feje og måske specialisere sig i at skifte dæk. Det kan han så få lov til at gøre resten af livet, hvis han ellers passer sit job og møder til tiden.
  Ham med tvisten i baglommen får 50 kr i timen, og den gode mekaninker Georg Gearløs, ham der kan diagnostisere og løse problemerne, han får 500 kr i timen. Det tager 10 års træning og uddannelse at nå det niveau. Den type arbejder er der mangel på, men knoldesparkerne de kan få deres kolonihave hvor de kan dyrke grønsager og holde høns og så ellers leve af sort arbejde, tuskhandel og bistandshjælp.

  Sådan ser fremtiden ud under de nuværende forhold.
  At der skal andre boller på suppen, hvis vi vil have en bedre fremtid er op til danskerne, men indtil videre ser det sløjt ud med viljen til at blive en del af en bedre fremtid.

 36. Af Arne Rud

  -

  En sogneskole har åbne værksteder for forældre og børn; en ungdomsskole er en værkstedsskole ved en teknisk skole, et maritimt gymnasium eller amu-center; efterskoler er hobbyskoler, der underviser kommende foreningsledere; et sognehus har en avisstue med et hobbybibliotek sammensat af bogudvalg i lokale foreninger; præst og degn er rejseførere med biblioteksbussen, der besøger venskabsforeninger i andre egne og lande. Et stift har en gymnastik- og idrætshøjskole og et skoleskib, der ligger bedst i Flensborg og Esbjerg i Haderslev og Ribe Stift. En ungdomsskole i en fjordby har et skoleskib som “Jensine af Haderslev”.

 37. Af Lars Petersen

  -

  @ Søren Sørensen.

  Innovativitet er næsten umulig at skabe i off. virksom
  -hed, da statisk, konkurrenceløs skatteindkomst,
  samt off. virksomhed ej skal være overskudsgivende,
  umuliggøre alt fra RD afd., markedstilpasninger mv.

  OG DOG.. For hvis man etablere et system hvor netop
  off. virksomhed fritstilles over for de ægte ”kundevalg”,
  vil bevidstheden om at kunne blive fravalgt, fremelske
  og maksimere tilpasningsevnen. (er eneste metode)

  Hvad angår medica virksomheder, og tonsvis af andre,
  som på den ene side, guffer enorme skatte-tilskud i
  sig, imens man med den anden hånd, kan drage nytte
  af det frie marked, bevirker at tilførte skat, ofte fordyrer
  produktet unødigt, da her ingen limitation er, angående
  virksomhedens avance, likviditet, og samlede overskud,
  hvorpå velfærds-skatten ses udbetalt via enorme gager,
  for ikke at glemme hvordan den skæve velfærds-skat,
  dræner andre brancher for jobs, via Statsomkostningen.

  PS. NOVO har opvaskere til 42.500 kr., bl.a. betalt af
  de butiksansattes leverede skat af 17.500 kr. brutto,
  imens velfærds-skatten flyder ubeskåret fortsat dertil.

  Det så her hvor forenings medl., i Tinget, laver den om
  til, at de ”fattige” skal have tilskud til den dyre medicin.
  Altså en pris som ville gå i sig selv uden tilskud. Hehe

 38. Af Lars Petersen

  -

  @ Bjørn Sørensen. (2-2)

  Ergo.. sættes skatten ned, uden man reducere
  guld-nyderne, deres lønninger/pensioner samt
  (deres) skattebaserede systemer, som vitterlig
  utal af jobs afhænger af, via off. leverandører,
  håndværkere, tons af sub-leverandører mv.,
  så skal du eddermame se multi arbejdsløshed.

  Hvad markedskraftens lønninger angår, kontra den
  famøse knoldesparker & dennes udfasning du taler
  om, er det en sandhed med modifikationer, da netop
  knoldesparkeren via et ægte demokratisk datalogisk
  baseret system, netop vil kunne fravælge det meste
  dyre/unødige, hvorpå denne snildt vil ku´ sælge sin
  arbejdskraft til minus 42%, og tilmed langt mindre.

  OG JA.. Med nettets åbninger, åbninger for Øst EU,
  med dertil clash af 28-45 kr. timelønninger, direkte
  op imod 267 – 312 DK timelønninger, USA handels
  -aftaler, (og andre), samt next stop ”mafia Ukraine”,
  Kinesiske virksomheders salgs attack, direkte over
  for slutbrugeren, Kinas forventede fragtCUT, hvorpå
  5 ugers fragt tid, laves om til skallede 14 dage mv.,
  er den Danske detailhandel nær væk inden 12 år.

  Når translator teknologien rydder alle supportere.

  Eneste modkraft er derfor at billiggøre Statsdriften,
  ved at opsige EU, & guld-nyder-systemet, kontra
  etablere det selektive system, imens opsigelsen
  med EU, overtages af en tilsvarende handels
  -aftale man snart tegner med USA. (det duer tak)

 39. Af Lars Petersen

  -

  @ Bjørn Sørensen. (1-2)

  Jeg mente lige nøjagtigt hvad jeg sagde..

  Man kan NATURLIGVIS ikke sætte skatterne ned i
  en Stat som ikke bare har verdens største antal off.
  ansatte, men tilmed de dyreste oven i hatten, og
  hvis antal, kunnen, løn, og dækningsgrad målt med
  real behovet, er så svinsk designet, at det har skabt
  42% overpriser målt med noget så svagt som OECD
  Hverken-Fugl-Eller-Fisk-Gennemsnittet.

  Dvs. når man taler om de klassiske overførsler, skal
  man derfor liiiige gøre sig ulejligheden, at fratrække
  overprisernes 42%, som jo skal fratrækkes almissen

  Endelig har vi f.eks. de butiksansatte, og deres mega
  misundelsesværdige 17.500 (BRUTTO) månedsløn,
  som du igen skal fratrække de 42% = 10.150 brutto.
  (hvilket målt i købekraft, svare til middelstands Kina)

  Når du derfor taler om (( VORES )) overforbrug, og
  ((VORES)) låntagning hertil, er det simpelthen fuld
  -tonet forkert, da hovedparten af skatterne går til de
  komplet værdiløse og potensløse guld-nydere, som
  kønsforskere og i den dur, hvorpå jobbene forvitre,
  og social-kasse-vandringerne starter og fastholdes.

 40. Af søren sørensen

  -

  Lars Petersen@

  Pjat! At investerer i firma som den Norske oliefond kunne den Danske stat også finde ud af..”Næsten umulig” er noget fra din egen bedømmelse og må forblive der. Alt er muligt når men vil og er kun et spørgsmål om vilje, rettigheder og folkets oplysning der..

 41. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ Lars Petersen

  ”Man kan NATURLIGVIS ikke sætte skatterne ned i
  en Stat som ikke bare har verdens største antal off.
  ansatte, men tilmed de dyreste oven i hatten.”

  “ENESTE LØSNING: Er derfor, den skattebaserede
  bistandsøkonomi.”

  Den skattebaserede bistandsøkonomi, er det løsningen??? Det er hvad vi har idag og er baseret på låntagning i milliardklassen, som fremtidige generationer skal døje med. At vi lever over evne ved enhver.
  Mener du at en sund økonomi i det uendelige kan baseres på at man gældsætter de fremtidige generationer?
  Historisk er det aldrig gået godt.

  Når 28% af dem i den arbejdsduelige alder er inaktive, siger det mig at der er noget ravruskede galt og er en konsekvens af grov udnyttelse af velfærdssamfundets tryghedsydelser.
  Så uanset hvad folk begår af tåbeligheder så samler velfærdssamfundet dig op.
  At det i udstrakt grad misbruges, har forårsaget at samfundet langsomt forfalder og går i opløsning. En klassisk historisk kendsgerning er vi nu i vesten ved at genopleve.

  Bistandsøkonomi vil altid medføre misbrug, for mennesket opfører sig åbenbart ikke så ideelt, som idealisterne drømte om.

  Nu har livsløgnen, dømmen om velfærdssamfundet, besat befolkningen i godt 50 år, og konstant har vores sociale og økonomiske problemer været voksende, så nu er vores samfundsmodel i eksistentiel krise.

  Men er det andet end drømmen om det patriarkalske samfund, som tager sig af borgerne, bare med nye navne. Den nye øvrighed hedder president, kommissær, minister, politiker osv, men ligesom kongerne og adelen tog for sig af retterne, ser vi at de nye magthavere på samme måde formår at fore deres reder. Så Løkkes eskapader er småting i det luksusliv som den politiske og godgørende elite nyder.
  Ulandshjælp, nytter ikke en disse, kunne vi læse i går, og er reelt en luksussafari for de udsendte. Eller hvad med vores MEP europæiske parlamentsmedlemmer som får 2000 kr, skattefrit, for hver dag de møder op. At mange af dem faktisk møder op, tjekker deres post og måske får en lille sludder og så ellers går hjem igen er ikke et ukendt fænomen.

  Men når krybben er tom bides hestene. Så det er udsigterne for de kommende årtier, med mindre befolkningen sætter en stopper for galskaben.

  Så hvis vi ikke får genskabt en sund økonomi med fuld beskæftigelse, så risikerer vi en gentagelse af den Franske Revolution.

Kommentarer er lukket.