Birgitte Nyborg har et forslag

Af Mads Kastrup 91

“Borgen” er tæt på virkeligheden. Sådan lød påstanden under de første sæsoner af DR’s dramasucces.

Nu er det omvendt.

De Konservatives unge, kvindelige håb, Mai Henriksen, har kigget et afsnit forud på DR’s hjemmeside. Hun har derpå fra det kommende afsnit af “Borgen” raget et politisk forslag ud af fiktionens ild og ind i en angiveligt kuldslået virkelighed: Prostituerede skal have rettigheder på lige fod med andre på arbejdsmarkedet, så de kan få ordnede og anstændige forhold. Muligvis endda blive medlemmer af Håndværksrådet, forstår man.

Idéen er således fostret af “tidligere statsminister” Birgitte Nyborg Christensen i spidsen for “Nye demokrater” i en TV-serie. Hvad siger det mest om? “Borgen” eller De konservative?

Sidstnævnte vakler som bekendt vælgerforslåede og fortumlede rundt. På randen af knockout er de tilsyneladende stavret hen mod nationens fælles lejrbål i håb om at finde varme og plads.

Man mindes, at netop den konservative Helge Adam Møller var en af de, der i forbindelse med første sæson af “Borgen” hævdede, at der var tale om “et brag” af en serie, der gik tæt på virkeligheden. Hvilket mere end at sige noget om ”Borgens” form og indhold syntes at påpege de konservatives mangel på samme.

Men det var før, De konservative gik fra at være slikne ved synet af “Borgen” til at stjæle. Muligvis presset af, at tyveriet fra fiktion ligner sidste mulighed for at udvikle og fremføre konservativ politik, som den nye, øvre middelklasse af velbjergede borgere ellers går og finder kompatibel med deres bolig- og åndsindretning.

For det er cementeret af kritikerne, at “Borgen” er en lige lovlig højhattet politisk fiktion. Hver søndag forsøger den at gøre politik til et anliggende, der primært tjener, at den kulturelle overklasse ser det gode menneske, når de kigger sig selv i skærmen. Hvorfor serien har Birgitte Nyborg Christensen som legemliggørelsen af det anstændige menneske. En kvinde, hvis moral og vilje nok kan spille fallit, men til enhver tid er lidt bedre end andres.

Forestillingen er selv i dagbladet Information og blandt anmeldere blevet betegnet som en “utopi”, Danmark lige nu har succes med at eksportere. Udelukkende fordi den er eksotisk på samme måde som japanske tegneserier kan være for franskmænd: “Hvor sindssygt, det der lille lands politiske leder er ikke bare kvinde og deleforældre, hun cykler også på arbejde!”

“Borgen” er de velmenendes, overvejende i hovedstadsområdet boendes og halal- eller hel-radikales forestilling om, at politik kan ordnes på god, rar klasselærerfacon. Det handler eksempelvis aldrig om fordelingspolitik, men om at opføre sig ordentlig. Hvilket er Birgitte Nyborgs spidskompetence. Penge er ikke noget, der tales om. Alle ved jo, at samfundet er en klassekage, der skal skæres og fordeles ligeligt og forsøde alles tilværelse. Vigtigst er derfor, at læreren tilser, at alle er rare ved hinanden, at der ikke mobbes, og man holder med “de svage”, som alle er gode, behagelige mennesker i et desværre kun alt for fejlbarligt og ind i mellem desværre også ubehageligt system.

Bedre og mere velsmagende bliver politik ikke. Som Politiken skrev allerede et døgns tid efter premieren på “Borgen” i sin tid: ”Mangler vi Birgitte Nyborg Christensen i dansk politik?” Og der blev endda håbefuldt i debatartiklens underrubrik tilføjet: ” Hun er en helt urealistisk figur, mener flere iagttagere, men kunne hun lige præcis være det, vi mangler i dansk politik?” Flere fandt det dengang latterligt, at man foreslog en fiktiv figur som et ideal for rigtige politikere. “Fantasierne er godt nok kommet langt væk fra virkeligheden,” skrev en læser.

Langt fra virkeligheden er det så ikke længere. Nu er fantasierne blevet virkeligheden. Birgitte Nyborg er trådt ud af skærmen og står i det rigtige folketing med sit forslag i form af sit alter ego Mai Henriksen.

Men er De konservative ikke netop partiet for selvstændige håndværkere?

Såmænd.

Og er der egentlig noget forgjort i at kopiere et forslag fra “Borgen”?

Næh, men det er vel heller ikke pointen. Det er vel snarere, at hidtil har man troet, at der udelukkende var tale om, at “Borgen” tog politik som gidsel i en slags fiktiv sæbeopera. Nu ser man, at det omvendte også er tilfældet.

 

91 kommentarer RSS

 1. Af Nanna G

  -

  Jeg har den holdning, at det er moralsk forkert at prostituere sig, lokke andre ud i prostitution eller udnytte prostituerede. Men da jeg mener at beslutningen om hvorvidt man vil prostituere sig skal være den enkeltes egen beslutning, accepterer jeg at dette er lovligt i Danmark.

  At lokke andre ud i prostitution eller at tjene penge på andres prostitution er og skal være forbudt.

  I dag er det kun forbudt at købe sex af personer under 18 år. Denne aldersgrænse er politiet dog ikke særlig gode til at håndhæve.

  Det sker at piger under 18 lokkes til sex mod betaling. Når de efterfølgende anmelder voldtægt, tages det ikke alvorligt. “Hun ville jo selv.” Jo, hun ville have pengene. Det var for at få dem, hun solgte sig selv.

  Men det er altså ulovligt at udnytte en ung på denne måde. Alligevel finder det sted med både drenge og piger som ofre. For drengenes vedkommende sker det ofte med andre drenge/mænd. Og somme tider følger der lige en HIV-smitte med.

  Antallet af HIV-smittede unge er ret højt. Værst er det, når de ikke ved det før de har fået AIDS og dermed en dødsdom.

  Sexkøb kunne man udmærket forbyde uden at det ville ødelægge det for dem, der virkelig selv ønsker at prostituere sig. Det er jo dem, som i givet fald skal bevise, at de er blevet udnyttede. Hvis de selv er interesserede i handelen, udleverer de naturligvis ikke deres kunder.

  Når jeg ikke støtter kravene fra de såkaldte sexarbejdere er det fordi jeg mener, at det handler om at institutionalisere prostitution i samfundet for at gøre prostitution stuerent og acceptabelt, så der kan tjenes flere penge på prostitution.

  Det handler ikke om at komme kriminaliteten til livs, idet billige sexslaver vil kunne udnyttes i ly af den lovlige prostitution. Det sker stadig i fx Holland, hvilket viser, at legaliseret rufferi ikke er vejen frem.

  Vi skal holde fast i, at ingen må tjene på andres prostitution. Derfor skal lovforslag, som synes uskyldige og som “bare” skal lovliggøre den lille harmløse telefonpige, afvises på det bestemteste. Det er langt stærkere kræfter, som sådanne forslag i virkeligheden handler om.

  Lad ikke Danmark blive fristed for grov menneskeudnyttelse til prostitution, som i et frisindet land som Danmark ikke er nogen nødvendighed. Der findes løsninger på ethvert seksuelt problem, som kan klares uden at et andet menneske behøver at lægge krop til.

  Der er INGEN, som har et absolut behov for adgang til at udnytte en anden person seksuelt, hverken med eller uden betaling.

  Men vi tillader folk at prostituere sig, fordi vi som samfund ikke kan tillade os at tilsidesætte individets ret til sin egen seksualitet.

  Af samme årsag skal prostituerede ikke ind i offentlige registre af nogen art, hverken ud fra om de nu har testet sig for kønssygdomme eller ud fra en registrering som luder, prostitueret eller sexarbejder.

  Hvem har lyst til at skrive “prostitueret” på sit CV? Det er nok de færreste. Ofte ser man jo, at folk helst vil gøre sig fri af deres fortid, når de har haft noget at gøre med sexbranchen.

 2. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @Ann Bille

  Svenskerne har af uransagelige grunde besluttet sig for, at det per definition er voldtægt, når mænd betaler kvinder, der kalder sig prostituerede, for frivilligt at have sex med dem.

  Men de anstændige, svenske mænd og kvinder har åbenbart lov til at betale en politisk korrekt, kvindelig sexterapeut, for de seksuelle ydelser, som de ikke må købe af kvinder, der kalder sig prostituerede:

  Uddrag fra “Sexterapeuten som har haft sex med 1500 män”, Expressen 4. februar 2013:

  “Mare Simone, 54, har haft sex med över tusen män.”

  “Mare Simone är sexterapeuten som går ett steg längre än sina kollegor. Under de senaste 23 åren har hon hjälpt män och kvinnor med deras sexuella problem genom att ligga med männen – ibland inför deras fruar, skriver The Sun.

  – Jag tjänar pengar genom att ligga med andras män men jag är absolut inte prostituerad.

  ”Surrogatsex” är inte olagligt så länge det är en del av terapin, säger hon till tidningen.”

  “Ibland händer det att Mare får besök av kvinnorna själva.”

  Jeg tror ikke, at seriøse, danske prostituerede, der kan lide arbejdet, ville have noget imod at kalde sig for statsautoriserede sexterapeuter, som deres svenske kolleger åbenbart gør.

  For en statsautorisering af sexarbejderne ville give de danske myndigheder mulighed for, at henvise både mænd og kvinder med seksuelle problemer, til en offentligt betalt seance hos en sexterapeut.

 3. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  En af de største fordele ved, at kalde searbejderne for sexterapeuter, er, at mange af de kvinder, der mangler sex, ikke skammer sig over, at besøge en mandlig sexterapeut, selvom de aldrig ville besøge en mandlig prostitueret.

  Uddrag fra “Use of Surrogate Sex Partners Rising Among Women”, Foxnews 6. september 2011:

  “Sex therapists talk with their patients to help them confront their sexual problems and improve their sex lives. But some patients need more than talk therapy. They need practice in the bedroom, and have no spouse or partner to turn to.

  For these patients, some sex therapists turn to surrogate partners — people who help patients with intimacy issues using a hands-on approach. This can include having sex with the patient.”

  “More and more women are now claiming their birth right to either have an orgasm, or healthy relationship or have sexual satisfaction,” said Shai Rotem, a surrogate partner who is based in Los Angeles but practices internationally.”

  “Recently, there’s been a rise in the number of requests to the IPSA from women patients, accompanied by an increase in certified male surrogate partners. Currently, about 35 to 40 percent of IPSA surrogates are male, Blanchard told MyHealthNewsDaily.

  “There’s been a steady increase in women taking ownership of their sexuality,” Blanchard said. They don’t just want sex therapy to please their partner. “They want to make their own lives better for themselves,” Blanchard said.

  The trend seems to be international.

  When the Tel Aviv Sex Therapy Clinic was founded in Israel in 1989, none of the patients were female. Now about 40 percent of referred cases are women, said Ronit Aloni, who heads the clinic.”

 4. Af Ann Bille

  -

  @Jakob Schmidt-Rasmussen: jeg gentager bare, jeg vil aldrig nogensinde anerkende det som et erhverv at kvidner sælger ud af deres kønsorganer til sexhungrende mænd der mener det er deres ret at få udløsning i dem.

 5. Af Ann Bille

  -

  http://www.tagstillingmand.dk/maend/kenneth_reinicke_57.shtml

  Læs herinde på ‘tag stiling mand’. Mandeforsker Kenneth Reinicke har taget stilling.

 6. Af Ann Bille

  -

  Gå ind og læs på ‘tagstillingmand.dk.
  En god side med tankevækkende argumenter imod købesex.

  Mandeforsker Kenneth Reinicke har også taget stilling og skrevet udmærket om hvorfor.

 7. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @Ann Bille

  Det er et patroniserende overgreb mod kvinder, der vil være selverhvervende, når Reinicke og en del andre mænd mener, at staten skal forhindre kvinder i at tage penge for sex, ved at kriminalisere deres kunder, selvom der er tale om frivillig sex fra begge parters side.

 8. Af Ann Bille

  -

  @Jakob Scmidt Rasmussen: jeg er helt uenig med dig. Vi skriver 2013 og kvinder skal ikke kunne købes som et stykke kød. Det bør ikke accepteres at kvinder sælger ud af deres kønsorganer til mænd der mener de har RET til sex. Ville du ønske det samme erhverv for din datter? Nej vel.
  Kvinder skal ikke objektiviseres på den måde, mænd må klare den selv med onani eller prøve at finde en kæreste.
  Og som sagt du kan aldrig vide om det er frivilligt den kvinde du går ind til. Jeg tror ikke mændene spørger dem.

  Der var et eksempel engang om Rosa, en sort prostitueret i DK. Hun havde sagt til de mænd der kom, at hun gerne ville ud af det og om de kunne hjælpe hende. Samtlige af mændene havde sagt de da godt kunne forstå hende, men de ville altså bare have sex med hende og det fik de så.

  Jeg vil altid mene det er betalt voldtægt fordi det ikke er gensidigt.

  Men synes du så også, når vi gør det til et erhverv, at vi skal sende vores folkeskoleelever ud i praktik??

 9. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @Ann Bille

  Det er kun sexarbejderne selv, der kan og skal definere, hvornår de bliver udsat for overgreb fra kundernes side.

  Det er simpelthen et patroniserende overgreb, når Reinicke vil behandle alle voksne, kvindelige sexarbejdere som umyndige børn, der ikke kan tage vare på sig selv.

  Vi burde måske indføre en autorisationsordning for sexarbejdere, der sikrer, at det kun er raske og robuste, voksne mænd og kvinder, der ved, hvad de gør og som har magt over situationen, der får lov til at arbejde som legale sexarbejdere – eller sexterapeuter, som de kalder sexarbejderne i Sverige.

 10. Af PREBEN F 1 JENSENH

  -

  S. Olsen…….

  Ja, du undlader jo behændigt at tage stilling til de overgreb og uhyrligheder der foregår i vores land, overfor psykisk syge, overfor fysisk syge, overfor børn, overfor fraskilte mænd, overfor arbejdsløse, overfor hjemløse, osv. Du er nok selv en velbjerget radikal eller socialkammerat, og så er det for dig ligegyldigt om hundredtusindvis af danskere lider under Borgens asociale og forrykte/fascistiske politik med brandskatter, masseindvandring, massenedskæringer, massefyringer, løndumping, rædselsfulde hospitalsskandaler, tvangsauktioner, skolelukninger, mangedoblet kriminalitet, elendige “reformer” og smuldrende demokrati osv.

  Nu sidder vi alle godt som katten sagde. Den sad på flæsket.

  Faktisk synes jeg du lyder som de politikere og radiofolk der ynder at bortforklare og bagatellisere alt, samtidig med at de maler et rosenrødt billede af det yndige land hvor alle er så lykkelige, så lykkelige. Iøvrigt en retorik man kender fra Nordkorea, DDR, Rumænien og Sovjetunionen.

  Men lad os sige at du har ret. Det havde passagererne på TITANIC jo også, når de omtalte skibet som pragtfuldt, herligt og fantastisk.

  Men de havde kun ret indtil skibet sank.

  S. Olsen, jeg gætter på at du er en gammel kyniker og kæmpeegoist med store skyklapper.

 11. Af Ann Bille

  -

  @Jakob Schmidt-Rasmussen: Vi bliver bare ikke enige. Jeg vil aldrig acceptere at man kan købe mennesker på den måde for at få tilfredsstillet sine egne behov. Sex er ikke en rettighed og jeg vil aldrig anerkende det som et erhverv.

  Har ikke mere at sige.

 12. Af Ulla Nielsen

  -

  Mai Henriksens udspil handler måske i al sin enkelhed om at definere prostitution som et liberalt service-erhverv? Derved er der udsigt til besparelser på det sociale område, og samtidig åbnet op for en ny vælgerkreds for partiet. Hvis alle prostituerede begyndte at stemme konservativt, ville det trække vælgertilslutningen mærkbart op, procentvis, i forhold til de aktuelle vælgertal.

 13. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Der findes i realiteten allerede sexterapeuter i Danmark.

  Uddrag fra “Sygeplejerske og lykkelig luder” af Morten Terp, Sygeplejersken, 8/2 2008:

  “Hun sælger sex for penge, men det ved kollegerne ikke, når hun til daglig arbejder som sygeplejerske.

  Det hemmelige liv har bl.a. ført hende til flere faste kunder på sjællandske plejehjem.”

  “Ved siden af familielivet og sit daglige arbejde som sygeplejerske lever Sofie nemlig et hemmeligt liv, hvor hun i bogstaveligste forstand får opfyldt sine lyster. Hun sælger sex for penge.

  For 1.500 kr. kan man nyde en time i Sofies selskab, og det tænder mange mænd. Rigtig mange. Også på plejehjem på Sjælland, hvor hun gennem årene har haft flere faste kunder.”

  “Hendes besøg på plejehjemmene kommer som regel i stand på én af to forskellige måder.

  Enten tager beboeren selv kontakt til Sofie, eller også sørger sygeplejersker på plejehjemmene for forbindelsen. I det sidste tilfælde ser Sofie det som en klar fordel, at hun selv er sygeplejerske.”

  “Inden hun besøger kunder på plejehjem, sørger hun for at afklare forventninger og praktiske detaljer med personalet. Både for hendes og beboerens skyld.

  “Jeg spørger altid ind til, hvordan han har det, og om der er gjort forberedelser. Både før – og på selve dagen. Inden første besøg har jeg gjort personalet klart, hvilke ting jeg regner med, de har hjulpet beboeren med,” fortæller Sofie.

  Hun forventer, at personalet har skiftet sengetøj, givet beboeren ren ble på, gjort rent på badeværelset og stillet saft, portvin eller andre drikkevarer frem. Derudover skal beboeren være ren i tøjet, have klippet negle og ellers have gjort, hvad han normalt ville have gjort, hvis han havde kunnet selv.”

  “Jeg er en mester i at komme diskret, og jeg har aldrig oplevet, at andres pårørende har vidst, hvorfor jeg har været der. Til gengæld har jeg været ude for, at der har været andre hjælpere på vagt end dem, der stod for kontakten. De har nogle gange haft svært ved at “opføre sig normalt” over for mig. Ikke på en negativ måde, men nok fordi de har været usikre.

  Men når jeg så har talt lidt med dem, har de opdaget, at jeg er et helt normalt menneske,” forklarer Sofie, der pænt hilser på eventuelle andre gæster, uden de aner uråd. De tror, hun er en helt normal gæst.

  Langt de fleste mænd, der kontakter Sofie, ønsker sex, men ifølge Sofie glæder flere af de ældre sig også over blot at være sammen med et andet menneske.

  “Først og fremmest drejer det sig om omfavnelse, men også om rent samvær,” lyder det fra Sofie, som for sit eget vedkommende vil slå én ting fast:

  “Ja, den lykkelige luder findes. Jeg ved godt, at jeg med kun en til to aftaler om måneden kan sagtens, og jeg ved ikke, om det ville ændre sig, hvis jeg arbejdede fuldtids.”

  Det er helt sikkert ikke alle kvinder, der ville bryde sig om “Sofies” hobby-geschäft, men det er indlysnde at det ville vre absurd at påstå, at hun bliver voldtaget af de halvlamme plejehgjemsbeboere, som hun slger sex til.

  Det er simpelthen indlysende, at det ikke er rigtigt, at alle sexarbejdere per definition er voldtægtsofre.

  – Helen Hunt spiller iøvrigt en idealistisk sexterapeut i den aktuelle film, The Sessions.

 14. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Rettelse:

  Det er helt sikkert ikke alle kvinder, der ville bryde sig om “Sofies” hobby-geschäft, men det er indlysende, at det ville være absurd at påstå, at hun bliver voldtaget af de halvlamme plejehjemsbeboere, som hun sælger sex til.

 15. Af Ann Bille

  -

  http://politiken.dk/debat/kroniker/ECE757320/kronik-mit-liv-i-prostitution/

  Jeg giver ikke ret meget for den ‘lykkelige luder’. Det har lige så meget at gøre med mænds holdning om at det er ok at leje kønsorganer hos kvinderne så de kan bruge dem som et levende onaneringsdevice.

 16. Af Ann Bille

  -

  @Jakob-Schmidt-Rasmussen: synes du skulle gå ind og læse hvad der står på tagstillnigmand og læs den artikel der hedder ‘mit liv i prostitution’ inde på Politikken om en tidligere ‘lykkelig og frivillig’ prostitueret der nu er socialrådgiver. LÆS den.

  Det bliver i min verden ALDRIG acceptabelt at mænd kan leje kvinders kønsorganer og bruge dem som deres levende onaneringdevice. Kan lige se det som uddannelse og erhverv i den næste udgave af ‘Hvad kan jeg blive 2014’, der skal jo helst ikke mangle ludere, mænd skal jo have al det fi… de har brug for.

 17. Af Ann Bille

  -

  Jeg tror 100% på at det har sine omkostninger at sælge sin krop.

 18. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Der burde eksistere en officielt anerkendt uddannelse, hvor de kommende sexterapeuter lærer at få en professionel tilgang til faget, der ofte kan virke ret grænseoverskridende på de fleste af os andre, der netop ikke har en professionel tilgang til sexterapi.

  Sexterapi, der involverer sex med klienterne, er ikke det eneste omsorgsfag, som virker grænseoverskridende på os, der ikke arbejder med omsorg, og som ikke er uddannet til at have en professionel tilgang til fysisk omsorg.

  Men uddannelse gør det nemmere, at takle ubehagelighederne i diverse omsorgsfag på en professionel måde, så arbejdet ikke bliver en uoverkommelig belastning.

  Hvorfor skulle det ikke også gælde sexterapi?

  Derfor burde vi tilbyde sexarbejderne en uddannelse, så de ved hvilke problemer, de kan møde og hvordan de skal løse dem, på en professionel måde, så de ikke bliver udbrændte.

  Mon vi ikke ser private plejehjem om nogle år, hvor beboerne kan købe sexterapi af professionelle sexterapeuter, som f.eks. “Sofie”?

 19. Af Ann Bille

  -

  Det skal ikke blive en anerkendt uddannelse eller erhverv at kvinder kan sælges som et stykke kød. Det er et helt forkert signal at sende. I stedet bør man arbejde lidt på mænds holning omkring det her.
  Jeg tror heller ikke en eneste mand der selv går til prostitueret ville ønske deres egen datter tog sådan en ‘uddannelse’, så det er så dobbeltmoralsk det hele.
  Desuden er der hele arbejdsmiljøet hvor man ved at prostituerede er udsatte for vold, voldtægter og kønssygdomme. Man ved også fra prostituerede der er ‘gået på pension’ at de får psykiske ar på sjælen. Jeg tror ikke på at man frivilligt vælger en karriere hvor man hver dag tager imod fremmede mænd og spreder ben for dem uden at det på nogen måde skader dem.
  Man bør lave et program hvor kvinder kan komme ud af prostitution og hvor mænd forstår hvor taberagtigt det er købe sig til sex. Hvor taberagtigt det er at udnytte et andet menneskes krop for egen seksuel nydelse. Prostitution passer bare ikke ind i et humant, moderne og ligestillrt samfund.

 20. Af Ann Bille

  -

  Jeg tror desuden at et forbud vil være med til at sende et godt signal og være med til at mindske holdningen at det skal være legitimt at købe en kvinde.

 21. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @Ann Bille

  I et moderne, ligestillet samfund bestemmer staten ikke, om voksne kvinder, der ved, hvad de gør, har lov til at tilbyde andre kvinder og mænd, at have sex med dem mod betaling.

  Jeg ville hurtigt blive udbrændt, hvis jeg skulle arbejde som sexterapeut.

  Men jeg ville også hurtigt blive udbrændt, hvis jeg skulle arbejde med f.eks. unge, døende patienter, eller voldelige, omsorgssvigtede unge.

  Desværre bliver stort set alle faggrupper, der arbejder med professionel omsorg, ofte udsat for vold og overgreb fra klienternes side, eller “blot” udsat for så mange sørgelige oplevelser, at de får et sammenbrud.

  Men det er netop derfor, at andre omsorgsmedarbejdere får en uddannelse, så de får en professionel tilgang til faget, og ikke tager problemerne på arbejdet personligt, så de bliver desillusionerede og “udbrændte”.

  Derfor bør sexarbejdere, som f.eks. sygeplejersken “Sofie” og hendes kommende kolleger, tilbydes en god uddannelse som sexterapeuter.

 22. Af Ann Bille

  -

  Claus Lautrup (sociolog) understreger, at han IKKE går ind for prostitution, og at det for længst er dokumenteret, at selv om mange prostituerede tror eller i hvert fald hævder, at de ikke får mén af at sælge deres krop, så sætter skaderne sig over tid.

 23. Af S. Olsen

  -

  PREBEN F 1 JENSENH

  Jeg giver op. Som alle kan se udgyder du jo den samme galde på alle bloks. Andre har opgivet at kommentere dig, det samme gør jeg nu, det er formålsløst. I øvrigt fremgår det tydeligt af alle dine indlæg, at du er kvindehader. Synd for dig!

 24. Af Ann Bille

  -

  @Jakob Schmidt-Rasmussen: jeg tror ikke du kan sætte dig ind i de skader de her kvinder får. Jeg tror ikke du har læst den artikel fra politiken eller fra tagstillingmand.dk. Det er IKKE i orden og bliver det heller aldrig at købe et andet menneske på den måde. Det er vigtigt at sende det signal ud i samfundet at alt ikke er til salg, heller ikke mennesker. Selvfølgelig skal der være en grænse. Og du kan aldrig vide om kvinden gør det frivilligt heller. Og sex er ikke en rettighed og mænd skal ikke bruge kvinder som et onaneringsdevice. Og og og.
  Ligesom det heller ikke er iorden at man sælger sin ene raske nyre på gaden for at tjene penge.

  Har ikke mere at sige til dig. Farvel.

 25. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Claus Lautrup er bare endnu en kvindeforagtende mand, der bilder sig ind, at han kender voksne og modne kvinder, bedre end de kender sig selv.

  Lautrup er vel en slags marxist; de har den letgennemskuelige uvane, at beskylde andre for “falsk bevidsthed”, når de har “forkerte” holdninger.

 26. Af Erik Larsen

  -

  S. Olsen, jeg gætter på at du er en gammel kyniker og kæmpeegoist med store skyklapper.

  Skrevet af PREBEN F 1 JENSENH, 4. februar 2013 kl. 13:20

  Kære Preben,
  Jeg er fuldstændig enig med dig – desværre tror jeg mr. “s.olsen” er endnu værre -han kan som HelleT m.fl. (sit idol Vestagerdrengen) slet ikke tåle at høre kritik. Han er som du siger eet af to ting – enten en ekstrem pamper eller en gammel plejehjem-dansker der snorksover!

 27. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @Mads Kastrup

  Det er ikke DR’s skyld, at debatten om købesex er blevet aktuel igen.

  Ifølge Justitsministeriet fremgik det allerede i efteråret af regeringens lovkatalog, at man ville præsentere lovforslaget i februar.

  Regeringen har desuden for længst afvist, at indføre et forbud mod sexkøb, fordi eksperter mente, at det var en dårlig idé.

  Uddrag fra notitsen “K-politiker: Borgen var løftestang for prostitutionsdebat”, Ritzau, 4. februar 2013:

  “Morten Bødskov afviste allerede et forbud før jul, da Straffelovrådet kom med deres betænkning, som også fraråder at lovgive mod købesex i Danmark.

  Selvom regeringens forslag præsenteres få dage efter “Borgens” afsnit om emnet, så er der også her tale om et tilfælde, oplyser Justitsministeriet.

  Det fremgik allerede i efteråret af regeringens lovkatalog, at man ville præsentere lovforslaget i februar…”

  De Konservatives arbejdsmarkedsordfører, Mai Henriksen, afviser også, at hun fik idéen fra “Borgen”:

  “I november skrev hun en klumme i MetroXpress, hvor hun skrev, at prostituerede skal have rettigheder, og siden har hun fulgt emnet nøje.”

 28. Af Henrik Knage

  -

  Jeg synes altid den prostitutions debat hænger i bremsen, af en undertone af, at det er mændenes skyld der findes kvinder der lader sig ”udnytte”.

  Der er for meget kakkelbord over debatten.

  Menneskehandel er jo allerede forbudt – og det er der folk til at tage sig af.

  Det som der er tale om her, er ren prostitution – og ikke alt det der kan ske i kølvandet på den branche.

  Verdens nemmeste manøvre er at lave et forbud – det er der ingen ben i. Der er heller ingen ben i at lave en hel masse mærkelige regler, som ingen prostitueret formentlig kan bruge til ret meget andet end til at nikke samstemmende til – og så videre ud i nattelivet.

  Hvis jeg var kvinde, men det er jeg ikke – så ville jeg se et forbud som et personligt indgreb i min frihed, til at være kvinde, på mine præmisser.

  Jeg har ofte kommenteret på ”skurvognens udtryk” fra en kollega, når der gik en sild forbi: Nej hvor er hun sød hende der med forlygterne!

  Hør her min ven: Kvinder er alt andet end søde – ellers kunne de ikke omgås sådan nogen som os!

  Kvinder er selvstændige mennesker, som selv bestemmer hvad de vil bruge deres liv til. Min erfaring med kvinder er, at de selv er i stand til at sige fra – såfremt der er noget der ikke passer fruen i stuen.

  Men lav endelig en fagforening – og medtag samtidig dem der laver sort arbejde. Tror muligvis medlemstallet kunne tælles på én halv hånd.

  Når kvinder har adgang til fri abort – har de også adgang til selv at bestemme hvem de har lyst til at hoppe i høet med.

  Under alle omstændigheder starter stopuret ved fødslen – og hvem sagde det skulle være let? Om det hedder Mæslinger, Røde Hunde, Fåresyge, eller Torpedohøns – kan jo i og for sig være lige meget – det går over af sig selv på et tidspunkt.

  Er hverken konservativ eller radikal – bliver det heller aldrig.

 29. Af Lykke Johansen

  -

  @ PREBEN F 1 JENSENH
  Du har langt større kendskab til uhyrlighederne i det danske samfund end s.olsen, der lever godt med skyklapperne i en idyllisk stokroseverden, der aldrig har eksisteret.
  Jeg synes dog, at du er FOR ukonkret i din kritik af det bestående. Måske ville du kunne ryste selv s.olsen, hvis du fortalte om konkrete rædselshistorier?

  Du nævner i et indlæg, at du er del af et bekymret netværk, der observerer og følger med i velværdssamfundets afvikling. Jeg håber I agter at gøre mere. Måske starte et nyt tværpolitisk parti af mennesker, der sætter fællesskabets ve og vel over det personligt egoistiske.

 30. Af Henrik Knage

  -

  Ja muligvis et dumt spørgsmål – men hvor mange timer skal der til for at optjene dagpengeret 1948 timer! Det tror jeg kunne få selv de mest sejlivede til at stå af.
  Siger vist lidt mere om de konservative, end det fortæller om de prostituerede.

 31. Af PREBEN F 1 JENSENH

  -

  OM GØGE-REDER OG MISHANDLING AF PATIENTER…..

  Lykke Johansen…….

  Ja, du har ret i at der bør startes et nyt parti med mennesker der effektivt vil forsvare det danske folks værdier og interesser. Og et sådant parti vil også blive forsøgt opstartet her i foråret.

  Af konkrete rædselshistorier er der mange, rigtig mange. Det er som om en slags hemmelig kampagne mod syge danskere er gået i gang. Specielt er mishandling af psykisk syge noget der har grebet om sig i de sidste to-tre år. Folk der ikke selv har været i berøring med systemet, gør sig ingen forestillinger om hvad der kan foregå af umenneskelighed, råddenskab og brutalitet overfor de værgeløse syge. Eller om hvor sjofelt de pårørende kan blive behandlet, til skade for både dem og patienterne. Virkeligheden overgår som sædvanlig fantasien.

  Ja, så er der jo også de fysisk syge, hvor f.eks. mange kræft- eller hjerte-syge har måttet vente over et år, inden de kom i behandling. Eller de døde af sygdommen forinden. Og der er kvinder der bliver opereret efter gammeldags og ubehagelige metoder, som forlængst er forladt i andre europæiske og nordiske lande.

  Danmark er ved at være et u-land på mange punkter, pga. iskold rød og radikale politik.

  Ja, konkrete eksempler er der masser af, men tit kan det være vanskeligt at forklare de komplicerede forløb, uden at det fylder en halv bog. Men når man f.eks. i hemmelighed fyrer personale, når man nedlægger mange sengepladser, når man diskret skærer ned på budgetter, når man indfører nye tumpede “reformer” og regler osv…….. og konsekvensen så bliver at man konstant udskriver patienterne længe før de er kommet til kræfter, smider dem på gaden i hjælpeløs tilstand, og end ikke underretter de pårørende, så de syge smides ud til ingenting….. så er resultatet at tusinder af danskere rammes af øgede og ofte frygtelige lidelser, forværret sygdom, sociale tragedier, ulykker og dødsfald.

  Hele familier kan blive smadret af de nye måder og metoder der er taget i anvendelse.

  Når alvorligt syge og fortvivlede pårørende igen og igen og igen sjofles og hånes ud over alle civiliserede grænser, så det resulterer i helt unødvendige rædsler og grusomheder, så må tiden være inde til at sige: det her handler ikke bare om lidt sjusk og velfærdsforringelser, det handler om organiserede forbrydelser.

  Jeg mener, hvis man skal passe på nogle små børn, og så ikke sørger for mad, drikke og varme, så børnene sygner hen og dør, så kan det godt være at det ikke er mord i juridisk forstand, men i praksis er det jo.

  De overgreb og svigt der nu foregår på visse hospitaler er så hårdhændede, systematiske og gøgerede-agtige, at det slet ikke burde kunne lade sig gøre i et land som Danmark. Der jo skal forestille at være en velfærdsstat.

  Nu er det altså ikke alle hospitaler der fungerer dårligt. Nogle fungerer fint, men på nogle stykker er der opstået en “kultur” og et moralsk forfald der er fuldstændig uacceptabelt, og i strid med både lægeløftet, psykiatriloven, straffeloven og hvad normale mennesker finder i orden.

  Det hele er meget værre end man kan beskrive i et blog-indlæg der jo ikke må blive alt for langt. Men vi vil evt. forsøge at udsende en bog om hvordan man ødelægger patienterne og deres familier, og så vil barske afsløringer om systematiserede svinestreger blive lagt frem.

  Heldigvis er pressen nu begyndt at vågne op, og i den senere tid har der været mange avisartikler der kaster strejflys ind over skandaløse og uværdige tilstande. Så sent som i dag har BT noget om hvordan sukkersyge nogle steder i landet ikke hjælpes ordentligt.

  Måske kan det ligefrem ende med at politikerne bliver presset til at gribe ind. Eller at nye partier tager affære.

 32. Af Erik Larsen

  -

  trist og grotesk hvad en der kalder sig “højtuddanet” skriver til Preben F 1 Jensen: LÆS:

  “@PREBEN F 1 JENSENH

  Til din information er jeg en mand i 60?erne, højtuddannet, og jeg er af den opfattelse, at vi lever i et fantastisk samfund i et af de bedste lande på jorden. Der sker fejl og vores samfund kan blive bedre, ingen tvivl om det, men jeg kan stadig slet ikke genkende det Danmark du beskriver. Der jo altid nogle, der ser et halvtomt glas og opfatter det negativt, hvor andre ser det halvfulde glas og har en positiv tilgang til livet, det skulle du prøve, man får det meget bedre, når man har en positiv livsopfattelse. Jeg selv og nogle pårørende har været i kontakt med hospitalsvæsenet i forbindelse med alvorlige sygdomme og vi føler os alle fantastisk godt behandlet, så heller ikke der kan jeg genkende dit billede af tilstanden. Denne blog handler jo egentlig om “Borgen”. Jeg tager det for hvad det er: Fiktion og underholdning. Også her er jeg (sammen med mindst 1 million andre seere) uenig, jeg synes det er rigtig godt fjernsyn.

  Skrevet af S. Olsen, 4. februar 2013 kl. 10:11

  Du virker ikke som en “højtuddannet” hr. Olsen!!!
  Men du ER en person – klart for enhver – der bare lukker øjnene og følger DR – “bORGEN” og lignende tåbelige og manipulerende indoktrinerende udsendelser. Det viser ikke noget der minder om bare rimelig høj intelligens. Sorry.
  F 1 jensen er noget mere intelligent og så en person der forsøger at gøre og hjælpe det danske s-samfund til at blive bedre – hvad der er ret svært når så mange som dig sidder foran TV og ikke forstår hvad der foregår og sker i samfundet.

 33. Af Nanna G

  -

  Måske skulle man gøre som visse steder i USA: forbyde prostitution såvel som køb af sex. For hvorfor skal prostitution overhovedet være lovlig? Det er jo alligevel ikke noget ret mange synes er nogen særlig rar ting – tværtimod!

  TV2, Station 2 viste her til aften udsendelsen “Den elektroniske gabestok”. Her så man bl.a., hvordan en mand i Oklahoma City filmer prostituerede og deres kunder på Robinson Avenue og lægger det ud på Facebook, så alle som kender de pågældende ser, hvad de har gang i. Hustruerne til de utro ægtemænd bliver informerede i stor stil, så disse mænd kan lære, at deres handlinger har konsekvens!

  Det er lovligt at filme, men ulovligt både at prostituere sig og købe sex.

  Tænk hvis nogen rendte rundt med et kamera på samme vis i Istedgade! Uha, uha!

 34. Af PREBEN F 1 JENSENH

  -

  Først tak for opbakning til Erik Larsen og Lykke Johansen.

  Hvad angår de folk som stadig tror at Danmark er en velfungerende stat hvor alt er fint og godt, så er nogle af dem selvfølgelig undskyldt, fordi de i årevis har været i kløerne på røde pædagoger, og derefter er blevet indoktrineret med politisk korrekte “sandheder” af radio og tv, og måske også af kolleger og andre.

  Det må også indrømmes at Danmark på nogle punkter og områder stadig fungerer på måder vi kan være stolte af. Og hvis man aldrig har været personlig ramt af modgang mv. så kan man selvfølgelig også nemt have en mere positiv opfattelse af samfundet end dem som har været udsat for lidt af hvert.

  Og egentlig kan man jo ikke bebrejde folk, hvis deres holdninger er farvet af deres oplevelser og erfaringer. Enhver der ikke er en robot, vil selvfølgelig være påvirket af hvad der er sket i vedkommendes liv.

  Men et sagligt overordnet overblik over hvordan samfundet fungerer, kan vi ikke basere kun på følelser, “indtryk”, overfladisk viden og tilfældige personlige oplevelser. Her må man i stedet følge godt med i den løbende debat, indsamle oplysninger og vidneudsagn, foretage analyser og studere andre landes erfaringer mv.

  Men naturligvis spiller følelser en rolle når det indsamlede materiale skal vurderes. Og i mit netværk er vi altså modstandere af kommunisme og lignende ideologier, der ikke respekterer de menneskelige-, demokratiske- og nationale værdier, men farer skruppelløst frem for at nedtromle alt der ikke behager, logrer for eller passer til de røde, brune eller sorte betonhoveders fikse idéer.

  Og vi kan heller ikke sige os fri for at have en vis medfølelse med eller medlidenhed med de mange uskyldige mennesker, som er blevet eller bliver ofre for magtmisbrug, forræderi, korruption eller hovedløse og hjerteløse politiske eksperimenter.

  Hvad Danmark angår, mener jeg/vi at set i et større perspektiv eller udfra en kortlægning af en lang række tendenser/strømninger/sager og forløb, så er der en voksende risiko for at udviklingen ender i en form for ragnarok, hvor millioner af danskere vil blive påført meget alvorlige tab og lidelser.

  At Danmark allerede er inde i en ond cirkel af politisk uduelighed og galskab og mange landsskadelige, selvforstærkende, uoverskuelige og til dels uoprettelige ulykker, processer og problemer, er soleklart når man iagttager hvordan alt i samfundet hetzes og angribes af de radikale og nykommunistiske grupperinger. Alt der har med danskernes økonomi, velfærd, frihed, sikkerhed, familieliv, privatliv, sundhed, rettigheder, kultur, jobsikkerhed, værdighed og fremtidsmuligheder er jo under beskydning.

  Næsten intet gør Borgens flertal for at beskytte danskerne mere effektivt mod åger, sygdom, arbejdsløshed, familieopløsning, uretfærdighed, social elendighed eller indbrud/overfald/voldtægt/røveri eller mord/brandstiftelse osv.

  Tværtimod forringer regeringen flere gange om ugen borgernes vilkår, eller belemrer dem med endnu flere byrder.

  De fremmyldrende ulemper og voksende trusler mod alle de almindelige borgere, de ca. fem millioner danskere, betragtes af de fleste partier med ophøjet ligegyldighed.

  En særdeles ildevarslende udvikling er i gang.

 35. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @Nanna

  Du skrev tidligere, at du var overrasket over, at forslaget kommer fra de Konservative, fordi de Konservative for en del år siden forsvarede familien som samfundets fundament.

  Men det er lang tid siden, at de Konservative forsvarede familien.

  Kristeligt Folkeparti blev netop stiftet for fyrre år siden, fordi de Konservative allerede dengang var blevet et åndløst og værdiløst parti – i moralsk forstand.

  Det overrasker mig ikke det mindste, at det er en “konservativ” kvinde, som Mai Henriksen, der kæmper for luksusludernes ret til at organisere sig.

  En fremtrædende, kvindelig CSU-politiker ødelagde for nogle år siden sin ellers lovende karriere, da hun i fuldt alvor foreslog, at det kristelige, konservative parti skulle kæmpe for, at Tyskland indfører tidsbegrænsede ægteskabskontrakter.

  Den kvindelige CSU-politikers ukristelige og familiefjendtlige forslag satte selvfølgelig en brat stopper for hendes politiske karriere.

  Du skriver desuden:

  “Hustruerne til de utro ægtemænd bliver informerede i stor stil, så disse mænd kan lære, at deres handlinger har konsekvens!”

  Jeg bryder mig mildest talt heller ikke om utro ægtefæller, fordi de svigter både ægtefællen og børnene – især børnene.

  Men du overser tilsyneladende, at kvinder mindst lige så ofte er deres kærester eller ægtefæller utro, som mænd er.

  Men de utro kvinder vil typisk have, at der skal være tale om “ægte kærlighed” til elskeren eller elskerinden, når de bedrager deres familie.

  Og der er selvfølgelig større risiko for, at en utro ægtefælle svigter sin familie, til fordel for elskeren eller elskerinden, hvis hun er sin partner utro med en, som hun elsker, end hvis hun blot havde købt sex hos en sexarbejder, som hun ikke forelskede sig i.

  Betalt utroskab er altså i praksis langt mere hensynsfuldt overfor familien, end utroskab, hvor der er kærlighed involveret, er.

  Men det betyder selvfølgelig ikke, at der er grund til at idealisere den ofte følelseskolde sexbranche, som f.eks. filmen “Pretty girl” gør.

  De fleste kvinder synes, at Pretty Girl er en romantisk film, selvom den handler om en kunde, der forelsker sig i en luksusluder.

  Den drøm er der åbenbart en del kvinder, der har.

 36. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Mai Henriksens familiefjendtlige, tyske medsøster hedder Gabriele Pauli.

  Uddrag fra “Tysk politiker: Alle ægteskaber bør opløses efter syv år” af Sara Maria Glanowski, Politiken 20. sep. 2007:

  “Brudeparrets løfte om at blive sammen til døden dem skiller skal erstattes af en kontrakt, der automatisk opløser ægteskabet efter syv år.

  Det mener parlamentsmedlem Gabriele Pauli fra partiet Den Kristelige Sociale Union (CSU) i den tyske delstat Bayern.”

  “Mange ægteskaber varer kun ved, fordi folk føler sig trygge”, siger den kontroversielle politiker, der selv er fraskilt efter to ægteskaber.”

  “Flere partifæller har kritiseret hende, heriblandt den tidligere ministerpræsident i Bayern, Edmund Stoiber.

  Han har udtalt, at Pauli slet ikke hører til i CSU, og partifællen Ingo Friedrich supplerer:

  “Hun modsiger diametralt vores kristne, etiske værdier”.”

  Uddrag fra Wikipedias artikel om den tidligere toppolitiker i CSU, Gabrielle Pauli:

  “Beim Parteitag der CSU am 28. September 2007 wollte Pauli den Satz „Unter Familie versteht die CSU alle Lebensgemeinschaften, in denen Kinder aufwachsen.“ in den familienpolitischen Teil des Grundsatzprogramms der CSU aufnehmen lassen.

  Ihr Antrag wurde von allen anderen Delegierten abgelehnt, allein Gabriele Pauli stimmte dafür.[23] Bei der Abstimmung über den Parteivorsitz am 29. September 2007 entfielen 24 von 959 (2,5 Prozent der gültigen Stimmen) auf Pauli.”

  “Am 21. November 2007 erklärte Gabriele Pauli öffentlich, sie trete aus der CSU aus.”

 37. Af Erik Larsen

  -

  Selv tak – Preben F 1 Jensen! Jeg respekterer enormt det du skriver og fremfører! Og jeg har også set skrækkelige ting på Herlev, Hvidovre, Bispebjerg – you name it!
  Vi har stort set kun uduelige politikere idag – OK, jeg har respekt for en totalt “urutineret” person som sportsmanden Joachim Olsen. Ikke at jeg finder LA som løsningen. Jeg har også særdeles respekt for Thulesen-dahl, men DF er jo trynet af den røde mediepresse, TV m.m. – så DF vil nok heller ikke kunne klare situationen lige nu selvom at de ved et valg idag ville få 22% sandsynligvis. (glem meningsmålinger , hvor folk ikke tør sige hvad de mener!)
  Ham der her kalder sig “s.olsen” – tænk han påstår at være “højtuddannet”. Jeg tror jeg dør af grin!
  Så oplever man her f.eks. hos Lisbeth Knudsens blog, at hun accepterer de totalt under børnehaveklasse indlæg (stave-umulige m.m.) der kommer fra en “søren sørensen” (der iøvrigt kalder sig alt muligt andet). SÅ ER DET JO NÆRMEST HÅBLØST!
  Jeg har fået indlæg slettet der bad om at han “ligesom blev taget op til vurdering” af en seriøs avis. But no! Vi får det godt nok svært i Danmark fremover.

 38. Af S. Aaby

  -

  Det er da nemt at være enig når man snakker med sig selv.

 39. Af Lars Petersen

  -

  ATT: Mads Kastrup.

  PROBLEMET ER, AT DET KOMMER FRA DE KONSERVATIVE.

  Med det menes naturligvis, at nuværende & tidligere
  Konservative vælgeres væsentlighedskriterier; deraf
  partimæssige identifikation, versus dette – ludder
  arbejdsmarkedspolitiske forslag, simpelthen matcher
  så fuldtonet helt ad helvedes til, at man må skrige.

  Med andre ord.. DE KONSERVATIVE HAR GJORT DET IGEN.

  At forslaget tilmed kommer fra endnu en U-autoritær,
  naiv, yngre kvinde, er MILDES TALT ikke befordrende.

  Endelig har vi den Konservative frustrations-model,
  gående på masse-appeal; som i denne omgang fjumre
  rundt i noget “ludder økonomisk secure”, for senere
  at pløre rundt i Gud, Konge, & fædreland; afløst af
  aldrig gennemarbejdede ideer omkring lavere skatter.

  VÆR SÅ ARTIG: Ingredienserne på et urent partis død.

 40. Af Cheap Price One Zentangle A Day: A 6-Week Course in Creative Drawing for Relaxation, Inspiration, and Fun (One A Day) Cheap Price One Zentangle A Day: A 6-Week Course in Creative Drawing for Relaxation, Inspiration, and Fun (One A Day)

  -

  Can I simply say what a aid to seek out somebody who truly knows what theyre speaking about on the internet. You undoubtedly know learn how to carry a difficulty to mild and make it important. More folks must learn this and understand this aspect of the story. I cant imagine youre not more standard because you undoubtedly have the gift.

Kommentarer er lukket.