Det værste er, at de nu skyder i Hellerup

Af Mads Kastrup 148

Så sker der noget.

Bandekrigen nåede 2900 Happiness.

Det er justitsministerens postnummer. Det er også her chefredaktører går aftenpromenade og hin mandag selv kunne ringe de første linjer ind om attentatforsøget på HA’eren Brian Sandberg på Sticks’n’Sushi i Hellerup. Sanne Salomonsen havde dertil kun lige forladt restauranten med take-away. Og som en lokal borger formulerede over for Berlingskes udsendte fotograf: “Herude! Det er da helt uforståeligt.”

Nu får vi så “Task Force øst”, en såkaldt “superenhed”. Hvad det så end er. Men det skal sættes ind mod bandekrigen. Der har været års skyderier i de dele af hovedstaden, der demografisk har den laveste frekvens af beslutningstagere.

Efter skudepisoden i Hellerup kan det nu kun gå for langsomt med at få gjort noget alvorligt ved sagen.

Og det har selvsagt ikke noget med Hellerup at gøre. Slet ikke. Overhovedet ikke. Det vil være helt plat og lavpopulistisk at fremsætte en sådan påstand.

Men skal vi ikke fremsætte den alligevel? Om det så blot ender som en parantes, der indskyder, at bandekrigen først for alvor bliver betragtet som en fare for almindelige mennesker, når de almindelige mennesker bor i områder med ualmindelige indkomster og udbredt indflydelse?

Før attentatforsøget i Hellerup talte ingen om en særlig “Task Force Øst”. Indtil da var der ellers registreret 109 banderelaterede skudepisoder i hovedstadsregionen. Vi taler 59 sårede og seks dræbte. Mere end hver anden episode har altså ramt nogen.

88 skud alene blev strøet ud over en beboelsesejendom i Tåstrupgård, hvor hele kernefamilier kastede sig i flyverskjul for at redde livet.

Andre kugler føg om ørene på folk på Nørrebro, hvor tre af drabene har fundet sted. Og lad os rekapitulere, hvordan chefpolitinspektør Per Larsen dengang reagerede:

“Når man færdes i de områder, hvor der erfaringsmæssigt er lidt for meget knald på, skal man måske kaste et ekstra blik over skulderen, så man ikke bevæger sig ind i et minefelt.”

Chefpolitiinspektøren gav dertil det gode råd, at man på ingen måde skulle holde sig for god til at spille kujon: “De (bandemedlemmerne, red.) er en smule tyndhudede, og deres reaktion er fuldstændig uberegnelig, derfor skal man på ingen måde spille stærk mand,” lød det fra chefpolitiinspektøren, der også anbefalede, at folk helt uden flovhed skulle påtage sig en duknakket rolle af hensyn til den personlige sikkerhed.

Jeg kan naturligvis ikke bevise det. Men jeg vil hævde, at havde Per Larsen bedt borgerne i 2900 om at dukke nakken og hele tiden se sig over skulderen på Strandvejen af hensyn til deres sikkerhed, så ville Per Larsen ikke være chef for noget som helst længere.

Men Per Larsen blev i dag indsat som chef for den nye bandekriminalitets-bekæmpelses-enhed Task Force Øst, en “superenhed”.

Det lyder lovende. Bare det ikke er lige som med “SuperBest”. Man pakker det gamle kød ind i ny emballage og sælger det som et nyt og flot tilbud, selvom det eneste nye er datoen.

“Jeg kan garantere, at den nye enhed vil have en klar effekt,” siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg. Den slags løfter har større folk i historien end han ramt sig selv i nakken med, hvorefter de blev sendt ud og gøre toiletterne rene. Men man går ud fra, at han har noget at have det i. At nu sættes hele specialstyrken, og alt hvad den kan trække, ind.

Højbjerg synes også ansporet til handling. Rigspolitichefen var kaldt til møde hos justitsminister Brian 2900 Mikkelsen. De trådte sammen ud foran en pænt stor buket af mikrofoner, kameraer og båndoptagere. Rigspolitichefen lignede en mand, der havde fået en skideballe og lige lovlig ivrigt forsøgte at tale sig ud af dette faktum.

Justitsministeren lignede manden, der havde givet den.

De svarede for sig med bestemt, myndigt og handlekraftig toneleje. Flere spørgsmål stod dog tilbage:

Skal der så også indføres visitationszoner i 2900 Happiness? Bliver folk i minkkåbe knaldet op ad Brian Mikkelsens havelåge og “klappet på lommerne”? Kan vi kalde det en demokratisering af bandekrigens følger?

Hovsa! Der kørte jeg vist helt ud over kanten.

Task Force Øst er her. Brian Mikkelsen, Jens Henrik Højbjerg og Per Larsen smøger ærmerne op. Det bliver ikke på deres vagt, siger de. Eller…det bliver i hvert fald ikke på resten af deres vagt.

For som rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg sagde, da han stod ved siden af justitsministeren: “Det værste er, at uskyldige nu bliver udsat for stor fare.”

148 kommentarer RSS

 1. Af Christian Toffini

  -

  Til: Mads Kastrup.

  Til Flora Danica, slutter du med at sige,
  hvordan alle undersøgelser viser, at øget
  straf ikke hjælper.. HVOR VED DU DET FRA ?.

  Vil det sige, at du mener, vores nuværende,
  voldsomt øgede kriminalitetsniveau, beviser
  øget straf ikke hjælper ?.

  JA, vil dit svar lyde, for straffene
  er jo netop øget i de senere år.. SI.

  Vil det dermed sige, at du mener, vi mindre
  krim ville få, hvis vi nedsatte straffene, el.
  helt samme, hvis vi gjorde det helt omkostnings
  -frit at stjæle, smadre, og terrorisere løs ?.

  I øvrigt, kan du ikke fortælle mig, hvordan det
  kan være, at fx. narko prob., er stort set ikke
  -eksisterende i de assiatiske lande ?.

  Du ved, det er der hvor man uden tv, pc, etc.
  bures inde imellem evigt og 20 år, for 1 gram.

  IGEN, vil det sige, at såfremt nævnte lande,
  PLUDSELIG måtte få en hjerneblødning, & sætte
  deres strafniveau på det Danske niveau, så er
  du af den opfattelse, at forskellen var samme?.

  Comon forhelvede, tænk dig dog om menneske..

  Og hvordan kan det være, at vi bare her til
  lands, kun sjældent ser falskmønterier, skønt
  enhver printer, selv i 300 kr. klassen, snildt
  kan kopiere end mio. kr., på under 30 min. ?.

  Kan det være fordi her er en straframme på
  op til 12,5 års fængsel, dog reelt 7,5 år,
  når vores mildtes talt mærkværdigt 2/3
  straf-begreb, fratrækkes straffen.

  OG IGEN.. Hvis vi nu satte straframmen på, ska
  vi sige ½ års fængsel, (er jo kun papir ik), så
  mener du, og behandlerne du henviser til, ikke,
  at printerpatronerne ville snore i det ganske
  land.. Ha ha ha.. Idiotiens blødhed, kender
  virkelig ikke sine grænser.

  Har lige rost dig, men må omvendt sige, at det
  netop er dig, og flertallet af dine venstreorien
  -terede journalist kollegaers blødhed, som gang
  på X, viser sig at være helt skævt afmarcheret
  med det øvrige gigant store befolk.flertal.

 2. Af Torben Jensen

  -

  1. Der tales ofte om, at alle undersøgelser viser at straf ikke hjælper. Til dato har jeg nu ikke set en eneste undersøgelse, der slog et sådan udsagn fast. Der har derimod været flere undersøgelse, der sandsynliggjorde at straf ikke kan stå alene, hvilket er en hel anden snak.

  2. Udover en mindre gruppe meget unge deltagere i de nuværende bandekonflikter, så er faktisk en stor del af den hårde kerne fyldt 20 år eller mere. Disse var altså 12+ år da nuværende regeringen kom til magten. Inden denne regeringen overhovedet har haft nogen som helst indflydelse, så er bøllerne blevet 14+, og det kan derfor ikke tillægges regeringens politik, at de er endt der hvor de er (jeg tror nu heller ikke det har særligt meget med Poul Nyrups politik at gøre)

  3. Der tales om, at mange af lømlerne mangler penge, uddannelse og muligher. For det første ved man, at en stor del af – i hvert fald blandt rockerne – kommer fra ordentlige familier. For det andet er Danmark et af de lande i verdenen med de absolut højeste ydelser i socialhjælp, gratis sygehuse, gratis uddannelse og alverdens fritidsmuligheder og integrationsprojekter. Hvad har det hjulpet? Tilsyneladende intet for denne gruppe af afstumpede individer. DET KAN GANSKE SIMPELT IKKE LADE SIG GØRE AT FÅ DISSE LØMLER UD AF KRIMINALITET VED MERE MISFORSTÅET GODHED ELLER TILBUD OM AKTIVITETER DE ALLIGEVEL IKKE GIDER.

  4. Socialdemokratisk ledede såvel som den sidste konservativ ledede regering har i den grad været med til at skabe de nuværende problemer ved, at lade store mængder af indvandrerer komme ind i landet. Dette uden fra starten, at stille strenge krav om sprog og integration.

  5. Bandekonflikten kan selvfølgelig ikke løses ved at legalisere hashmarkedet. Dette vil blot give en udvidet kamp om den illegale prostition, ulovlige spil og hårde stoffer (hash er iøvrigt et særdeles farligt stof der for nogle kan give store psykikske skader efter kun kortvarigt forbrug. Dette modsat alkohol. Sjovt, at man her ikke vil høre på alle de lægelige eksperter, der netop taler om de særlige farer ved hashen).

 3. Af hans tofte

  -

  Rønne Rasmussen fremturer med sin dumstædige indstilling til kriminalitet og verden omkring sig. Han ævler løs om, at straf ikke virker – hvem der i øvrigt nogensinde har ført noget bevis for den påstand, som venstreorienterede altid rabler af sig efter en hjernevask ved jeg ikke. Men sagen er, at menneskene til alle tider, i alle kulturer og lande – uanset etnisk baggrund eller kulturelt niveau – har benyttet sig af straf og/eller udstødelse af fællesskabet som sanktion for at overtræde fælleskabets regler – skrevne såvel som uskrevne.

  Det er kun nogle få tåber på venstrefløjen i den vestlige verden, som er begyndt at hævde, at straf ikke virker – selvom de på ingen måde har været i stand til at finde eksempler på, at det modsatte skulle være tilfældet. De fremdrager altid eksempler på, at strafstramninger ikke har virket ved at kaste med tal – jeg kan finde lige så mange eksempler der påviser det modsatte.

  Men det virkelig interessante er at de IKKE kan påvise NOGET sted i verden i nogen kultur i noget land til nogen tid, hvor det har vist sig, at kriminalitet er faldet mærkbart og utvetydigt ved IKKE at afstraffe synderne. Come on, fucks. Lad nu være med at fremture jeres teoretiske påstande om, at voldsmænd og forbrydere er nogen man skal belønne i stedet for at straffe. Jeg har efter de sidste 40 års påstande om dette ALDRIG set et eneste eksempel, der dokumenterer, at jeres sludder står til troende.

  At der under Clintons regime måske/måske ikke skulle være sket et fald i mordraten i USA, tror jeg nok lige, at Rønne Rasmussen og andre lallehoveder skal passe på med at fremdrage. Tag et blik på straframmer og strafniveauet i USA. Bush er ekstrem med dødsstraf mv. Clinton er hård. Og Clinton var meget hårdere end man er i DK. Så hvis bare vi “nøjedes” med at anlægge samme strafniveauer som under Clinton, ville vi være gladere, for det ville være en markant skærpelse af den blødsødenhed, som hersker over for bandekriminelle i dette lands venstreorienterede kredse.

 4. Af Jannik Thorsen

  -

  @Torben Pedersen

  Glimrende indlæg.

  1. Helt korrekt. Det ville jo være det samme som at påstå at negative incitamenter er helt virkningsløse på det kriminalpræventive område.
  Det er en påstand som savner solid empirisk opbakning. Sandheden er jo nok nærmere, at man ikke har nogen særlig effektive metoder til rådighed, som forhindrer kriminalitet. Men det kan politikerne selvfølgelig ikke gå ud at sige.
  2.Helt enig. Grunden til at kriminalitets problemerne pt. eskalerer, er pga. den demografiske udvikling. Der er simpelthen kommet mange flere unge mandlige muslimer i den danske befolkning. Derfor kan udviklingen selvfølgelig ikke overraske.
  Som bekendt, høster man som man sår.
  3. Ja. Men desværre lider en stor andel af politikerne og den akademiske stand, af den marxistisk inspirerede fordom, at kriminalitet i langt overvejende grad skyldes social marginalisering og fattigdom. Tror man på dette, er det nærliggende at smide en masse penge efter diverse tiltag, som typisk viser sig at være ineffektive.
  4.Ja. problemerne stammer tilbage fra 80ernes og 90ernes komplet uansvarlige indvandrings politik. At man i 2001 og frem så kun har forsøgt at løse problemerne halvhjertet er så en helt anden snak.
  5. Kriminel adfærdsdisposition ændres selvfølgelig ikke ved at man fjerner et marked. Kriminelle bander vil blot finde andre lukrative markeder at kaste deres energi over. Særligt de områder som du nævner.

 5. Af Jannik Thorsen

  -

  @Torben Jensen

  Jeg beklager, mailen var selvfølgelig rettet til dig og ikke Torben Pedersen.

 6. Af Mads Kastrup

  -

  Jeg konstaterer, at det er temmelig omsonst i dette blogforum, at nuancere noget som helst.

  En enten-er-du-med-os-eller-også-er-du-imod-os fremturen hersker.

  Enten er man blød, eftergivende, rundkredspædagog-forstående naiv og mener, at HA’ere, Bandidos og indvandrerbander bare skal krammes ud af kriminaliteten. Eller også er man tough on crime og går ind for at spærre inde og smide nøglen væk.

  Når jeg siger, at hårdere straffe ikke virker, er det så evident i tilfældet bandekrigen, at man skal have fulgt uhyggeligt dårligt med for ikke at konstatere det. Vi har skærpet straffene en del i de seneste år. Og det skal vi også, når det gælder bandekrigen, som i virkeligheden er rockerkrigen version 02 (læs endelig Morten Frichs nyhed på Berlingske.dk).

  Men antallet af bandemedlemmer stiger og stiger, og deres omfattende kriminalitet mindskes ikke. Det er ikke strafferammerne, der rammer (ordspillet utilsigtet). Men det er ikke er det samme som at sige, at de ikke skal være kontante. Der skal til gengæld en omfattende plan til for, hvordan man hjælper ikke mindst begynderne ud af banderne, før det går galt.

  Skærpede straffe hjælper ikke på dette. Og de hjælper så heller ikke på de hardcore kriminelle i banderne. Længere er den ikke.

  Hvis man ved at påpege dette, udråbes til idiot, så er de, de råber “idiot!” desværre langt mere tåbelige end den, der peges fingre ad.

 7. Af Carl-Erik Pedersen.

  -

  Mads Kastrup.

  Hvilket spørgsmål mener du, er det vigtigste:

  At beskytte samfundet, mod kriminelle, ved indespærring/afsondring af den kriminelle?

  At igen og igen, ved forskellige pædagogiske tiltag forsøge, at få den kriminelle på rette spor, medens han stadig udøver kriminalitet mod samfundet?

  For mig er der ingen tvivl, at det 1. spørgsmål er det højest prioriterede, d.v.s. indespærring!

  Med venlig hilsen, Carl-Erik. Pedersen.

 8. Af hans tofte

  -

  @Mads Kastrup, du konstaterer ud fra en sædvanlig journalistisk letsindig tilgang til verden – en finger op i luften og mærker hvor mon vinden bærer hen, og så afgør du med et fingerknips, at øget straf ikke hjælper.

  Det aner du da intet om. Du aner for det første ikke, hvordan situationen havde været uden. Du aner heller intet om, hvorvidt de øgede straffe har været helt ligegyldige og beskedne, og om det først for alvor batter noget, når man burer folk inde i 5 eller 10 år for at løbe rundt i gaderne med et skarpladt våben. Hvad fanden taler imod at spjælde folk inde i mange, mange år, når man er så syg og forskruet i hovedet at man skyder efter almindelige mennesker og mellem almindelige mennesker.

  Jeg er da ligeglad med, om det får bandekriminelle til at blive mindre kriminelle eller ej, at vi øger straffene. Hovedsigtet er at få disse scumbags væk fra gaderne, hvor de åbenlyst ikke er egnet til at befinde sig, og hvor de i øvrigt fuldstændig har diskvalificeret sig fra dels at tilhøre den samme menneskerace som os andre og dels at have lov til at bevæge sig rundt i vores samfund frit og uden opsyn. Som minimum skal de i snor og påføres mundkurv.

 9. Af hans tofte

  -

  Er helt enig med Carl-Erik Pedersen: hvor og hvornår har diverse blødere pædagogiske metoder hjulpet mod kriminalitet? Vi lever i et land og i en tid, hvor vi er mere beskyttede, velstillede og med flere valgmuligheder end nogensinde. I det lys virker det decideret latterligt, når nogen påstår i ramme alvor, at disse kriminelle mangler noget at give sig til og skal have alle mulige væresteder og tilbud.

  Skal man endelig gøre noget seriøst forebyggende, kommer man ikke udenom at skulle have fat på det værdigrundlag, som forældre opdrager sine børn udfra. Og sagen er at på trods af den massive velstandsforbedring, vi har set i de seneste 50 år, bliver unge mænd stadig mere sindssyge og grænseoverskridende.

  Men Kastrup og ligesindede mener ikke, at det hjælper at straffe, sætte grænser og trække konsekvenser. Vi skal bare fortsætte med at gøre det, som hverken rockere eller 2. g’ere har nogen respekt for: blødsøden, pinlig pædagogik, hvor behandlerne leger bonkammerater med de kriminelle.

 10. Af Mads Kastrup

  -

  @Carl-Erik og Hans

  I bekræfter så smukt min seneste pointe.

 11. Af Carl-Erik Pedersen.

  -

  Mads Kastrup.

  Ja ja, du har din pointe, da du mener, at det er både og, der gälder.
  Dette vil jeg ikke bestride, hvis man har lav kriminalitet, og råd til at ofre lidt ekstra på problemerne!

  Det mener jeg ikke, når en ung mand först er faldet uden for samfundets rammer, i 15 til 20 års alderen, så er det forældrene der har fejlet, og derfor barer ansvaret.

  Og “so bee”; men det er ikke skatteyderne, der skal betale regningen, for at prøve en muligvis, lykket genoprettelse, af en forfejlet opdragelse, samtidig som samfundet udsattes for kriminelle handlinger, for så tolerant, har vi ikke längere råd til, at vare i de nuværende krisetider, hvor kriminaliteten accelererer med en hidtil uset fart!

  Med venlig hilsen, Carl-Erik Pedersen.

 12. Af j nielsen

  -

  “En enten-er-du-med-os-eller-også-er-du-imod-os fremturen hersker.”

  Kun to brikker at rykke med?

 13. Af Uwe Nielsen

  -

  Carl-Erik det giver jo ingen mening bare at sidde og fable om at det er foraldrenes ansvar – opgaven skal loeses, det er det der er det vigtige, ikke hvis skyld det er.

  Foraldrene til kriminelle er ude af stand til at loese det – de er tit lige saa langt ude selv. De kan ogsaa f.eks. vaere doede.

  hans tofte
  Enhver kan sa se af de kolde fakts at haardere straffe ikke virker.¨
  USA har MEGET haarde straffe. Samidigt har de langt mere kriminalitet end os. HVIS haarde straffe reducerede kriminalitet, burde de have meget mindre end os.¨

  Siden VKO kom til magten har de en masse gange – 10-15 – skaerpet straffene for dit og dat. Visitationsyoner. Hvergang tror de i deres blinde naivitet at NU virker det.
  Men bandekrigen er jo vaerre end nogensinde…

  Man man ogsaa nemt forklare HVORFOR haarde straffe ikke virker.
  Det er fordi straffen simpelt hen ikke er til stedet “i hovedet” paa den kriminelle under forbrydelsen.
  De taenker sig ikke om – det er jo derfor de er kriminelle.

  Saa vidt jeg ved peger alle kriminologiske undersoegelser paa at hard straf ikke virker.

  Lige saa vel som jer vil vi “bloede” af med bandebold og kriminalitet

  Forskellen er bare at VI tanker med fornuften, og vil bruge midler der rent faktisk virker.

  Mens i tanker med foelelserne, og vil bruge midler som der ingen dokumentation er for.

  Og ogsaa selv om i ser gang paa gang paa gang at en haevelse af en strafferamme ikke goer der kommer mindre kriminalitet.

 14. Af Uwe Nielsen

  -

  Carl-Erik Pedersen

  “At beskytte samfundet, mod kriminelle, ved indespærring/afsondring af den kriminelle?”

  Det hjaelper ikke med bandekrigen, idet der bare er nye der slutter sig til banderne. De har overhovedet intet problem med at supplere op.

  Man kan da godt sidde og klappe i haenderne over at en eller andet er kommet i spjaeldet – men den bande han er fra vil stadig have samme antal medlemmer og vaere lige saa farlig.

  Det der virkeligt ville batte noget i forhold til lige den her bandekrig ville vaere at goere hash legalt, for simpelt hen at fjerne deres indtaegtskilde. Kombineret med en social indsats. Der sikkert skal vaere meget bedre end den er i dag, tror ogsaa mange ville have godt af en mere militaer-agtig paedagogik saa de kunne laere selvdisciplin osv. I bund og grund handler det om deres selvrespekt.

  Strafferammerne er fine som de er.

 15. Af Niels Erik Beyer

  -

  Konfliktens årsager går langt videre end hashmarkedet

  Jeg mener at, konfliktens årsager går langt videre end kampen om hashmarkedet og
  disse årsager skal erkendes, når man vurderer hvad vi – danskerne – kan og skal gøre for at løse den – reducere voldsniveauet.

  Politikerne, pressen og politiet gør sig store anstrengelser for at betegne konflikten
  som en bandekonflikt om hashmarkedet. Og med god grund, set fra deres side, for det kan
  udvikle sig eksplosivt, hvis de danskere der er uenige med de “multikulturelle velsignelser” begynder at støtte hells angel.

  Men når man skal afgøre, hvad der er årsagerne til konflikter i sociale systemer,
  så skal man finde ud af hvad der styrer parternes handlinger.
  Her er jeg ret overbevist om, at danskerne i konflikten er præget af faktorer som

  1. At det er deres land der bliver invaderet af muslimerne, deres frihed der bliver
  taget fra dem
  2. At de oplever, at muslimerne har strenge æresbegreber for deres kvinder som ærbare
  skal blive hjemme, medens de betragter danske kvinder som ludere, som de frit kan
  lægge an på.
  3. At myndighederne så, med Per Larsen i spidsen, beskriver dem som racister, hvis de ikke ønsker at være sammen med mandlige muslimer på diskotekerne.
  4. At muslimerne holder sammen, når de skal terrorisere danskerne, startende i børnehaven
  over folkeskolen etc.,
  5. At politiet – som i hovedbanegården sagen – blot siger til danske piger, at “de skal betragte det som en oplevelse, når de bliver overfaldet af en muslimsk bande” – 6. Hårdt presset af nogle aviser, nævnte man sagen på tv – derefter blev den hurtigt glemt.
  7. En public service presse der skjuler muslimers overfald på danskere, fra ambulancer,
  bøsser, jøder, hjemmehjælpere etc. under eufemismen “unge”.
  8. Nu hvor danskerne har lært, at de ikke får hjælp fra politiet, så anmelder de ikke overgrebene, og så kan Per Larsen fortælle at de ikke har noget at frygte, for statistikken viser at det går fremad.
  9. Da politiet lukkede Christanias hash salg, så “stressede de HA” som Lene Espersen forklarede på TV valgmøde, men de stressede ikke muslimerne, der derfor fik politiets hjælp til at overtage en stor del af hash markedet
  10. Politiets kreative side sejrer igen, når HA skyder så jagter de HA, når muslimerne
  skyder, så jagter de HA så de ikke tager hævn – bravo Brian, din underholdsning værdi er intakt.

  Summen af dette danner et had, der rækker langt udover hash handel.

  Dette had deles af mange danskere. Vi har lært, at det må vi ikke sige – “de dumsmarte
  danskere”, som Margrethe kalder os, at det har konsekvender i dit erhervsliv, hvis den
  stille sladder stempler dig som racist.

  Men på disse blogger, kan man i nogen udstrækning, anonymt sige hvad man føler, så
  ja, diskussionerne begynder at afspejle samfundets spaltning. Og grænsen går ikke mellem danskerne og
  muslimerne, men mellem på den ene side muslimer og de “multietniske” danskere og på den anden side danskere der ønsker frihed og muslimerne smidt ud.

  Personligt holder jeg med HA, de er den eneste gruppe danskere der har modet og kræfterne
  til at gøre modstand, slås for vores frihed.
  Det er ikke meget vi kan gøre, men hellere lidt end intet – så send penge til HA.

  PS. Din beskrivelse af samfundet rammer godt, den følger mønstre, som vi lærte om i
  sociologi 1.0 for snart 40 år siden.

  Mvh. Niels Beyer

 16. Af Carl-Erik Pedersen.

  -

  Uwe Nielsen.

  Du kan umuligt benægte fakta!

  Et menneske, der er låst inde i fængsel, kan ikke begå kriminalitet, ude i samfundet!

  Derved er samfundet beskyttet, den tid denne person er under lås og slå, mod personen!

  Så evindelig, at gentage samme mantra, at straf hjælper ikke, er noget vrøvl!

  Det er muligt, at det ikke hjælper den indsatte; men det hjælper så sandelig samfundet, som ikke er udsat for personens kriminalitet, under indsættelsen!

  Med venlig hilsen, Carl-Erik. Pedersen.

 17. Af Peter J

  -

  @ Niels Beyer

  “Det er ikke meget vi kan gøre, men hellere lidt end intet – så send penge til HA”

  Say what..!?!?!..håber selvfølgelig at ovenstående er ment som en dårlig vittighed..??

  …mener du i ramme alvor at du vil støtte en “forening” der virker ved trusler, vold og mord, økonomisk..??

  – fatter du slet ikke hvordan Brian, Jønke og hans slæng af mentalt udfordrede “frihedskæmpere” opererer til dagligt..??

 18. Af Peter J

  -

  @ Carl-Erik P.

  “Et menneske, der er låst inde i fængsel, kan ikke begå kriminalitet, ude i samfundet!”

  ..nu er mobiltelefonen jo opfundet, og den bruges i stor stil i danske fængsler, så mon ikke at storkriminelle personer stadigvæk godt kan “do business as usual”..??

 19. Af Carl-Erik Pedersen.

  -

  Peter J.

  Hvad med, at tage mobilen fra de kriminelle???

  Med venlig hilsen, Carl-Erik. Pedersen.

 20. Af Børge R. Jensen

  -

  Bortset fra attentatet i Hellerup var det lidt interessant, at flest skud vist blev affyret på Nørrebro, hvor politiet var mest synligt. Desuden er flest skud affyret i områder, som er kendte for kølige forhold mellem befolkning og politi.

  I øvrigt er befolkningen på Nørrebro også god til at skabe opmærksomhed hos politikere og dagspressen.

 21. Af Marianne Mandoe

  -

  @ Mads Kastrup
  “Hvis man ved at påpege dette, udråbes til idiot, så er de, de råber “idiot!” desværre langt mere tåbelige end den, der peges fingre ad.”

  Men det er jo nemt at score points (læs stemmer) på den måde. Tag endeligt ikke fejl af det.
  Bandekonflikten er meget velkommen i visse dele af dansl politik. At banderne ikke har holdt deres del af “aftalen” og holdt sig væk fra Hellerup er jo bare surt show i den sammenhæng.
  For nu går det ud over folk som rent faktisk har indflydelse.

 22. Af a hansen

  -

  hans tofte: Du må være meget priviligeret . Hvad med at arbejde et par år i Tingbjerg og få de utilpassede ind under huden..du virker til at være en med overskud..hvad med at bruge det til frivilligt arbejde..tag en af rødderne til dig og gør noget godt med alt dit overskud??? Det gælder iøvrigt også de udmærkede borgere, der stemmer på DF. De kunne med stor succes tage sig af hver deres utilpassede andengenerationsindvandrerbørn og rette dem til , give dem nogle borgerlige, danske værdier….Det ville være konstruktivt istedet for at brokke sig over dem hele tiden. Gør dog noget konkret..det er åbenbart jer, der har løsningen..??

 23. Af Bo Strandqvist

  -

  Hvornår er der blevet skudt før i Hellerup? Mig bekendt fik uskyldige unge bøllebank og smidt i havnen og en landrover overfaldet med køller. Jeg erindrer ikke noget om skyderi. Er det mig der husker forkert?

 24. Af Kim Olsen

  -

  a hansen.

  “Det gælder iøvrigt også de udmærkede borgere, der stemmer på DF”

  Det virker som om du mener at DF støtter har et specielt ansvar her?

  Er det fordi SF og Socialdemokraterne allerede er af huse alle mand for at rette utilpassede “andengenerationsindvandrerbørn” til?

  Eller er det bare lidt godmodig mudderkastning fra en af de sidste dages hellige?

 25. Af Jens L. Lorentzen

  -

  Peter J.
  Hvad nu hvis det mange steder i by og paa land forholder sig , som Niels Erik Beyer skriver i sine foruroligende punkter ovenfor?
  Hvad nu hvis store dele af den danske befolkning faktisk selv har set og erkendt sandheden i Beyers punkter?

  Vil du og ligesindede saa skoejte videre med
  Jeres virkelighedsfornaegtelser og reducere de nye,dybe modsaetningsforhold i vores samfund til produkter af DF-propaganda og et såpoergsmaal om for eller imod HA?

  Og tror du virkelig , at det er den rette vej at gaa for ,om muligt, at faa lidt styr paa problemerne?

  Mvh
  Jens L. Lorentzen
  Kbh.K.

 26. Af Kåre Hvid Lind

  -

  @Mads Kastrup 24. oktober 2009 kl. 19:12

  Jeg synes din argumentation lyder helt balvig’sk. Med balvig, som med dig, har jeg ikke hørt et eneste brugbart forslag til hvordan man ellers bekæmper kriminalitet, hvis de kriminelle ikke skal i fængsel. Du har da ret i at fængsel ikke kan stå alene og at man når meget hvis rekrutteringen til banderne stoppes. Men hvordan vil du stoppe rekrutteringen, gennem andet end afskrækkelse gennem lange fængselsstraffe ?

  Jeg synes faktisk også at de kriminelle bandemedlemmer slipper for let om straffen.

  Oftest bliver de sat sammen med andre bandemedlemmer fra deres bande. De har tilsyneladende adgang til mange fornøjelser som der også er adgang til udenfor fængslet.

  Den eneste ulempe ved fængslingen, er at de fængslede ikke kan tage hjem om aftenen.

  Jeg synes som andre her på siden også afsoningen af fængselsstraffe skal gøres hårdere. Dvs de indsatte skal skærmes af fra fornøjelser udefra, evt isoleres og ihvertfald ikke sidde med andre medlemmer fra deres gruppe. Evt kunne man leje pladser i udenlandske fængsler. Tænk hvis Jønke havde fået 30 år uden mulighed for straf nedsættelse for mordet på makrellen så havde han ikke været ude endnu.

 27. Af Carl-Erik Pedersen.

  -

  Niels Erik Beyer.

  Du er inde på noget, (Med H.A.) som meget vel kan blive realistisk, hvis ikke myndighederne får styr på bande uroligheder, og kriminaliteten, samt indvandrene/indvandring/repatriering!

  På et eller andet tidspunk, brister befolkningens tålmodighed, og hvad der så sker kan vi jo kun gisne om.

  Jeg er bange for, at en eller anden specifik händelse, vil få Danskerne til at udöve aktiv selvtägt, med det formål at få ryddet op.
  Noget i lighed af retsopgöret efter WW II.

  Men lad os nu se. Klokken begynder at närme sig 5 minutter i 12, og den ökonomidke krise, vil også påskynde radikale tiltag, som myndighederne ikke ville kunne styre!

  Med venlig hilsen, Carl-Erik. Pedersen.

 28. Af jenni christensen

  -

  Fint indlæg Mads Kastrup.
  Hovedet på sømmet.
  Sådan!

 29. Af A P

  -

  Super indlæg. Lige i øjet og jeg troede kun, at det var betjente internt, som kunne se, at politiets øverste ledelse er helt på månen.

  De snakker og Per Larsen er jo fantastisk til og snakke. Og iklædt cyanfarve moderigtig bluse, ja, så æder hr. og fru Danmark hans kløgtige formuleringer, men det er snak for og undgå, at befolkningen indser, at politiet har mistet grebet, specielt efter indførelsen af reformen.

  Ledere og politikkere. Tag nu ansvar og gør Danmark til et yndigt og sikkert land igen, uanset om postnummeret er 2200 Nørrebro eller 2900 Happiness

 30. Af Jannik Thorsen

  -

  @Niels Erik Beyer

  Lige på og hårdt. Den beskrivelse er meget rammende.
  Med stormskridt nærmer DK sig desværre utålelige forhold.

  Hvis tiltroen til ordensmagten for alvor begynder at svinde, står Danmark virkeligt skidt. Og som du nævner, er kriminalitets mørketallene i indvandretunge områder meget høje.
  Almindelige danskere bliver i stigende grad terroriseret at unge indvandrere som er komplet skrupelløse.

  Hvad mange kommentatorer overser i deres analyse, er at indvandrerne og rockerne forholder sig fundamentalt anderledes overfor det omgivende samfund. Rockerne ønsker samfundsbevarelse, og at passe deres organiserede kriminelle foretagender i fred. Flertallet er trods alt etniske danskere, som stadig føler loyalitet overfor Danmark.

  Hvad muslimske bander angår, er de lige så meget i krig med HA som med det danske samfund generelt. De ønsker faktisk radikale samfundsomvæltninger, og derfor er de selvfølgelig meget farligere.

 31. Af s gregersen

  -

  Så SPOT ON Mads Kastrup Og Niels Fuchs Waal!)
  Een ting er sikkert- det er nu der skal TALES mindre og HANDLES mere før mini New York er født påny!
  For sammenligningens skyld; USA har nu flere indbyggere “til sikker opbevaring” end nogensinde før og flere pr. indbygger end noget andet land i verden!
  Er det målet for et moderne succes samfund eller en gedigen falliterklæring anno 2009?

  Hvem vil mon tage ansvaret for at bremse udviklingen i Danmark?? HALLO Christiansborg- er der nogen hjemme for nu er det vel sikrere at gå på arbejde i City end at blive hjemme i 2900?
  Hvornår mon det går op for den ellers oplyste danske befolkning at afkriminalisering af hash/narko er det mest (og eneste) livs- og samfundsbevarende (U)politiske alternativ. Lær dog af spirituskrigene fra forrige århundrede!!

  Hilsen fra en udlandsdansker!

 32. Af Carl-Erik Pedersen.

  -

  Med hensyn til politiets sympatiske “Per Larsen’s” alle udtalelser, om at ordensmagten har greb, og kontrol over situationen, med banderne, og kriminalitet i det hele taget, så begynder disse udtalelser mere og mere, at ligne “Komiske Ali’s”, udtalelser fra invasionen i Iraq!

  Med venlig hilsen, Carl-Erik. Pedersen.

 33. Af Jacob Andersen

  -

  Niels Beyer:

  “Personligt holder jeg med HA, de er den eneste gruppe danskere der har modet og kræfterne
  til at gøre modstand, slås for vores frihed.
  Det er ikke meget vi kan gøre, men hellere lidt end intet – så send penge til HA.”

  Det er vel omtrent det tåbeligste der nogensinde er skrevet i verden.

  HA kæmper sgu da ikke for din frihed (medmindre du er rocker naturligvis). De kæmper for deres territorium – præcis som de har gjort mod Bandidos og Bullshit før i tiden.

  Det er fint nok, at du helst ser den ene part vinde konflikten, men at tro de kæmper for andre end sig selv er næsten så naivt at det burde være strafbart.

 34. Af peter g

  -

  @Carl-Erik Pedersen.
  25. oktober 2009 kl. 17:18

  LOL Ja !!!

  Jeg husker da der kom en gang skyderier eller noget og Brian Mikkelsen sagde, at det beviser, at regeringens politik virker, fordi “banderne bliver stresset”. Det er spin som vil noget. :-D

 35. Af Flora Danica Møller

  -

  Kære Kastrup
  Tak for erkendelsen af at der er skudt tidligere i Hellerup.
  Måske har Du set kronikken i Berl 21-10 : Solkongerne underminerer samfundet ? af Kim Voigt Juhlin ?
  Hvis ikke kommer her et par af mandens meninger.

  At blive straffet skal opleves og føles som en straf–der skal afsones under forhold som ikke er rare,ingen underholdning,fysisk aktivitet og uden kontakt med forhærdede kriminelle,som kan
  inspirere. Straffen skal være KORT her i første omgang.

  For de umulige–må der tænkes på tryghed og sikkerhed ,folk skal kunne føle sig trygge og
  kunne færdes.
  AFSONING SKAL IKKE KUNNE FORVEXLES MED HØJSKOLEOPHOLD.

  Efter afsoning må der være bolig og arbejde til den løsladte–samfundet må evt. hjælpe hermed.

  Men som anført i omtalte kronik : Der må tages opgør med forståelsepolitik–hårde kriminelle
  gider alligevel heller ikke lægge øre til de mange pædogoger og atter pædagoger—der
  skal straf til, her og nu—men HÅRDT, det er
  ikke ferie det drejer sig om,her nytter ikke
  ynk fra bedstemødre i hjemmestrikkede Inkahuer,
  kriminelle griner kun af den slags pandekagefis.

 36. Af Flora Danica Møller

  -

  KÆRE KASTRUP
  Tilgiv et par kommentarer til det herfra, oven-
  stående.
  Det er muligvis korret at strengere straffe ikke
  hjælper synderligt. Tilsyneladende. Men oftest
  opfattes–begrebet strengere strafe–kun som noget med FORLÆNGET tid, hvorimod det er arten, forholdene der skal ses på og gøres strengere.

  At give en mand 3 år under højskoleagtige forhold er tidsspild–hvorimod 3 mdr under
  strenge forhold vil have sin virkning—desværre er vi for blødsødne til at indse–at strenge typer skal tales til i et sprog de forstår !

  At man ikke tør se på–at hvad udlændinge angår,
  handles der jo kun efter skrifterne, her hvor der tales om foragt for de “vantro” som man
  ikke skal respektere.Alors.Lovreligion duer ikke
  her.

  Har lige i pressen hørt at minister fr Ellemann
  har været med til at ville yde 450 mill kr for at bedre på forholdene bl.a. i Tingbjerg og i
  Tåstrupgaard.Holy smoke mand—så skal der bygges flere steder hvor der kan spilles bordtennis etc–i stedet for at give det store beløb til mere politi på gaderne. Og evt til
  tilskud og hjælp til boliger væk fra ghettoer
  til løsladte, styrede unge.

 37. Af IP SN

  -

  Det er sjovt nok at brian typer ,har så mange venner i de over klasss miljø,,, gad vide hvem der er de rigtig skurke ..

  coke is hell of drugs…

 38. Af Freddie Boysen

  -

  Jannik Thorsen

  du skriver “rockerne ønsker samfunds bevarelse” ja det tror da pokker så kan de jo i fred og ro fortsætte med at være danmarks mest professionelle kriminelle mafia no. 1 som de har været i årtier. sådan en flok skidderikker fortjener da ikke nogen som helst sympati bare fordi du hader muslimer mere,jeg plejer normalt ikke være uhøflig i mine indlæg ,men i er godt nok en flok i denne debat, som jeg desværre kun kan betragte som paranoide tåber af værste skuffe , og rockerne skal overhovedet ikke gøre sig nogen ulejlighed med på mine vegne at kæmpe for hvad de kalder de danske værdier, det har de overhovedet ikke den mindste format til så meget som et milligram, de er og vedbliver med at være det de er, en flok kriminelle forbrydere, der skal fanges/tages så tit som muligt, lige som de andre bander skal,der er ikke noget fint eller godt ved kriminalitet uanset om de så er slipse drenge som Bagger,rockere eller indvandre bander så enkelt er det og burde det også være.
  vh

 39. Af Carl-Erik Pedersen.

  -

  Freddie Boyesen.

  At du er mod rocker kriminaliteten, er vel nok 99% af Danmarks befolkning!
  Men politik kan give de märkligste sengekammerater, hvad historien beviser!
  dette får mig til at tänke på en gammel sandhed:

  Min fjendes fjende, er min ven!

  Så hvis ikke myndigheder, og politikere får hånd i hanke med udviklingen, kan der ske sager vi ikke drömmer om idag!

  Men lad os ikke håbe at det kommer så langt!!!

  Med venlig hilsen, Carl-Erik. Pedersen.

 40. Af a hansen

  -

  Kim Olsen: ja så sandelig har DF et ansvar! De snakker og snakker og dømmer og udstøder….såsandelig synes jeg, at de skulle rette deres kræfter mod at få løst problemerne istedet for at gøre det modsatte! Der ligger megen energi gemt i deres protester..de vrider sig som ål udenom problemet…!Jeg tror DF vælgere har en masse god energi, de kunne løse problemet med. Hvis de ville!! men det vil de ikke, for så har de ikke noget at leve af.

 41. Af a hansen

  -

  Det virker som om , det er en leg for visse politikere. Venstre får lidt rav i gaden,så almindelige mennesker har noget at gå op i og så de ikke ser, hvad V i virkeligheden er igang med , nemlig at smadre vores velfærdsmodel. .. justitsministeren får scenetid i medierne og kan sole sig lidt der…komme hjem til familien og få ros af sin kone.

 42. Af Jannik Thorsen

  -

  @Freddie Boysen

  Rockerne har min sympati, fordi at de trods alt kæmper fysisk mod den største trussel mod vores samfund.
  Muslimske bander er langt farligere end rockerne. Strategien må være at få bugt med indvandrene først, dernæst kan man sørge for at tøjle rockerne.
  I øjeblikket har man det indtryk , at politiet først og fremmest overvåger og fængsler rockerne, mens indvandrerne har det lettere. Muligvis fordi indvandrerne er løsere organiseret og fordi politiet frygter dem.
  Det er svært at sige.

  Du vælger at kalde mig en paranoid tåbe, og det skal du da have lov til at mene.
  Omvendt mener jeg, at de folk som tror på en multikulturel samfundsmodel hvor fx. muslimer indgår, er tåbelige fjolser, som i deres naivitet risikerer at undergrave det danske samfund.
  Jeg mener sådan set, at jeg bare har set skriften på væggen, og de sidste 10-15 år er jeg desværre blevet bekræftet i mine værste antagelser. Det går pt. kun en vej, og det er ned af bakke.
  Denne holdning er ikke paranoid, man kan sammenligne udviklingen i en lang række europæiske lande, og de er mindst lige så ilde stedt som DK.
  Tager man den demografiske udvikling i betragtning, den førte indvandringspolitik, og antager man at “integrationen” vil forløbe i fremtiden som hidtil, ja så er vi godt nok på skideren.
  Jeg tager sådan set bare bestik af situationen, og tegner derefter et realistisk fremskridts scenarie på baggrund af det foreliggende data.
  Det er ret nøgternt, omend impicerer det meget dystre fremtidsudsigter.

  Hvad mener du, i givet fald, er en ikke paranoid tilgang til problemstillingen?

 43. Af jenni christensen

  -

  Jannik Thorsen
  26. oktober 2009 kl. 19:38

  Og jeg er enig med dig.
  Så er vi foreløbig 2.

 44. Af jenni christensen

  -

  IP SN
  26. oktober 2009 kl. 13:05

  @

  Til eftertanke.

 45. Af Uwe Jensen

  -

  @Carl Petersen

  Det er antallet af kriminelle på FRI FOD der bestemmer mængden af kriminalitet – ikke antallet af kriminelle i fængsel.

  De to tal hænger ikke sammen på den måde at hvis man smider 1 kriminel i spjældet, så er der 1 mindre. For hvis en anden tager hans plads, er der igen AKKURAT samme antal udenfor spjældet.

  Hvis HAerne mister en finder de jo bare en ny. De har masser af penge at lokke med.

  Det er fordi du kun tænker i ENKELTPERSONER.

  Du skal mere tænke på kriminelle som en flok myrer :)

  Man kan ikke slippe af med myrer ved at fjerne dem en ad gange, fordi de laver nye myrer lige så hurtigt man fjerner dem.

  Man skal fjerne den tue de kommer fra. Eller gøre den mindre.

  Vi skal have fat i fødekæden:

  De sociale forhold, der gør at folk vælger kriminalitet
  Fange dem der får problemer pga deres forældre er fucked op
  Reducere de kriminelle markeder, ved at gøre hashen fri f.eks.
  Og alt sådan noget

  Vi ka da godt hæve strafferammerne lidt, whatever. Betyder ikke så meget.

  Og det er DYRT at have dem derinde. Og De fleste kriminelle lærer en masse tricks i fængslet, og bliver mere brutale derinde.

  Det er penge ud af vinduet.

 46. Af Uwe Jensen

  -

  Men jeg er da enig i at “systemet” sikkert er for blødt, og mange vil have mere gavn af en mere fast hånd fra det offentliges side.

  F.eks. måske specialskoler for “problem-unge” med meget stram disciplin. De fleste ungdomskriminelle fungerer faktisk bedre og HAR det bedre med meget faste rammer.

  En anden ting der ville hjælpe MEGET mere end højere strafferammer ville være at “forbedre” politiet – så det er sværere at slippe af sted med en masse.

  Tror oplevelsen for de kriminelle unge er, at de oplever man aldrig bliver taget, og derfor tager de ikke straframmerne alvorligt.

  SÅ hellere bruge penge på flere politifolk end længere straframmer.

 47. Af Freddie Boysen

  -

  Jannik Thorsen
  Tak for dit svar,du stiller mig et spørgsmål og det føler jeg at du har krav på at få besvaret. I modsætning til dig og for den sags skyld mange andre mener jeg at frygten for at miste vore gode danske værdier er helt ude af proportioner,den frygt nærer jeg overhovedet ikke og det er ikke fordi jeg er både døv og blind for hvad der foregår,jeg er ret sikker på at jeg følger lige så meget med som du gør. Jeg mener ting tager tid og måske er jeg mere tålmodig end mange,men i mit univers har vi de igennem mange hundrede af år danske værdier som vi altid har kunnet være stolte af og de er stærke nok til at kunne få integrationen til at fungere, i mine øjne er vi allerede et langt stykke af vejen og vi skal nok få “gode Danskere ” ud af langt de fleste også selvom de forbliver muslimer,det har de jo dog ret til.

  Så jeg mener at frygten er større end der er grund til og derfor bruger jeg begrebet paranoide,om jeg skulle have brugt begrebet tåber,det skulle jeg nok ikke, det beklager jeg
  vh

 48. Af Flora Danica Møller

  -

  UWE JENSEN
  Enig, helt og aldeles.

Kommentarer er lukket.